Parastestiopas
Paras hammastahna 2024: Testi ja vertailu
TestitHammastahna

Paras hammastahna 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Yksi terveiden ja hyvinvoivien hampaiden kulmakivistä on käyttää hyvää hammastahnaa harjauksessa. Hammastahna saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta asialta, mutta todellisuudessa hammastahnojenkin välillä voi olla suuria eroja. Olemme testanneet useita erilaisia hammastahnoja löytääksemme muista eroavan hammastahnan, ja testitulokset osoittavat, että Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen on vuoden 2024 paras hammastahna.

Paras hammastahna testiemme perusteella

Hammastahnoja on ollut olemassa pitkään. Nykyään kaupan hyllyiltä löytyy yhä enemmän erilaisia hammastahnoja, joista jotkut ovat itse asiassa paljon parempia kuin toiset. Olipa tarkoituksesi ehkäistä reikiintymistä tai saada valkoisemmat hampaat, vaihtoehtoja on monia. Alla olevassa osto-oppaassa olemme esitelleet hammastahnan valinnassa huomioon otettavat keskeiset seikat, jotka yhdessä seuraavien seikkojen kanssa muodostavat testimme perustan:

 • Sisältö - Hammastahna, joka ei sisällä fluoria, suojaa vähemmän, ja siksi fluori on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.
 • Valkoisemmat hampaat - Jos hammastahnalla on valkaiseva vaikutus, kuinka hyvä se on ja perustuuko se jauheeseen vai liuotusmenetelmään?
 • Maku & koostumus - Millainen maku on ja millainen on hammastahnan koostumus?

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen

4.8

Sisältää fluoria

Kyllä

Koko

75 ml

Valkaiseva

Kyllä
 • Valkaisevan eron huomaa nopeasti
 • Raikas ja hyvä maku
 • Hyvä hinta laatusuhde verrattuna toisiin valkaiseviin hammastahnoihin
 • Liian kallis jos valkaiseva teho ei kiinnosta

Tuotearvostelu

Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen on vaikuttava tuote, joka täyttää lupauksensa valkaista hampaita. Tämä mintunmakuinen hammastahna ei vain tuota tuloksia, vaan se tulee myös houkuttelevassa 75 ml:n tuubissa. Tuubi ei muistuta perinteistä tylsää hammastahnatuubia, vaan se näyttää enemmän laadukkaalta hoitotuotteelta.

On ilahduttavaa havaita, että Yotuel all-in-one Wintergreen sisältää luonnollista fluoria ja välttää epäterveellisten aineiden käyttöä. Tämä lisää luottamustani tuotteen turvallisuuteen ja vaikutuksiin hampaisiini.

Kuukauden säännöllisen käytön jälkeen kolme kertaa päivässä ohjeiden mukaisesti, olen erittäin tyytyväinen tuloksiin. Mintunmaku on miellyttävä ja hampaiden harjaaminen on nautinnollista. Ensimmäiset vaalentavat vaikutukset näkyivät jo kahden viikon käytön jälkeen, ja nyt, täyden kuukauden jälkeen, huomaan selvän eron hampaideni valkoisuudessa. Tämä on erinomaista!

Ainoa pieni haittapuoli, joka usein liittyy laadukkaisiin tuotteisiin, on hinta. Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen ei ole halvimmasta päästä, mutta sen hinta vastaa odotuksiani ja saavutettuja tuloksia. Laadusta kannattaa maksaa enemmän, ja tämä hammastahna on todellakin sen arvoinen.

Suosittelen lämpimästi Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreenia kaikille, jotka haluavat saada kauniimmat ja valkoisemmat hampaat. Vaikka hinta voi olla korkeampi, se on sopusoinnussa saavutettujen tulosten kanssa. Tartu tilaisuuteen ja koe tämän hammastahnan vaikuttavat vaikutukset hampaisiisi.

1. Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen
4.8
Apteekkituotteet

2. Oral-B Pro Expert

4.5

Sisältää fluoria

Kyllä

Koko

75 ml

Valkaiseva

Ei
 • Paras ei-valkaiseva hammastahna
 • Raikas
 • Iso tuubi
 • Tehokas plakin poistaja

Tuotearvostelu

Oral-B Pro Expert on erinomainen hammastahna, joka tarjoaa tehokkaan suojan hampaille. Tämä hammastahna on tunnettu edullisuudestaan ja siitä, että se on yksi yleisimmistä hammastahnoista markkinoilla. Sen 75 ml:n tuubi tarjoaa riittävän määrän tuotetta pitkäaikaiseen käyttöön.

Vaikka Oral-B Pro Expert ei lupaa vaalentavia vaikutuksia, se kompensoi sen erittäin hyvin muilla tärkeillä ominaisuuksilla. Hammastahna tarjoaa virkistävän mintunmaun, joka tekee hampaiden harjaamisesta miellyttävää ja raikastavaa.

Tärkein vahvuus tässä hammastahnassa on sen erinomainen kyky poistaa ja ehkäistä bakteereja, plakkia ja hammaskiviä. Muutaman viikon käytön jälkeen huomaan selkeän eron hampaideni kunnossa. Hampaiden pinnalla olevat tahrojen ja plakin määrä on vähentynyt merkittävästi.

Oral-B Pro Expertin parhaita ominaisuuksia ovat sen alhainen hinta ja samalla tarjottu suojakerros hampaille. Tämä hammastahna tarjoaa erinomaisen vastineen rahalle, sillä se ei ainoastaan puhdista hampaita, vaan myös suojaa niitä pitkän ajan.

Suosittelen lämpimästi Oral-B Pro Expert -hammastahnaa kaikille, jotka haluavat edullisen ja samalla tehokkaan hammastahnan. Sen raikas mintunmaku tekee hampaiden harjaamisesta miellyttävää, ja sen kyky torjua bakteereja, plakkia ja hammaskiveä on vaikuttava. Tämä tuote tarjoaa suojan ja puhtauden, jota hampaasi tarvitsevat.

2. Oral-B Pro Expert
4.5
Apteekkituotteet

3. Sensodyne Repair & Protect Whitening

4.3

Sisältää fluoria

Kyllä

Koko

75 ml

Valkaiseva

Kyllä
 • Halpa
 • Hyvä hampaiden suojaus
 • Monipuolinen yhdistelmä hyödyllisiä ominaisuuksia
 • valkaiseva teho pieni

Tuotearvostelu

Sensodyne Repair & Protect Whitening on edullinen hammastahna, joka tarjoaa monipuolisen yhdistelmän hyödyllisiä ominaisuuksia. Tämä 75 ml:n tuubi tarjoaa runsaasti tuotetta pitkäaikaiseen käyttöön.

Sensodyne Repair & Protect Whitening sisältää tietysti fluoria, mutta sillä on myös valkaiseva vaikutus. Tämä yhdistelmä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Hampaiden valkaisu onnistuu samalla kun hampaat saavat tarvitsemansa suojan.

Hammastahna on myös erittäin tehokas hampaiden vihlontaa vastaan. Se tarjoaa helpotusta herkkyydestä kärsiville hampaille. Tämä ominaisuus tekee Sensodyne Repair & Protect Whiteningista erinomaisen valinnan niille, joilla on herkät hampaat.

Hammastahnan edut on myös sen haittapuolet. Koska se tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia, se ei ole paras yhdessäkään niistä. Tämä ei kuitenkaan vähennä sen arvoa, sillä se täyttää silti tärkeät tarpeet.

Sensodyne Repair & Protect Whiteningin suurin etu on sen erittäin alhainen hinta. Tämä takaa, että saa erinomaisen vastineen rahoilleen. Saat korkealaatuisen hammastahnan edulliseen hintaan.

Suosittelen lämpimästi Sensodyne Repair & Protect Whitening -hammastahnaa kaikille, jotka haluavat monipuolisen ja edullisen vaihtoehdon. Sen valkaiseva vaikutus ja kyky torjua hampaiden vihlontaa tekevät siitä erinomaisen valinnan. Lisäksi sen alhainen hinta takaa, että saat erinomaisen vastineen rahoillesi.

3. Sensodyne Repair & Protect Whitening
4.3
Olo-apteekki

4. Salutem hammastahna

4.3

Sisältää fluoria

Kyllä

Koko

70 ml

Valkaiseva

Ei
 • Sopii mahtavasti herkälle ja kuivalle suulle
 • Halvempia ja parempia hammastahnoja on jos ei ole ongelmia herkän suun kanssa

Tuotearvostelu

Salutem hammastahna on erinomainen valinta niille, joilla on herkkä suu. Tämä hammastahna on suunniteltu erityisesti vastaamaan herkkien suiden tarpeisiin. Sen edullinen hinta tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon budjettitietoisille kuluttajille.

Salutem-hammastahna sisältää fluoria joka auttaa vahvistamaan hampaita ja ehkäisemään reikiintymistä.

Maku on yksi tekijä, joka voi vaikuttaa hammastahnan käyttökokemukseen. Salutem-hammastahnan maku voi tuntua hieman kemialliselta, mutta se ei ole epämiellyttävä. Se eroaa hieman perinteisistä hammastahnoista, mutta se ei häiritse suunpuhdistusprosessia. Jotkut saattavat kuitenkin pitää makua hieman erilaisena verrattuna muihin hammastahnoihin.

Kokonaisuutena Salutem hammastahna on hyvä ja halpa valinta herkkien suiden hoitoon. On kuitenkin huomioitava, että sen maku voi jäädä hieman jälkeen verrattuna muihin hammastahnoihin. Suosittelen kuitenkin lämpimästi tätä hammastahnaa herkille suille, jotka kaipaavat tehokasta suojaa edulliseen hintaan.

4. Salutem hammastahna
4.3
Olo-apteekki

5. Yotuel Valkaiseva hammastahna Classi

4.0

Sisältää fluoria

Kyllä

Koko

50 ml

Valkaiseva

Kyllä
 • Erittäin hyvä piparmintun maku
 • Valkaiseva teho olisi saanut olla parempi

Tuotearvostelu

Yotuel hammastahna on valkaiseva hammastahna, joka tulee hieman pienemmässä 50 ml:n pakkauksessa. Tämä voi olla pettymys niille, jotka odottavat suurempaa tuubia, joka kestää pidempään. Pienemmässä koossa se kuitenkin on kätevä matkoilla ja sopii hyvin mukaan laukkuun tai käsimatkatavaroihin.

Yotuel hammastahnan suurin vahvuus on sen maistuva ja luonnollisen minttuinen maku. Se tarjoaa miellyttävän puhdistuskokemuksen ja raikastaa suun tehokkaasti.

Valitettavasti hammastahnan valkaiseva vaikutus ei ole aivan täydellinen. Vaikka se vaalentaa hieman hampaita, olisi toivonut, että valkaiseva vaikutus olisi voimakkaampi. Tämä voi olla pettymys niille, jotka etsivät voimakasta valkaisevaa hammastahnaa ja haluavat nopeampia tuloksia.

Hammastahnan hinta on myös mainittava. Se on hieman korkeampi verrattuna muihin hammastahnoihin, ottaen huomioon sen valkaisevan vaikutuksen ja pakkauksen koon. Tämä voi olla haittaavaksi tekijäksi niille, jotka haluavat hyvän valkaisevan vaikutuksen, mutta eivät halua maksaa liikaa.

Yotuel hammastahna on kuitenkin hyvä valinta niille, jotka arvostavat hyvää makua ja haluavat kevyen valkaisevan vaikutuksen. Se sopii erityisesti säännölliseen käyttöön ylläpitämään hampaiden valoisuutta. Pienemmästä koostaan huolimatta se kestää riittävän pitkään, kun sitä käytetään ohjeiden mukaisesti.

5. Yotuel Valkaiseva hammastahna Classi
4.0
Apteekkituotteet

Osto-opas: Hammastahnan valinta

Kun valitaan hyvää hammastahnaa, on hyvä ottaa huomioon erilaisia näkökulmia. Listoiltamme löydät useita vaihtoehtoja, joista valita. Toisille hammastahnan valintaan vaikuttaa muun muassa se, että rahalle saa vastinetta, kun taas toiset valitset hammastahnan, josta on todella hyötyä hampaille. Ylivoimaisesti tärkein seikka on, että hammastahna sisältää fluoria. Kaikki muu on toissijaista.

Fluori

Fluori vahvistaa tieteellisesti todistetusti hampaita ja ehkäisee hampaiden reikiintymistä. Useita fluorittomia hammastahnoja on tällä hetkellä markkinoilla, ja ne auttavat pitämään hampaat puhtaina ruoantähteistä. Suoja sokeria vastaan heikkenee tällöin merkittävästi, mikä johtaa lopulta reikien muodostumiseen. Jotkut väittävät, että fluori voi olla haitallista ja haitaksi ympäristölle, mutta hammastahnassa olevat pienet määrät ovat osoittautuneet hyödyllisiksi. Suomen hammaslääkäriliitto on täysin samaa mieltä siitä, että hammastahnan tulisi sisältää fluoria.

Valkaiseva hammastahna

Valkaisevan hammastahnan tehtävä on tehdä hampaat valkoisemmiksi tavalla tai toisella. Tunnetuin tapa valkaista hampaita on valita hammastahna, joka sisältää pieniä tai suuria rakeita, jotka hiovat hampaan pintaa. Rakeita sisältävät hammastahnat hankaavat hampaiden pintaa, ja usein se tekee hampaista valkoisemmat. Rakeita sisältävien hammastahnojen huonona puolena on, että ne voivat hangata liikaa. Hampaiden kiille voi vaurioitua pitkällä aikavälillä, jos käytät jatkuvasti valkaisevaa, rakeita sisältävää hammastahnaa. Voit myös valita tummentumia ja värjäytymiä poistavan hammastahnan, joka poistaa niitä liuottamalla. Tämä menetelmä on yleensä paljon hellävaraisempi hampaille.

Vihlominen

Joillakin ihmisillä on ongelmia vihlonnan kanssa, mikä voi johtua useista eri tekijöistä. Joskus kyse voi olla siitä, että kiille on kulunut pois tietyistä paikoista tai että ikenet ovat vetäytyneet. Olipa syy mikä tahansa, hampaiden hyvällä hoidolla pääsee pitkälle. Jotkut hammastahnat on kehitetty erityisesti suojaamaan eroosiota ja sille altistumista tai estämään kipua. Hammastahna, jonka on tarkoitus auttaa vihlontaan, ei aina auta, koska eri hammastahnat toimivat eri tavoin. Yksi hammastahna vihlontaan voi toimia yhdelle henkilölle, kun taas toisen on kokeiltava toisenlaista. Kolmas ei ehkä edes löydä sellaista, joka toimii.

Pakkaus

Hammastahna on tuote, jota tarvitaan aina. Jos testaat uutta hammastahnaa, voi olla kannattavaa ostaa pienempiä pakkauksia. Muussa tapauksessa on aina parempi yrittää hankkia isoja pakkauksia, jotka ovat yleensä määrältään edullisempia. Hammastahnan säilyvyysaika on myös hyvin pitkä, yli kaksi vuotta. Jos harjaat hampaasi kahdesti päivässä, kuten sinun pitäisi, edes suurin saatavilla oleva tuubi ei vanhene ennen kuin se loppuu. Toisaalta saat enemmän vastinetta rahoillesi, kun ostat ison tuubin.

Tuotevertailu

TuoteSisältää fluoriaKokoValkaiseva
Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen
4.8
Kyllä75 mlKyllä
Oral-B Pro Expert
4.5
Kyllä75 mlEi
Sensodyne Repair & Protect Whitening
4.3
Kyllä75 mlKyllä
Salutem hammastahna
4.3
Kyllä70 mlEi
Yotuel Valkaiseva hammastahna Classi
4.0
Kyllä50 mlKyllä

Usein kysytyt kysymykset hammastahnasta

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (18 Vastausta)