Parastestiopas

Paras unimaski 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 7.2.2023

Hyvistä unista tai energiaa antavista power nap -nokosista hyötyvät kaikki. Riippuen, missä milloinkin olet, voi olla vaikeampaa tai helpompaa saada kaipaamaasi laadukasta unta. Ympäristön valo häiritsee monia, huomasipa sitä tai ei. Kun nukkuu tilassa, joka ei ole täysin pimeä, melatoniinintuotanto hidastuu optimaalisesta. Melatoniini on kehon unihormoni. Hankkimalla hyvän unimaskin voit kuitenkin saada paremman unen ja paremman levon. Olemme testanneet eri unimaskeja ja arvostelemme tässä niistä viisi parasta. Parhaaksi unimaskiksi valikoitui Xlash Silk Sleeping Mask. Lue maskeista lisää alta.

Paras unimaski testiemme perusteella

Paras unimaski tuntuu mukavalta, vaikka sitä käyttäisi useita tunteja. Laadukas maski ei päästä läpi lainkaan valoa, ja se toimii useissa eri tilanteissa. Testatessamme eri unimaskeja otimme erityisesti huomioon unimaskien istuvuuden, mukavuuden, ominaisuudet ja hinta-laatusuhteen. Jos maskista on saatavilla yksi koko, pitäisi sen olla helposti säädettävissä sopimaan eri muotoisiin ja eri kokoisiin päihin. Materiaalin tulisi lisätä maskin käyttömukavuutta. Unimaskeilla voi olla myös muita ominaisuuksia, kuten että ne on valmistettu jostakin erityisestä materiaalista, tai että niissä on esimerkiksi aineita, jotka tukevat ihon toimintoja tai unen laatua. Hinta-laatusuhde tarkoittaa edellä mainittujen tekijöiden painotusta suhteessa maskin hintaan.

1. Xlash Silk Sleeping Mask

4.7
Materiaali
Silkki
Säädettävä
Kyllä
Mukavuustaso
Korkea

2. Polar Night Painotettu Unimaski

4.4
Materiaali
Polyester
Säädettävä
Kyllä
Mukavuustaso
Korkea

3. Tempur Unimaski

4.2
Materiaali
Polyuretaani
Säädettävä
Kyllä
Mukavuustaso
Korkea

4. Stockmann Silk unimaski

4.2
Materiaali
Silli
Säädettävä
Kyllä
Mukavuustaso
Korkea

5. Gingerlily Unimaski

4.0
Materiaali
Silkki
Säädettävä
Kyllä
Mukavuustaso
Keskitaso

Osto-opas: Unimaskin valinta

Sopivan unimaskin valitsemisen ei tarvitse olla vaikeaa. Oikean valinnan tekemiseksi on hyvä ottaa huomioon tiettyjä asioita. Alla mainitut asiat nousivat esiin testeissämme, ja pidämme niitä tärkeinä kriteereinä hyvän unimaskin löytämiseksi.

Istuvuus 

Kun makaat sängyllä unimaski kasvoillasi, ei maski saisi valua sivuun tai olla liian tiukka. Unimaski, joka on tehty paksummasta materiaalista, voi olla epämukavampi nukkuessa, mutta se estää valoa tehokkaammin. Ohuempi maski ei kuitenkaan välttämättä ole parempi, koska silloin valoa voi suodattua läpi enemmän. Jos maski on liian tiukka, eikä sitä voi säätää, saattaa pään ympärillä olla epämiellyttävä kiristävä tunne. Joskus joustavan kiinnitysnauhan voi vaihtaa, mutta usein yhden koon pitäisi sopia kaikille. Tällaisessa tapauksessa on selvä etu, jos unimaski on muotoutuva, jolloin se mukautuu pään ja kasvojen muotoon. Näin maskin istuvuus paranee.

Mukavuuteen vaikuttavat ominaisuudet 

Joillakin unimaskeilla on muitakin ominaisuuksia kuin ympäröivältä valolta suojaaminen. Bambumaskit ovat luonnollisesti antibakteerisia, ja ne sopivat hyvin allergiaoireisiin, eli ne voivat olla hyvä valinta allergioista kärsiville. Luonnollisesti antibakteerisen materiaalin käyttö on suositeltavaa unimaskeissa, sillä käytät sitä nukkuessa, mutta saatat myös hikoilla. On myös olemassa maskeja, jotka nukkuessasi vapauttavat aineita, jotka hoitavat ja vahvistavat ihoa. Nämä unimaskit ovat yleensä hieman kalliimpia, mutta ne voivat olla hintansa arvoisia, jos kaipaat passiivista ihonhoitoa.

Valo 

Unimaski ei saa päästää valoa läpi lainkaan. Sen on peitettävä kasvot silmien ympäriltä ja oltava käytössä täysin pimentävä. Vaikka ympäröivän huoneen valoa ei olisi kokonaan hämärretty, sulkee hyvä unimaski sen pois. Toiset unimaskit jättävät aukkoja nenän pieleen tai sivuille, ja siksi ne päästävät valoa sisäänsä. Malli, joka peittää suuremman osan kasvoista estää tämän.

Materiaali 

Valmistusmateriaalista riippumatta, unimaskissa pitäisi yhdistyä mukavuus ja hyvä toimivuus. Maskin kanssa nukkumisen on oltava miellyttävää. Ei riitä, että maski vain sulkee pois kaiken valon. Unimaskeissa käytettäviä materiaalia ovat esimerkiksi puuvilla, silkki ja bambukuidut. Unimaskin ulkopinta on yleensä valmistettu puuvillasta, johon on yhdistetty jotakin elastista materiaalia, mikä tekee maskista joustavamman. Puuvillan etu on edullisuus ja se, että se on usein miellyttävän tuntuinen käytössä. Silkki on ylellisempää, ja se tuntuu iholla pehmeältä ja ihanalta, ja on lisäksi viileämpää kuin puuvilla. Bambu on hieman harvinaisempi materiaali, mutta sen kuidut ovat erittäin kestäviä ja luonnollisesti antibakteerisia. Myös bambu tuntuu iholla mukavalta. Valitse materiaali, joka tuntuu sinusta parhaalta ja joka on helppo pitää puhtaana tai pestä.

Pesu 

Useimmat pesunkestävät unimaskit voidaan pestä joko käsin tai koneessa. Jos peset unimaskisi pesukoneessa, kannattaa se suojata käyttämällä pesupussia. Ole myös tarkka, ettet pese maskiasi lämpötilassa, jossa se voi kutistua tai vaurioitua. Edullisemmat unimaskit kuluvat usein helpommin, ja siksi ne kannattaa jonkin ajan kuluttua vaihtaa kokonaan uusiin. Kalliimmasta maskista sen sijaan kannattaa pitää huolta ja hoitaa sitä huolella.

Usein kysytyt kysymykset unimaskista

Voiko lapsi käyttää unimaskia?

Kyllä, lapsi voi käyttää unimaskia. Varmista kuitenkin, että maskin istuvuus on sopiva lapselle tai muulle henkilölle, jonka päänympärys on pienempi. Muuten on olemassa riski, että maski valuu pois nukkuessa.

Päästääkö unimaski läpi yhtään valoa?

Monet unimaskit läpäisevät jonkin verran valoa. Maskeissa voi olla pieniä aukkoja, tai materiaali ei ole riittävän peittävää. Meidän testaamamme maskit ovat kuitenkin erittäin laadukkaita, eivätkä monet niistä läpäise lainkaan valoa.

Mikä on paras unimaski?

Xlash Silk Sleeping Mask osoittautui parhaaksi unimaskiksi. Se istuu hyvin, tuntuu mukavalta eikä päästä lainkaan valoa läpi. Nämä ominaisuudet tekevät maskista sopivan eri tilanteisiin ja ympäristöihin.

Miten käytän unimaskia?

Unimaskia on helppo käyttää. Usein se vain vedetään pään yli ja varmistetaan, että se peittää silmät kunnolla, eikä yhtään valoa pääse maskin sisään. Toinen vaihtoehto ovat hihnat, joita löystytetään tai kiristetään, jotta maski ei luista paikoiltaan, mutta ei myöskään ole liian tiukassa.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.3 / 5 (15 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää