Parastestiopas
Paras ulkoporeallas 2024: Testi ja vertailu
TestitUlkoporeallas

Paras ulkoporeallas 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Jos haluat loikoilla altaassa muulloinkin kuin kesällä, on ulkoporeallas kaikkiin vuodenaikoihin sopiva ratkaisu sinulle. Ulkoporeallas tarjoaa myös hierontatoimintoja, vesi- ja valoefektejä sekä erittäin suuren käyttömukavuuden. Eri jälleenmyyjät tarjoavat monenlaisia ulkoporealtaita, ja voi olla vaikea löytää paras ulkoporeallas, jossa myös hinta on kohdallaan. Olemme käyneet läpi markkinoiden johtavat mallit, ja löysimme viisi ulkoporeallasta, joiden hinta-laatusuhde on erinomainen. Paras testaamamme ulkoporeallas on Ulkoporeallas Jupiter, Wellis. Kyseinen malli on käytössä mukava, ja siinä on hyvä eristys ja helppokäyttöinen puhdistusjärjestelmä.

Paras ulkoporeallas testiemme perusteella

Testasimme eri ulkoporeallasmalleja etenkin talviolosuhteissa, jotta ulkoporealtaiden toiminnallisuus ja laatu tulisivat kunnolla esiin. Joitakin malleja testattiin kesällä. Ennen kuin päätimme, mitkä mallit kelpuutimme testattaviksi ja arvioitaviksi, luimme muiden asiantuntijoiden arvioita ja käyttäjien kokemuksia. Valitsimme testiin ne mallit, jotka vaikuttivat meistä korkealaatuisimmilta ja parhaiten hintansa arvoisilta. Arvostelussa kiinnitimme eniten huomiota seuraaviin asioihin:

 • Mukavuus - Kuinka mukavia istuma- tai makuupaikat ovat, ja kuinka ihanalta veden poreilu tuntuu?
 • Koko - Kuinka monta paikkaa altaassa on, ja kuinka tilavia ne ovat?
 • Toiminnot ja ominaisuudet - Onko ulkoporealtaassa lisätoimintoja, kuten esimerkiksi sisäänrakennettu äänijärjestelmä tai kehittynyt valaistus? Millainen eristys on, ja onko ulkoporeallas niin energiatehokas kuin mahdollista?
 • Kunnossapito - Onko ulkoporealtaan huoltaminen ja puhdistaminen vaivatonta, vai vaatiiko sen kunnossapito suurta vaivannäköä?
 • Hinta-laatusuhde - Mikä ulkoporeallas antaa eniten vastinetta rahoille?

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Ulkoporeallas Jupiter, Wellis

4.7

Istumapaikkoja

4

Makuupaikkoja

1

Mitat

200 x 200 x 87 cm

Paino (ilman vettä)

300 kg

Tilavuus

1100 L

Suuttimia

46

Musiikkijärjestälmä

Bluetooth

Valaistus

Kyllä
 • Erinomainen hinta-laatusuhde
 • Hyvä lämmönpito
 • Sisäänrakennettu musiikkijärjestelmä
 • Monta suutinta
 • Ei huonoja puolia tällä hintatasolla

2. Lykke ulkoporeallas Polar White Edition

4.5

Istumapaikkoja

4

Makuupaikkoja

1

Mitat

200 x 200 x 88 cm

Paino (ilman vettä)

270 kg

Tilavuus

1300 L

Suuttimia

30

Musiikkijärjestälmä

Ei

Valaistus

Kyllä
 • Tilava
 • Hyvä hinta-laatusuhde
 • Erinomainen lämmönpito
 • Olisi saanut olla enemmän suuttimia
 • Ulkopuoli tulee helpommin likaiseksi

3. Lykke ulkoporeallas Nordic Original

4.5

Istumapaikkoja

4

Makuupaikkoja

0

Mitat

160 x 160 x 80 cm

Paino (ilman vettä)

190 kg

Tilavuus

1000 L

Suuttimia

26

Musiikkijärjestälmä

Ei

Valaistus

Kyllä
 • Halpa
 • Hyvä perusmalli
 • Hieman pieni neljälle hengelle
 • Vähän suuttimia

4. Poreallas Jupiter Premium 94 Jets

4.1

Istumapaikkoja

3

Makuupaikkoja

2

Mitat

230 x 220 x 95 cm

Paino (ilman vettä)

417 kg

Tilavuus

1 600 L

Suuttimia

94

Musiikkijärjestälmä

Aux

Valaistus

Kyllä

5. Neptunut Poreallas Dark 94 Jets

4.1

Istumapaikkoja

4

Makuupaikkoja

2

Mitat

228 x 228 x 94 cm

Paino (ilman vettä)

- kg

Tilavuus

1 600 L

Suuttimia

94

Musiikkijärjestälmä

-

Valaistus

Kyllä
 • Helppo pitää puhtaana
 • Korkea mukavuustaso
 • Kallis
 • Ei musiikkijärjestelmää

Osto-opas: Ulkoporealtaan valinta

Ulkoporeallas on lähes aina melko tyyris hankinta, joten on tärkeää löytää paras ulkoporeallas edullisimpaan hintaan. Tästä ostosoppaasta löydät yleiskatsauksen kaikesta, mitä sinun on hyvä tietää ennen ostopäätöksen tekemistä.

Mitat, paino ja tilavuus

Ennen ulkoporealtaan hankkimista sinun tulee huolellisesti tarkistaa, että ulkoporeallas mahtuu siihen tilaan, johon aiot sen laittaa. Mitat ja suuruus vaihtelevat eri mallien välillä. Pienempien mallien leveys ja pituus ovat noin 170 cm ja syvyys noin 70 cm. Ulkoporealtaan koko riippuu siitä, kuinka monelle käyttäjälle se on tarkoitettu. Suuremmat, 8 hengelle tarkoitetut mallit ovat lähes kolme metriä pitkiä ja lähes yhtä leveitä. Paino, tai kuivapaino, vaihtelee 200 ja 600 kilon välillä.

Tilavuus, eli se, kuinka paljon vettä altaaseen mahtuu, on suuremmissa malleissa jopa 1 500 litraa. Neljän hengen ulkoporealtaiden tilavuus on 1 000 - 1 200 litraa. Ulkoporeallasta ei tarvitse tyhjentää ja täyttää uudelleen vedellä kovin usein, mutta ei kannata ostaa liian isoa mallia, joka vaatii tarpeettoman suuren vesimäärän.

Mukavuus ja istumapaikkojen määrä

Mukavuus on kenties ulkoporealtaan tärkein ominaisuus. Jotta tilaa olisi riittävästi ja kaikki mahtuisivat mukavasti altaaseen, kannattaa miettiä, kuinka monta ihmistä ulkoporealtaassa tulee olemaan samanaikaisesti. Tarkista, kuinka monta istuma- ja makuupaikkoja on, ja onko niitä myös lapsille. Istumapaikkoja on yleensä 2 - 8.

Monissa ulkoporealtaissa on tyynyjä mukavuuden lisäämiseksi. On hyvä tarkistaa, mihin ne on sijoitettu. Muita ihania, rentouttavia ja käyttömukavuutta parantavia toimintoja ovat hierontatoiminnot ja vesiefektit. Jos hierontatoiminto on tarjolla, on tärkeää tarkistaa hierontasuuttimien määrä ja sijainti ja selvittää, millaista hierontaa ne antavat.

Materiaali

Ulkoporealtaiden materiaaleissa on jonkin verran eroja. Etsi kevyitä ja helppohoitoisia materiaaleja. Monet valmistajat käyttävät akryyliä tai ABS-muovia, ja paneelit tehdään komposiittimateriaalista. Jotkut paneelit torjuvat myös UV-säteilyä, eikä niitä tarvitse huoltaa juuri lainkaan.

Ulkoporealtaan runko tehdään yleensä ruostumattomasta teräksestä. Se on sekä kestävä että melko edullinen materiaali. Raskaan materiaalin huono puoli on se, että ulkoporealtaan asentaminen voi olla melko haastavaa. Vankan paneloinnin hyvä puoli on se, että hyvä eristys säilyttää lämmön pitkään.

Ohjausjärjestelmä

Ulkoporealtaan ohjaus- tai hallintajärjestelmä ohjaa toimintoja ja varmistaa, että kaikki tapahtuu oikeassa järjestyksessä. Kannattaa suosia tunnettujen ja luotettavien valmistajien ulkoporealtaita. Ne antavat paremmat takuut sille, että ohjaus- ja hallintajärjestelmät toimivat halutulla tavalla, ja varaosiakin on helpompi löytää.

Poresuuttimet

Suutinten määrä vaihtelee suuresti eri ulkoporeallasmallien välillä. Kalliimmissa malleissa suuttimia on yleensä enemmän kuin halvemmissa. Se tarkoittaa sitä, että suuttimet ovat lähempänä toisiaan, jolloin niiden vaikutus on erilainen kuin harvalukuisempien suuttimien. Jos ulkoporealtaassa on jopa 80 tai 90 suutinta, tuntuu vesihieronta erityisen ihanalta.

Suutinten lukumäärän lisäksi myös voimakkuudella on merkitystä. Voimakkaammat pumput ja niiden tuottama suurempi paine hieroo paremmin kuin heikkotehoisten pumppujen pienempi paine. Yleensä suuttimia voi säätää, jotta saat kohdistettua veden poreilun juuri oikeaan paikkaan.

Kun on aika vaihtaa suuttimet, muista tarkistaa kyseisten suuttimien mallinumero. Eri valmistajat käyttävät erilaisia suuttimia.

Vesitoiminnot ja valaistus

Ulkoporealtaissa voi olla erilaisia vesitoimintoja, kuten vesiputoustyynyjä, vesiputousefektejä, kuplia ja vesihierontaa. Jos ulkoporealtaassa on vesiputoustyynyjä, ne on yleensä asetettu hartioiden korkeudelle. Erilaisia toimintoja täydennetään tunnelmaa kohottavalla LED-valaistuksella.

Mukavimpiin toimintoihin kuuluvat kuplat ja vesihieronta. Näiden yhdistelmästä syntyy ihana aitoa kylpylätunnelmaa muistuttava elämys. Jos haluat monia toimintoja, joudut yleensä hankkimaan kalliimman mallin.

Eristys

Koska ulkoporeallas on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, on sen eristyksellä erittäin suuri merkitys. Hyvin eristetty ulkoporeallas kuluttaa vähemmän energiaa, joten sen käyttäminen on taloudellisempaa. Kunnolliset eristeet pitävät siis ulkoporealtaan veden lämpimänä pidempään. Suomen ja Ruotsin kaltaisiin maihin kannattaa valita pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltu malli.

Voit ostaa ulkoporealtaaseen myös eristekannen, jotta lämpö ei pääse niin nopeasti karkaamaan. Se estää myös roskien päätymisen veteen.

Puhdistus

Ulkoporealtaan puhdistaminen tapahtuu yleensä otsonaattorin ja ns. otsonipuhdistuksen avulla. Otsonaattori hajottaa lian, ja prosessia ohjataan näytön ja ohjausjärjestelmän avulla. Kalliimmissa ulkoporeallasmalleissa on yleensä perusteellisempi puhdistusjärjestelmä tai puhdistamo, jossa on UV-puhdistus tai suolapuhdistusjärjestelmä. Valitsitpa minkähintaisen ulkoporealtaan tahansa, ei automaattinen puhdistusjärjestelmä koskaan riitä perusteelliseen puhdistamiseen. Siihen vaaditaan, että puhdistat altaan suodattimen käsin ja peset pois kalkkisaostumat ja ruostepilkut. Myös vesi tulee vaihtaa noin 2 - 4 kertaa vuodessa. Vesi tulee aina kloorata uudestaan lisäämällä noin 3 tl klooria 1 000 litraan vettä.

Tuotevertailu

TuoteIstumapaikkojaMakuupaikkojaMitatPaino (ilman vettä)TilavuusSuuttimiaMusiikkijärjestälmäValaistus
Ulkoporeallas Jupiter, Wellis
4.7
41200 x 200 x 87 cm300 kg1100 L46BluetoothKyllä
Lykke ulkoporeallas Polar White Edition
4.5
41200 x 200 x 88 cm270 kg1300 L30EiKyllä
Lykke ulkoporeallas Nordic Original
4.5
40160 x 160 x 80 cm190 kg1000 L26EiKyllä
Poreallas Jupiter Premium 94 Jets
4.1
32230 x 220 x 95 cm417 kg1 600 L94AuxKyllä
Neptunut Poreallas Dark 94 Jets
4.1
42228 x 228 x 94 cm- kg1 600 L94-Kyllä

Usein kysytyt kysymykset ulkoporealtaista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.7 / 5 (25 Vastausta)