Parastestiopas
Paras unimaski 2024: Testi ja vertailu
TestitUnimaski

Paras unimaski 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Hyvistä unista tai energiaa antavista power nap -nokosista hyötyvät kaikki. Riippuen, missä milloinkin olet, voi olla vaikeampaa tai helpompaa saada kaipaamaasi laadukasta unta. Ympäristön valo häiritsee monia, huomasipa sitä tai ei. Kun nukkuu tilassa, joka ei ole täysin pimeä, melatoniinintuotanto hidastuu optimaalisesta. Melatoniini on kehon unihormoni. Hankkimalla hyvän unimaskin voit kuitenkin saada paremman unen ja paremman levon. Olemme testanneet eri unimaskeja ja arvostelemme tässä niistä viisi parasta. Parhaaksi unimaskiksi valikoitui Polar Night Painotettu Unimaski. Lue maskeista lisää alta.

Paras unimaski testiemme perusteella

Paras unimaski tuntuu mukavalta, vaikka sitä käyttäisi useita tunteja. Laadukas maski ei päästä läpi lainkaan valoa, ja se toimii useissa eri tilanteissa. Testatessamme eri unimaskeja otimme erityisesti huomioon unimaskien istuvuuden, mukavuuden, ominaisuudet ja hinta-laatusuhteen. Jos maskista on saatavilla yksi koko, pitäisi sen olla helposti säädettävissä sopimaan eri muotoisiin ja eri kokoisiin päihin. Materiaalin tulisi lisätä maskin käyttömukavuutta. Unimaskeilla voi olla myös muita ominaisuuksia, kuten että ne on valmistettu jostakin erityisestä materiaalista, tai että niissä on esimerkiksi aineita, jotka tukevat ihon toimintoja tai unen laatua. Hinta-laatusuhde tarkoittaa edellä mainittujen tekijöiden painotusta suhteessa maskin hintaan.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Polar Night Painotettu Unimaski

4.6

Materiaali

Polyester

Säädettävä

Kyllä

Mukavuustaso

Korkea
 • Peittää ison osan silmien ympäri
 • Pehmeä materiaali
 • Ei liiku nukkuessa

Tuotearvostelu

Polar Night Painotettu Unimaski on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat syvän ja häiriöttömän unen. Tämä unimaski kattaa suuren alueen ympärilläsi olevista valolähteistä, tarjoten täydellisen pimeyden nukkumiseen. Sen erittäin pehmeä polyesterikangas tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, jolloin voit rentoutua täysin.

Unimaskissa on säädettävät kuminauhat, joten voit mukauttaa sen istuvuuden omaan päähäsi sopivaksi. Se pysyy paikallaan koko yön ajan, joten voit nukkua huolettomasti ilman, että maski liukuu tai irtoaa. Sen ergonominen muotoilu sopii eri kokoisiin kasvoihin ja tarjoaa miellyttävän unikokemuksen.

Vaikka Polar Night Painotettu Unimaski on tehokas ja mukava, se voi tuntua hieman suurelta ja kömpelöltä joillekin käyttäjille. Maskin suurempi koko voi aiheuttaa jonkin verran epämukavuutta, erityisesti jos olet tottunut pienempiin ja kevyempiin unimaskeihin.

Yhteenvetona Polar Night Painotettu Unimaski on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat syvää unta ja täydellistä pimeyttä. Sen suuri peittoalue, pehmeä polyesterikangas, säädettävät kuminauhat ja hyvä pysyvyys takaavat miellyttävän unikokemuksen. Vaikka maski voi tuntua hieman suurelta ja kömpelöltä, sen tehokkuus ja mukavuus tekevät siitä hyvän valinnan.

1. Polar Night Painotettu Unimaski
4.6
Hobbybox

2. Xlash Silk Sleeping Mask

4.3

Materiaali

Silkki

Säädettävä

Ei

Mukavuustaso

Korkea
 • Hengittää hyvin
 • Laadukas materiaali
 • Pehmeä
 • Kallis
 • Vaatii käsipesua

Tuotearvostelu

Xlash Silk Sleeping Mask on laadukas unimaski, joka tarjoaa ensiluokkaista mukavuutta ja toimivuutta. Maski peittää tehokkaasti valon, luoden täydellisen pimeyden nukkumiseen. Sen hengittävä rakenne varmistaa raikkaan ilmanvaihdon ja miellyttävän tuntemuksen iholla.

Tämä korkealaatuinen unimaski tuntuu ylelliseltä ja kestävältä. Se on suunniteltu kestämään käyttöä pitkään. On kuitenkin huomioitava, että maskin hinta on korkeahko verrattuna muihin vaihtoehtoihin markkinoilla. Lisäksi maski on pestävä käsin, mikä voi olla hieman vaivalloista.

Yhteenvetona Xlash Silk Sleeping Mask on laadukas unimaski, joka tarjoaa täydellisen pimeyden, hyvän ilmanvaihdon ja kestävyyden. Huomioitavana seikkana ovat kuitenkin korkea hinta ja käsinpesutarve.

2. Xlash Silk Sleeping Mask
4.3
Lyko

3. Mack's Dreamweaver unimaski

4.0
Testivoittaja unimaski

"Nauti täydellisestä unesta kätevällä paketilla"

Materiaali

Polyester

Säädettävä

Kyllä

Mukavuustaso

Korkea
 • Korvatulpat kaupan päälle
 • Hyvä hinta-laatusuhde
 • Kevyt mutta istuu tiiviisti

Tuotearvostelu

Mack's Dreamweaver unimaski on täydellinen ratkaisu kaikille, jotka haluavat parantaa unenlaatuaan. Tämä monipuolinen paketti sisältää paitsi ylellisen pehmeän unimaskin, myös käytännölliset korvatulpat ja kätevän säilytyspussin. Tämä tuote tarjoaa kaiken tarvittavan täydellisen unen saavuttamiseksi.

Unimaskin materiaali on erittäin pehmeää ja mukavaa, mikä takaa miellyttävän käyttökokemuksen. Sen säädettävä nauha mahdollistaa maskin istuvuuden räätälöinnin omiin tarpeisiin sopivaksi. Voit unohtaa aiemmat kokemukset epämukavista unimaskeista, sillä Mack's Dreamweaver unimaski tarjoaa erinomaisen istuvuuden ja mukavuuden koko yön ajaksi.

Valon puuttuminen on yksi tämän unimaskin parhaista ominaisuuksista. Sen erityisesti suunniteltu muotoilu estää valon tunkeutumisen silmien alueelle, jolloin voit nukkua täydellisessä pimeydessä. Tämä parantaa unen laatua ja auttaa sinua heräämään virkeänä ja levänneenä.

Lisäksi tämä paketti sisältää korvatulpat ja kätevän säilytyspussin. Korvatulpat auttavat estämään ulkoisten äänien häiriöitä, luoden entistä rauhallisemman uniympäristön. Säilytyspussin puolestaan pitää kaikki tarvikkeet järjestyksessä ja helposti saatavilla.

Mack's Dreamweaver unimaski tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Sen monipuoliset ominaisuudet ja lisätarvikkeet tekevät siitä houkuttelevan valinnan kaikille unenlaatua tärkeänä pitäville. Voit nyt nauttia tästä korkealaatuisesta tuotteesta edulliseen hintaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Mack's Dreamweaver unimaski on täydellinen kumppani hyvään uneen. Sen mukavuus, säädettävä istuvuus, valonpitävyys, sekä mukana tulevat korvatulpat ja säilytyspussi tekevät siitä erinomaisen valinnan.

3. Mack's Dreamweaver unimaski
4.0
Apteekkituotteet

4. Tempur Unimaski

3.8

Materiaali

Polyuretaani

Säädettävä

Kyllä

Mukavuustaso

Keskitaso
 • Mukava materiaali
 • Korkea hinta
 • Hikinen kesällä

Tuotearvostelu

Tempur Unimaski on laadukas unimaski, joka tarjoaa hyvän lepoelämyksen viileillä keleillä. Maski on valmistettu Tempurin tunnetusta viskoelastisesta materiaalista, joka tarjoaa painetta lievittävää tukea silmäalueelle.

Unimaski on suunniteltu mukavuutta ja rentoutumista ajatellen. Sen pehmeä ja joustava materiaali muotoutuu kasvojen muotojen mukaan, tarjoten yksilöllisen istuvuuden.

On kuitenkin huomioitava, että kesällä Tempur Unimaski voi aiheuttaa hikoilua, koska sen materiaali voi tuntua hieman lämpimältä ja hengittämättömältä. Tämä voi olla haittapuoli erityisesti lämpiminä kuukausina.

Lisäksi Tempur Unimaski voi olla korkeahintainen vaihtoehto verrattuna muihin markkinoilla oleviin unimaskeihin. Hinta voi olla harkintakysymys.

Yhteenvetona Tempur Unimaski on laadukas ja mukava unimaski täydellistä lepoa varten. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että se voi aiheuttaa hikoilua kesällä ja hinta on korkea.


5. Gingerlily Unimaski

3.8

Materiaali

Silkki

Säädettävä

Kyllä

Mukavuustaso

Korkea
 • Premium tunne
 • Ihan liian kallis
 • Aika pieni

Tuotearvostelu

Gingerlily Unimaski on valmistettu korkealaatuisesta silkistä, mikä tarjoaa erinomaisen mukavuuden. Silkkimateriaali tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä iholla, mikä auttaa rentoutumaan nukkuessa.

Unimaski on suunniteltu tehokkaasti estämään valon pääsy silmiin. Se tarjoaa hyvän suojan valolta, mutta saattaa kuitenkin päästää hieman valoa sivuilta. Tämä voi olla haitallista niille, jotka tarvitsevat täydellistä pimeyttä.

On tärkeää huomata, että Gingerlily Unimaski on korkeahintainen tuote. Tämä voi olla harkinnan arvoinen seikka jos etsit vaihtoehtoa eri hintaluokasta.

Ulkonäöltään Gingerlily Unimaski heijastaa klassista ja perinteistä tyyliä. Sen muotoilu voi olla vanhanaikainen, mikä sopii erityisesti niille, jotka arvostavat perinteisempää ulkonäköä.

Yhteenvetona Gingerlily Unimaski tarjoaa silkkimäistä mukavuutta ja tehokasta valonsuojaa. On kuitenkin tärkeää huomata sen korkea hinta sekä klassinen ulkonäkö.

6. Stockmann Silk unimaski

3.6

Materiaali

Silli

Säädettävä

Kyllä

Mukavuustaso

Korkea
 • Kevyt
 • Monta eri väriä
 • Päästää valoa läpi reunoilta

Osto-opas: Unimaskin valinta

Sopivan unimaskin valitsemisen ei tarvitse olla vaikeaa. Oikean valinnan tekemiseksi on hyvä ottaa huomioon tiettyjä asioita. Alla mainitut asiat nousivat esiin testeissämme, ja pidämme niitä tärkeinä kriteereinä hyvän unimaskin löytämiseksi.

Istuvuus 

Kun makaat sängyllä unimaski kasvoillasi, ei maski saisi valua sivuun tai olla liian tiukka. Unimaski, joka on tehty paksummasta materiaalista, voi olla epämukavampi nukkuessa, mutta se estää valoa tehokkaammin. Ohuempi maski ei kuitenkaan välttämättä ole parempi, koska silloin valoa voi suodattua läpi enemmän. Jos maski on liian tiukka, eikä sitä voi säätää, saattaa pään ympärillä olla epämiellyttävä kiristävä tunne. Joskus joustavan kiinnitysnauhan voi vaihtaa, mutta usein yhden koon pitäisi sopia kaikille. Tällaisessa tapauksessa on selvä etu, jos unimaski on muotoutuva, jolloin se mukautuu pään ja kasvojen muotoon. Näin maskin istuvuus paranee.

Mukavuuteen vaikuttavat ominaisuudet 

Joillakin unimaskeilla on muitakin ominaisuuksia kuin ympäröivältä valolta suojaaminen. Bambumaskit ovat luonnollisesti antibakteerisia, ja ne sopivat hyvin allergiaoireisiin, eli ne voivat olla hyvä valinta allergioista kärsiville. Luonnollisesti antibakteerisen materiaalin käyttö on suositeltavaa unimaskeissa, sillä käytät sitä nukkuessa, mutta saatat myös hikoilla. On myös olemassa maskeja, jotka nukkuessasi vapauttavat aineita, jotka hoitavat ja vahvistavat ihoa. Nämä unimaskit ovat yleensä hieman kalliimpia, mutta ne voivat olla hintansa arvoisia, jos kaipaat passiivista ihonhoitoa.

Valo 

Unimaski ei saa päästää valoa läpi lainkaan. Sen on peitettävä kasvot silmien ympäriltä ja oltava käytössä täysin pimentävä. Vaikka ympäröivän huoneen valoa ei olisi kokonaan hämärretty, sulkee hyvä unimaski sen pois. Toiset unimaskit jättävät aukkoja nenän pieleen tai sivuille, ja siksi ne päästävät valoa sisäänsä. Malli, joka peittää suuremman osan kasvoista estää tämän.

Materiaali 

Valmistusmateriaalista riippumatta, unimaskissa pitäisi yhdistyä mukavuus ja hyvä toimivuus. Maskin kanssa nukkumisen on oltava miellyttävää. Ei riitä, että maski vain sulkee pois kaiken valon. Unimaskeissa käytettäviä materiaalia ovat esimerkiksi puuvilla, silkki ja bambukuidut. Unimaskin ulkopinta on yleensä valmistettu puuvillasta, johon on yhdistetty jotakin elastista materiaalia, mikä tekee maskista joustavamman. Puuvillan etu on edullisuus ja se, että se on usein miellyttävän tuntuinen käytössä. Silkki on ylellisempää, ja se tuntuu iholla pehmeältä ja ihanalta, ja on lisäksi viileämpää kuin puuvilla. Bambu on hieman harvinaisempi materiaali, mutta sen kuidut ovat erittäin kestäviä ja luonnollisesti antibakteerisia. Myös bambu tuntuu iholla mukavalta. Valitse materiaali, joka tuntuu sinusta parhaalta ja joka on helppo pitää puhtaana tai pestä.

Pesu 

Useimmat pesunkestävät unimaskit voidaan pestä joko käsin tai koneessa. Jos peset unimaskisi pesukoneessa, kannattaa se suojata käyttämällä pesupussia. Ole myös tarkka, ettet pese maskiasi lämpötilassa, jossa se voi kutistua tai vaurioitua. Edullisemmat unimaskit kuluvat usein helpommin, ja siksi ne kannattaa jonkin ajan kuluttua vaihtaa kokonaan uusiin. Kalliimmasta maskista sen sijaan kannattaa pitää huolta ja hoitaa sitä huolella.

Tuotevertailu

TuoteMateriaaliSäädettäväMukavuustaso
Polar Night Painotettu Unimaski
4.6
PolyesterKylläKorkea
Xlash Silk Sleeping Mask
4.3
SilkkiEiKorkea
Mack's Dreamweaver unimaski
4.0
PolyesterKylläKorkea
Tempur Unimaski
3.8
PolyuretaaniKylläKeskitaso
Gingerlily Unimaski
3.8
SilkkiKylläKorkea
Stockmann Silk unimaski
3.6
SilliKylläKorkea

Usein kysytyt kysymykset unimaskista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.3 / 5 (15 Vastausta)