Parastestiopas
Paras tuuletin 2024: Testi ja vertailu
TestitTuuletin

Paras tuuletin 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Useimmat ihmiset sietävät alkukesän lämpöä, mutta kun kesä on lämpimimmillään, ilmaantuu tuuletin jopa suuresti aurinkoa ja lämpöä rakastavin ihmisten koteihin. Sisätiloissa ei pääse kokemaan samanlaista tuulenvirettä kuin ulkona, mutta voimakkaan lattiatuulettimen tai tehokkaan pöytätuulettimen avulla sisäilmastakin saa todella miellyttävän. Olemme testanneet suuren määrän erityyppisiä tuulettimia ja esittelemme tässä 5 parasta tuuletinta, joista voittajaksi valikoitui Vooni Kokoontaitettava Tuuletin.

Paras tuuletin testiemme perusteella

Tuulettimen ei pitäisi ainoastaan pystyä puhaltamaan voimakkaasti ilmaa, vaan siinä on oltava useita ominaisuuksia, joiden kaikkien on toimittava hyvin, jotta tuuletin toimii moitteettomasti. Erilaisilla tuulettimilla on sekä hyötyjä että haittoja, ja kun olemme arvioineet tuulettimia, olemme ensisijaisesti vertailleet samantyyppisiä tuulettimia toisiinsa. Alla olevassa osto-oppaassa olemme käsitelleet pääkohtia, mutta luokituksen ensisijainen perusta on seuraava:

 • Teho - Matalampitehoinen tuuletin voi olla hyödyksi niille, jotka kaipaavat vain pientä tuulenvirettä, mutta kunnolla puhaltava tuuletin on pitkällä aikavälillä käyttökelpoisempi.
 • Äänitaso - Voimakkaasti puhaltava tuuletin pitää useimmissa tapauksissa myös enemmän ääntä. Älykkäät tuuletinrakenteet saavat kuitenkin aikaan sen, että osa saman tehoisista tuulettimista pitää vähemmän ääntä kuin toiset.
 • Valmistuslaatu - Valitettavasti monet mallit ovat nykyään heikompilaatuisia kuin olisi toivottavaa. On melko tavallista, että pian käyttöönoton jälkeen lavat alkavat väristä, tai tuuletin alkaa jostain muusta syystä pitää aiempaa kovempaa ääntä.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Gelia Pöytäpuhallin

4.6
Testivoittaja Tuuletin

Teho

30 W

Sijainti

Pöytä

Melutaso

Keskitaso

Nopeudet

2

Kauko-ohjain

Ei

Langaton

Ei

Koko Ø

28 cm

Oskilloiva

Kyllä
 • Helppo puhdistaa ja ylläpitää
 • Halpa
 • Korkea teho pienessä pakkauksessa
 • Ei välttämättä riitä suuremmille huoneille tai tiloille

Tuotearvostelu

Gelia Pöytäpuhallin on tavallinen tuuletinmalli joka tarjoaa täsmälleen sen, mitä odottaa ottaen huomioon sen hintaluokan. Sen teho on 30 W, mikä mahdollistaa riittävän ilmavirran keskipitkillä etäisyyksillä tuulettimesta. Suuremmissa huoneissa sen suorituskyky saattaa olla hieman rajallisempi.

Tuulettimessa on vain kaksi nopeusasetusta valittavana, mutta niiden välillä on merkittävä ero, joten kolmannen tason puuttuminen ei juurikaan haittaa. Tuuletin voi oskilloida ja puhaltaa suoraan eteenpäin. Vaikka tuuletin ei ole erityisen suuri, sen äänitaso ei ole häiritsevä, ei edes korkeimmalla asetuksella.

Toiminnallisuudeltaan Gelia Pöytäpuhallin on erinomainen. Sen käyttö ei aiheuta juurikaan kolinaa tai muita häiritseviä ääniä, jotka viittaisivat huonolaatuiseen rakenteeseen, vaikka ulkonäkö onkin samankaltainen kuin muilla tuuletinmalleilla.

Yhteenvetona voisi todeta, että tämä tuote tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Vaikka me emme kolmatta tuuletintasoa ei kaipaa, on mahdollista, että jotkut toivoisivat enemmän kuin vain kaksi asetusta. Tämä ei ole ehdottomasti markkinoiden paras tuuletinmalli, mutta ottaen huomioon sen hinnan, se ansaitsee kuitenkin meiltä ykkössijan.

1. Gelia Pöytäpuhallin
4.6
Staypro

2. Gelia tornituuletin

4.3

Teho

40 W

Sijainti

Lattia

Melutaso

Matala

Nopeudet

3

Kauko-ohjain

Ei

Langaton

Ei

Koko Ø

Tornituuletin

Oskilloiva

Kyllä
 • Tehokas 40 W:n moottori, joka pystyy liikuttamaan ilmaa myös suuremmissa huoneissa
 • Kompakti koko verrattuna tehoon
 • Tyylikäs
 • Alhainen melutaso tehokkuuteen nähden
 • Johdon pituus on 160 cm, joka saattaa olla hieman lyhyt
 • Hieman korkeampi hinta verrattuna perinteisiin tuulettimiin

Tuotearvostelu

Gelia tornituuletin on erittäin tyylikäs ja kompakti tuuletin, joka sopii täydellisesti pieniin tiloihin. Sen elegantti muotoilu mahdollistaa sen sijoittamisen kätevästi nurkkaan, jolloin se ei vie paljon tilaa ja toimii samalla parhaalla mahdollisella tavalla.

Tuulettimessa on erittäin tehokas 40 W:n moottori, joka pystyy liikuttamaan ilmaa myös hieman suuremmissa huoneissa. Tämä takaa raikkaan ilmanvaihdon ja miellyttävän ilmavirran ympäri huonetta.

Yksi Gelia tornituulettimen eduista on sen kolme erilaista nopeusasetusta. Voit valita juuri sopivan nopeuden olosuhteiden mukaan, olipa kyse sitten viilentämisestä tai ilmankierron parantamisesta. Lisäksi tuuletin pystyy suorittamaan oscilloivaa liikettä, jolloin ilmavirta jakautuu tasaisesti huoneeseen.

Vaikka tuulettimen tehokkuus on korkea, melutaso pysyy yllättävän alhaisena. Voit siis nauttia raikkaasta ilmasta ilman häiritseviä ääniä. Tämä tekee Gelia tornituulettimesta erityisen miellyttävän käyttää sekä päivällä että yöllä.

Ainoa pieni haittapuoli on johdon pituus, joka on 160 cm. Olisi ollut toivottavaa, että johto olisi ollut hieman pidempi, jotta tuuletinta voisi sijoittaa vapaammin huoneessa. Onneksi tähän ongelmaan on kuitenkin helppo ratkaisu - voit käyttää jatkojohtoa.

Vaikka Gelia tornituulettimen hinta on hieman korkeampi kuin perinteisten pyöreiden tuulettimien, sen parempi suorituskyky ja laatu tekevät siitä kuitenkin erinomaisen valinnan. Tämä tuuletin tarjoaa tyylikkään ulkonäön, monipuoliset toiminnot ja tehokkaan ilmanvirran. Suosittelemme sitä kaikille, jotka haluavat luotettavan ja tyylikkään tuulettimen, joka täyttää odotukset kaikilla osa-alueilla.

2. Gelia tornituuletin
4.3
Staypro

3. Ladattava pöytätuuletin

4.1

Teho

5 W

Sijainti

Pöytä

Melutaso

Matala

Nopeudet

4

Kauko-ohjain

Ei

Langaton

Kyllä

Koko Ø

16 cm

Oskilloiva

Ei
 • Pieni ja helppo siirtää
 • Hiljainen

4. GELIA tuuletin

4.1

Teho

45 W

Sijainti

Lattia

Melutaso

Keskitaso

Nopeudet

3

Kauko-ohjain

Ei

Langaton

Ei

Koko Ø

40 cm

Oskilloiva

Kyllä
 • Helppo puhdistaa ja ylläpitää
 • Kova ilmavirta
 • Ei tarjoa kaukosäätötoimintoa

5. Tristar VE-5905 Tower Fan

3.9

Teho

30 W

Sijainti

Lattia

Melutaso

Korkea

Nopeudet

3

Kauko-ohjain

Ei

Langaton

Ei

Koko Ø

Tornituuletin

Oskilloiva

Kyllä
 • Vie vähän tilaa
 • Heikko ilmavirta
 • Meluisa toiminta

Osto-opas: Tuulettimen valinta

Jotta voit ostaa hyvän tuulettimen kuumimpia ja hikisimpiä päiviä ajatellen, on hyvä ottaa huomioon, mitkä ominaisuudet tai toiminnot ovat tärkeimpiä. Jotkut ominaisuudet liittyvät toisiinsa siten, että jos tuulettimessa on joku hyvä ominaisuus, saattaa siinä olla myös ei-niin toivottuja puolia, kuten korkea melutaso. Siksi on hyvä lukea tämä osto-opas läpi, jotta voit tehdä oman fiksun päätöksesi siitä, mitä haluat eniten tuulettimelta, huolimatta testilistamme voittajista.

Teho

Kovan tehon havaitsee siitä, että tuuletin puhaltaa kovaa. Pelkän tehon tuijottaminen ei kuitenkaan ole koko totuus. On olemassa erikokoisia tuulettimia, joiden teho on sama. Pienemmän tuulettimen täytyy pyöriä nopeammin, jotta se liikuttaisi saman määrän ilmaa, mikä useimmissa tapauksissa johtaa korkeampaan äänen tasoon. Suosimme tuulettimia, joissa on mahdollisimman suuret lavat riippumatta tuulettimen ilmoitetusta tehosta ilmavirran maksimoimiseksi ja melun minimoimiseksi.

Melutaso

Melutaso liittyy suurelta osin tehoon. Jos jokin liikkuu nopeammin, se aiheuttaa myös enemmän värähtelyä, mikä puolestaan aiheuttaa korkeamman melutason. Tehokkaalla tuulettimella, jossa on käytetty hyviä kuulalaakereita, voit minimoida ainakin lapojen tärinän ja naputtavat äänet. Muuten hieman pienemmällä teholla toimivat suuret tuulettimet ovat parempia, jos haluaa hiljaisemman tuulettimen.

Nopeudet

Lähes kaikissa tapauksissa riittää, että tuulettimessa on kolme eri nopeutta. Näin saat riittävän laajan valikoiman, jotta saat sekä miellyttävän puhalluksen että kovan puhalluksen tuulettimesta ja jotain siltä väliltä. Joissakin halvemmissa ja yksinkertaisemmissa malleissa voi joskus olla vain yksi nopeus. Tämä voi olla hieman rajoittavaa, mutta näissä etuna on usein edullinen hinta.

Kääntyminen

Jos samassa huoneessa on paljon ihmisiä, tai jos haluat vain parantaa ilmankiertoa, kääntymisvaihtoehdot ovat eduksi. Tämä tarkoittaa, että tuuletin voidaan asettaa kääntymään automaattisesti sivuttain edestakaisin. Kun tuuletin puhaltaa useaan eri paikkaan, kaikki voivat nauttia sen puhalluksesta ja koko huoneeseen tulee virkistävää ilmaa. Näin ilma pääsee kiertämään huoneessa.

Lattiatuuletin

Lattiatuulettimien tärkein etu on niiden teho ja melutaso. Lattiatuuletin ei ole hiljaisempi, mutta ne ovat yleensä tehokkaampia. Haittapuolena on usein se, että ne ovat hieman kömpelömpiä, eikä niitä ole yhtä helppo sovittaa joka paikkaan. Lattiatuulettimet ovat yleensä ylellisempiä ja siksi myös laadukkaampia. Lattiatuulettimet ovat käytössä kestävämpiä kuin pöytätuulettimet joten ne on kestävät käytössä kauemmin. Jos sinulla on tilaa kotona lattiatuulettimelle, nämä pystyvät yleensä tarjoamaan suuremman tehon ja ovat hiljaisempia melutasoltaan.

Pöytätuuletin

Pöytätuulettimen etu on sen koko. Niitä on sekä pienempiä että hieman suurempia versioita, mutta suurimmatkin ovat helpompia liikutella kuin lattiatuulettimet. Vaikutus ei yleensä ole aivan yhtä suuri kuin lattiatuulettimilla, mutta jos tuuletin sijoitetaan lähelle henkilöä, joka nauttii ilmavirrasta, se toimii joka tapauksessa hyvin. Toinen etu on hinta. Pöytätuulettimet ovat yleensä hieman edullisimpia kuin lattiatuulettimet.

Valmistuslaatu

Valmistuslaatu on yksi tärkeimmistä seikoista tuulettimissa. Onneksi voit aina hyödyntää takuuta, jos jokin osa rikkoutuu pian oston jälkeen, mutta ei ole kovin hauskaa joutua palaamaan suoraan takaisin kauppaan. Valmistuslaatu on myös yksi haasteellisimmista ominaisuuksista, joita on vaikea selvittää ennen ostoa, ja sen huomaa yleensä vasta, kun erilaisia puutteita alkaa ilmaantua. Värisevä tuuletin ja epäsäännöllinen melutaso vakionopeudella ovat yleensä selviä merkkejä siitä, että tuuletin on tehty huolimattomasti tai että on käytetty huonolaatuisia osia.

Ominaisuudet

Yksinkertaisemmissa tuuletinmalleissa on yleensä kaksi tai kolme eri nopeutta, jotka voidaan asettaa. Jos hinta on hieman kalliimpi, voit saada lisäominaisuuksia, jotka lisäävät käyttömukavuutta. Kaukosäädin on jotakin, joka joskus tulee hieman suurempien tuulettimien, tarkemmin sanottuna lattiatuulettimien, mukana. Jotkut ihmiset eivät halua enempää kaukosäätimiä kuin mitä heillä jo on kotona, eikä niitä ole pakko käyttää. Saat täsmälleen samat toiminnot tuulettimen paneelista. Toinen arvostettu ominaisuus on ajastin. Ajastimen avulla tuuletin voi olla käynnissä illalla, mutta se voidaan kytkeä pois päältä, jotta vältät nukkumisen vedossa koko yön. Voit myös vähentää energiankulutusta käyttämällä ajastinta tehokkaasti.

Tuotevertailu

TuoteTehoSijaintiMelutasoNopeudetKauko-ohjainLangatonKoko ØOskilloiva
Gelia Pöytäpuhallin
4.6
30 WPöytäKeskitaso2EiEi28 cmKyllä
Gelia tornituuletin
4.3
40 WLattiaMatala3EiEiTornituuletinKyllä
Ladattava pöytätuuletin
4.1
5 WPöytäMatala4EiKyllä16 cmEi
GELIA tuuletin
4.1
45 WLattiaKeskitaso3EiEi40 cmKyllä
Tristar VE-5905 Tower Fan
3.9
30 WLattiaKorkea3EiEiTornituuletinKyllä

Usein kysytyt kysymykset tuulettimista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.3 / 5 (24 Vastausta)