Parastestiopas
Paras otsalamppu 2024: Testi ja vertailu
TestitOtsalamppu

Paras otsalamppu 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Kun sähkövalaistusta ei jostain syystä ole ja joudumme työskentelemään pimeässä, otsalamppu pelastaa tilanteen. Sen ansiosta kädet pysyvät vapaina. Markkinoille on viime aikoina tulvinut erilaisia otsalamppuja, eivätkä kalleimmat mallit aina ole parhaita. Siksi olemme testanneet markkinoiden otsalampputarjonnan ja valinneet testivoittajaksi GP Discovery Otsalamppu CHR35.

Paras otsalamppu testiemme perusteella

Suurimman osan otsalamppujen vertailusta voi tehdä jo paperilla. Kyse on vain erilaisten ominaisuuksien vertaamisesta, ja mielestämme tärkein niistä on valoteho. Alempana ostosoppaassa olemme vertailleet näitä ominaisuuksia, jotka ratkaisivat myös tuotteiden saamat arvosanat. Lisäksi kiinnitimme huomiota seuraaviin asioihin, joita on vaikea selvittää vain lukemalla tuotekuvauksia liikkeissä:

 • Mukavuus - Jos otsalamppu ei asetu hetkeksikään mukavasti päähän, päädyt pian pitämään sitä kädessäsi, jolloin siitä tulee ihan tavallinen taskulamppu.
 • Kiinnitysnauha - Kaikki elastiset materiaalit venyvät ajan myötä. Paksut hihnat kestävät yleensä ohuita pidempään.
 • Hinta-laatusuhde - Vaikka kaikki ominaisuudet ja toiminnot otetaan huomioon, on otsalamppujen hinnoissa suuria eroja. Kaikki tietysti haluavat parhaan mahdollisen otsalampun, joka on hintansa arvoinen.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. GP Discovery Otsalamppu CHR35

4.6
TESTIVOITTAJA otsalamppu

Maksimi valoteho

600 lumen

Akku

Hyvä

Vedenkesto

IPX4 - kestää vesiroiskeita

Paino

163 g

Mukavuustaso

Erinomainen

Valoasetuksia

5
 • Hyvä istuvuus ja mukavuus
 • Irrotettava lamppu - toimii taskulamppuna
 • Tehokas valaistus
 • Monipuoliset valaistustilat
 • Korkeimmilla valaistustehoilla akun kesto voi olla rajallinen

Tuotearvostelu

GP Discovery CHR35 on otsalamppu joka tarjoaa erinomaisen istuvuuden ja mukavuuden. Sen tyylikäs vihreä ulkonäkö sulautuu saumattomasti metsäympäristöön, mikä tekee siitä täydellisen valinnan ulkoiluun ja retkeilyyn. Lamppu on suunniteltu siten, että sen voi helposti irrottaa nauhasta tarpeen mukaan.

GP Discovery CHR35 on myös IPX4-sertifioitu, mikä tarkoittaa, että se on suojattu roiskevedeltä. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan sateisiin olosuhteisiin tai kosteisiin ympäristöihin. Sen valoteho on erittäin voimakas, tarjoten kirkkaan valaistuksen jopa 600 lumenin teholla.

Lisäksi tässä otsavalaisimessa on viisi erilaista valaistustilaa, joissa jokaisessa on eri voimakkuudet. Tämä antaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää valaistusta vastaamaan erilaisia tarpeita eri tilanteissa. Olitpa sitten tarvitsemassa hienovaraista valaistusta tai kirkasta valokeilaa, GP Discovery CHR35 pystyy täyttämään tarpeesi.

Toinen suuri etu tässä otsavalaisimessa on sen mukana tuleva ladattava akku. Tämä poistaa tarpeen jatkuvasti ostaa uusia paristoja ja on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Voit ladata akun helposti ja käyttää lamppua uudelleen ja uudelleen ilman huolta paristojen vaihtamisesta.

Kaiken kaikkiaan GP Discovery CHR35 on erinomainen otsalamppu, joka tarjoaa erinomaisen istuvuuden, vedenkestävyyden ja voimakkaan valaistuksen. Sen monipuoliset valaistustilat ja ladattava akku tekevät siitä luotettavan kumppanin ulkoilma-seikkailuihin.

1. GP Discovery Otsalamppu CHR35
4.6
InkClub

2. Otsalamppu k27

4.4

Maksimi valoteho

1000 lm

Akku

Hyvä

Vedenkesto

IPX4

Paino

-

Mukavuustaso

Keskitaso

Valoasetuksia

4
 • Lamppu pysyy tukevasti paikallaan päässä
 • Korkea valoteho
 • Otsalamppu K27 tarjoaa korkean valotehon suhteessa kohtuulliseen hintaan
 • Jotkut käyttäjät saattavat toivoa pehmeämpää nauhan sisäpuolta, jotta käyttö olisi vielä mukavampaa

Tuotearvostelu

Otsalamppu K27 on erinomainen valinta ulkoilma-aktiviteetteihin. Lamppu pysyy tukevasti päässä, mutta nauhan sisäpuoli olisi voinut olla hieman pehmeämpi. Se kestää roiskevettä, mutta sitä ei saa upottaa veteen.

K27:ssä on erittäin voimakas valoteho, joka tarjoaa häikäisevän valaistuksen jopa 1000 lumenin voimakkuudella. Siinä on neljä erilaista valaistustilaa, 100 %, 50 %, 10 % ja vilkkutila, jotka mahdollistavat valaistuksen säätämisen eri tarpeisiin.

Lamppu on varustettu ladattavalla akulla, mikä tekee siitä kätevän ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Lisäksi sen korkea valoteho suhteessa hintaan tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon budjettitietoisille kuluttajille.

Kaiken kaikkiaan Otsalamppu K27 tarjoaa vakaan istuvuuden ja erittäin voimakkaan valaistuksen. Vaikka nauhan sisäpuoli voisi olla hieman pehmeämpi, se täyttää tarpeet ulkoilijoille. Sen kyky kestää roiskevettä ja ladattava akku tekevät siitä luotettavan kumppanin ulkoiluun. Lisäksi sen korkea valoteho hintaluokassaan on ehdottomasti plussaa.

2. Otsalamppu k27
4.4
Virtasenkauppa

3. Nitecore HC35

4.0

Maksimi valoteho

2700 lumen

Akku

Erinomainen

Vedenkesto

IP68 - Vedenkestävä

Paino

139 g

Mukavuustaso

Erinomainen

Valoasetuksia

8
 • Lamppu tuntuu kestävältä mikä takaa pitkän käyttöiän
 • Irrotettava lamppu
 • Lamppu on erittäin vedenkestävä
 • Nitecore HC35 on hyvin hintava tuote

Tuotearvostelu

Nitecore HC35 on otsalamppu joka antaa vahvan ja kestävän vaikutelman. Lamppun voi ottaa irti mikä lisää sen monipuolisuutta ja käyttömukavuutta. Se on myös IP65-sertifioitu, mikä tarkoittaa että se kestää vettä ja muita nesteitä.

HC35:ssä on erittäin korkea maksimivaloteho, joka yltää jopa 2700 lumenin kirkkauteen. Tämä tarjoaa erinomaisen valaisutehon pimeissä olosuhteissa. Lampun akku kestää noin 45 minuuttia korkeimmalla teholla tai noin 8 tuntia 270 lumenin valoteholla.

Lamppu on varustettu ladattavalla akulla, mikä on erittäin kätevää ja ympäristöystävällistä. Voit ladata sen helposti uudelleen ilman paristojen vaihtamisen tarvetta. On kuitenkin huomattava, että HC35 on hintava tuote, mikä voi olla haitta joillekin kuluttajille.

Kaiken kaikkiaan Nitecore HC35 on vankka ja kestävä otsalamppu. Sen irrotettava lamppu, korkea IP65-suojaus ja erittäin korkea valoteho tekevät siitä erinomaisen valinnan vaativille käyttäjille. Vaikka hinta voi olla korkea, sen ominaisuudet ja suorituskyky tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon ulkoiluun ja muuhun valaisutarpeeseen.

3. Nitecore HC35
4.0
Akkukauppa

4. GP Discovery CHR41

3.8

Maksimi valoteho

300 lumen

Akku

Hyvä

Vedenkesto

IPX6 - kestää kovia vesiroiskeita

Paino

110 g

Mukavuustaso

Hyvä

Valoasetuksia

3
 • Hyvin kevyt paino
 • Yksinkertainen yhden painikkeen käyttöliittymä tekee lampun käytöstä helppoa ja intuitiivista
 • Valoteho voi jäädä hieman vaatimattomaksi verrattuna muihin lamppuihin markkinoilla

Tuotearvostelu

GP Discovery CHR41 on otsalamppu, joka tarjoaa normaalin ulkonäön. Lampun kevyt paino, vain 110 grammaa paristoineen, varmistaa, että se pysyy hyvin paikallaan myös pään nopeissa liikkeissä.

CHR41 kestää hyvin vettä ja sillä on IPx6-luokitus, joten se on suojattu tehokkaasti roiskeilta ja sateelta.

Lamppu on varustettu yhdellä painikkeella, jonka avulla voit hallita kaikkia toimintoja. Tämä tekee siitä erittäin helppokäyttöisen.

CHR41:llä on kolme erilaista valotehoa. Korkeimmalla tasolla se tuottaa kirkasta valoa 300 lumenin teholla. Keskimmäisellä tasolla se tarjoaa 150 lumenia, ja alimmalla tasolla se tarjoaa himmeämpää valoa 5 lumenin teholla. Voit valita sopivan valotehon eri tilanteisiin.

Lamppu toimii kolmella AAA-paristolla, mikä tekee siitä kätevän ja helposti saatavilla olevan virtalähteen.

GP Discovery CHR41 on luotettava ja monipuolinen otsalamppu, jossa on hyvä valoteho ja helppokäyttöinen muotoilu. Se soveltuu hyvin erilaisiin ulkoilu- ja valaistustarpeisiin.

4. GP Discovery CHR41
3.8
InkClub

5. Otsalamppu Yxheadlamp2

3.7

Maksimi valoteho

200 lumen

Akku

Hyvä

Vedenkesto

Ei

Paino

130 g

Mukavuustaso

Hyvä

Valoasetuksia

1
 • Helppo säätää ja käyttää
 • Kevyt
 • Valokuvio on liian laaja, mikä voi johtaa hajavaloon ja vähentää valon keskittymistä haluttuun kohteeseen
 • Maksimivaloteho 200 lumenia voi olla riittämätön joillekin aktiviteeteille
 • Paristot eivät sisälly tuotepakkaukseen

Tuotearvostelu

Yxheadlamp2 on otsalamppu, joka tarjoaa mukavuutta ja käytännöllisyyttä, mutta siinä on myös joitain rajoituksia.

Yxheadlamp2 sopii mukavasti päähän kevyen painon ansiosta. Tämä varmistaa että se pysyy hyvin paikallaan pään liikkuessa.

Valokuvio voi kuitenkin olla hieman liian leveä, mikä voi aiheuttaa valon hajaantumista ja vähentää sen keskittymistä tärkeälle alueelle. Tämä voi rajoittaa lampun tehokkuutta tietyissä tilanteissa.

Maksimivaloteho 200 lumenia voi olla hieman alhainen monille aktiiviteeteille. Vaikka se tarjoaa perustason valaistuksen, se saattaa jäädä vajaaksi vaativammissa olosuhteissa, kuten vaelluksilla tai yöllisissä urheilutapahtumissa.

On myös huomattava, että otsalamppu käyttää kolmea AAA-paristoa, mutta niitä ei toimiteta mukana tuotteen oston yhteydessä. Tämä voi aiheuttaa lisäkustannuksia ja hankaluuksia paristojen hankkimisessa erikseen.

Yxheadlamp2 tarjoaa kuitenkin hyvän käyttömukavuuden ja perustason valaistuksen. Se sopii hyvin arkikäyttöön ja kevyisiin ulkoilutoimintoihin. Valitettavasti sen rajoitettu valoteho ja tarvittavien paristojen erillinen hankinta voivat olla haittapuolia.

5. Otsalamppu Yxheadlamp2
3.7
InkClub

6. Sunmatic-otsalamppu, Acer 250LM

3.5

Maksimi valoteho

250 lumen

Akku

Hyvä

Vedenkesto

IPX4 - kestää vesiroiskeita

Paino

206 g

Mukavuustaso

Hyvä

Valoasetuksia

6

Osto-opas: Otsalampun valinta

Jos käytät otsalamppua vain silloin tällöin käydessäsi vintillä penkomassa vanhoja pahvilaatikoita tai pistäytyessäsi hämärässä kellarissa, sinulle riittää ihan tavallinen otsalamppu. Näissäkin tilanteissa on tietysti vain hyvä asia, jos otsalappusi on tehokas. Mutta jos aiot käyttää otsalamppua iltalenkeillä ja muissa tilanteissa, joissa on tärkeää nähdä tarkasti ja joissa haluat myös muiden näkevän sinut hyvin, on syytä perehtyä erilaisiin tärkeisiin ominaisuuksiin.

Valoteho

Valotehon mittayksikkö on lumen. Jos haluat voimakkaan valovirran, lumeneita on oltava vähintään 300. Tehokkaammasta otsalampusta ei kuitenkaan ole mitään haittaa, sillä vahvimmissa (ja monissa heikommissakin) otsalampuissa on useita tehovaihtoehtoja, joiden avulla voit säästää akkua. Jos haluat otsalampun ennen kaikkea siksi, että se heijastimen tavoin saa sinut erottumaan pimeydestä, on heikompikin otsalamppu tyhjää parempi. Pimeässä on aina tärkeää huolehtia omasta näkyvyydestään, sillä se ehkäisee onnettomuuksia.

Akun kestoaika

Joidenkin otsalamppujen akkukesto ei ole läheskään niin pitkä kuin toivoisimme. Syy akun lyhyeen kestoaikaan löytyy paristojen määrästä. Jos paristoja olisi enemmän, muuttuisivat otsalamput niin painaviksi, että niiden käyttäminen olisi sietämättömän epämukavaa. Monissa otsalampuissa on kuitenkin jopa 4 tunnin akkukesto ja lyhyet latausajat. Otsalampun käyttäjän ei siis tarvitse varastoida kertakäyttöisiä paristoja kotiinsa.

Latausaika

Joidenkin tehokkaiden otsalamppujen latausaika on lähes 8 tuntia. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä otsalamppujahan käytetään aina vain pimeässä tai hämärässä, eikä pimeys koskaan jatku loputtomiin yhtäjaksoisesti. Kun ottaa tavakseen laittaa otsalampun lataukseen aina käytön jälkeen, lataaminen sujuu kivuttomasti. Toivoisimme kuitenkin, että otsalampuissa olisi samanlainen pikalataustoiminto kuin puhelimissa. Tulevaisuudessa varmasti onkin mahdollista ladata otsalamppuun salamannopeasti jonkin verran virtaa.

Laatu

Otsalampun laatuun vaikuttaa erityisesti kaksi helposti kuluvaa osaa: akku ja pään ympäröivä kiinnitysnauha. Akun maksimikestoajasta voi päätellä, kuinka pitkä akun käyttöikä tulee olemaan. Jos otsalampun akun kestoaika on uutenakin esimerkiksi vain kaksi tuntia, se joutuu kokemaan useampia latauskertoja kuin pidempikestoinen akku. Akku kestää aina vain tietyn määrän latauskertoja, ja sen vuoksi onkin hyvä panostaa otsalamppuun, jonka akun kestoaika on pidempi. Myös kiinnitysnauha tulee vääjäämättä löystymään ajan kuluessa. Paksumpi nauha säilyttää jäntevyytensä pidempään kuin ohut.

Vedenpitävyys

Jos käytät otsalamppuasi sateessa tai kosteissa olosuhteissa, sinun on syytä tarkistaa, että sillä on jonkinlainen IP-luokitus. IP-merkinnät kertovat, kuinka hyvin otsalamppu kestää vettä, pölyä ja muita hiukkasia. Otsalampuille tyypillinen luokitus on IPX4, joka tarkoittaa, että laite sietää jonkin verran vesipisaroita. Muitakin luokituksia esiintyy, ja suurempi luku tarkoittaa yleensä parempaa suojausta.

Käännettävyys

Nykyisin on itsestään selvää, että otsalamppua voi käännellä. On suuri helpotus, kun valon voi kääntää oikeaa suuntaan joutumatta kääntämään päätään. Eri malleissa lamppua käännetään eri tavalla. Osa otsalampuista säädetään tiettyyn asentoon, osan voi kääntää pehmeän ohjauspyörän avulla juuri haluamaansa suuntaan.

Paino

Otsalampun paino vaikuttaa suuresti käyttömukavuuteen ja siihen, miten miellyttävältä se tuntuu päässä. Painava lamppu alkaa pian tuntua epämukavalta. Otsalampun painoon vaikuttaa paristojen määrä ja se, onko otsalampussa nykyaikainen LED-lamppu. Jos otsalampun paino lähestyy 300 grammaa, se voi äkkiseltään tuntua hyvin raskaalta pään ja niskan alueella. Siihen kuitenkin tottuu nopeasti, ja onhan se ainakin hyvää treeniä niskan lihaksille.

Eriväriset valot

Joissakin otsalampuissa on toimintoja, joiden avulla LED-valon väriä voi vaihtaa. Väreillä on toki aina hauska leikkiä, mutta on niistä muutakin hyötyä. Silmien on esimerkiksi helpompi tottua pimeyden keskellä punaiseen kuin valkoiseen valoon. Tästä on hyötyä silloin, jos liikut nopeasti valoisien ja pimeiden tilojen välillä.

Tuotevertailu

TuoteMaksimi valotehoAkkuVedenkestoPainoMukavuustasoValoasetuksia
GP Discovery Otsalamppu CHR35
4.6
600 lumenHyväIPX4 - kestää vesiroiskeita163 gErinomainen5
Otsalamppu k27
4.4
1000 lmHyväIPX4-Keskitaso4
Nitecore HC35
4.0
2700 lumenErinomainenIP68 - Vedenkestävä139 gErinomainen8
GP Discovery CHR41
3.8
300 lumenHyväIPX6 - kestää kovia vesiroiskeita110 gHyvä3
Otsalamppu Yxheadlamp2
3.7
200 lumenHyväEi130 gHyvä1
Sunmatic-otsalamppu, Acer 250LM
3.5
250 lumenHyväIPX4 - kestää vesiroiskeita206 gHyvä6

Usein kysytyt kysymykset otsalampusta

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.8 / 5 (16 Vastausta)