Parastestiopas
Paras veitsenteroitin 2024: Testi ja vertailu
TestitVeitsenteroitin

Paras veitsenteroitin 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Vihannesten, leivän, lihan, tai muiden aineksien leikkaaminen mahdollisimman pienellä vastuksella on nautinto erilaisia ruokia valmistaessa. Veitset ovat usein hyvin teräviä aluksi, mutta ajan myötä ne tylsistyvät ja vain muutaman kuukauden säännöllisen käytön jälkeen huomataan, että leikkaamiseen tarvitaan entistä enemmän voimaa. Jotta veitset pysyisivät aina huippukunnossa, olemme testanneet suosituimmat markkinoilta löytyvät veitsenteroittimet ja tulleet siihen tulokseen, että paras veitsenteroitin on Mino Sharp S-550 Plus.

Paras veitsenteroitin testiemme perusteella

Keittiöveisten teroittamiseen on olemassa useita erilaisia työkaluja, joista veitsenteroitin on yksinkertaisin ja joustavin, kun huomioidaan sen mahdollistamat tulokset. Kun aletaan etsimään veitsenteroitinta huomataan että hintavaihtelut ovat erittäin suuria ja ulkonäkö voi vaihdella. Joissain on pienet uritetut keraamiset hiomalaikat, kun taas toisissa on ristinmuotoisia hiomateräksiä tai hiomakiviä, joiden läpi veitsi vedetään. Alempana olevassa osto-oppaassa käymme läpi, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen ostoa, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen ostopäätöksen, mutta olemme ensisijaisesti keskittyneet seuraaviin asioihin testissä:

 • Terävyys - Olemme käyttäneet erilaisia tylsiä veitsiä, jotka on teroitettu veitsenteroittimella ja vertailleet tämän jälkeen jonkin leikkaamiseen tarvittavaa voimaa.
 • Edullisuus - Voiko halvemmalla veitsenteroitinmallilla saada aikaiseksi samanlaisia tuloksia kuin kalliimmalla vaihtoehdolla?
 • Kestävyys & varaosat - Myös veitsenteroitin tulee ajan myötä tylsistymään. Onko varaosia saatavilla ja mitä viitteitä on, että veitsenteroitin tulee kestämään pitkään?

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Mino Sharp S-550 Plus

4.7

Edullisuus

Hyvä

Laatu

Hyvä

Terävyys

Hyvä
 • Kätevä ja helppokäyttöinen
 • Terävöittää tehokkaasti ja palauttaa veitsien terävyyden
 • Kompakti koko, helppo säilyttää keittiössä

Tuotearvostelu

Mino Sharp S-550 on erinomainen veitsenteroitin monista syistä. Ensinnäkin, tämä veitsenteroitin on ollut markkinoilla yli 10 vuotta, mikä todistaa sen suosion ja suorituskyvyn. Sen kestävyys ja toimivuus ovat saavuttaneet mainetta vuosien varrella.

Veitsenteroitin on myös pienikokoinen ja kätevä. Sen kompakti muotoilu mahdollistaa sen helpon säilytyksen ja kuljettamisen. Voit ottaa sen mukaasi mökille tai vaikkapa retkelle, jotta pidät veitsesi terävinä missä tahansa.

Mino Sharp S-550:llä on kolme eri karheutta olevaa hiontakiveä. Sininen on karkein, punainen hieman hienompi ja valkoinen on hienoin. Tämä monipuolisuus mahdollistaa erilaisten veitsien teroittamisen niiden tarpeen mukaan. Aloita aina karkeimmasta kivestä ja etene hienompiin.

Käyttö on erittäin helppoa. Täytä osa, jossa hiontakivet sijaitsevat vedellä ja vedä sitten veitsi 6-8 kertaa jokaisen hiontakiven läpi. Aloita karkeimmasta kivestä ja etene sitten hienompiin. Tämä prosessi tekee veitsistäsi merkittävästi terävämmät ja valmiit käytettäviksi.

On kuitenkin hyvä huomata, että tällä veitsenteroittimella ei voi teroittaa leipäveitsiä tai vastaavia. Se on suunniteltu erityisesti tavallisille keittiöveitsille. Tämä on tärkeä seikka ottaa huomioon ennen ostamista.

Mino Sharp S-550 tarjoaa erinomaisen tuotteen hintaansa nähden. Sen laatu, suorituskyky ja helppokäyttöisyys tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Jos etsit luotettavaa ja tehokasta veitsenteroitinta, Mino Sharp S-550 on erinomainen valinta.

1. Mino Sharp S-550 Plus
4.7
KitchenOne

2. Vulkanus VG2 Professional

4.5

Edullisuus

Keskitaso

Laatu

Erittäin hyvä

Terävyys

Erittäin hyvä
 • Laadukas ja ammattikäyttöön suunniteltu teroitin
 • Sopii erilaisille veitsityypeille ja -kokoille
 • Erinomainen teroitusjälki ja kyky palauttaa veitsien terävyys
 • Korkeampi hinta verrattuna perinteisiin teroittimiin
 • Vaatii tietyn verran harjoittelua ja tarkkuutta, jotta saavutetaan optimaaliset tulokset

Tuotearvostelu

Vulkanus VG2 Professional on poikkeuksellinen veitsenteroitin sekä ulkonäöltään että toiminnaltaan. Sen tyylikäs ja moderni muotoilu tekee siitä houkuttelevan lisän keittiöön.

Tämä veitsenteroitin käyttää teroitusjousissa kiinnitettyjä terästä, eikä keramiikkarullia, teroittaakseen veitsen. Tämä eroaa perinteisistä veitsenteroitinmalleista ja mahdollistaa tarkan ja tehokkaan teroituksen.

Vulkanus VG2 Professionalin avulla voit teroittaa veitsesi nopeasti ja tehokkaasti. Riippuen siitä miten veistä vedät, voit teroittaa jo teräviä veitsiä entisestään tai palauttaa terävyyden todella tylsille veitsille.

Tämä veitsenteroitin soveltuu kaikenlaisille veitsille. Olipa kyseessä sitten keittiöveitsi, fileointiveitsi tai leipäveitsi, Vulkanus VG2 Professional pystyy teroittamaan sen. Vaikka oppiaika veitsien teroittamisessa voi aluksi olla hieman pidempi, kun olet kerran oppinut tekniikan, tämä veitsenteroitin on yksi nopeimmista tavoista teroittaa veitsesi. Saavutat erinomaisen terävyyden lyhyessä ajassa.

Vulkanus VG2 Professional tarjoaa erinomaisen terävyyden veitsillesi. Sen avulla veitsesi saavat huippuluokan teroituksen, joka tekee leikkaamisesta sujuvaa ja tarkkaa. Ainoa todellinen haittapuoli tässä veitsenteroittimessa on sen korkea hinta. Se voi olla hieman kalliimpi kuin jotkut muut markkinoilla olevat veitsenteroittimet.

Kaiken kaikkiaan Vulkanus VG2 Professional on erinomainen veitsenteroitin, joka tarjoaa ainutlaatuisen ulkonäön ja tehokkaan teroituksen. Se soveltuu kaikenlaisille veitsille ja takaa terävät veitset. Ainoa merkittävä haittapuoli on sen korkea hinta.

2. Vulkanus VG2 Professional
4.5
Nordic Nest

3. Tamahagane M-152 -vesiteroitin

4.4

Edullisuus

Keskitaso

Laatu

Keskitaso

Terävyys

Hyvä
 • Sopiva valinta niille, jotka etsivät perusveistä, joka suoriutuu hyvin päivittäisistä ruoanlaitto- ja leikkaustehtävistä
 • Ei välttämättä tarjoa yhtä kehittynyttä suorituskykyä tai erikoisominaisuuksia kuin joitain korkeamman tason tuotteita

Tuotearvostelu

Tamahagane M-152 on veitsenteroitin, joka tarjoaa useita etuja. Alla on arvioni tämän veitsenteroittimen ominaisuuksista ja suorituskyvystä.

Tamahagane M-152 on kompakti ja vie vähän tilaa keittiössä. Sen kompakti muotoilu tekee siitä käytännöllisen ja helppokäyttöisen keittiössä.

Veitsenteroittimessa on 3 erilaista hiomakiveä, jotka on suunniteltu käytettäviksi peräkkäin parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Tämä mahdollistaa veitsen teroittamisen eri karheusasteille ja antaa sinulle erinomaisen terävyyden.

On kuitenkin huomattava, että Tamahagane M-152 toimii parhaiten tavallisille veitsille. Jostain syystä siinä voi olla haasteita saavuttaa erittäin hyvää terävyyttä kalliiden ja hienojen veitsien kanssa. Veitsien teroittaminen erittäin tylsistä tilasta voi kestää hieman liian kauan Tamahagane M-152:n kanssa. Tämä veitsenteroitin voi vaatia enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä saavuttaakseen halutun terävyyden.

Yksi merkittävä haittapuoli tässä veitsenteroittimessa on sen hinta suhteessa suorituskykyyn. Hinta voi olla hieman korkeampi verrattuna siihen, mitä se tarjoaa.

Kaiken kaikkiaan Tamahagane M-152 on kompakti veitsenteroitin, joka vie vähän tilaa keittiössä. Siinä on 3 erilaista hiomakiveä, jotka tarjoavat hyvän terävyyden. On kuitenkin tärkeää huomata, että se toimii parhaiten tavallisille veitsille ja voi vaatia enemmän aikaa teroittaakseen erittäin tylsät veitset. Ainoa merkittävä haittapuoli on korkea hinta suhteessa suorituskykyyn.

3. Tamahagane M-152 -vesiteroitin
4.4
KitchenOne

4. Global G-91

4.3

Edullisuus

Hyvä

Laatu

Keskitaso

Terävyys

Keskitaso
 • Nopea ja helppo käyttää, säästää aikaa keittiössä
 • Laadukas ja tehokas veitsenteroitin
 • Suunniteltu erityisesti Global-veitsien teroittamiseen
 • Saattaa olla rajoitettu muiden veitsimerkkien teroittamiseen, eikä se välttämättä sovi kaikkiin veitsityyppeihin
 • Ei välttämättä tarjoa yhtä monipuolisia teroitusvaihtoehtoja kuin jotkut muut veitsenteroittimet markkinoilla

Tuotearvostelu

Global G-91 on kompakti ja kestävä veitsenteroitin, joka tarjoaa erinomaisen teroitusmahdollisuuden. Sen laadukas rakenne takaa pitkäikäisyyden ja kestävyyden.

Tämä veitsenteroitin on alun perin suunniteltu Global-veitsille, ja se toimii erityisen hyvin niiden teroittamisessa. Global-veitsien kanssa saavutetut tulokset ovat erinomaisia, ja veitset säilyttävät huippuluokan terävyyden.

Vaikka Global G-91 toimii myös muiden veitsien teroittamisessa, on huomattava, että tulokset voivat olla hieman heikompia verrattuna Global-veitsien teroittamiseen.

Global G-91:llä on helppokäyttöinen muotoilu, joka mahdollistaa nopean ja tehokkaan veitsien teroittamisen. Sen käyttäminen on intuitiivista ja helppoa, mikä säästää aikaa ja vaivaa keittiössä.

Tämä veitsenteroitin tarjoaa erinomaista terävyyttä ja jättää veitset käyttövalmiiksi leikkaamiseen. Terävät veitset tekevät ruoanlaitosta nautinnollista ja helpompaa.

Yksi iso haittapuoli Global G-91:ssä on sen hinta. Se voi olla hieman korkeampi kuin joillakin kilpailijoilla, mutta se heijastaa myös tuotteen korkeaa laatua ja suorituskykyä.

Kaiken kaikkiaan Global G-91 on erinomainen veitsenteroitin, joka tarjoaa laadukasta teroitusmahdollisuutta eri veitsille. Se on erityisen tehokas ja saavuttaa parhaat tulokset Global-veitsien kanssa. Vaikka muiden veitsien teroittamisessa tulokset voivat olla hieman heikommat, se on silti hyödyllinen työkalu keittiössä. Vaikka hinta voi olla hieman korkea, se on sijoitus pitkäaikaiseen veitsien terävyyteen ja suorituskykyyn.

4. Global G-91
4.3
KitchenTime

5. Fiskars Essential Roll-Sharp

4.1

Edullisuus

Keskitaso

Laatu

Keskitaso

Terävyys

Keskitaso
 • Erittäin yksinkertainen ja helppokäyttöinen veitsenteroitin
 • Kompakti ja kevyt
 • Tarjoaa nopean ja perustason teroituksen veitsille
 • Edullinen hinta, hyvä vaihtoehto budjettitietoisille kuluttajille
 • Rajoitettu teroitusvaihtoehto verrattuna monimutkaisempiin ja monipuolisempiin veitsenteroittimiin
 • Saattaa vaatia useamman kerran teroituksen saavuttaakseen halutun terävyyden
 • Ei sovellu erityisen hyvin ammattikäyttöön tai vaativampien veitsien teroittamiseen

Tuotearvostelu

Fiskars Essential Roll-Sharp on erittäin helppokäyttöinen veitsenteroitin, joka sopii erityisen hyvin aloittelijoille. Siinä on yksi ainoa hiomapää, mikä tekee siitä erittäin yksinkertaisen käyttää.

On kuitenkin huomattava, että tulokset voivat vaihdella hieman veitsen kunnosta riippuen. Erittäin tylsien veitsien teroittamiseen olisi ollut parempi käyttää ensin karkeampaa hiomapäätä ja sitten hienompaa. Koska Fiskars Essential Roll-Sharpilla on vain yksi hiomapää, teroitus voi kestää hieman kauemmin.

Tämä veitsenteroitin kuitenkin toimii hyvin tavallisten keittiöveitsien teroittamiseen, jolloin saadaan riittävä terävyys päivittäiseen kotikäyttöön. Se on hyvä valinta peruskäyttäjälle, joka haluaa yksinkertaisen ja edullisen veitsenteroittimen.

Fiskars Essential Roll-Sharpilla on myös erittäin kohtuullinen hinta. Sen edullisuus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat hyvän perusveitsenteroittimen ilman suurta budjettia.

Kaiken kaikkiaan Fiskars Essential Roll-Sharp on yksinkertainen ja edullinen veitsenteroitin, joka sopii hyvin aloittelijoille ja tarjoaa riittävän terävyyden tavallisille keittiöveitsille. Vaikka sen teroitusprosessi voi viedä hieman enemmän aikaa, se on silti hyvä valinta kotikäyttöön.

Osto-opas: Veitsenteroittimen valinta

Voi olla erittäin vaikeaa tietää, mikä on hyvä veitsenteroitin ja mikä on huono veitsenteroitin ennen ostoa. On olemassa vain vähän mitattavia lukuja tai parametreja, jotta voisi helposti vertailla, mikä veitsenteroitin tulee suoriutumaan toista paremmin. On kuitenkin joitain asioita, jotka voivat vihjata minkälainen veitsenteroitin on ja jotka voivat tehdä valinnasta helpomman, mutta olemme maininneet myös muita asioita, joita voi olla hyödyllistä pohtia tai tietää ennen ostoa.

Asiakasarviot

Asiakasarviot ovat yksi parhaista apuvälineistä veitsenteroitinta valittaessa. Täältä voit nopeasti lukea muiden kokemuksia tuotteesta ja asioista, jotka toimivat hyvin tai vähemmän hyvin. Jos tuotteella on vain vähän arvioita, kannattaa olla hieman varovainen ja lukea arvioita harkiten. Kun näet, että moni sanoo tuotteesta samoja asioita, voit sen sijaan olla aika varma, että se mitä sanotaan myös pitää paikkansa.

Toiminnot ja tasot

Useimmissa veitsenteroittimissa on yleensä erilaisia tasoja. Eri tasot teroittavat eri hienoudella ja yleensä tasot alkavat karkeasta hiomisesta ja lopussa käytetään erittäin hienoa hiomista. Karkea osuus hoitaa suurimmat epäkohdat ja tylsät kohdat, kun taas hienompi osa pitää huolen, että veitsen kärki on oikein terävä. Mikäli veitsenteroittimessa on vain yksi tai kaksi eri tasoa, voi olla vaikea saada aikaiseksi todella terävää kärkeä. Eri tasojen määrää voisi verrata erilaisiin hiekkapapereihin. Aluksi huolehditaan suurimmista epäkohdista ja lopuksi siirrytään kiillottamiseen. Kun on vain yksi tai kaksi tasoa saatavilla, voi olla hankalaa teroittaa veistä, joka tarvitsee esimerkiksi pelkästään loppuosan viimeistelyn.

Automaattinen veitsenteroitin

Automaattiset veitsenteroittimet ovat usein niitä, jotka antavat parhaimman lopputuloksen. Suurin haittapuoli on kuitenkin se, että automaattiset veitsenteroittimet eivät aina ole kaikkein herkimpiä, vaan teroittavat turhankin suuren osan pois reunasta saadakseen siitä terävän. Jos sinulla on käytössäsi halvempia veitsiä, joista et ole niin huolissasi, ei ole paljon hävittävää, mutta hienojen, kalliiden ja tykättyjen veitsien kohdalla ei halua pitkällä tähtäimellä pilata terää sen takia, että sitä on teroitettu aivan liikaa.

Varaosat

Veitsenteroitin ei kestä ikuisesti, mutta tulee kuitenkin kestämään erittäin pitkään. Klassisilla pyörillä varustettu veitsenteroitin voidaan monissa tapauksissa vaihtaa, joka on todella hyvä asia, kun huomataan että veitsenteroitin ei enää hoida tehtäväänsä. Joissakin kalliimmissa malleissa, joissa vaaditaan veitsen vetämistä kulmikkaiden pyörien läpi, ei ole ostettavia varaosia. Ne ovat sen sijaan paljon kalliimpia ja valmistettu erityisestä materiaalista, jonka on tarkoitus kestää pitkään, joka voi usein olla hyvä peruste kalliimmalle hinnalle, joihin edullisemmat mallit voivat usein nousta kun niihin on ostettu varaosia useamman kerran.

Sahateräiset veitset

Sahateräiset veitset voivat joissain tapauksissa aiheuttaa haasteita tavalliselle veitsenteroittimelle. Joissakin veitsenteroittimissa on vaatimuksena, että terä on symmetrinen, eikä terä ole sahalaitainen. Mikäli veitsenteroitin ei ole erikseen suunniteltu tämän tyyppisiä veitsiä varten, niiden terä voi muuttua terävän sijaan tylsäksi. Tämän lisäksi sahalaitaisia veitsiä käytetään suurimmaksi osaksi hyvin pehmeiden ainesosien leikkaamisen, joka ei kuluta terää yhtä paljon. Jos veitsiä säilytetään laatikossa, jossa veitset pääsevät liikkumaan, myös sahalaitainen veitsi tylsistyy. Tämän takia on olemassa myös malleja, joissa myös sahalaitaiset terät on otettu huomioon ja toimivat yhtä hyvin niin tasaisiin kuin myös sahalaitaisiin teriin. Jos tämä on sinulle tärkeää, on tärkeää tarkastaa, että tuotekuvauksessa on mainittu, että veitsenteroitin toimii myös tämän tyyppisten veitsien kanssa.

Maine ja merkki

Hyvän maineen rakentaminen kestää yleensä kauan. Jos ei ole muuta mistä lähteä liikkeelle, on merkki pitkällä historialla ja hyvällä maineella hyvä lähtöpiste, joka voi auttaa hyvän valinnan tekemisessä. Kun on ollut alalla pitkään, on aikaisemmista virheistä opittu ja uusia tuotteita on viimeistelty ja parannettu. Uudet toimijat voivat joskus epäonnistua kokemuksen puutteessa ja julkaista tuotteen, joka ei toimi kuten toivottu pitkällä tähtäimellä. Mikäli tämän lisäksi harva on ostanut kyseisen tuotteen, voi olla hankalaa tulla tietoiseksi puutteista.

Tuotevertailu

TuoteEdullisuusLaatuTerävyys
Mino Sharp S-550 Plus
4.7
HyväHyväHyvä
Vulkanus VG2 Professional
4.5
KeskitasoErittäin hyväErittäin hyvä
Tamahagane M-152 -vesiteroitin
4.4
KeskitasoKeskitasoHyvä
Global G-91
4.3
HyväKeskitasoKeskitaso
Fiskars Essential Roll-Sharp
4.1
KeskitasoKeskitasoKeskitaso

Usein kysytyt kysymykset veitsenteroittimista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (54 Vastausta)