Parastestiopas
Paras silmänympärysvoide 2024: Testi ja vertailu
TestitSilmänympärysvoide

Paras silmänympärysvoide 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Iho silmiemme ympärillä on koko kehomme ohuinta ihoa, ja siksi myös herkintä. Huonon yöunen aiheuttamat tummat renkaat ja muut väsymyksen merkit on helppo estää hyvän silmänympärysvoiteen avulla. Silmänympärysvoidetta käyttämällä voi myös välttyä pieniltä rypyiltä ja pitää ihon paljon raikkaamman ja virkeämmän näköisenä. Olemme testanneet erimerkkisiä silmänympärysvoiteita ja valinneet voittajaksi Clinique All About Eyes Rich. Olemme koonneet alemmas laajasta tuotejoukosta "testin parhaat"-listan, josta löydät 5 erittäin hyvää vaihtoehtoa.

Paras silmänympärysvoide testiemme perusteella

Annoimme testiryhmän kokeilla eri silmänympärysvoiteita tietyn ajan, jotta löytäisimme parhaan voiteen. Otimme myös ennen ja jälkeen -kuvia voidaksemme tutkia, onko näkyviä muutoksia todella tapahtunut. Lisäksi olemme ottaneet huomioon tuotteiden sisällön, jotta näemme, millaista vastinetta ostaja saa rahoilleen. Lyhyesti sanottuna keskityimme seuraaviin asioihin päättäessämme, mikä silmänympärysvoide on paras:

  • Hoitavuus - Mitä hoitavia ominaisuuksia silmänympärysvoiteella on, ja kuinka hyvin ne toimivat? Testasimme pehmentävien ja anti-age -voiteiden tehon.
  • Virkeys - Saako tuote käyttäjänsä näyttämään virkeämmältä heti käytön jälkeen ja pidemmän käytön aikana? Tutkimme, kuinka kauan vaikutus kestää, ja miltä voide tuntuu käytössä.
  • Juonteet ja rypyt - Ovatko ikävät juonteet ja rypyt vähentyneet tai kadonneet kokonaan? Silmänympärysvoiteitahan käytetään usein juuri siinä toivossa, että silmiä ympäröivästä ihosta tulisi sileä ja tasainen.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Clinique All About Eyes Rich

4.6

Volume

15 ml

Ihotyyppi

Normaali & kuiva

2. Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream

4.5

Volume

15 ml

Ihotyyppi

Normaali

3. Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream

4.4

Volume

15 ml

Ihotyyppi

Normaali

4. The Ordinary Caffeine Solution

4.3

Volume

30 ml

Ihotyyppi

Normaali

5. Indy Beauty Firming Eye Cream

3.9

Volume

15 ml

Ihotyyppi

Normaali & kuiva

Osto-opas: Silmänympärysvoiteen valinta

Tarjolla on runsaasti erilaisia silmänympärysvoiteita. On tärkeää valita oikea tuote, sillä sekä silmät että iho niiden ympärillä ovat herkkiä ja tarvitsevat oikeanlaista hoitoa. Silmänympärysvoiteet sisältävät vähemmän molekyylejä kuin muut kasvorasvat, joten ne eivät tuki ihohuokosia samalla tavalla. Jos laitat kosteusvoidetta tai kasvorasvaa silmien ympärille, saattaa iho turvota tai ärtyä. Syvennymme nyt hieman tarkemmin siihen, mitä sinun tulee huomioida silmänympärysvoidetta valitessasi. Jaamme myös parhaat vinkkimme siitä, miten silmänympärysvoidetta kannattaa käyttää, jos haluaa päästä eroon silmäpusseista ja tummista renkaista silmien alla.

Ihotyypit

Sinun tulee luonnollisesti valita omia tarpeitasi vastaava silmänympärysvoide. On hyvin tavallista, että silmiä ympäröivällä ihoalueella on useampia ongelmia samanaikaisesti, esimerkiksi kuiva iho ja tummat renkaat tai herkkä iho, joka tarvitsee anti-age -tuotteita. Monet silmänympärysvoiteet sopivat näille ongelma-alueille.

  • Rypyt – Silmänympärysvoiteilla on usein anti-age -ominaisuuksia, mutta jos haluat vähentää ryppyjä merkittävästi, tarvitset retinolia sisältävän silmänympärysvoiteen. Retinoli pehmentää ihoa ja estää ryppyjen, pienten juonteiden ja pigmenttimuutosten syntymistä. Myös peptidit vähentävät ryppyjen muodostumista ja pitävät ihon nuorena.
  • Veltto iho – Kiinteyttävät silmänympärysvoiteet myös kosteuttavat ihoa ja tekevät siitä kiinteämmän tasoittaen ryppyjä ja pieniä juonteita. Nämä voiteet tehoavat usein erittäin hyvin silmäpusseihin.
  • Kuiva iho – Siinä tapauksessa tarvitset ravitsevan ja kosteuttavan silmänympärysvoiteen. Kannattaa suosia vitamiinipitoisia ja hyaluronihappoa sisältäviä silmänympärysvoiteita, sillä ne kosteuttavat ja virkistävät ihoa. Myös sheavoi ja jojobaöljy ovat hyviä vaihtoehtoja.
  • Herkkä iho – Valitse erityisesti herkälle iholle suunniteltu voide. Panosta laatuun, jotta tuote ei ärsytä ihoa entistä enemmän. Aloe vera on mahtava ainesosa, joka hoitaa, kosteuttaa ja sopii erinomaisesti herkälle iholle.
  • Tummat renkaat – Tässä tapauksessa kannattaa valita peittävä silmänympärysvoide. Haluat vähentää pigmentaatiota ja samalla peittää sitä. Tummia renkaita vastaan on kehitetty monia hyviä tuotteita, joiden tavallisimmat ainesosat ovat k-vitamiini ja antioksidantit.
  • Turvonneet silmät – Turvotus voi johtua huonosta yöunesta tai monista ihonhoitotuotteista. Väsyneitä silmiä voi piristää kofeiinia sisältävällä silmänympärysvoiteella. Myös hyaluronihappo ja peptidit ovat hyviä vaihtoehtoja.

Muita huomioitavia asioita

Riippumatta ihotyypistäsi ja silmänympärysvoiteen käyttötarkoituksesta sinun kannattaa aina kiinnittää huomiota tuotteen ainesosiin, mutta ne eivät suinkaan ole ainoa ostopäätökseen vaikuttava tekijä. Olemme koonneet tähän alle muutamia muita asioita, joita kannattaa miettiä silmänympärysvoidetta ostaessa.

Määrä

Se, kuinka paljon silmänympärysvoidetta pakkauksessa on, vaikuttaa tietenkin siihen, kuinka pitkään voit käyttää tuotetta ennen kuin joudut ostamaan uuden. Joskus tuotteen määrä voi olla jopa hintaa tärkeämpi asia, kun mietitään hinta-laatusuhdetta. Koska silmänympärysvoidetta tarvitaan vain vähän ja varsin rajatulle alueelle, niitä myydään yleensä erittäin pienissä ja kalliissa pakkauksissa. Siksi kannattaakin aina katsoa, kuinka paljon tuotetta pakkauksessa oikeasti on. Jos tuotteessa on 20 ml voidetta, on se peräti 30 % enemmän kuin 15 ml. Aluksi pieneltä tuntuva ero muuttuu ajan myötä merkittäväksi ja vaikuttaa siihen, onko tuote hintansa arvoinen.

Arvostelut ja arvosanat

Ennen tuotteen ostamista kannattaa aina tarkistaa, millaisia arvosanoja muut käyttäjät ovat sille antaneet ja mitä tuotteesta on kirjoitettu. Arvostelujen avulla pääset käsitykseen siitä, kuinka hyvä silmänympärysvoide on, ja millaisia vaikutuksia voit odottaa sillä olevan. Ihmiset ovat tunnetusti hyvin erilaisia, joten arvosteluita ei kannata purematta niellä. Ne ovat kuitenkin paras tapa tutustua tuotteeseen testaamatta sitä itse.

Hinta

Tuotteen hinnalla on useimmille meistä suuri merkitys, kun teemme ostopäätöksiä. Silmänympärysvoiteet ovat erittäin kalliita, etenkin useimmat tunnettujen tuotemerkkien erityisvoiteet. Ne ovat kuitenkin varsin luotettavia, ja ne ovat usein saaneet hyviä arvosanoja ja arvosteluita. Niiden ostaminen tuntuu siis turvalliselta. Jos kuitenkaan et halua käyttää paljon rahaa ja tiedät, millaisia vaikutuksia haluat saada aikaan, voit etsiä halvemmasta tuoteryhmästä tiettyjä ainesosia sisältävän voiteen.

Sertifikaatit

Monille meistä on tärkeää, että ihotuotteet ovat sertifioituja. Sertifikaatti todistaa, että tuotteet ovat ekologisia, vegaanisia tai ilman eläinkokeita valmistettuja. Joissakin tuotteissa toteutuvat kaikki nämä kolme asiaa. Monet jälleenmyyjät antavat mahdollisuuden käyttää näitä hakukriteereinä, joten voit tehdä ostoksia hyvällä omallatunnolla. Jos vastuullisuus on sinulle tärkeä asia, sinun kannattaa etsiä merkintöjä, joista käy ilmi tuotteen ekologisuus. Ne eivät kuitenkaan ole 100-prosenttisen luotettavia, sillä valmistajat saavat itse laittaa tuotteisiinsa eco- ja vegaanimerkinnät, eikä kriteerien täyttymistä valvota kovin tiukasti.

Tuotevertailu

Usein kysytyt kysymykset silmänympärysvoiteista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (23 Vastausta)