Parastestiopas
Paras sähköhammasharja 2023: Testi ja vertailu
TestitSähköhammasharja

Paras sähköhammasharja 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Kaikkihan me haluaisimme hyväkuntoiset hampaat, mutta niiden saaminen vaatii vaivannäköä. Laadukas sähköhammasharja helpottaa aamu- ja iltarutiineja ja tekee hampaiden harjaamisesta hauskempaa. Se auttaa pitämään hymyn kauniina ja hammaslääkärin laskut kurissa. Olemme tutkineet ja testanneet monia tunnetuimpien tuotemerkkien sähköhammasharjoja, ja esittelemme viisi parasta vaihtoehtoa. Yksi sähköhammasharja nousi muiden yläpuolelle, ja valitsimmekin vuoden 2024 testivoittajaksi Oral-B Laboratory Clean 3.

Paras sähköhammasharja testiemme perusteella

Sähköhammasharjojen hintahaitari on erittäin laaja. Jotkut saa parilla kympillä, toisiin täytyy sijoittaa satasia. On selvää, että halvimman ja kalleimman mallin välillä on eroa, mutta useimmat ihmiset kuitenkin valitsevat mieluiten näiden ääripäiden välille sijoittuvan mallin. Millaisia eroja sähköhammasharjoissa oikein on, ja ovatko jotkut sähköhammasharjat todella muita parempia? Alempaa löytyvässä ostosoppaassa käymme läpi tärkeimmät asiat, joiden avulla voit tehdä hyvän ja tietoon perustuvan valinnan. Näitä asioita käytimme myös testimme vertailukohtina. Testin käytännön osassa keskityimme ensisijaisesti seuraaviin asioihin:

  • Tulokset - Millaisia tuloksia hampaiden harjaaminen tuotti? Ulottuiko harja joka paikkaan, ja riittivätkö sähköhammasharjan tehot poistamaan pinttyneimmätkin liat?
  • Toiminta Kuinka hyvin sähköhammasharja toimii, ja onko siinä muitakin toimintoja kuin virtanappi?
  • Fyysiset ominaisuudet - Tuntuuko sähköhammasharja kömpelöltä tai painavalta kädessä vai juuri sopivalta ja näppärältä?

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Oral-B Laboratory Clean 3

4.6
Testivoittaja sähköhammasharja

Akku

2 viikkoa

Paineentunnistin

Kyllä

Harjasasetusta

3

Sovellus

Ei
  • Korkealaatuinen ja suorituskykyinen
  • Tuotteen käyttökokemus on hyvä, ja se tarjoaa tehokkaan puhdistuksen
  • Akku kestää kaksi viikkoa yhdellä latauksella
  • Kolme erilaista harjaustilaa tarjoavat yksilöllisen puhdistuskokemuksen
  • Hinta voi olla korkea, mutta tuote on laadukas ja virheetön

Tuotearvostelu

Oral-B Laboratory Clean 3 on maailmankuulun Oral-B:n valmistama sähköhammasharja, joka tarjoaa erinomaisen puhdistuskokemuksen ja hyvän käyttömukavuuden.

Yksi tämän sähköhammasharjan vahvuuksista on sen pitkä akun kesto. Kahden viikon käyttöaika yhdellä latauksella on erittäin kätevä ominaisuus, joka sopii erityisesti matkustaville tai niille, jotka eivät halua ladata hammasharjaa liian usein.

Oral-B Laboratory Clean 3:ssa on myös kolme erilaista harjaustilaa. Näiden tilojen avulla käyttäjä voi valita tarpeisiinsa sopivan harjaustehon ja -tyylin. Lisäksi Oral-B Laboratory Clean 3 ilmoittaa joka 30. sekuntti harjausajan kulumisesta.

Toinen huomionarvoinen ominaisuus on paineenilmaisin, joka valaisee valon, jos käyttäjä painaa liian voimakkaasti harjatessaan hampaitaan. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus, koska liian voimakas harjaus voi vahingoittaa ikeniä ja hampaiden kiillettä. Painetunnistin auttaa käyttäjää säätämään harjausvoimaa optimaaliseksi ja varmistamaan oikeanlaisen harjaustekniikan käytön.

Käytännössä Oral-B Laboratory Clean 3:n käyttökokemus on erinomainen. Se tuntuu mukavalta kädessä, ja sen ergonominen muotoilu mahdollistaa tarkan ja miellyttävän harjauksen. Sähköhammasharja puhdistaa tehokkaasti plakkia ja likaa hampaiden pinnalta sekä hampaiden välisistä alueista. Samalla se tuottaa tarvittavan värinää ja liikettä, joka parantaa harjauksen tehokkuutta.

Vaikka Oral-B Laboratory Clean 3 on korkealaatuinen tuote, sen hinta voi olla hieman korkea joillekin kuluttajille. Kuitenkin sen suorituskyky, ominaisuudet ja kestävä rakenne tekevät siitä erinomaisen investoinnin pitkäaikaiseen suuhygieniaan. Se tarjoaa laadukasta puhdistusta ja käyttömukavuutta, mikä puoltaa sen hintaa.

1. Oral-B Laboratory Clean 3
4.6
Olo-apteekki

2. Oral-B Professional Laboratoire 1

4.4

Akku

10 päivää

Paineentunnistin

Kyllä

Harjasasetusta

1

Sovellus

Ei

3. Jordan TBT-200GY Clean Smile

4.1

Akku

20 paivää

Paineentunnistin

Kyllä

Harjasasetusta

2

Sovellus

Ei

4. Oral-B Genius X

4.0

Akku

14 päivää

Paineentunnistin

Kyllä

Harjasasetusta

6

Sovellus

Kyllä

5. Braun Oral-B PRO 790 Duo

3.9

Akku

10 päivää

Paineentunnistin

Kyllä

Harjasasetusta

1

Sovellus

Ei

Osto-opas: Sähköhammasharjan valinta

Joissakin sähköhammasharjoissa on kaikki mahdolliset toiminnot, kun taas toiset eivät juuri eroa tavallisista hammasharjoista. Osa toiminnoista ja ominaisuuksista voi tuntua liiallisilta ja tarpeettomilta, mutta jotkut niistä saattavat jopa saada sinut valitsemaan tietyn sähköhammasharjan. Ostopäätöksen ratkaisevat pitkälti omat tarpeesi ja toiveesi, mutta joskus on vaikea tietää, mitä sähköhammasharjalta oikein voi odottaa.

Akun kestoaika

Eri mallien väleillä esiintyy suuria eroja akun kestävyydessä. Akunkesto ilmaistaan yleensä käyttöpäivinä. Esimerkiksi viisi päivää tarkoittaa sitä, että voit käyttää sähköhammasharjaa aamuin illoin noin kahden minuutin ajan viitenä päivänä ennen kuin akku loppuu ja joudut lataamaan sen. Akku tietenkin kuluu ja heikkenee ajan mittaan. Jos ostamassasi sähköhammasharjassa on jo alussa turhan pieni akku, se ei lopulta riitä edes harjauksen ajaksi. Kaikille sähköhammasharjoille käy jossain vaiheessa näin, mutta kun akku on riittävän suuri, kestää paljon pidempään päätyä tähän tilanteeseen.

Paineentunnistin

On melko tavallista, että hammasharjalla painetaan harjatessa liian lujaa. Tavallinen hammasharja ei tätä estä, vaan hampaat ja ikenet joutuvat kärsimään. Monissa sähköhammasharjoissa sen sijaan on paineentunnistin, joka ilmoittaa monin tavoin, jos painaa liian kovaa. Vilkkuva valo tai sähköhammasharjan tuottama ääni kertovat, että nyt on aika keventää painetta. Tämä toiminto löytyy nykyisin useimmista keskihintaisista sähköhammasharjoista, mutta halvimmista malleista se saattaa puuttua.

Harjaspää

Harjaspäissä ei ole suuria eroja eri mallien välillä. Toki osa harjaspäistä on suunniteltu tietyille malleille, mutta usein ostamansa harjaspääpakkauksen voi käyttää missä tahansa saman valmistajan sähköhammasharjassa. Tästä voi päätellä, etteivät mallien hintaerot johdu harjaspäistä, vaan pikemminkin sähköhammasharjojen moottorista. Myös sähköhammasharjan ominaisuudet ja toiminnot vaikuttavat laitteen hintaan.

Älytoiminnot ja sovellukset

Viime aikoina lähes kaikki tuotteet ovat kehittyneet älykkäämmiksi, joten miksipä emme haluaisi käyttää myös älysähköhammasharjaa? Ne eivät vielä ole kovin yleisiä tai suosittuja, sillä ne ovat kalliita. Joissakin malleissa on kuitenkin hauskoja ja kiinnostavia toimintoja. Sovellusten avulla voi esimerkiksi nähdä, kuinka kauan on harjannut hampaitaan ja kuinka kova paine mihinkin kohtaan on kohdistunut. Kaikki eivät varmastikaan ole valmiita maksamaan vaadittua hintaa vain nähdäkseen tietoja hampaiden harjaamisesta, mutta saahan näiden toimintojen avulla ainakin varmuuden siitä, onko harjaustapoja syytä muuttaa.

Ajastin

Sen lisäksi, että harjaamme hampaitamme usein liian kovaa, monet meistä harjaavat myös liian pitkään. Jotta pysyisimme tietoisina harjausajasta, monissa sähköhammasharjoissa on paineentunnistimen lisäksi myös aikamerkki. Eri malleissa on erilaisia ajastintoimintoja. Jotkut sähköhammasharjat ilmoittavat, kun olet harjannut tarpeeksi kauan, kun taas toiset antavat äänimerkkejä tasaisin väliajoin. Aikasignaali voi olla selkeä suriseva ääni tai vilkkuva valo.

Harjaustilat

Hieman yleistäen voisi sanoa, että mitä kalliimpi sähköhammasharja, sitä enemmän erilaisia harjaustiloja. Lukuisat harjaustilat eivät välttämättä tarkoita, että harjaaminen tuottaa parempia tuloksia, mutta usein näin kuitenkin on. Joskus on hankala saada viimeisiä ruuanjäämiä lähtemään hampaiden väleistä. Jos harjaustiloja on vain yksi, sähköhammasharja on säädetty toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Se ei harjaa niin nopeasti, että se kuluttaisi ajan mittaan hampaita, eikä myöskään niin hitaasti, ettei ruoka irtoa hammasväleistä. Joskus voi kuitenkin olla tilanteita, joissa hetkellisesti tarvitaan turbotehoa. Näissä tapauksissa sähköhammasharjan erilaisista harjaustiloista voi olla hyötyä.

Tuotevertailu

TuoteAkkuPaineentunnistinHarjasasetustaSovellus
Oral-B Laboratory Clean 3
4.6
2 viikkoaKyllä3Ei
Oral-B Professional Laboratoire 1
4.4
10 päivääKyllä1Ei
Jordan TBT-200GY Clean Smile
4.1
20 paivääKyllä2Ei
Oral-B Genius X
4.0
14 päivääKyllä6Kyllä
Braun Oral-B PRO 790 Duo
3.9
10 päivääKyllä1Ei

Usein kysytyt kysymykset sähköhammasharjasta

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (31 Vastausta)