Parastestiopas
Paras tehosekoitin 2023: Testi ja vertailu
TestitTehosekoitin

Paras tehosekoitin 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 26.12.2023

Tykkäätkö tehdä smoothieita tai sekoituksia? Vai oletko vain sitä mieltä, että ainesosien pilkkominen ja sekoittaminen käsin vie liikaa aikaa? Joka tapauksessa tehosekoitin voi olla korvaamaton apu keittiössä. Se säästää aikaa ja tekee sekoittamisesta tehokkaampaa. Olemme testanneet useita erilaisia ​​tehosekoitinmalleja ja käyneet läpi 5 hyödyllisintä ja laadukkainta vaihtoehtoa. Tänä vuonna paras tehosekoitin näistä oli Wilfa SPBL-1400B -blenderi.

Paras tehosekoitin testiemme perusteella

Testissämme eri tehosekoitinmalleja vertailtiin useilla eri osa-alueilla, jotta meidän oli mahdollista tehdä mahdollisimman oikeudenmukainen päätös parhaasta mallista. Testasimme jokaista tehosekoitinta sekoittamalla sisältöä samalla ohjelmalla/nopeudella 60 sekuntia ja katsoimme sitten, millainen lopputulos oli. Tehosekoitinmallien testissämme seuraavat osa-alueet olivat tärkeitä:

  • Toiminnallisuus - Tässä tarkasteltiin muun muassa sitä, mihin tarkoitukseen malli on tarkoitettu, kuinka monta ja mitä ohjelmia on ja ennen kaikkea sitä, millainen sisällön lopputulos on. Tarkastelimme myös mallien pyörimisnopeutta.
  • Laatu - Käytettyjen materiaalien tulee olla kestäviä ja kevyitä. Rakenteen tulee olla tukeva, eikä kone saa vaurioitua korkeampien lämpötilojen tai voimakkaamman tärinän vaikutuksesta. Samalla tavalla kannun tulee olla tiukasti paikallaan konetta käytettäessä, eikä se saa olla liian painava.
  • Käyttäjäystävällisyys - Tehosekoittimen tulee olla helposti puhdistettavissa, se ei saa olla liian suuri, sen melutason tulee olla kohtuullinen ja sen käyttämisen tulee olla helposti opittavissa. Ohjeiden tulee myös olla helposti ymmärrettävissä.
  • Vastine rahalle - Kunkin tehosekoittimen luokitus on kompromissi yllä olevien kohtien ja hinnan välillä. Sijoitamme nämä suhteessa maksamaasi hintaan.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Wilfa SPBL-1400B -blenderi

4.7

Teho

1 400 W

Kapasiteetti

1,5 l

Kannun materiaali

Tritan muovi

Ohjelmia

4

Äänitaso

86 dB

Kierr./min

22 000

Maksimi lämpötila

90 °C

Lämmitysmahdollisuus

Ei

2. Smeg Tehosekoitin 1,5 L

4.3

Teho

800 W

Kapasiteetti

1,5 l

Kannun materiaali

Tritan muovi

Ohjelmia

3

Äänitaso

85 dB

Kierr./min

18 000

Maksimi lämpötila

70 °C

Lämmitysmahdollisuus

Ei

3. Wilfa Blenderi BLS-1200S

4.1

Teho

1 200 W

Kapasiteetti

1,8 l

Kannun materiaali

Lasi

Ohjelmia

-

Äänitaso

90 dB

Kierr./min

22 000

Maksimi lämpötila

60 °C

Lämmitysmahdollisuus

Ei

4. Professional Blender tehosekoitin

4.0

Teho

1 400 W

Kapasiteetti

1,8 l

Kannun materiaali

Tritan muovi

Ohjelmia

4

Äänitaso

89 dB

Kierr./min

20 000

Maksimi lämpötila

100 °C

Lämmitysmahdollisuus

Kyllä

5. Wilfa BPFD-1680MW

4.0

Teho

1 680 W

Kapasiteetti

1,5 l

Kannun materiaali

Tritan muovi

Ohjelmia

6

Äänitaso

82 dB

Kierr./min

30 000

Maksimi lämpötila

100 °C

Lämmitysmahdollisuus

Kyllä

Osto-Opas: Tehosekoittimen valinta

Voidaksesi valita parhaan tehosekoittimen, tulee sinun ensin tutustua laadun, kapasiteetin ja käytön kannalta tärkeimpiin tekijöihin. Alla oleva osto-opas auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä ja löydät siitä tarvitsemasi tiedot.

Teho

Tehokkuus on eräs tehosekoittimen tärkeimmistä ominaisuuksista. Liian alhaisella teholla tehosekoitin ei pysty sekoittamaan paksuja ja sitkeitä aineksia tai se kestää parhaimmillaan hyvin kauan. Hyvä nyrkkisääntö on valita yli 800 W teho. Koska terät toimivat kannun pohjalla, ne sekoittavat sisällön erissä sisällön pyöriessä kannussa. Jos kannun tilavuus on suuri, tarvitaan suurempi teho, jotta sisältö sekoittuu tehokkaammin ja nopeammin. Haluat mahdollisimman tasaisen ja hienon seoksen ilman suurempia paloja ja jäämiä. Suuren tehon haittana on korkeampi energiankulutus. Tämän vaikutus ei kuitenkaan ole erityisen suuri muihin kodinkoneisiin verrattuna.

Pyörimisnopeus ja kierrokset minuutissa

Nopeus, jolla terät pyörivät, riippuu moottorin tehosta. Isompi moottori, jolla on suurempi teho, voi ylläpitää korkeampaa pyörimisnopeutta ja tuloksena on tehokkaampi ja nopeampi kannun sisällön jakautuminen. Moottori, joka on liian heikko säiliön sisällölle, voi vaurioitua tai pyöriä hitaasti.

Vaikka tehosekoittimen teho on suuri ja se pystyy sekoittamaan sisällön tehokkaasti, et halua joutua odottamaan liian kauan työn valmistumista. Kaksi kertaa nopeampi tehosekoitin sekoittaa teoriassa kaiken kaksi kertaa nopeammin, jos teho ei ole ongelma. Käytännössä tulos on kuitenkin erilainen, mutta tosiasia on silti, että tehosekoitin, jolla on korkeampi kierrosluku, toimii nopeammin. Yleinen tehosekoittimien nopeus on 3 000 - 16 000 rpm (rpm). Yli 22 000/min nopeus on yleinen turbotoimintoa käytettäessä, mutta vahvistus ei ole enää kovin suuri suuremmalla nopeudella. Suositusnopeus on siis vain noin 22 000 kierrosta minuutissa.

Jotta tehosekoitin olisi vakaa, tulee myös muistaa, että moottoriyksikön on myös oltava tasapainossa ja seistä tukevasti pöydällä tai tiskipöydällä. Jos esimerkiksi moottorin osa on liian kevyt ja kannu painavampi, se voi aiheuttaa epätasapainon, joka voi aiheuttaa laitteen kaatumisen.

Terät & leikkurit

Tehosekoittimessa on aina vähintään yksi terä. Useissa tehosekoitinmalleissa on kuitenkin enemmänkin teriä. Jopa 6 erilaista terää eri tarkoituksiin ei ole harvinaisuus. Tavallisinta on kuitenkin se, että tehosekoittimessa on moniin tarkoituksiin sopiva yleisterä. Tämä terä on yleensä epäsymmetrinen ja sen kärjet kaartuvat sekä ylös että alas vetäen sisältöä kannun keskustaa kohti. Ainesosien käsittelystä tulee siten tehokkaampaa ja kovempaa.

Muita saatavilla olevia versioita ovat tylpät tai terävämmät terät. Tylpillä terillä on se etu, että niitä on helppo käsitellä ja puhdistaa. Ne jakavat säiliön sisällön tasaisesti massaan, koska ne murskaavat sisällön. Terävämmät terät ovat usein tehokkaita vaativampien ainesosien levittämisessä. Jos sekoitat lihaa tai tiettyjä juureksia, nämä veitset voivat usein olla hyödyllisiä.

Vinkki tehosekoittimesi terää vaihdettaessa on varmistaa, että tiiviste on täysin tiukka. Et halua ottaa riskiä sen vuotamisesta.

Äänitaso

Blenderin tai tehosekoittimen ääni vaihtelee paljon. Jotkut mallit surisevat suhteellisen hiljaa, kun taas toiset humisevat matalataajuisella äänellä. Moottorin tilavuus riippuu usein äänitasosta. Myös runko ja kotelon materiaali vaikuttavat tähän. Laadukkaasta materiaalista valmistettu kiinteä tehosekoitin voi olla yllättävänkin hijainen, vaikka moottori on tehokas. Itse ääni ei saa olla yli 90 dB noin 30 senttimetrin etäisyydellä. 90 dB on hieman kovempi kuin ohi kulkevan junan ääni. Muista, että tehosekoitin, jossa on tehokkaampi moottori on yleensä äänekkäämpi. Jopa 95 dB ei ole harvinaista tehokkaimmissa malleissa.

Kannun tilavuus

Tehosekoittimessa on aina jonkinlainen kannu tai astia moottoriosan päällä. Tämän tilavuus vaihtelee suuresti riippuen siitä, kuinka tehokas moottori on ja kuinka suuri itse tehosekoitin on. On pienempiä malleja, joiden kannu on noin 1 litran suuruinen ja suurempia, joiden kannu on jopa 2,2 litran vetoinen. Noin 1,8 litran tilavuus sopii sinulle, joka haluat tehosekoittimen, jolla voidaan sekoittaa enemmän ja suurempia aineksia. Joissakin kannuissa on kartiomainen pohja. Etuna on, että terät pääsevät ainesosiin helpommin. Huono puoli on, että isommat ainekset voivat juuttua ylemmäs kannuun.

Kannun paino ja materiaali

Kannun paino on myös tärkeä huomioitava tekijä. Se on yleensä noin 1,2-2 kiloa. Paksummasta lasista tai muovista valmistettujen painavien kannujen etuna on vakaus ja haittana se, että niiden käsittely voi olla kömpelöä. Paksummat lasikannut säilyttävät lämmön paremmin kuin muovi ja imevät lämpöä seoksesta helpommin. Tämän etuna on, että lämpö ei mene samassa määrin ulos ympäröivään ilmaan. 90 asteen lämmönkestävyys on hyvä, jos haluat taatusti turvallisen kannun, joka kestää korkeamman lämmön rasitusta.

Muovikannuja on usein helpompi käsitellä kuin lasia. Muovi on myös usein halvempaa, mutta materiaali voi olla vaikeampi puhdistaa, koska se naarmuuntuu helpommin kuin lasi. Tritan-muovista valmistettu kannu on kuitenkin erittäin kestävä ja kestää sekä vaativampia aineksia että korkeampia lämpötiloja. Tritaanimateriaalien haittana on, että ne voivat joidenkin tutkimusten mukaan sisältää pieniä määriä hormonitoimintaa häiritseviä aineita. Jos haluat varmistaa, että sinulla on myrkytön tehosekoitin, voit valita mallin, jossa on lasikannu.

Ominaisuudet ja lisävarusteet

Tehosekoittimen käyttöä helpottaa se, jos mallissa on mukana toimintoja, kuten esiasetettavat ohjelmat, nopeusasetukset ja ajastimet, jotka laskevat kuinka paljon ohjelmassa on aikaa jäljellä. Tavallisimpia ohjelmia ovat esimerkiksi mehuihin, keittoihin, dippeihin, juomiin, pirtelöihin, smoothieihin, jäämurskaan ja jopa koneen puhdistukseen tarkoitetut ohjelmat. Ohjelmien etuna on se, että moottorin tehoa ja aikaa ei tarvitse asettaa manuaalisesti, vaan tämä tapahtuu automaattisesti ohjelman valinnan kautta. Tehosekoitin, jossa on esimerkiksi 3 ohjelmaa, tarjoaa monipuolisuutta ja sekoittimesta tulee entistä mukautuvampi. Nämä kolme voivat olla hidas, keskinopea ja nopea ohjelma.

Ominaisuuksia, joita löytyy usein useista tehosekoitinmalleista, ovat pulssitoiminto ja turbo. Pulssi-toiminnon avulla sisältöä sekoitetaan voimakkaasti lyhyin väliajoin. Se tekee seoksesta ilmavamman ja helpommin levitettävän. Turbotoiminto on tarkoitettu sisällön lyhyempään ja intensiivisempään sekoittamiseen pitempänä ajanjaksona kuin pulssitoiminto tarjoaa. Tämä ominaisuus vaatii suurempaa tehoa ja enemmän kierroksia minuutissa.

Tehosekoittimen mukana tulevia lisävarusteita voivat olla esimerkiksi lisäterät, mikseritikku, lasta, pesuaine ja tarvikkeet sekä smoothie-mukit.

Käyttäjäystävällisyys

Tehosekoittimen säätimet eivät saa tuntua "muovisilta" tai olla huonolaatuisia. Huomaat tämän nykäisemällä niitä ja myös sillä, että vasteaika säätimen kääntämisestä koneen reagointiin on lyhyt. Kytkin voidaan sijoittaa niin, että pienet lapset eivät pääse käynnistämään konetta, mikä lisää turvallisuutta. Tehosekoittimen nopeuden tulee olla helposti säädettävissä joko napilla tai liukusäätimellä, jos mallissa on näyttö. Jos haluat lisätä tehosekoittimesi joustavuutta, on olemassa malleja, jotka ovat johdottomia. Tällaisessa tehosekoittimessa on ladattava akku. Mitä sinun tulee tässä tapauksessa tarkistaa, on akun käyttöikä ja latausaika. Akku riittää yleensä pyörittämään tehosekoitinta huippunopeudella 1-2 tuntia, mutta tämä vaihtelee eri mallien välillä. Latausaika on usein noin 2 tai 3 tuntia.

Tuotevertailu

TuoteTehoKapasiteettiKannun materiaaliOhjelmiaÄänitasoKierr./minMaksimi lämpötilaLämmitysmahdollisuus
Wilfa SPBL-1400B -blenderi
4.7
1 400 W1,5 lTritan muovi486 dB22 00090 °CEi
Smeg Tehosekoitin 1,5 L
4.3
800 W1,5 lTritan muovi385 dB18 00070 °CEi
Wilfa Blenderi BLS-1200S
4.1
1 200 W1,8 lLasi-90 dB22 00060 °CEi
Professional Blender tehosekoitin
4.0
1 400 W1,8 lTritan muovi489 dB20 000100 °CKyllä
Wilfa BPFD-1680MW
4.0
1 680 W1,5 lTritan muovi682 dB30 000100 °CKyllä

Usein kysytyt kysymykset tehosekoittimesta

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (46 Vastausta)