TestitRobotti imuri

Paras robotti imuri 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 17.5.2023

Siivoaminen ei ole milloinkaan ollut helpompaa kuin tänä päivänä, etenkään kun sitä ei enää tarvitse tehdä itse! Robottipölynimureiden saapuminen tavallisten ihmisten koteihin on vapauttanut meidät tuntikausia kestävältä siivoamiselta. Laaja valikoima eri hintaisia robotti-imureita takaa sen, että jokaisella on mahdollisuus valita itselleen sopiva malli. Olemme testanneet suuren määrän erilaisia ​​vaihtoehtoja ja esittelemme viisi parasta robottipölynimuria. Vuoden 2023 testin parhaaksi valikoitui Lykke Robotti-imuri Pro 2000 V2.

Paras robotti-imuri testiemme perusteella

Nykyaikaisissa robottipölynimureissa on useita toimintoja, jotka paitsi helpottavat siivoamista myös joissakin tapauksissa huolehtivat koko toiminnasta itse. Älykkäiden kartoitusjärjestelmien avulla voit päättää napin painalluksella, mistä ja milloin robottipölynimurin pitäisi imuroida tai ehkä jopa mopata. Alla olevassa osto-oppaassa olemme käyneet läpi tärkeitä ominaisuuksia ja teknisiä tietoja, ja käytännön testeissä olemme keskittyneet seuraaviin seikkoihin:

  • Tarkkuus – Robottipölynimuri, joka jättää jälkeensä likaa ja pölyä, jätetään nopeasti lataustelakkaansa samaan aikaan kun tavallinen pölynimuri pääsee uudelleen käyttöön. Tarkkuus on ensiarvoisen tärkeää.
  • Nopeus – Nopea robotti-imuri helpottaa elämää merkittävästi silloin, kun olet itse poissa kotoa ja pitäisi saada paikat kuntoon vaikkapa vieraita varten. Tällöin robotti-imuri ehtii siistiä paikat ennen kuin sinä tai vieraasi saapuvat.
  • Toiminnallisuus - Monet toiminnot, jotka helpottavat ja virtaviivaistavat puhdistusta, ovat hyviä. Jos kuitenkin joudut maksamaan lisätoiminnoista, on myös tärkeää, että nämä toimivat suunnitellulla tavalla eivätkä vain periaatteessa.
  • Sovelluksen helppokäyttöisyys – Robottipölynimurin käytön tulisi olla helppoa ja ohjeiden tulee olla yksinkertaisia ​​ja selkeitä. Robottipölynimurin pitäisi pystyä vetoamaan myös niihin, jotka eivät ole kokeneita sovellusten ja elektroniikan käyttäjiä.
  • Vastine rahalle – Kalliimmat robotti-imurit ovat usein parempia, mutta kalliimmissa malleissa voi joskus olla jopa enemmän ominaisuuksia kuin todellisuudessa tarvitset. Sinun on aina verrattava kokonaisuutta hintaan voidaksesi tehdä oikeudenmukaisen vertailun.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Lykke Robotti-imuri Pro 2000 V2

4.7
Akku
120 min
Imuteho
1000 Pa
Moppi toiminto
Kyllä
Maksimi kynnyskorkeus
-
Pölysäiliön tilavuus
600 ml
Äänitaso
65 dB
Vesisäiliön tilavuus
-
Kamera
Ei

2. Deebot Ozmo T8 Aivi

4.3
Akku
175 min
Imuteho
3 000 Pa
Moppi toiminto
Kyllä
Maksimi kynnyskorkeus
2 cm
Pölysäiliön tilavuus
420 ml
Äänitaso
67 dB
Vesisäiliön tilavuus
240 ml
Kamera
Kyllä

3. Neato D10

4.3
Neato D10
Akku
300 min
Imuteho
2 000 Pa
Moppi toiminto
Ei
Maksimi kynnyskorkeus
1,6 cm
Pölysäiliön tilavuus
700 ml
Äänitaso
62 dB
Vesisäiliön tilavuus
- ml
Kamera
Ei

4. Roborock S6 MaxV

4.2
Akku
180 min
Imuteho
2 500 Pa
Moppi toiminto
Kyllä
Maksimi kynnyskorkeus
2 cm
Pölysäiliön tilavuus
460 ml
Äänitaso
67 dB
Vesisäiliön tilavuus
297 ml
Kamera
Kyllä

5. iRobot Roomba i7

4.2
Akku
75 min
Imuteho
1 800 Pa
Moppi toiminto
Ei
Maksimi kynnyskorkeus
1,6 cm
Pölysäiliön tilavuus
400 ml
Äänitaso
68 dB
Vesisäiliön tilavuus
- ml
Kamera
Ei

6. Xiaomi Mi Mop Essential

3.9
Akku
90 min
Imuteho
2 200 Pa
Moppi toiminto
Kyllä
Maksimi kynnyskorkeus
2 cm
Pölysäiliön tilavuus
420 ml
Äänitaso
69 dB
Vesisäiliön tilavuus
200 ml
Kamera
Ei

Osto-opas: Robotti imurin valinta

Aloittaessasi robotti imureiden vertailun, tulee sinun ottaa huomioon lukuisia erilaisia määritelmiä ja näkökohtia, jotka löydät yleensä suoraan robotti imurin tuotesivulta. Olemme tehneet tiivistetyn yhteenvedon tärkeimmistä asioista. Näistä monet saattavat olla monille itsestäänselvyyksiä, mutta etenkin aloittelevat robotti imureiden käyttäjät voivat tämän avulla saada nopeasti käsityksen erilaisista vaihtoehdoista.

Älykäs kartoitus

Ensimmäisellä imurointikerralla pintojen kartoitus vie imurilta hieman enemmän aikaa. Kartoitus helpottaa suuresti imurointia tulevaisuudessa. Jos olet esimerkiksi leiponut keittiössä tai viettänyt juhlia olohuoneessa, voit saada muutamalla sovelluksen näppäimen painalluksella robotti imurin puhdistamaan siellä, missä sitä tarvitaan, ei koko talossa tai huoneistossa. Tämä on kätevä tapa varmistaa, että koti pysyy aina puhtaana, vaikka olisitkin asettanut robotti imurin puhdistamaan määräajoin.

Imuteho

Suuren imutehon edut tulevat parhaiten esiin epätasaisilla ja pehmeillä pinnoilla. Normaaleilla ja tyhjillä lattioilla alhainenkin imuteho riittää pölyn, murusien ja muiden asioiden imemiseen. Mahdollisuus imuroida pitkäkarvainen matto tehokkaasti on todellinen testi robotti imurille. Lika menee helposti harjaksien väliin ja syvälle maton ryppyihin, ja juuri näissä tilanteissa haluat suuren imutehon. Jos sinulla ei ole mattoja tai ne ovat erittäin litteitä, imutehoa ei tarvitse miettiä, mutta suosittelemme, että yrität saada vähintään 2000 Pa:n imutehon robotti imurin.

Akun kesto

robotti imurin akun pitkää käyttöikää pääsevät hyödyntämään esisijaisesti omakotitaloasujat ja he, keiden kotoa löytyy suuri lattia pinta-ala. Tällaisissa paikoissa robotti imurilla on aikaa imuroida kaikki yhdellä kertaa sen sijaan, että joutuisi keskeyttämään ja palaamaan lataamaan akkua telakkaan. Valtaosa käyttäjistä käyttää robotti imuria silloin, kun he eivät itse ole kotona, vaan töissä, treeneissä tai vastaavassa. Robotti imurilla onkin yleensä enemmän akun kestoa kuin mitä todellisuudessa tarvitaan.

Kapasiteetti ja pölysäiliö

Pölysäiliö toimii harvoin kuin akku. Robotti imuri voi mennä latausasemalle ja ratkaista ongelman itse. Pölysäiliö tulee tyhjentää itse, mutta tämä käy onneksi nopeasti ja tulee tehdä vain noin kerran viikossa. Et tarvitse pölynimuripusseja, sillä robotti imurissa on kiinteä muovisäiliö, joka tyhjennetään ja asetetaan sitten takaisin.

Märkämoppaus & vesisäiliö

Kaikki robotti imurit voivat imuroida lian ja pölyn tyhjiltä pinnoilta, mutta kuivuneita tahroja ei voi imuroida. Onneksi yhä useammissa malleissa on märkämoppaustoiminto, joka poistaa tehokkaasti yksinkertaisemmat lattioille tarttuneet tahrat. Valitettavasti märkämoppitoimintoa ei voida verrata täysin ihmiseen, joka voi pyyhkiä voimakkaasti pois vaikeimmatkin tahrat, mutta toiminto täydentää imuria. Moppaamista varten robotti imurissa on täytettävä vesisäiliö.

Kynnyksen korkeus

Suurin kynnyskorkeus tai reuna, jonka robotti imuri voi ylittää, on tänä päivänä jo enemmän tai vähemmän standardoitu. Valtaosa robotti imureista selvittää jopa 2 cm korkeat kynnykset. Tämä riittää kaikkien tavanomaisten kynnysten ja mattojen ylittämiseen, mutta jos asut vaikkapa lähes 100-vuotiaassa talossa, voi kodistasi löytyä epätavallisia kynnyksiä tai reunoja. Suurin osa näistäkään tapauksista ei tuota ongelmia, mutta välttyäksesi yllätyksiltä, kannattaa mitata korkeus varmuuden vuoksi.

Sensorit

Robotti imuri, jossa on useita sensoreita, pystyy helposti havainnoimaan ympäristöään ja tekemään parempia päätöksiä nopeammin. Se havaitsee nopeammin esteet ja muuttaa suuntaa sen sijaan, että ajaisi seiniin ja esineisiin, ja vasta sitten siirtyisi toiseen suuntaan. Robotti imuri on myös nopeampi ja tehokkaampi, kun jokainen liike säästää aikaa sen sijaan, että joutuisi tekemään saman virheen koko ajan. Edistyneissä robotti imureiden malleissa on jopa porrastunnistimet, jotka estävät sitä menemästä portaita alas ja rikkoutumasta. Yleisesti voidaan sanoa, että mitä enemmän sensoreita robotti imureissa on, sitä parempi.

Mobiilisovellus ja sovellusten hallinta

Kaikki nykyaikaiset robotti imurit on yhdistetty tavalla tai toisella mobiililaitteella ohjattavaan sovellukseen. Edistyneemmissä malleissa on enemmän ominaisuuksia, kuten huoneita, jotka robotti imuri tunnistaa ja tallentaa automaattisesti. On myös muita virtuaalisia työkaluja esteiden ja alueiden tallentamiseen. Voit myös tallentaa eri kerroksien profiilit, mikäli asut useammassa kuin yhdessä kerroksessa. Lisäksi on mahdollista nähdä reaaliajassa, missä robotti imuri on imuroitaessa. Paljon on automatisoitu, mutta voi olla jännittävää myös pystyä itse halutessasi määrittämään, miten haluat robotti imurin toimivan.

Melutaso

Robotti imuri ei ole aivan tavallisen pölynimurin tehoinen, mutta sen etuna on paljon pienempi melutaso. Silloin kun robotti imuri on käynnissä kaikkien ollessa poissa kotoa, ei äänitasolla ole väliä. Joskus haluat kuitenkin siivota tietyn huoneen kotona ollessasi, ja silloin on mukavaa, että robotti imuri on hiljainen.

Puhdistus ja huolto

Robotti imuri vaatii yhtä vähän huoltoa kuin tavallinenkin pölynimuri, mutta mallista riippumatta kaikkia tulee kuitenkin huoltaa. Pääset pitkälle jo varmistamalla, että pölysäiliö tyhjennetään ja suodatin vaihdetaan tarvittaessa. Tämän lisäksi likaa saattaa tarttua imurin harjaksiin. Puhdistamalla harjakset liasta tehostat robotti imurin toimintaa. Robotti imuri ulkopinta voidaan pyyhkiä puhtaaksi kostealla liinalla.

Tekoäly & kamera

Useissa uusimmissa robotti imurimalleissa on myös sisäänasennetut kamerat. Saatat ajatella, että kameroista on hyötyä vain omien lemmikkien kuvaamisessa silloin kun et ole itse kotona. Kameroiden suuri merkitys on kuitenkin se, että jatkuvasti kehittyvän tekoälyn avulla voit opettaa robotti imurin havaitsemaan uudenlaisia ​​esineitä ja esteitä. Tavallinen robotti imuri ei ehkä ole käsittänyt muovipussia tai ohuita kaapeleita muuksi kuin lattiaksi. Tekoäly, joka näkee kameran avulla, voi taas oppia välttämään esteitä. Etuna on, että robotti imuria voidaan kehittää paljon päivitysten avulla jopa sen jälkeen, kun se on jo julkaistu myyntiin.

Mikä robotti imuri on paras?

Testiemme ja teknisten vertailujemme perusteella on Lykke Robotti-imuri Pro 2000 V2 robottipölynimuri valittu vuoden 2023 parhaaksi robotti-imuriksi. Tämä robottipölynimuri saa korkeat arvosanat kaikissa luokissa ja on hintatasoltaan erittäin kilpailukykyisen.

Miten korkeita kynnyksiä robotti-imuri voi ylittää?

Robotti imuri pystyy pääsääntöisesti ylittämään enintään 2 cm korkeat kynnykset. Valitettavasti tämä ei päde kaikkien valmistajien kohdalla, mutta on hyvin vähän malleja, jotka pystyvät ylittämään vain 1 cm:n kynnyksen.

Voivatko robotti imurit imuroida mattoja?

Robotti imuri voi imuroida mattoja ongelmitta, mutta kuinka hyvin onkin jo eri kysymys. Jos sinulla on hyvin pölyinen tai erityisen helposti likaantuva matto, varmista, että robotti-imurin imuteho on korkea, mieluiten 2000 Pa:ta tai suurempi.

Tarvitsenko robotti imurin?

Suurin osa robotti imurin ostaneista ihmisistä ei ole katunut, vaan on huomannut, kuinka ostos on helpottanut heidän jokapäiväistä elämäänsä. Robotti imurin käyttäminen vapauttaa paljon aikaa, jonka voi käyttää muihin asioihin.

Toimiiko robotti imuri, mikäli minulla on kissa, koira tai jokin toinen eläin?

Robotti imurin voi hankkia, vaikka kotona olisi eläimiä. Jotkut eläimet saattavat aluksi pelätä tai olla hieman varovaisia, mutta useimmat tottuvat siihen jonkin ajan kuluttua. Pienellä tuurilla voit jopa nähdä kissan hyppäävän robottipölynimurin päälle ratsastamaan!

Toimiiko robotti imuri sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmillä?

Useimmat mallit tukevat sekä Android- että iOS -laitteita. Emme ole tavanneet malleja, jotka sulkisivat suuren määrän ihmisiä pois vain siksi, että heillä ei olisi yhtä tai toista käyttöjärjestelmää.

Miten robotti imuri toimii?

Robotti imuri toimii hyvin samalla tavoin kuin tavallinenkin pölynimuri. Ero piilee vain siinä, että se on langaton ja automaattinen. Robotti imurissa on harjakset, jotka lakaisevat likaa imuosaan ja imuri imee lian säiliöön. Robotti imuri muodostaa käsityksen ympäristöstään antureiden avulla, ja pystyy tämän jälkeen navigoimaan itsenäisesti. Robotti imuria ohjataan sovelluksella, jonka avulla imuri saadaan puhdistamaan tiettyjä alueita tarpeen mukaan.

Miten robotti imuria ohjataan?

Robottipölynimuria ei voi ohjata samalla tavalla kuin radio-ohjattavaa autoa. Sen sijaan imuria ohjataan sovelluksella, jonka kautta laitteelle annetaan toimintaohjeet.

Kuinka usein robotti imuria tulisi käyttää?

Kaikki riippuu siitä, miten nopeasti ympäristö likaantuu, mutta tavallisessa kodissa robotti-imuria käytetään yleensä kolme kertaa viikossa, jotta paikat pysyvät puhtaana. Jos sinulla on käynyt vieraita tai jos koti on muista syistä tullut tavallista sotkuisemmaksi, voit helposti laittaa robotti-imurin ylimääräisiin töihin muutamalla napin painalluksella.

Voiko siivoamiselta välttyä kokonaan, jos omistaa hyvän robotti imurin?

Hyvä robotti-imuri varmistaa, että lattiapinnat pysyvät erittäin puhtaina, mutta pölyä ja likaa saattaa silti kerääntyä esimerkiksi hyllyille. Hyvä robottipölynimuri huolehtii kuitenkin suurimmista töistä, koska lattia on alin ja viimeinen kohta, johon lika voi päätyä, ja siellä robotti-imuri toimii erinomaisesti.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (27 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää