Parastestiopas
Paras sitteri 2024: Testi ja vertailu
TestitSitteri

Paras sitteri 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Sitteri on hyödyllinen ja käytännöllinen arjen apuväline, joka antaa vanhemmille kullanarvoisen tilaisuuden pitää pieni tauko. Asetat vauvan sitteriin ja annat hänen keinua uneen tai käyttää yläpuolella olevaa lelukaarta virikkeenään. Testaamamme sitterit eroavat toisistaan rakenteeltaan ja ulkonäöltään, ja niissä on erilaisia toimintoja. Löydät listalta viisi suosikkiamme ja myös parhaan sitterin, joka on Bliss Pomppija Beige/Leo - Cotton. Lue myös ostosoppaamme, josta saat lisätietoa.

Paras sitteri testiemme perusteella

Olemme tutkineet useita suosittuja sittereitä ja valinneet viisi testivoittajaa. Kaikki mallit ovat nousseet asiakkaiden ja vanhempien suosioon, ja osa niistä on saanut kunniamainintoja testeissä. Kaikki sitterit täyttävät myös laadukkaalle sitterille asetetut turvallisuusvaatimukset. Parasta sitteriä valitessamme otimme lähtökohdaksemme etenkin alla luetellut kriteerit ja esitimme seuraavat kysymykset:

 • Lisävarusteet - Kuuluuko sitteriin lelukaari? Kuuluvatko lelut sitterin hintaan? Onko vaihdettavia osia saatavissa?
 • Mukavuus - Kuinka tiukasti pehmusteet ja kangas asettuvat vauvan ympärille? Istuuko lapsi turvallisesti ja mukavasti? Keinuuko sitteri pehmeästi ja tasaisesti? Onko pehmusteita riittävästi?
 • Laatu ja design - Mistä materiaalista sitteri on valmistettu? Onko sen runko tukeva ja korkealaatuinen? Onko sitteri suunniteltu käyttäjäystävälliseksi? Millaista kuormitusta ja enimmäispainoa sitteri kestää?
 • Joustavuus - Saako tuolin eri asentoihin? Onko lelukaari helppo laittaa paikalleen ja ottaa pois? Keinuttaako sitteri itse itseään? Onko sitteriä helppo siirtää ja säilyttää? Taittuuko se kokoon?
 • Hinta-laatusuhde - Vastaako sitteri hintatasoaan? Onko tuote hintansa arvoinen?

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. BabyBjörn Bliss Sitteri

4.7

Maksimipaino

9 kg

Ikäsuositus

0-2 vuotta

Sitterin paino

2,3 kg

Materiaali kangas

Puuvilla / polyester
 • Ergonominen muotoilu edistää lapsen oikeaa asentoa ja kehitystä
 • Valmistettu korkealaatuisista ja turvallisista materiaaleista
 • Helppo säätää ja mukauttaa lapsen tarpeisiin
 • Kallis

Tuotearvostelu

BabyBjörn Bliss Sitteri on käytännöllinen istuin, joka on kevyt ja mukava vauvalle, vaikka se onkin suuri. Istuin tarjoaa miellyttävän ja luonnollisen asennon lapselle, ja sen joustava rakenne mahdollistaa helpon ja rauhoittavan keinuttelun.

Istuimessa on useita erilaisia kangasvaihtoehtoja sekä kangasrakenteen suhteen että värin suhteen. Useimmissa istuimissa on ruudullinen kangas, mutta on myös täysin sileitä malleja saatavilla. Voit siis valita istuimesi tyylin ja värin mieleisesi mukaan.

BabyBjörn Bliss Sitteri voidaan taittaa kokoon, jolloin se vie vain vähän tilaa. Tämä on erittäin kätevää, kun haluat säilyttää sen tai ottaa sen mukaan matkoille.

Ainoa negatiivinen asia on hinta, joka voi tuntua hieman korkealta. Kuitenkin kannattaa huomata, että BabyBjörn Bliss Sitterin laatu on erittäin hyvä, ja se säilyttää hyvin jälleenmyyntiarvonsa verrattuna muihin istuimiin.

BabyBjörn Bliss Sitteri on loistava valinta vanhemmille, jotka haluavat käytännöllisen ja mukavan istuimen vauvalle. Se tarjoaa sekä lapselle että vanhemmille miellyttävän kokemuksen. Vaikka hinta voi aluksi näyttää hieman korkealta, se kompensoi laadullaan ja kestävyydellään. Suosittelen lämpimästi BabyBjörn Bliss Sitteriä kaikille vauvojen vanhemmille.

1. BabyBjörn Bliss Sitteri
4.7
Jollyroom

2. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Sitteri

4.5

Maksimipaino

9 kg

Ikäsuositus

0-2 vuotta

Sitterin paino

5,4 kg

Materiaali kangas

Polyester
 • Sisäänrakennetut lelut ja musiikki pitää lapsen viihdytettyneenä
 • Säädettävä selkänoja ja kaltevuus lapsen tarpeiden mukaan
 • Sisäänrakennettujen lelujen ja musiikin laatu voi olla hieman yksinkertaisempi verrattuna erikseen ostettuihin vaihtoehtoihin

Tuotearvostelu

Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Sitteri on vakaa ja kestävä istuin, joka tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Vaikka se painaakin hieman enemmän kuin muut vauvanistuimet, sen stabiliteetti ja luotettava rakenne tekevät siitä hyvän valinnan.

Istuin muistuttaa ulkonäöltään perinteistä lastenvaunua, kun sen reunat taitetaan ylös. Tämä monitoiminnallinen ominaisuus antaa mahdollisuuden säädellä ilmankiertoa istuimessa, mikä on erityisen hyödyllistä lämpiminä päivinä. Voit siis helposti taittaa reunat ylös saadaksesi raikasta ilmaa tai laskea ne alas kuumina kesäpäivinä jos sitteria käytetään ulkona.

Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Sitterin sisäosa on erittäin pehmeä ja mukava, tarjoten lapselle miellyttävän ja turvallisen istumakokemuksen. Sen ulkopuoli on valmistettu laadukkaasta kankaasta, joka kestää hyvin kulutusta ja pitää istuimen hyvännäköisenä pitkään.

Sitterissä on kolme erilaista asentoa, joiden avulla voit säätää istuimen kaltevuutta lapsesi tarpeiden mukaan. Voit valita täysin makuuasennon, kun haluat lapsen nukahtavan rauhallisesti, tai säätää istuimen hieman pystymmäksi, kun haluat lapsen olevan hereillä ja aktiivisena.

Lisäksi istuimessa on hienoja ominaisuuksia kuten roikkuvat lelut ja pieni kaiutin. Lelut stimuloivat lapsen aisteja ja edistävät kehitystä, kun taas kaiutin voi soittaa rauhoittavaa musiikkia tai ääniä, jotka auttavat lasta rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Ainoa pieni haittapuoli tässä sitterissä on sen koko, joka ei mahdollista taittamista kasaan. Sitteri vie siis aina jonkin verran tilaa, vaikka sitä ei käytettäisi.

Yhteenvetona Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Sitteri on hintansa arvoinen ja erittäin kätevä istuin, jossa on monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Vaikka se ei olekaan taitettavissa kokoon helposti, sen laatu ja mukavuus tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

2. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Sitteri
4.5
Jollyroom

3. Swing Pomppija Harmaa

4.3

Maksimipaino

9 kg

Ikäsuositus

0-3 vuotta

Sitterin paino

3 kg

Materiaali kangas

Polyester & puuvilla
 • Heilutustoiminto rauhoittaa vauvaa ja auttaa nukahtamisessa
 • Turvallinen ja tukeva rakenne
 • Kompakti koko sopii hyvin pienempiin tiloihin
 • Muovinen etupaneeli voi tuntua halvalta ja epäkestävältä
 • Hinta voi olla hieman korkea joillekin ostajille

Tuotearvostelu

Swing Pomppija Harmaa on pienikokoinen ja suloinen sitteri, joka säkenöi vaaleanharmaalla ja valkoisella värityksellään. Tämä istuin on todella viehättävä katseenvangitsija lapsenhuoneessa.

Istuinosan pehmeät tyynyt ovat erinomaisen mukavia ja lisäksi ne on suunniteltu irrotettaviksi, mikä helpottaa puhdistusta.

Swing Pomppijassa on useita teknisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä todella kätevän vanhemmille. Istuimessa on automaattinen keinutustoiminto joka rauhoittaa vauvaa lempeällä keinunnallaan. Lisäksi siinä on musiikkitoisto joka luo mukavan ja rauhoittavan tunnelman. Vauvan yläpuolella roikkuu myös leluja jotka voidaan halutessa poistaa tai vaihtaa.

Näitä ominaisuuksia testatessamme olemme huomanneet että ne toimivat erinomaisesti. Edessä on pieni paneeli jona kautta voi säätää keinunnan voimakkuutta ja valita haluamansa musiikin. Vaikka paneeli tuntuukin hieman muoviselta, se täyttää kuitenkin tehtävänsä moitteettomasti.

Kokonaisuudessaan Swing Pomppija Harmaa on hintaluokassaan hieman korkeahko, mutta se tarjoaa useita toimintoja, jotka helpottavat vanhempien arkea. On toki huomioitava että jotku osat saattaa tuntua hieman muovisilta, mutta istuinosan erinomainen pehmeys ja elektroniikan moitteeton toiminta tekevät siitä silti houkuttelevan valinnan.

Suosittelemme Swing Pomppija Harmaata kaikille vanhemmille, jotka etsivät käytännöllistä ja mukavaa vauvanistuinta. Tämä istuin tuo iloa ja mukavuutta lapsen ja vanhempien päiviin.

3. Swing Pomppija Harmaa
4.3
Jollyroom

4. Maxi-Cosi Kori Baby Sitteri

4.2

Maksimipaino

9 kg

Ikäsuositus

0-3 vuotta

Sitterin paino

2,3 kg

Materiaali kangas

Polyester
 • Ergonominen muotoilu tarjoaa mukavan ja turvallisen istuimen vauvalle
 • Kestävä ja laadukas materiaali
 • Irrotettavat ja pesukoneessa pestävät istuimen pinnat
 • Joidenkin vanhempien mielestä istuinosa voi olla hieman liian jäykkä
 • Jotkut vanhemmat saattavat kaivata lisää toiminnallisuutta istuimessa

Tuotearvostelu

Maxi-Cosi Kori Baby Sitteri on yksinkertainen, mutta ergonominen sitteri joka tarjoaa käyttäjälleen monia etuja ja toiminnallisuuksia.

Yksi suuri etu on istuimen laadukas rakennus. Puukehys istuimen ympärillä luo tyylikkään ja kestävän vaikutelman. Lisäksi istuimen pohjassa olevat paksut tangot tuovat lisätukea ja vakautta. Tämä tekee istuimesta erittäin luotettavan ja turvallisen käytössä.

Istuimen pinnat joilla vauva istuu, ovat pehmeitä ja viihtyisiä. Mutta yksi suuri huomionarvoinen piirre on että kaikki nämä pinnat ovat irrotettavissa ja pestävissä pesukoneessa. Tämä on erittäin kätevä ominaisuus, joka helpottaa istuimen puhtaanapitoa ja ylläpitoa. Ei enää tarvitse käsin pestä osia, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Istuimen keinuttaminen on myös helppoa ja vaivatonta. Voit helposti antaa istuimelle lempeän keinutuksen, mikä rauhoittaa vauvaa ja auttaa häntä nukahtamaan. Lisäksi istuimessa on tukijalat, jotka voi taittaa esiin, jos haluaa istuimen pysyvän paikallaan eikä keinuvan. Tämä on erittäin kätevä ominaisuus, joka antaa lisää joustavuutta käyttöön.

Istuimen istumakorkeuden säätömahdollisuus on myös suuri etu. Voit helposti säätää istuimen korkeutta tarpeidesi mukaan, mikä tekee siitä sopivan eri tilanteisiin ja lapsen kehitysvaiheisiin.

Yksi asia jonka kannattaa mainita on se, että tässä istuimessa ei ole sisäänrakennettuja leluja, automaattista keinuntaa tai musiikkitoistoa. Jotkut vanhemmat saattavat kaivata näitä ominaisuuksia, mutta toiset eivät välttämättä pidä niitä tarpeellisina tai haluavat tarjota lapselleen yksinkertaisen ja rauhallisen ympäristön.

Kokonaisuudessaan Maxi-Cosi Kori Baby Sitteri on korkealaatuinen istuin, joka tarjoaa käyttäjälle tyylikkään muotoilun, mukavuuden ja toiminnallisuuden. Vaikka siinä ei olekaan sähköisiä toimintoja, sen hinta on silti erittäin kilpailukykyinen. Se on erinomainen valinta niille, jotka haluavat yksinkertaisen ja luotettavan vauvanistuimen. Maxi-Cosi Kori Baby Sitteri on investointi, joka tarjoaa pitkäaikaista käyttöä ja tyytyväisyyttä vauvan ja vanhempien päivittäiseen elämään.

4. Maxi-Cosi Kori Baby Sitteri
4.2
Jollyroom

5. Cassia Pomppija Essential Gray

4.1

Maksimipaino

9 kg

Ikäsuositus

0-2 vuotta

Sitterin paino

4 kg

Materiaali kangas

Polyester
 • Keinutoiminto rauhoittaa vauvaa ja auttaa nukahtamisessa
 • Säädettävä nopeus ja musiikkitoiminto luovat mukavuutta ja viihdytystä lapselle
 • Pehmeät ja irrotettavat istuinpehmusteet helpottavat puhdistusta
 • Hinta voi olla korkeampi verrattuna muihin samankaltaisiin tuotteisiin markkinoilla
 • Jotkut saattavat pitää muotoilua vähemmän houkuttelevana

Tuotearvostelu

Cassia Pomppija Essential Gray on vauvanistuin, joka erottuu muista sekä ulkonäöltään että toiminnallisuuksiltaan. Se tarjoaa useita mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka ovat nykyään yhä yleisempiä vauvanistuimissa.

Ensinnäkin, tämä vauvanistuin on erittäin hyvin suunniteltu ja tarjoaa lähes kaiken, mitä vanhemmat voivat toivoa. Mukavuuden osalta pyöreä munanmuotoinen istuin on pehmeä ja miellyttävä. Lisäksi istuimessa on turvavyö, joka pitää lapsen tukevasti paikoillaan. On myös huomattava, että istuimen pehmeät osat voidaan irrottaa ja pestä, mikä helpottaa puhdistusta ja ylläpitoa.

Toinen huomionarvoinen ominaisuus on istuimen täysi kääntyvyys ympäri. Tämä mahdollistaa sen, että voit asettaa istuimen haluamaasi suuntaan ja pitää silmällä lastasi eri tilanteissa. Lisäksi istuimessa on pieni moottori, joka liikuttaa sitä sivusuunnassa ja luo lempeän keinuttavan liikkeen, joka rauhoittaa ja auttaa lasta nukahtamaan. Tämä ominaisuus on todella kätevä vanhemmille, jotka haluavat hellävaraisen ja luonnollisen keinunnan ilman liiallista vaivaa.

Kolmanneksi, Cassia Pomppija Essential Gray -istuimessa on myös mahdollisuus toistaa musiikkia lapselle. Tämä lisää stimulaatiota ja viihdettä lapselle istuessaan. Voit valita erilaisia rauhoittavia melodioita tai lastenlauluja, jotka auttavat luomaan rauhallisen ja miellyttävän ympäristön.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Cassia Pomppija Essential Gray on laadukas vauvanistuin, jossa on runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia. Vaikka se saattaa olla hieman kalliimpi kuin jotkut muut vaihtoehdot markkinoilla, sen tarjoama monipuolisuus ja toiminnallisuus tekevät siitä erinomaisen valinnan. Suosittelen tätä vauvanistuinta vanhemmille, jotka etsivät korkealaatuista ja käytännöllistä istuinta lapselleen.

5. Cassia Pomppija Essential Gray
4.1
Jollyroom

6. Kinderkraft Felio sitteri

3.9

Maksimipaino

18 kg

Ikäsuositus

1-2 vuotta

Sitterin paino

3,1 kg

Materiaali kangas

Puuvilla
 • Kevyt ja kannettava, helpottaa siirtämistä kodin sisällä
 • Hankala puhdistaa

Osto-opas: Sitterin valinta

Sitteriä ostaessasi sinun kannattaa miettiä muutamia asioita, jotta saat rahoillesi mahdollisimman hyvän vastineen. Yksinkertaisimmat sitterimallit ovat kuin minikokoisia aurinkotuoleja, ja niitä on helppo kuljettaa, säilyttää ja puhdistaa. Ne sopivat sinulle mainiosti, jos vaatimustasosi ei ole kovin korkea. Kehittyneemmät mallit ovat suurempia ja usein kömpelömpiä, mutta niissä on enemmän ominaisuuksia, kuten automaattinen keinutus, useita vaihdettavia asentoja ja joskus jopa suojakatos. Riippumatta siitä, millaista mallia etsit, sinun on hyvä tietää enemmän seuraavista asioista:

Turvallisuus

On tärkeää, että sitteri on vakaa ja oikein muotoiltu. Tarkista siksi aina, että sitteri täyttää turvallisuusvaatimukset. Voit lukea lisää turvallisuudesta ja turvamerkinnöistä hieman alempaa tältä sivulta.

Maksimipaino

Maksimipaino on tavallisesti noin 9 kg. Jos haluat käyttää sitteriä pidempään, joudut etsimään mallin, joka kestää suuremman painon. Saatavana on jopa 13 kiloa kestäviä malleja. Maksimipaino kertoo joskus jotain sitterin laadusta. Suurta maksimipainoa kestävä sitteri voi olla tukevampi ja paremmin tehty.

Säilytys

Sitterin säilyttämisen on oltava helppoa. Sen olisi hyvä taittua kokoon sen verran, että voit laittaa sen oven taakse tai vastaavaan ahtaaseen tilaan. Helposti siirrettävä ja ketterä sitteri tekee arkielämästä helpompaa. Sitterin painollakin on merkitystä. Painavan ja kömpelön sitterin säilyttäminen on hankalaa, kuten myös sen käyttäminen ylipäänsä. Kätevä sitteri painaa yleensä noin 3-5 kiloa.

Ikäsuositus

Joidenkin sittereiden valmistajat antavat ikäsuosituksia. Niistä voikin saada suuntaviivoja siihen, milloin käyttö pitäisi lopettaa, mutta oikeasti asian ratkaisee paino. Joskus vauvat voivat istua sitterissä tyytyväisinä vielä kuukausia suositellun ikärajan jälkeen, joskus he taas kasvavat siitä ulos jo aiemmin.

Puhdistus

Lapsilla on tapana sotkea ympäristönsä. Siksi vaatteiden, vaunujen, unipesän ja sitterin on oltava helposti puhdistettavissa. Sitterin kankaan on lähdettävä helposti irti, ja sen olisi hyvä kestää konepesua. Vaihtoehtoisesti sen on oltava helposti pyyhittävä tai käsin pestävä.

Mukavuus

Sitterin mukavuuden on oltava huippuluokkaa. Sellainen sitteri, jossa lapsi istuu takamus alhaalla ja jalat korkeammalla jalkaterät tuettuina, on hyvä ja mukava. Myös ne mallit, joissa vauva pikemminkin makaa kuin istuu, ovat hyviä, jos sitteri on tarkoitettu lepäämiseen eikä niinkään aktiviteetteja varten. Sitterin tulee keinua miellyttävästi lapsen liikkuessa. Se auttaa kehittämään motoriikkaa ja tasapainoa. Sitteri ei saa olla liian pehmeä, sillä silloin se ei tue tarpeeksi selkää ja takamusta. Kangas lapsen istumapaikan ympärillä ei saa olla liian kireällä, sillä silloin sitterissä on vaikea istua.

Suunnittelu ja materiaalit

Hyvin suunnitellussa sitterissä yhdistyvät käytännölliset toiminnot, kestävät materiaalit ja houkutteleva ulkonäkö. Jos sitterissä on metalliteline, sen tulee olla joustava ja mukautuva. Sittereiden kangas on tavallisesti puuvillaa, 3D-jerseytä, mesh-kangasta tai polyesteriä. Puuvilla ja jersey ovat pehmeimpiä, kun taas polyesteri on kestävää. Ilma kiertää hyvin mesh-kankaan läpi, joten se on hengittävä materiaali. Kangas koristellaan esimerkiksi perinteisellä tai lehtikuvioidulla tikkauksella. Jos kangaskin on laadukas, ovat nämä kuvioidut mallit kaikkein tyylikkäimpiä.

Säädettävät asennot

Mahdollisuudesta säätää vauvan istuma-asentoa voi olla erittäin paljon hyötyä. Joitakin sittereitä voi käyttää sekä vauvansänkynä että syöttötuolina, mikä onkin erittäin kätevää. Joidenkin sittereiden korkeutta voi säätää, kun taas toisia malleja voi vain kallistaa eteen ja taakse. Asentoja säädetään ohjaimella, vivulla tai nappia painamalla. Asentojen määrä vaihtelee riippuen sitterin rakenteesta ja muotoilusta. Suosittelemme sittereitä, joissa on ainakin kolme säädettävää asentoa, sillä ne ovat riittävän monikäyttöisiä. Markkinoilla olevissa malleissa on yleensä 0-5 eri asentoa.

Ominaisuudet ja toiminnot

Mieti myös sitä, millaisia toimintoja sitterissä pitäisi olla, jotta siitä olisi sinulle ja lapsellesi eniten hyötyä. Saattaa kuitenkin olla vaikea tietää etukäteen, mistä vauva pitää. Ei siis kannata keskittyä liikaa toimintoihin.

Lelukaari - Aktiiviset, liikkuvat ja ympäristöään tutkivat vauvat pitävät paljon lelukaaresta. Monissa sittereissä on lelukaari joko valmiina tai lisävarusteena. Jotkut vauvat eivät kuitenkaan ole kovin kiinnostuneita lelukaarista, ja silloin ne ovat vain tiellä.

Automaattinen keinutus - Itsestään keinuvat sitterit sopivat erinomaisesti niille vauvoille, jotka nukahtavat nopeasti keinutettaessa. Myös se, jos vauvasi nukahtaa nopeasti, kun työnnät häntä vaunuissa, viittaa siihen, että tärinä ja keinuva liike rauhoittavat häntä.

Äänentoisto - On olemassa sellaisiakin sittereitä, jotka soittavat musiikkia tai tarinoita. Ne sopivat täydellisesti niille vauvoille, jotka pitävät tuutulauluista. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että laulujen ja tarinoiden kuunteleminen edistää puhumaan oppimista ja nopeuttaa sosiaalisten taitojen kehittymistä!

Tuotevertailu

TuoteMaksimipainoIkäsuositusSitterin painoMateriaali kangas
BabyBjörn Bliss Sitteri
4.7
9 kg0-2 vuotta2,3 kgPuuvilla / polyester
Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Sitteri
4.5
9 kg0-2 vuotta5,4 kgPolyester
Swing Pomppija Harmaa
4.3
9 kg0-3 vuotta3 kgPolyester & puuvilla
Maxi-Cosi Kori Baby Sitteri
4.2
9 kg0-3 vuotta2,3 kgPolyester
Cassia Pomppija Essential Gray
4.1
9 kg0-2 vuotta4 kgPolyester
Kinderkraft Felio sitteri
3.9
18 kg1-2 vuotta3,1 kgPuuvilla

Usein kysytyt kysymykset sitteristä

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (59 Vastausta)