Parastestiopas

Paras ubikinoni 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 6.2.2023

Ubikinonia eli Q10 entsyymiä tuotetaan kaikissa kehon soluissa, pääasiassa tärkeissä elimissä, kuten sydämessä, maksassa ja munuaisissa. Ubikinonin ensisijainen tehtävä on tuottaa energiaa kehon soluille. Ubikinonista on viime aikoina tullut erittäin suosittu ravintolisä, koska sillä on osoitettu olevan monia terveyshyötyjä, erityisesti iäkkäillä ihmisillä, joiden elimistön oma kyky tuottaa sitä vähenee (tämä alkaa tapahtumaan 30 ikävuoden jälkeen). Olemme laatineet luettelon markkinoiden parhaista ubikinoni-ravintolisistä, joista Elexir Pharma Coenzyme Q10 on testin paras vuonna 2023.

Paras ubikinoni testiemme perusteella

Ubikinoni antaa soluille energiaa, koska sillä on antioksidanttisia vaikutuksia. Se parantaa sydämen terveyttä ja lisäksi siitä saa paljon muutakin hyvää. Kun on kyse ubikinonista ja ravintolisistä yleensäkin, on muutamia asioita, jotka ovat tärkeä ottaa huomioon, ennen kuin tekee ostopäätöksen. Testissämme tarkastelimme useita tekijöitä, ja osto-oppaastamme näet tarkemmin, mitkä seikat ovat hyvä ottaa huomioon ja mitä punnitsimme testissämme. Tärkeimmät seikat, jotka olemme ottaneet huomioon testissä, ovat seuraavat:

  • Sisältö - Mitä tuote sisältää, sisältääkö se vain ubikinonia vai ainesosia, jotka imeytyvät paremmin tai joilla on muita myönteisiä vaikutuksia?
  • Määrä ja hinta - Kuinka monta kapselia saat? Ja kuinka paljon se maksaa? Ehkä tärkein huomio ravintolisien osalta on hinta. Hinta voi vaihdella suuresti eri tuotemerkkien välillä, ja eri tuotemerkit eivät välttämättä eroa sisällöltään paljon toisistaan.
  • Asiakkaiden arvostelut - Mitä mieltä muut asiakkaat ovat tuotteista ja millaisia vaikutuksia niillä on? Asiakkaiden arvostelut ja mielipiteet antavat paljon paremman ja selkeämmän kuvan siitä, millainen tuote on kyseessä.

1. Elexir Pharma Coenzyme Q10

4.5
Koko
60 kapselia
Q10 / kapseli
100 mg

2. WellAware Q10 Coensyme + C-vitamin

4.4
Koko
120 kapselia
Q10 / kapseli
50 mg

3. Scitec Nutrition CO-Q10

4.2
Koko
100 kapselia
Q10 / kapseli
50 mg

4. GAAM Q10

3.9
Koko
60 kapselia
Q10 / kapseli
100 mg

5. Vitaprana CoQ10

3.8
Koko
100 kapselia
Q10 / kapseli
30 mg

Osto-opas: Ubikinonin valinta

Kun ostat ubikinonia tai mitä tahansa ravintolisää, on olemassa tiettyjä tekijöitä, jotka ovat hyvä ottaa huomioon. Alla on koottu tekijöitä, jotka ovat mielestämme tärkeitä huomioita, kun ostaa ubikinoni -ravintolisää.

Mihin tarvitset ravintolisää?

Joskus ihmiset haluavat nopeita tuloksia ja ostavat ensimmäisen mahdollisen vaihtoehdon. Ravintolisiä on markkinoilla useita, joista toiset saattavat olla tehokkaampia kuin toiset, riippuen siitä, mitä ongelmaa haluat ravinteella hoitaa tai mitä odotat tuotteelta. Voit tutustua ubikinonin terveyshyötyihin tarkemmin sivullamme, jossa on myös muita hyviä ravintolisiä, jotka saattavat sopia tilanteeseesi paremmin. Joka tapauksessa aina on tärkeä tietää, mihin aiot käyttää ravintolisää ennen kuin ostat niitä.

Asiakkaiden arvostelut

Muiden asiakkaiden arvostelut kertovat paljon siitä, mitä voit odottaa tuotteen vaikutuksesta ja siitä, onko tuote suosittu ja kannattaako sitä ostaa. Jos pidät tai et pidä tuotteesta tarpeeksi paljon arvioidaksesi ja kommentoidaksesi sitä, voit olettaa, että se on joko erittäin tehokas tai ei toimi lainkaan. Tämä on helppo tapa ainakin seuloa tuotteet, jotka eivät toimi, niistä, jotka toimivat. Suosittelemmekin aina katsomaan tuotteen luokituksia ja arvosteluja ennen ostamista.

Sisältö

Suosittelemme aina tarkistamaan, mitä tuote sisältää. Ravintolisän tulisi sisältää aineita, jotka aikaansaavat halutun ensisijaisen vaikutuksen. Ravintolisä voi myös sisältää makuaineita, väriaineita, säilöntäaineita ja aineita, jotka parantavat imeytymistä elimistöön. Tärkeintä on, että tuote ei sisällä ainesosia, jotka ovat ikäänkuin sivutuotteita eikä täyteaineita, joiden vaikutus on kyseenalainen.

Määrä

Se, miten paljon purkissa on tuotetta, on aina tärkeä asia. Ravintolisät otetaan usein päivittäin, ja mitä enemmän purkki sisältää, sitä kauemmin se kestää, ennen kuin on ostettava uusi purkki. On hyvin työlästä ostaa jatkuvasti uusia ravintolisiä, joten suosittelemme ostamaan useita annoksia sisältäviä tuotteita. Vaikka ne maksavat hieman enemmän, mutta usein määrä tasoittuu hinnassa.

Hinta

Tuotteen hinta on todennäköisesti yksi tärkeimmistä asioista useimmille meistä. Hinta voi vaihdella melko paljon eri tuotteiden välillä, vaikka tuotteet olisivat lähes samanlaisia. Joskus tietyt tuotemerkit voivat maksaa enemmän, ja voi tuntua luotettavalta ostaa tunnetulta tuotemerkiltä Ravintolisien osalta tuotteiden välillä on harvoin suuria eroja. Halvimman vaihtoehdon valitseminen ei todellakaan tarkoita, että saisit huonomman tuotteen. Halvemman tuotteen kohdalla on todennäköistä, että se on pienempi pakkaukseltaan ja sisältää mahdollisesti pienempiä pitoisuuksia ravintolisää.

Annostelu

Tarkista aina, mikä on tuotteen suositeltu annos, sillä se voi kertoa, tuotteen hinta-laatusuhteesta. Helpoin tapa on noudattaa annostusta, mutta annetut ohjeet ovat vain suosituksia, ja niitä voidaan usein mukauttaa omiin tarpeisiin. Useimmat meistä voivat käyttää tuotetta, jossa on korkea ravintolisäpitoisuus harvemmin, ja silloin se voi olla edullisempi vaihtoehto tai ainakin sellainen, joka kestää pidempään. Näin sinun ei tarvitse ostaa uusia ravintolisiä niin usein.

Ravintolisän pitoisuus

Tilanteestasi riippuen saatat tietää, että sinulle sopii parhaiten vahvempi ravintolisä, tai saatat haluta matalan pitoisuuden ravintolisän, jota ei tarvitse ottaa enemmän kuin tarvitset. Usein tämä on asia, joka vaihtelee suuresti tuotteiden välillä ja voi vaikuttaa myös tuotteen annostukseen. Jos ostat korkean pitoisuuden tuotteen, voit jopa säästää hieman rahaa, kun otat lisäravinteen harvemmin ja se tällöin kestää kauemmin.

Ubikinonin terveysvaikutukset

Ubikinoni on vitamiinin kaltainen aine, jota on kaikkialla elimistön soluissa, mutta pääasiassa tärkeiden elinten ympärillä. Erityisesti iäkkäillä ihmisillä voi olla ongelmia ubikinonin tuotannossa ja he saattavat tarvita sitä ravintolisänä. Myös tietyistä sairauksista kärsivät henkilöt tarvitsevat ubikinonia ravintolisänä. Jos tupakoit, käytät kolesterolilääkkeitä, sinulla on sydänongelmia, HIV, Parkinsonin tauti, lihassairaus tai korkea verenpaine, sinulla voi olla puutteita tai ongelmia ubikinonin tuottamisessa ja saatat tarvita sitä ravintolisänä. Jos kyseessä on vakava sairaus, ota aina yhteyttä lääkäriin ennen ravintolisän käyttöä. Ubikinonilla on merkittävä vaikutus elimistöön, muun muassa:

  • Ikääntyminen - Ubikinoni antaa enemmän energiaa soluille ja vähentää riskiä iän myötä tapahtuvaan solujen ja elimien heikkenemiseen. Tällä on positiivinen vaikutus melko pitkälti kaikkialle, koska olemme oikeastaan vain suuri määrä soluja ja elimiä.
  • Päänsärky ja migreeni - Ubikinonin on tutkimuksissa osoitettu vaikuttavan päänsärystä ja migreenistä kärsiviin henkilöihin. Osallistujat ovat huomanneet kivun lieventyneen ja kivun keston vähentyneen.
  • Sydän - Ubikinoni on auttanut potilaita epäsäännöllisestä sydämen rytmihäiriöstä korkeaan verenpaineeseen. Sen on osoitettu olevan tehokas myös sydämen vajaatoimintaa sairastaneilla henkilöillä, sillä se vähentää uusiutumisen ja kuoleman riskiä sekä lievittää oireita. Kaiken kaikkiaan ubikinoni on erittäin tehokas lisä sydänterveyteen.
  • Kipu - MS-tautia ja Parkinsonin tautia sairastavilla henkilöillä oireet voivat lieventyä ja kipu vähentyä ubikinoni -ravintolisän käytön myötä. Henkilöt, joilla on erilaisia kipuun liittyviä sairauksia, voivat harkita sen käyttöä muiden lääkkeiden täydentäjänä. Muista aina keskustella lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat uuden lisäravinteen käytön.
  • Silmät - Ubikinonilla on tutkimuksissa osoitettu olevan myönteinen vaikutus iän myötä ilmeneviä silmäsairauksia vastaan. Potilaat, jotka ovat käyttäneet ubikinonia, ovat säilyttäneet hyvän näkökykynsä pidempään.
  • Energia - Ubikinoni on kuin energialisä keholle, ja se voi parantaa keskittymiskykyä, valppautta ja mielenterveyttä.
  • Hedelmällisyys - Ubikinonin on osoitettu olevan tehokas molemmilla sukupuolilla hedelmällisyyden ylläpitämisessä ja lisääntymisessä.

Usein kysytyt kysymykset ubikinonista

Mihin vuorokauden aikaan minun pitäisi ottaa ubikinonia?

Se on rasvaliukoinen, joten sen imeytyminen kestää kauan ja se saattaa imeytyä kehoon huonosti. Siksi on hyvä idea ottaa se ravintolisänä, joka on rikastettu imeytymistä lisäävillä ainesosilla, mutta ennen kaikkea se kannattaa ottaa ruoan kanssa.

Ketkä tarvitsevat ubikinonia?

Koska elimistön ubikinonin tuotanto alkaa hidastua 30 ikävuoden jälkeen, kaikki ikääntyvät tarvitsevat ubikinonia ennaltaehkäisevästi ja yleisen terveyden parantamiseksi. On kuitenkin olemassa tiettyjä sairauksia ja henkilöitä, jotka saattavat erityisesti tarvita ubikinonilisäystä. Näitä ovat esimerkiksi tupakoitsijat, diabeetikot, sydänongelmaiset sekä korkeasta verenpaineesta, silmäsairauksista ja Parkinsonin taudista kärsivät. On kuitenkin tärkeää keskustella lääkärin kanssa ennen ravintolisien lisäämistä ruokavalioon, jos sinulla on tai on ollut vakavia sairauksia ja käytät lääkkeitä.

Kuinka paljon ubikinonia voin ottaa?

Annostus vaihtelee, ja on helpointa noudattaa kunkin ravintolisän suosituksia, mutta ubikinonilla ei ole suoria tai vakavia sivuvaikutuksia, kun noudatat suositeltua annosta. Yleisimmin ravintolisiä otetaan noin 100 mg per annos, mutta on myös sellaisia ravintolisiä, joita otetaan jopa 300 mg per annos. On kuitenkin epäselvää, onko vahvempien annosten tarkoitus olla tehokkaampia, ja tähän vaikuttaa myös, kuinka paljon ubikinonia sinulla on elimistössäsi. Joka tapauksessa vahvempia annoksia voidaan ottaa harvemmin, jos sinun ei tarvitse ottaa suuria annoksia.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.7 / 5 (14 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää