Parastestiopas
Paras itkuhälytin 2024: Testi ja vertailu
TestitItkuhälytin

Paras itkuhälytin 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Itkuhälytin, jota kutsutaan myös vauvamonitoriksi, on hyödyllinen silloin, kun vauva nukkuu tai lepää, ja olet itse toisessa huoneessa. Markkinoilla olevissa itkuhälyttimissä on nykyään tavallisesti useita erilaisia ​​toimintoja perustoiminnon ja äänentallennustoiminnon lisäksi. Yleisiä lisätoimintoja ovat esimerkiksi videotallennusmahdollisuus, kaksisuuntainen tiedonsiirto sekä lämpömittari. Löytääksemme parhaan itkuhälyttimen olemme tarkastelleet ja testanneet lukuisia erilaisia ​​itkuhälytinmalleja. Kokoamamme lista sisältää suosikkimallimme, joista parhaaksi osoittautui CAPiDi Itkuhälytin. Sillä on pitkä kantama, vahva signaali ja hyvä akunkesto, ja laite on myös kevyt. Lue lisää arvosteluistamme ja vertaa erilaisia ​​itkuhälyttimiä itse.

Paras itkuhälytin testiemme perusteella

Ennen itkuhälyttimen ostamista on otettava huomioon useita tekijöitä. Ne sisältävät erilaisia osa-alueita kestävyydestä, laadusta ja signaalin kantamasta tuotteen tarjoamiin toimintoihin ja ominaisuuksiin. Olemme keskittyneet seuraaviin osa-alueisiin arvioidessamme, mitkä itkuhälyttimet ovat testimme parhaita:

  • Akun kesto - Suosittelemme, että itkuhälyttimen akku kestää vähintään 24 tuntia, mutta mieluiten pidempään. Akun tulee olla myös pitkäikäinen ja ladattavissa myös USB-liitännän kautta.
  • Kantavuus ja signaalin voimakkuus - Signaalin ei pitäisi huonontua siirtyessäsi lapsen huoneesta toiseen huoneeseen. Kantaman on oltava riittävän suuri, jotta signaali on riittävän vahva myös ollessasi esimerkiksi puutarhassa. Myös laitteiden säteilyn tulee olla vähäistä.
  • Toiminnot - Saatavilla olevia toimintoja ovat esimerkiksi akunsäästötila, "takaisinpuhumistoiminto" sekä päälle ja pois kytkettävä yövalo sekä musiikkitoiminto vauvalle. Kiinnitimme testissämme huomiota erityisesti itkuhälyttimiin, joissa on hyödyllisiä toimintoja, emmekä niinkään malleihin, joissa on eniten toimintoja. Ominaisuudet, kuten vilkkuvat valot tai piippaukset ovat tarpeettomia, ja voivat jopa herättää vauvan.
  • Äänenlaatu - Äänenlaadun tulee olla selvä ja selkeä ilman viivettä tai kohinaa. Äänenvoimakkuuden tulee olla myös riittävän kova, jotta se poimii matalampia ääniä, kuten sen kun vauva alkaa heräämään.
  • Vastine rahoille - Itkuhälyttimellä tulee olla hyvä hinta-laatusuhde. Toisin sanoen kannattaa valita malli, jonka hinta vastaa sen ominaisuuksia. Halvat mutta hyvät itkuhälyttimet ovat voineet saada korkeat pisteet testissämme, koska niiden hinta-laatusuhde on hyvä.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. CAPiDi Itkuhälytin

4.8

Kamera

Ei

Akku

100 h

Ääniviestintä

Ei

Ladattava

USB

Kantavuus

800 m

Lämpömittari

Ei

Säteilyn määrä

Erittäin alhainen

Käyttäjäystävällisyys

Erinomainen

2. Padwico Itkuhälytin 850

4.6

Kamera

Ei

Akku

26 h

Ääniviestintä

Kyllä

Ladattava

USB

Kantavuus

500 m

Lämpömittari

Kyllä

Säteilyn määrä

Alhainen

Käyttäjäystävällisyys

Erinomainen

3. Neonate BC-6500D

4.3

Kamera

Ei

Akku

200 h

Ääniviestintä

Kyllä

Ladattava

Latausasema

Kantavuus

800 m

Lämpömittari

Kyllä

Säteilyn määrä

Erittäin alhainen

Käyttäjäystävällisyys

Hyvä

4. Miniland Digimonitor Gold 2.4

4.2

Kamera

Kyllä

Akku

3 h

Ääniviestintä

Kyllä

Ladattava

USB

Kantavuus

250 m

Lämpömittari

Ei

Säteilyn määrä

Alhainen

Käyttäjäystävällisyys

Hyvä

5. Motorola MBP855 Itkuhälytin

4.2

Kamera

Kyllä

Akku

5 h

Ääniviestintä

Kyllä

Ladattava

USB

Kantavuus

300 m

Lämpömittari

Kyllä

Säteilyn määrä

Alhainen

Käyttäjäystävällisyys

Hyvä

Osto-opas: Itkuhälyttimen valinta

Markkinoilta löytyy monia erilaisia itkuhälyttimiä, joiden toiminnot ja ominaisuudet vaihtelevat suuresti. Sinun kannattaa luonnollisesti hankkia parhaiten omiin tarpeisiisi sopiva itkuhälytin. Yksinkertainen ääntä välittävä itkuhälytin on yleensä halvin. Kalliimmista versioista löytyy myös videokuva, kaksisuuntaisentiedonsiirto, lämpötilan mittaus sekä paljon muuta. Käytännössä äänen välitys on kuitenkin eniten käyttämäsi toiminto. Saat vanhempana eniten tietoa kuuntelemalla lapsen ääntä, varsinkin, jos itse nukut. Alla on lueteltu kaikki toiminnot ja ominaisuudet, jotka voi olla hyvä tarkistaa ennen itkuhälyttimen hankkimista.

Koko

Olemme sitä mieltä, että niin kauan kuin itkuhälyttimessä on kaikki tarvitsemasi ja haluamasi toiminnallisuudet, pienempi koko on aina parempi. Tämä koskee sekä lähetintä että vastaanotinta. Kun ne ovat pieniä, ne ovat helpommin sijoitettavissa ja niitä on helpompi kuljettaa mukana, eivätkä ne häiritse niin paljon, . Koko on huomattavasti pienempi, jos ostat älylaitteen, jonka voi yhdistää puhelimeen tai tablettiin. Silloin suuri osa elektroniikasta, joka muutoin olisi itkuhälyttimessä, on sen sijaan matkapuhelimessasi. Suuremmassa itkuhälyttimessä on kuitenkin yleensä parempi akunkesto ja enemmän ominaisuuksia.

Kamera & video

Kameralla näet lapsesi tarvittaessa. Saat aktivoitua kameran vanhemman yksikön kautta ja näet itkuhälyttimen välittämää kuvaa. Tämä toiminto sopii niille, joiden lapset nukkuvat erillisessä huoneessa, tai jotka haluavat pitää lastaan silmällä ollessaan eri puolella asuntoa. On eduksi, jos kamerassa on hyvä laajakulma tai moottoroitu panorointi hyvän yleiskuvan saamiseksi. Kameran resoluutio on kalliimmissa malleissa HD 720 pikseliä. Voit valita myös itkuhälyttimen yönäkö-kameralla, jolla voit seurata, mitä yöllä tapahtuu.

Äänenvoimakkuus

Vastasyntynyt vauva itkee ja ääntelee paljon, ja hänen vuorokausirytminsä on epäsäännöllinen. Itkuhälytin äänivalvonnalla onkin erittäin hyvä apuväline, jos et halua seurata vauvaa 24/7. Itkuhälytin, jossa on pelkkä äänitoiminto, on pienempi ja halvempi kuin myös videokuvaa välittävä itkuhälytin. Optimaalista äänen tallennusta varten kannattaa itkuhälytin asettaa muutaman metrin etäisyydelle. Joissakin vanhempien yksiköissä on älyominaisuus, joka kytkeytyy päälle itkuhälyttimen havaitessa ääntä. Toiminnon avulla huomaat, jos jotain tapahtuu, mikäli esimerkiksi kuuntelet musiikkia etkä kuule vanhempien yksikön ääntä.

Liike- ja tärinähälyttimet

Liikeseurannan avulla saat tietoa lapsesi liikkeistä. Itkuhälytin ilmoittaa, kun lapsesi on heräämässä, tai jos hänellä on nukkumisvaikeuksia. Jotkut liikemonitorit tallentavat nämä tiedot, jotta saat tilastoja siitä, miltä lapsesi uni näyttää. Muista, että huoneen tulee olla hiljainen ja rauhallinen, jotta liiketunnistin ei käynnisty turhaan. Vanhemman yksikössä oleva värinähälytys ilmoittaa, jos lapsi herää ja liikkuu.

Lämpötila

Jotkut itkuhälyttimet valvovat myös lämpötilaa. Voit asettaa hälyttimeen tiedon lapsesi normaalilämpötilasta ja saada varoituksen, jos lapsen lämpötila poikkeaa tästä. Tämä tarjoaa sinulle ylimääräisen työkalun lapsesi hyvinvoinnin seurantaan. Itkuhälyttimen ensisijainen tehtävä ei kuitenkaan ole lämpötilan mittaaminen, joten joitakin poikkeamia voi esiintyä. Siksi ei pidä sokeasti luottaa siihen, että lämpötila on aina sataprosenttisen oikea.

Virtalähde

Useimmat itkuhälyttimet ovat akkukäyttöisiä. Tämä helpottaa huomattavasti laitteen paikantamista. Sinun ei näin ollen tarvitse myöskään huolehtia johdoista, jotka voivat sotkeutua ja pahimmassa tapauksessa vahingoittaa lasta. Kannattaa ottaa tavaksi ladata laite päivittäin, vaikka hyvillä itkuhälyttimillä onkin yleensä suhteellisen pitkä akun käyttöikä, jopa 48 tuntia. Laitetta ladataan yleensä Micro-USB:n kautta. Se on sama kaapeli kuin useimmissa matkapuhelimissa.

Kaksisuuntainen viestintä

Kaksisuuntaisen viestinnän avulla et vain kuule lapsesi ääniä, vaan voit myös kommunikoida takaisin. Näin voit rauhoittaa nopeasti itkevän lapsen jo ennen huoneeseen saapumista. Tämä ominaisuus voikin olla hyödyllinen monissa tilanteissa.

Useampia yksiköitä

Jotkut mallit voidaan yhdistää toisiinsa älykkäällä tavalla. Jos sinulla on useita lapsia, sinulla voi olla esimerkiksi vanhempainyksikkö useaan eri itkuhälyttimeen. Tai päinvastoin, useita vanhemman yksiköitä samaan itkuhälyttimeen. Jos tarvitset käyttöösi tällaisia lisälaitteita, on tärkeää varmistaa, että valitsemasi malli tukee niitä.

Yövalo

Joissakin itkuhälyttimalleissa on myös yövalo. Tämä ominaisuus voi helpottaa lapsesi nukahtamista, koska sillä on rauhoittava vaikutus. Yövalon voidaan valaistusta ja valotehosteita voidaan yleensä säätää. Myös himmennystoiminto on usein saatavilla.

Tuotevertailu

TuoteKameraAkkuÄäniviestintäLadattavaKantavuusLämpömittariSäteilyn määräKäyttäjäystävällisyys
CAPiDi Itkuhälytin
4.8
Ei100 hEiUSB800 mEiErittäin alhainenErinomainen
Padwico Itkuhälytin 850
4.6
Ei26 hKylläUSB500 mKylläAlhainenErinomainen
Neonate BC-6500D
4.3
Ei200 hKylläLatausasema800 mKylläErittäin alhainenHyvä
Miniland Digimonitor Gold 2.4
4.2
Kyllä3 hKylläUSB250 mEiAlhainenHyvä
Motorola MBP855 Itkuhälytin
4.2
Kyllä5 hKylläUSB300 mKylläAlhainenHyvä

Usein kysytyt kysymykset itkuhälyttimestä

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (44 Vastausta)