Parastestiopas
Paras robotti imuri 2024: Testi ja vertailu
TestitRobotti imuri

Paras robotti imuri 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Siivoaminen ei ole milloinkaan ollut helpompaa kuin tänä päivänä, etenkään kun sitä ei enää tarvitse tehdä itse! Robottipölynimureiden saapuminen tavallisten ihmisten koteihin on vapauttanut meidät tuntikausia kestävältä siivoamiselta. Laaja valikoima eri hintaisia robotti-imureita takaa sen, että jokaisella on mahdollisuus valita itselleen sopiva malli. Olemme testanneet suuren määrän erilaisia ​​vaihtoehtoja ja esittelemme viisi parasta robottipölynimuria. Vuoden 2024 testin parhaaksi valikoitui Lykke Robotti-imuri Pro 2000 V2.

Paras robotti-imuri testiemme perusteella

Nykyaikaisissa robottipölynimureissa on useita toimintoja, jotka paitsi helpottavat siivoamista myös joissakin tapauksissa huolehtivat koko toiminnasta itse. Älykkäiden kartoitusjärjestelmien avulla voit päättää napin painalluksella, mistä ja milloin robottipölynimurin pitäisi imuroida tai ehkä jopa mopata. Alla olevassa osto-oppaassa olemme käyneet läpi tärkeitä ominaisuuksia ja teknisiä tietoja, ja käytännön testeissä olemme keskittyneet seuraaviin seikkoihin:

  • Tarkkuus – Robottipölynimuri, joka jättää jälkeensä likaa ja pölyä, jätetään nopeasti lataustelakkaansa samaan aikaan kun tavallinen pölynimuri pääsee uudelleen käyttöön. Tarkkuus on ensiarvoisen tärkeää.
  • Nopeus – Nopea robotti-imuri helpottaa elämää merkittävästi silloin, kun olet itse poissa kotoa ja pitäisi saada paikat kuntoon vaikkapa vieraita varten. Tällöin robotti-imuri ehtii siistiä paikat ennen kuin sinä tai vieraasi saapuvat.
  • Toiminnallisuus - Monet toiminnot, jotka helpottavat ja virtaviivaistavat puhdistusta, ovat hyviä. Jos kuitenkin joudut maksamaan lisätoiminnoista, on myös tärkeää, että nämä toimivat suunnitellulla tavalla eivätkä vain periaatteessa.
  • Sovelluksen helppokäyttöisyys – Robottipölynimurin käytön tulisi olla helppoa ja ohjeiden tulee olla yksinkertaisia ​​ja selkeitä. Robottipölynimurin pitäisi pystyä vetoamaan myös niihin, jotka eivät ole kokeneita sovellusten ja elektroniikan käyttäjiä.
  • Vastine rahalle – Kalliimmat robotti-imurit ovat usein parempia, mutta kalliimmissa malleissa voi joskus olla jopa enemmän ominaisuuksia kuin todellisuudessa tarvitset. Sinun on aina verrattava kokonaisuutta hintaan voidaksesi tehdä oikeudenmukaisen vertailun.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Lykke Robotti-imuri Pro 2000 V2

4.7

Akku

120 min

Imuteho

1000 Pa

Moppi toiminto

Kyllä

Maksimi kynnyskorkeus

-

Pölysäiliön tilavuus

600 ml

Äänitaso

65 dB

Vesisäiliön tilavuus

-

Kamera

Ei

2. Deebot Ozmo T8 Aivi

4.3

Akku

175 min

Imuteho

3 000 Pa

Moppi toiminto

Kyllä

Maksimi kynnyskorkeus

2 cm

Pölysäiliön tilavuus

420 ml

Äänitaso

67 dB

Vesisäiliön tilavuus

240 ml

Kamera

Kyllä

3. Neato D10

4.3

Akku

300 min

Imuteho

2 000 Pa

Moppi toiminto

Ei

Maksimi kynnyskorkeus

1,6 cm

Pölysäiliön tilavuus

700 ml

Äänitaso

62 dB

Vesisäiliön tilavuus

- ml

Kamera

Ei

4. Roborock S6 MaxV

4.2

Akku

180 min

Imuteho

2 500 Pa

Moppi toiminto

Kyllä

Maksimi kynnyskorkeus

2 cm

Pölysäiliön tilavuus

460 ml

Äänitaso

67 dB

Vesisäiliön tilavuus

297 ml

Kamera

Kyllä

5. iRobot Roomba i7

4.2

Akku

75 min

Imuteho

1 800 Pa

Moppi toiminto

Ei

Maksimi kynnyskorkeus

1,6 cm

Pölysäiliön tilavuus

400 ml

Äänitaso

68 dB

Vesisäiliön tilavuus

- ml

Kamera

Ei

6. Xiaomi Mi Mop Essential

3.9

Akku

90 min

Imuteho

2 200 Pa

Moppi toiminto

Kyllä

Maksimi kynnyskorkeus

2 cm

Pölysäiliön tilavuus

420 ml

Äänitaso

69 dB

Vesisäiliön tilavuus

200 ml

Kamera

Ei

Osto-opas: Robotti imurin valinta

Aloittaessasi robotti imureiden vertailun, tulee sinun ottaa huomioon lukuisia erilaisia määritelmiä ja näkökohtia, jotka löydät yleensä suoraan robotti imurin tuotesivulta. Olemme tehneet tiivistetyn yhteenvedon tärkeimmistä asioista. Näistä monet saattavat olla monille itsestäänselvyyksiä, mutta etenkin aloittelevat robotti imureiden käyttäjät voivat tämän avulla saada nopeasti käsityksen erilaisista vaihtoehdoista.

Älykäs kartoitus

Ensimmäisellä imurointikerralla pintojen kartoitus vie imurilta hieman enemmän aikaa. Kartoitus helpottaa suuresti imurointia tulevaisuudessa. Jos olet esimerkiksi leiponut keittiössä tai viettänyt juhlia olohuoneessa, voit saada muutamalla sovelluksen näppäimen painalluksella robotti imurin puhdistamaan siellä, missä sitä tarvitaan, ei koko talossa tai huoneistossa. Tämä on kätevä tapa varmistaa, että koti pysyy aina puhtaana, vaikka olisitkin asettanut robotti imurin puhdistamaan määräajoin.

Imuteho

Suuren imutehon edut tulevat parhaiten esiin epätasaisilla ja pehmeillä pinnoilla. Normaaleilla ja tyhjillä lattioilla alhainenkin imuteho riittää pölyn, murusien ja muiden asioiden imemiseen. Mahdollisuus imuroida pitkäkarvainen matto tehokkaasti on todellinen testi robotti imurille. Lika menee helposti harjaksien väliin ja syvälle maton ryppyihin, ja juuri näissä tilanteissa haluat suuren imutehon. Jos sinulla ei ole mattoja tai ne ovat erittäin litteitä, imutehoa ei tarvitse miettiä, mutta suosittelemme, että yrität saada vähintään 2000 Pa:n imutehon robotti imurin.

Akun kesto

robotti imurin akun pitkää käyttöikää pääsevät hyödyntämään esisijaisesti omakotitaloasujat ja he, keiden kotoa löytyy suuri lattia pinta-ala. Tällaisissa paikoissa robotti imurilla on aikaa imuroida kaikki yhdellä kertaa sen sijaan, että joutuisi keskeyttämään ja palaamaan lataamaan akkua telakkaan. Valtaosa käyttäjistä käyttää robotti imuria silloin, kun he eivät itse ole kotona, vaan töissä, treeneissä tai vastaavassa. Robotti imurilla onkin yleensä enemmän akun kestoa kuin mitä todellisuudessa tarvitaan.

Kapasiteetti ja pölysäiliö

Pölysäiliö toimii harvoin kuin akku. Robotti imuri voi mennä latausasemalle ja ratkaista ongelman itse. Pölysäiliö tulee tyhjentää itse, mutta tämä käy onneksi nopeasti ja tulee tehdä vain noin kerran viikossa. Et tarvitse pölynimuripusseja, sillä robotti imurissa on kiinteä muovisäiliö, joka tyhjennetään ja asetetaan sitten takaisin.

Märkämoppaus & vesisäiliö

Kaikki robotti imurit voivat imuroida lian ja pölyn tyhjiltä pinnoilta, mutta kuivuneita tahroja ei voi imuroida. Onneksi yhä useammissa malleissa on märkämoppaustoiminto, joka poistaa tehokkaasti yksinkertaisemmat lattioille tarttuneet tahrat. Valitettavasti märkämoppitoimintoa ei voida verrata täysin ihmiseen, joka voi pyyhkiä voimakkaasti pois vaikeimmatkin tahrat, mutta toiminto täydentää imuria. Moppaamista varten robotti imurissa on täytettävä vesisäiliö.

Kynnyksen korkeus

Suurin kynnyskorkeus tai reuna, jonka robotti imuri voi ylittää, on tänä päivänä jo enemmän tai vähemmän standardoitu. Valtaosa robotti imureista selvittää jopa 2 cm korkeat kynnykset. Tämä riittää kaikkien tavanomaisten kynnysten ja mattojen ylittämiseen, mutta jos asut vaikkapa lähes 100-vuotiaassa talossa, voi kodistasi löytyä epätavallisia kynnyksiä tai reunoja. Suurin osa näistäkään tapauksista ei tuota ongelmia, mutta välttyäksesi yllätyksiltä, kannattaa mitata korkeus varmuuden vuoksi.

Sensorit

Robotti imuri, jossa on useita sensoreita, pystyy helposti havainnoimaan ympäristöään ja tekemään parempia päätöksiä nopeammin. Se havaitsee nopeammin esteet ja muuttaa suuntaa sen sijaan, että ajaisi seiniin ja esineisiin, ja vasta sitten siirtyisi toiseen suuntaan. Robotti imuri on myös nopeampi ja tehokkaampi, kun jokainen liike säästää aikaa sen sijaan, että joutuisi tekemään saman virheen koko ajan. Edistyneissä robotti imureiden malleissa on jopa porrastunnistimet, jotka estävät sitä menemästä portaita alas ja rikkoutumasta. Yleisesti voidaan sanoa, että mitä enemmän sensoreita robotti imureissa on, sitä parempi.

Mobiilisovellus ja sovellusten hallinta

Kaikki nykyaikaiset robotti imurit on yhdistetty tavalla tai toisella mobiililaitteella ohjattavaan sovellukseen. Edistyneemmissä malleissa on enemmän ominaisuuksia, kuten huoneita, jotka robotti imuri tunnistaa ja tallentaa automaattisesti. On myös muita virtuaalisia työkaluja esteiden ja alueiden tallentamiseen. Voit myös tallentaa eri kerroksien profiilit, mikäli asut useammassa kuin yhdessä kerroksessa. Lisäksi on mahdollista nähdä reaaliajassa, missä robotti imuri on imuroitaessa. Paljon on automatisoitu, mutta voi olla jännittävää myös pystyä itse halutessasi määrittämään, miten haluat robotti imurin toimivan.

Melutaso

Robotti imuri ei ole aivan tavallisen pölynimurin tehoinen, mutta sen etuna on paljon pienempi melutaso. Silloin kun robotti imuri on käynnissä kaikkien ollessa poissa kotoa, ei äänitasolla ole väliä. Joskus haluat kuitenkin siivota tietyn huoneen kotona ollessasi, ja silloin on mukavaa, että robotti imuri on hiljainen.

Puhdistus ja huolto

Robotti imuri vaatii yhtä vähän huoltoa kuin tavallinenkin pölynimuri, mutta mallista riippumatta kaikkia tulee kuitenkin huoltaa. Pääset pitkälle jo varmistamalla, että pölysäiliö tyhjennetään ja suodatin vaihdetaan tarvittaessa. Tämän lisäksi likaa saattaa tarttua imurin harjaksiin. Puhdistamalla harjakset liasta tehostat robotti imurin toimintaa. Robotti imuri ulkopinta voidaan pyyhkiä puhtaaksi kostealla liinalla.

Tekoäly & kamera

Useissa uusimmissa robotti imurimalleissa on myös sisäänasennetut kamerat. Saatat ajatella, että kameroista on hyötyä vain omien lemmikkien kuvaamisessa silloin kun et ole itse kotona. Kameroiden suuri merkitys on kuitenkin se, että jatkuvasti kehittyvän tekoälyn avulla voit opettaa robotti imurin havaitsemaan uudenlaisia ​​esineitä ja esteitä. Tavallinen robotti imuri ei ehkä ole käsittänyt muovipussia tai ohuita kaapeleita muuksi kuin lattiaksi. Tekoäly, joka näkee kameran avulla, voi taas oppia välttämään esteitä. Etuna on, että robotti imuria voidaan kehittää paljon päivitysten avulla jopa sen jälkeen, kun se on jo julkaistu myyntiin.

Tuotevertailu

TuoteAkkuImutehoMoppi toimintoMaksimi kynnyskorkeusPölysäiliön tilavuusÄänitasoVesisäiliön tilavuusKamera
Lykke Robotti-imuri Pro 2000 V2
4.7
120 min1000 PaKyllä-600 ml65 dB-Ei
Deebot Ozmo T8 Aivi
4.3
175 min3 000 PaKyllä2 cm420 ml67 dB240 mlKyllä
Neato D10
4.3
300 min2 000 PaEi1,6 cm700 ml62 dB- mlEi
Roborock S6 MaxV
4.2
180 min2 500 PaKyllä2 cm460 ml67 dB297 mlKyllä
iRobot Roomba i7
4.2
75 min1 800 PaEi1,6 cm400 ml68 dB- mlEi
Xiaomi Mi Mop Essential
3.9
90 min2 200 PaKyllä2 cm420 ml69 dB200 mlEi

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (27 Vastausta)