Parastestiopas
Paras ripsiväri 2024: Testi ja vertailu
TestitRipsiväri

Paras ripsiväri 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Hyvä ripsiväri voi muuttaa koko ilmeesi. Ripsien paksuus, pituus ja tuuheus vaikuttavat suuresti kasvojen ulkonäköön ja ilmeeseen. Riippuen ripsivärin koostumuksesta ja harjan muotoilusta, voit saada hyvin erilaisia vaikutuksia. Ripsivärejä on nykyään paljon erilaisia, on vedenkestäviä, pidentäviä, erottelevia ja tuuheuttavia. Testasimme useita eri ripsivärejä ja selvitimme, pitävätkö tunnetuimmat tuotemerkit lupauksensa. Esittelemme myös useita vaihtoehtoja eri hintaluokista.

Paras ripsiväri testiemme perusteella

Ripsiväri on paras vaihtoehto niille, jotka haluavat tuuheutta ja pituutta. Ripsiväri on nykyään yksi yleisimmistä kauneudenhoitotuotteista, ja se todella näkyy valikoimissa. Ripsivärejä on jokaiseen tarpeeseen ja tilaisuuteen, ja uusien ja jännittävien tuotteiden löytäminen on helppoa ja hauskaa. Se voi kuitenkin olla myös melkoinen viidakko, jossa laatu ja hinnat vaihtelevat. Teimme siitä helpompaa valitsemalla 5 testisuosikkia, joista Lancôme Hypnôse Mascara menestyi parhaiten. Olemme perustaneet valintamme muun muassa seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Pakkaus - Millaisia harja ja suojus ovat? Ovatko ne helppokäyttöisiä?
 • Levitettävyys - Kuinka helppo ripsiväri on levittää? Kuinka hyvin se kestää?
 • Tulokset - Pitääkö ripsiväri lupauksensa? Antaako se lupaamaansa volyymia, pituutta tai kestoa?

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Lancôme Hypnôse Mascara

4.6
Testivoittaja ripsiväri

"Luotettava Suosikki"

Volume

6,5 ml

Väri

Musta & ruskea

Harja

Suora

Vedenkestävä

Ei
 • Helposti käytettävä harja
 • Voimakas ja intensiivinen musta pigmentti
 • Antaa kauniin volyymin ja pituuden
 • Säilyttää jonkin verran luonnollisuutta
 • Helppo pestä pois
 • Korkea hinta

Tuotearvostelu

Lancôme Hypnôse on yksi kuluttajien arvostamimmista ripsiväreistä, ja me allekirjoitamme tämän täysin. Tämä tuote ansaitsee maineensa, sillä se tarjoaa upeita tuloksia.

Hypnôse tulee kätevässä 6,5 ml:n pakkauksessa, ja se on saatavilla sekä mustana että ruskeana. Olemme testanneet mustan sävyn, joka on syvän tumma ja intensiivinen.

Ripsivärin harja on erittäin helppokäyttöinen, ja sen avulla ripsiväriä on vaivatonta levittää. Lancôme Hypnôse sisältää voimakkaan mustaa pigmenttiä, ja antaa kauniin volyymin ja pituuden ilman paakkuja. Vaikka ripsistä tulee huomattavasti suuremmat ja tummemmat, niissä säilyy edelleen jonkinlainen luonnollisuus.

Tämä ripsiväri on myös helppo pestä pois, mikä on suuri etu päivittäisessä käytössä. Ei tarvitse huolehtia pitkäkestoisista jäänteistä tai vaikeuksista poistaa meikkiä.

Lancôme Hypnôse ripsivärin hinta on korkea, mutta lopputulos puhuu puolestaan. Tämä tuote tarjoaa upean viimeistelyn ripsille ja tekee niistä näyttävät. Jos olet valmis panostamaan hieman enemmän ripsiväriin, tämä on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen valinta.

Yhteenvetona voimme todeta, että Lancôme Hypnôse ripsiväri on luotettava ja arvostettu valinta. Sen helppokäyttöisyys, vahva pigmentti, luonnollinen lopputulos, helppo poistettavuus ja upea vaikutus ripsiin tekevät siitä ehdottomasti harkitsemisen arvoisen. Vaikka hinta onkin korkea, tämä ripsiväri tarjoaa erinomaisen tuloksen.

1. Lancôme Hypnôse Mascara
4.6
Lyko

2. Max Factor Masterpiece

4.4

"Ripsiväri joka yllättää"

Volume

7 ml

Väri

Musta & sininen

Harja

Suora & ohut

Vedenkestävä

Ei
 • Helppokäyttöinen harja
 • Erinomainen ripsien pidentämisessä
 • Todella intensiivinen ja tumma väri
 • Vaatii reilusti tuotetta parhaiden tulosten saavuttamiseksi
 • Liiallinen tuotteen käyttö voi aiheuttaa paakkuja

Tuotearvostelu

Max Factor Masterpiece -niminen ripsiväri herättää suuria odotuksia, ja se lunastaa ne useilla erinomaisilla ominaisuuksillaan.

Tämä ripsiväri tulee 7 ml:n pakkauskoossa, ja harjasta on aiemmin nähty punainen versio tuotekuvissa, mutta nykyään se on itse asiassa musta.

Ripsiväri tekee loistavaa työtä ripsien pidentämisessä, ja sen harja on helppo käyttää. On kuitenkin huomioitava, että parhaiden tulosten saavuttamiseksi vaaditaan reilusti ripsiväriä. Vaikka volyymi on hyvä, toivoisi silti hieman enemmän tuuheutta. Jos levittää runsaasti tuotetta, saattaa syntyä paakkuja.

Meidän on todettava, että olemme erittäin tyytyväisiä ripsivärin todella intensiiviseen ja tummaan väriin. Se todella korostaa silmien kauneutta.

Monet tuotteet eivät pysty pitämään tätä tasoa yllä ilman, että niiden hinta nousee kohtuuttomasti.

Max Factor Masterpiece on kuitenkin tuote, joka tarjoaa upeita tuloksia hieman edullisemmalla hinnalla. Tämä on todella vaikuttavaa.

2. Max Factor Masterpiece
4.4
Nordicfeel

3. Clinique Lash Power Mascara

4.3

"Luotettava pysyvyys ripsillä"

Volume

6 ml

Väri

Musta & tumman ruskea

Harja

Suora

Vedenkestävä

Kyllä
 • Erinomainen pysyvyys ja säänkestävyys
 • Helppo poistettavuus
 • Harjassa voisi olla enemmän pituutta
 • Kuivuu hieman liian nopeasti

Tuotearvostelu

Clinique Lash Power Mascara on ripsiväri, joka tunnetaan ennen kaikkea pitkäkestoisuudestaan. Tämä on sen tärkein ominaisuus, joka erottaa sen monista muista ripsiväreistä markkinoilla.

Ripsivärin harjassa olisi kuitenkin voinut olla hieman enemmän pituutta. Nykyisellään harja ei tavoita kaikkia ripsiä yhtä hyvin kuin olisi toivottavaa.

Vaikka ripsistä tulee kauniit ja volyymikkaat, ripsiväri kuivuu hieman liian nopeasti. Tämä saattaa vaikuttaa lopputulokseen erityisesti silloin, kun ripsiä laitetaan huolella ja hitaasti.

Tämä ripsiväri kestää erinomaisesti koko päivän, eikä tarvitse huolehtia siitä, että se leviää tai varisee. Se pitää myös hyvin kosteissa olosuhteissa, kuten sateessa, eikä sotkeudu ympäriinsä. Lisäksi se on yllättävän helppo poistaa lämpimällä vedellä ilman suurempia ongelmia.

Isoin miinus tässä ripsivärissä on sen korkea hinta suhteessa lopputulokseen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Clinique Lash Power Mascara on luotettava valinta, kun halutaan ripsiväriä, joka pysyy paikoillaan pitkään. Se tarjoaa kauniin volyymin, mutta olisi toivottavaa, että se kuivuisi hieman hitaammin ja antaisi enemmän vaikutusta ripsiin. Pysyvyyden ja helpon poistettavuuden ansiosta se sopii hyvin pitkän päivän tai yön kestäviin tilanteisiin. On kuitenkin hyvä huomata, että sen hinta on hieman korkea suhteessa lopputulokseen.

3. Clinique Lash Power Mascara
4.3
Lyko

4. Xlash Mascara

4.0

"Luotettava, mutta hieman ristiriitainen valinta"

Volume

7 ml

Väri

Musta

Harja

Paksu & kaareva

Vedenkestävä

Ei
 • Upea, syvämusta pigmentti
 • Pysyy hyvin paikoillaan pitkään
 • Edullinen hinta
 • Vaikea poistaa ilman lämmintä vettä
 • Paakkuuntuu helposti

Tuotearvostelu

Xlash Ripsiväri on tuote, joka herättää ristiriitaisia tunteita. Tämä edullinen ripsiväri tarjoaa vähän sekä hyviä että huonoja ominaisuuksia. Yksi sen vahvuuksista on sen kauniin vahva, syvämusta pigmentti, joka antaa ripsille upean tumman sävyn. Ripseni näyttävät silmäänpistävän intensiivisiltä, kun käytän tätä ripsiväriä.

Harja on hieman kaareva, mikä voi olla hyvä tai huono asia riippuen omista mieltymyksistä. Jotkut pitävät harjasta, koska sen muoto sopii hyvin heidän ripsiensä kaarevuuteen ja auttaa levittämään tuotetta tasaisesti. Itse huomasin, että harjan kaarevuus ei sovi täysin omille ripsilleni, ja minun oli hieman vaikea saada tasainen lopputulos. Harjan harjakset eivät myöskään erotelleet ripsiäni täysin haluamallani tavalla, mikä johti helposti paakkuuntumiseen.

Kun ripsiväri kerran on levitetty, se pysyy todella hyvin paikoillaan ja pitkään. Se kestää päivän aikana hyvin eikä varise tai suttaannu helposti. Voin luottaa siihen, että ripsivärini näyttää siistiltä ja raikkaalta koko päivän ajan. Tämä on ehdottomasti yksi Xlash Ripsivärin vahvuuksista.

Valitettavasti sen erinomainen pysyvyys tekee sen myös hankalaksi poistaa. Normaalilla meikinpoistoaineella ripsiväri ei aina lähde kokonaan pois, ja minun täytyy käyttää lämmintä vettä saadakseni sen täysin puhdistettua. Tämä voi olla hieman hankalaa niille, jotka haluavat nopean ja vaivattoman meikinpoiston.

Tuotteen hinta on jotain, mitä arvostan. Se ei kuulu halvimpien joukkoon, mutta on kaukana kalleimmista ripsiväristä markkinoilla. Silti se tarjoaa hyvän vastineen rahoille. Voin sanoa, että tämä ripsiväri tarjoaa kohtuuhintaan tyydyttävän lopputuloksen.

Yhteenvetona Xlash Ripsiväri on hintansa arvoinen tuote, mutta sillä on muutamia puutteita. Se tarjoaa upean tumman pigmentin ja erinomaisen pysyvyyden, mutta valitettavasti ripsistä voi tulla paakkuja ja harja ei sovi kaikille. Jos kestävä meikki ja edullinen hinta ovat tärkeitä, tämä mascara voi olla sinulle sopiva valinta.

4. Xlash Mascara
4.0
Nordicfeel

5. IsaDora Grand Volume

3.8

"Monipuolinen, mutta hieman hankala"

Volume

9 ml

Väri

Musta

Harja

Paksu

Vedenkestävä

Ei
 • Monipuolinen harja suoralla ja aaltomaisella osalla
 • Helppo saada pituutta suoralla harjalla ja luoda volyymia aaltomaisella osalla
 • Helppo poistaa
 • Vaikea tottua harjaan aluksi
 • Saattaa olla hieman tahmea ja irrota pitkän päivän aikana
 • Korkea hinta suhteessa tarjottuihin ominaisuuksiin

Tuotearvostelu

IsaDora Grand Volume on ripsiväri, joka tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia. Sen harjassa on sekä suora että aaltomainen osa, mikä tekee siitä mielenkiintoisen. Suoralla osalla on helpompi saada pituutta ja aaltomaisella osalla voi työstää volyymia.

Aluksi oli hieman vaikea tottua harjaan, sillä sen muoto oli erilainen kuin olin tottunut. Mutta kun sain siihen tuntuman, oli harjalla helppo levittää ripsiväriä. Pystyin hyödyntämään molempien osien ominaisuuksia saadakseni haluamani lopputuloksen.

Volyymin luominen tämän ripsivärin avulla on erinomaista. Ripseni näyttävät täyteläisemmiltä ja tuuheammilta. Saavutin haluamani volyymin ilman liiallista vaivaa.

Valitettavasti ripsiväri voi olla hieman tahmea ja saattaa päivän mittaan irrota poskille. Tämä voi aiheuttaa hieman hankaluuksia, varsinkin pitkän päivän jälkeen. On tärkeää tarkistaa meikki säännöllisesti ja korjata mahdolliset sotkut.

Ripsivärin poistaminen ei tuottanut ongelmia. Normaalilla meikinpoistoaineella sain sen helposti puhdistettua ripsistäni.

Tuotteen hinta on hieman korkea suhteessa siihen, mitä se tarjoaa. Vaikka se tarjoaa hyvän volyymin ja monipuolisuuden, olisin odottanut enemmän tässä hintaluokassa.

Yhteenvetona IsaDora Grand Volume on monipuolinen ripsiväri, joka tarjoaa hyvän volyymin ja mahdollisuuden työstää ripsiä eri tavoin. Harjaan tottuminen voi olla hieman vaikeaa aluksi, mutta kun siihen pääsee kiinni, on sen käyttö helppoa. Ripsiväri voi kuitenkin olla hieman tahmea ja valua pitkän päivän aikana. Hinta saattaa olla hieman korkea, mutta kokonaisuutena IsaDora Grand Volume on hyvä valinta, jos kaipaat monipuolista ripsiväriä.

5. IsaDora Grand Volume
3.8
Lyko

Osto-opas: Ripsivärin valinta

Ripsiväriä ostaessasi kannattaa ottaa huomioon kolme asiaa; harjan muoto, koostumus ja se, minkälaisen lopputuloksen haluat. Eri ripsiväreillä on erilainen vaikutus, joka riippuu sekä harjasta että itse ripsiväristä. Haluatko volyymia, pituutta tai ravita ripsiäsi mineraaliripsivärillä? Ripsivärin sisältö vaihtelee paljon eri tuotteiden välillä. Voit panostaa ripsiväriin, jossa on luonnollisia ainesosia ja jotka hoitavat ripsiäsi. Näin ripsesi pysyvät kauniina pitkään. Ripsivärin harjoja on olemassa erilaisia malleja:

Suora harja - Suora ripsiväriharja on yleisin, ja se sopii kaikille ripsille. Se on täydellinen aloittelijalle ja voi hyvin olla ainoa harja, jonka omistat. Se antaa sekä volyymiä että pituutta.

Kaareva harja - Kaareva harja on täydellinen niille, joilla on suorat ripset ja jotka haluavat ripsiinsä lisää volyymia ja ilmeikkyyttä.

Ohut harja - Ohut, yläosastaan kapea harja sopii hyvin niille, joilla on lyhyet tai ohuet ripset. Sen avulla voit harjata lyhyimmätkin ripset ja antaa niille kaivattua volyymia ja pituutta.

Paksu harja - Sopii niille, joilla on pitkät ripset. Paksu harja levittää runsaasti ripsiväriä ripsiin, joten saat helposti luotua dramaattisen vaikutelman. Vältä kuitenkin paksua harjaa, jos sinulla on lyhyet ripset, sillä ripsivärin määrä voi saada aikaan päinvastaisen vaikutuksen.

Kumi - ja kampaharjat - Nämä erottelevat ripset tehokkaasti ja antavat sekä tuuheutta että pituutta. Niihin ei tartu paljon ripsiväriä, joten voit siirtyä luonnollisesta näyttävämpään levittämällä kerroksen kerrallaan.

Muita huomioon otettavia tekijöitä

Ei ole helppoa ostaa oikeaa ripsiväriä kokeilematta sitä ensin. Itse asiassa voi olla hankalaa löytää kaupasta tai verkkokaupasta täydellistä ripsiväriä. Olemme kuitenkin keränneet alle muutamia huomioonotettavia tekijöitä, jotka ohjaavat mielestämme oikeaan suuntaan. Näiden asioiden miettiminen voi auttaa sinua tekemään tietoisemman valinnan oikean ripsivärin ostamisessa.

Mitä odotat ripsiväriltä / millaiset ripsesi ovat?

Ripsiväriä käytetään monista syistä, mutta pääasiassa korostamaan silmiä ja lisäämään ripsien pituutta. Kaikkien ripset ovat erilaiset, ja ensimmäinen asia, jota kannattaa miettiä ostaessasi ripsiväriä, on se, mitä haluat sen tekevän ja miten haluat "korostaa" ripsiäsi. Ovatko ripsesi lyhyet? Silloin kannattaa ostaa ripsiväri, jolla saa ripsiin pituutta. Ovatko ripsesi ohuet? Ohuille ripsille suositellaan ripsiväriä, joka keskittyy volyymiin. Ovatko ripsesi hyvin suorat? Silloin kannattaa valita kihartava ripsiväri. Jos tiedät, mitä etsit, on aina helpompi tehdä tietoon perustuva valinta.

Väri

Ylivoimaisesti yleisin ripsiväri on musta, ja sen jälkeen ruskea, mutta ripsivärejä on saatavilla kaikenlaisissa väreissä. Kokeileminen on hauskaa, ja kannattaa ehdottomasti kokeilla väriä, joka ei ole kovin perinteinen. Ostaessasi ripsiväriä, kannattaa katsoa huolella, minkä värin valitset. Jos haluat mustan ripsivärin, kuten useimmat meistä, varmista, että se todella on valitsemasi väri. Ei ole kiva ostaa ripsiväriä ja huomata sitten, että se on vääränvärinen.

Vedenkestävä

Kaikki ripsivärit eivät ole vedenkestäviä, eikä niiden välttämättä tarvitsekaan olla. Jos olet menossa ulos vain muutamaksi tunniksi, ripsivärin ei välttämättä tarvitse olla vedenkestävä. Jos kuitenkin haluat ripsivärin jokapäiväiseen käyttöön ja haluat käyttää sitä treenatessa, voi olla hyvä, että ripsiväri on vedenkestävä. Ripsivärissä on merkintä, jos se on vedenkestävä. On myös olemassa ripsivärejä, joita kutsutaan vedenpitäviksi, mutta jotka eivät täytä tätä vaatimusta kovin hyvin. Joten jos haluat vedenkestävän ripsivärin, tutustu huolellisesti ripsiväriin ja varmista ennen ostoa sen olevan vedenkestävä.

Kestävyys

Kuten vedenkestävyys, myös kestävyys on tärkeää riippuen siitä, milloin käytät ripsiväriä. Jos sinulle on tärkeää, että ripsiväri pysyy paikoillaan ja kestää koko päivän, kannattaa katsoa, mainostetaanko kestävyyttä. Jos se mainitaan, voit luottaa siihen, että tuote on sopiva, kuten vedenkestävyyden kohdalla. Useimmat ripsivärit kestävät nykyisin todella hyvin, mutta jos pakkauksessa mainitaan, että ripsiväri on pitkäkestoinen, voit odottaa sen olevan kestävämpi kuin useimmat. Silloin sinun ei juurikaan tarvitse huolehtia siitä, että se varisee pois lounaan jälkeen.

Tuotevertailu

TuoteVolumeVäriHarjaVedenkestävä
Lancôme Hypnôse Mascara
4.6
6,5 mlMusta & ruskeaSuoraEi
Max Factor Masterpiece
4.4
7 mlMusta & sininenSuora & ohutEi
Clinique Lash Power Mascara
4.3
6 mlMusta & tumman ruskeaSuoraKyllä
Xlash Mascara
4.0
7 mlMustaPaksu & kaarevaEi
IsaDora Grand Volume
3.8
9 mlMustaPaksuEi

Usein kysytyt kysymykset ripsiväreistä

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (20 Vastausta)