TestitMagnesium

Paras magnesium 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 31.5.2023

Magnesium on elintärkeä kivennäisaine, joka vaikuttaa elimistön moniin eri toimintoihin, mm. lihasten ja hermoston toimintaan, verenpaineeseen ja immuunijärjestelmään. Tämä ravintolisä on erityisen tärkeä niille, jotka kuntoilevat rankasti kuormittaen lihaksiaan ja hermostoaan. Saat magnesiumia monista elintarvikkeista, mutta lisäravinteen avulla voit varmistaa, että saat sitä riittävästi. Magnesiumlisiä on nykyään tarjolla runsaasti, ja niitä voi ostaa monista kaupoista ja apteekeista. Olemme testanneet markkinoilla olevat tuotteet ja selvittäneet, minkä valmistajan magnesiumlisä on paras.

Paras magnesium testiemme perusteella

Magnesiumlisä kuuluu kaikkien suurten ravintolisävalmistajien tuotevalikoimaan. Ravintolisiä vertaillessamme ja testatessamme katsomme, paljonko magnesiumia tuote sisältää ja missä muodossa se on. Elimistö pystyy hyödyntämään magnesiumin parhaiten, kun se sitoutuu toisiin aineisiin. Näitä aineita ovat tavallisesti hapot, kuten malaatti (omenahappo) tai sitraatti (sitruunahappo). Magnesiumpitoisuus kertoo, paljonko puhdasta magnesiumia ravintolisässä on, kun hapot on jätetty pois laskuista. Oksidi- ja karbonaattiyhdisteet kannattaa yleisesti ottaen jättää ostamatta. Elimistön on nimittäin erittäin vaikea hyödyntää oksidi- ja karbonaattiyhdisteiden sisältämää magnesiumia. Olemme arvostelleet tuotteet seuraavien asioiden perusteella:

 • Biosaatavuus – Magnesiumin muoto ja määrä, joita käsiteltiin edellä.
 • Sisältö – Joissakin magnesiumlisissä on myös muita terveellisiä ja hyödyllisiä kivennäisaineita sekä imeytymistä nopeuttavia ainesosia.
 • Muut seikat – Selvitämme myös tuotteiden käyttäjien kokemukset ja aiempien testien tulokset. Otamme luonnollisesti huomioon myös hinnan.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

Testivoittaja magnesium

1. Star Nutrition Ultimate Magnesium

4.7
Koko
90 kapselia
Magnesiuma / kapseli
118 mg
Magnesiumin muoto
Sitraatti ja bisglysinaatti

Tuotearvostelu

Star Nutrition Ultimate Magnesium on erinomainen valinta, kun etsit korkealaatuista magnesiumlisää. Tämä tuote kuuluu Star Nutritionin premium-sarjaan, joka tunnistetaan helposti mustista purkeistaan.

Purkki sisältää yhteensä 90 kapselia, ja suositeltu päivittäinen annos on 2 kapselia. Tämä tarkoittaa että yksi purkki riittää 45 päiväksi päivittäisessä käytössä. Vaikka kapselien määrä voisi olla hieman suurempi, tämä ei vähennä tuotteen houkuttelevuutta.

Star Nutrition Ultimate Magnesium tarjoaa tarkan ja luotettavan määrän magnesiumia. Tuotteen sisällysluettelo ilmoittaa ainoastaan magnesiumin elementaarisen määrän, mikä saattaa antaa vaikutelman, että magnesiumia on vähemmän tuotteessa. Tämä johtuu siitä että monet muut valmistajat ilmoittavat magnesiumin määrän yhdessä sitovien aineiden kanssa saadakseen korkeamman numeron. Star Nutritionin lähestymistapa varmistaa rehellisen tiedon.

Tämä tuote sisältää ainoastaan erittäin tehokkaita magnesiumin muotoja, kuten sitraattia ja bisglysinaattia. Tuotteesta ei löydy oksidimuotoa, mikä on erittäin hyvä asia. Tämä tarkoittaa, että kehosi pystyy hyödyntämään magnesiumia optimaalisesti.

Star Nutrition Ultimate Magnesium on myös erittäin houkuttelevan hintainen. Tuotteen hinnan edullisuus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Vaikka kapselien määrä voisi olla hieman suurempi, tämä ei heikennä tuotteen yleistä laatua.

Suosittelen Star Nutrition Ultimate Magnesiumia kaikille, jotka etsivät korkealaatuista magnesiumlisää. Se tarjoaa tarkan määrän magnesiumia ja käyttää ainoastaan tehokkaita magnesiumin muotoja. Tartu tilaisuuteen ja täydennä magnesiumin saantiasi luotettavasti Star Nutrition Ultimate Magnesiumin avulla!

 • Tuote sisältää ainoastaan tehokkaita magnesiumin muotoja
 • Hinta on houkutteleva ja edullinen
 • Tuote ei sisällä magnesiumoksidia
 • Tuote ilmoittaa ainoastaan magnesiumin elementaarisen määrän, mikä takaa rehellisen tiedon
 • Kapselien määrä purkissa voisi olla suurempi

2. Star Nutrition Magnesium

4.5
Koko
90 kapselia
Magnesiuma / kapseli
230.5 mg
Magnesiumin muoto
Sitraatti, bisglysinaatti ja oksidi

Tuotearvostelu

Star Nutrition Magnesium on ehdottomasti yksi parhaimmista magnesiumlisistä markkinoilla. Tämä sininen purkki sisältää anteliaan määrän kapseleita, nimittäin 90 kappaletta. Tämä riittää pitkäksi aikaa, mikä tekee siitä erittäin kätevän ja taloudellisen vaihtoehdon.

Kapselit ovat todella voimakkaita ja tarjoavat peräti 230,5 mg magnesiumia jokaisessa kapselissa. Tämä on todellinen magnesiumpommi, ja keho kiittää. Vaikka muoto ei ehkä ole täydellinen, tämä korkea magnesiumin pitoisuus tarkoittaa sitä, että elimistö pystyy silti hyödyntämään sitä erittäin tehokkaasti.

Hinta on ehdottomasti tämän tuotteen suurimpia valtteja. Se on todella edullinen, mikä tekee siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon. Saat tämän korkealaatuisen magnesiumlisän erittäin kohtuulliseen hintaan, ja se on todellinen sijoitus terveyteesi.

Star Nutrition Magnesium on todellinen kultakimpale kaikille, jotka tarvitsevat ylimääräistä annosta magnesiumia. Se tarjoaa runsaasti ravintoaineita jokaisessa kapselissa ja auttaa varmistamaan, että kehosi saa kaiken tarvitsemansa.

 • Paljon magnesiumia yhdessä kapselissa
 • Hyvä hinta-laatusuhde
 • Tehokas imeytyminen

3. Viterna Magnesium

4.4
Koko
120 kapselia
Magnesiuma / kapseli
125 mg
Magnesiumin muoto
Bisglysinaatti, sitraatti ja oksidi

Tuotearvostelu

Viterna Magnesium on luonnolliselta vaikuttava tuote, jonka avulla voit täydentää magnesiumin saantiasi monipuolisesti. Kapselit tulevat läpinäkyvässä purkissa jossa on elegantti valkoinen etiketti, joka henkii luonnollisuutta ja puhtautta.

Tämä tuote tarjoaa runsaasti kapseleita, nimittäin 120 kappaletta. Päivittäinen annos koostuu 3 kapselista, ja jokaisessa kapselissa on 125 mg magnesiumia. Vaikka magnesiumin pitoisuus yhdessä kapselissa ei ole erityisen korkea, tämä kompensoidaan tuotteen monipuolisella koostumuksella.

Viterna Magnesium sisältää erilaisia magnesiumin muotoja, mikä tehostaa magnesiumin imeytymistä kehossa. Tuote sisältää hieman magnesiumia oksidimuodossa, joka ei välttämättä ole ihanteellisin muoto, mutta se sisältää myös muita, parempia muotoja, jotka kompensoivat tätä heikkoutta. Näin voit hyödyntää magnesiumia mahdollisimman tehokkaasti.

Viterna Magnesium tarjoaa laajan valikoiman magnesiumin muotoja, mikä auttaa varmistamaan, että kehosi saa monipuolisesti tätä tärkeää ravintoainetta. Vaikka yksittäisen kapselin magnesiumin määrä ei ehkä ole korkea, päivittäinen annos tarjoaa silti riittävän määrän magnesiumia tukemaan kehosi toimintoja.

 • Monta kapselia
 • Viterna Magnesium sisältää eri magnesiumin muotoja
 • Oksidi muotoon on parempia vaihtoehtoja
 • Magnesiumin pitoisuus yhdessä kapselissa ei ole erityisen korkea

4. SmartSupps Magnesium

4.2
Koko
150 kapselia
Magnesiuma / kapseli
230.5 mg
Magnesiumin muoto
Oksidi ja sitraatti

Tuotearvostelu

SmartSupps Magnesium on hyvä valinta pitkäaikaisen magnesiumlisän tarpeisiin. Tämä tuote tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia ja sopii erityisesti niille, jotka eivät tarvitse suuria magnesiumannoksia.

Purkki sisältää runsaasti kapseleita - peräti 150 kappaletta. Tämä tekee tuotteesta erittäin kestävän ja riittoisan pitkäaikaista käyttöä varten. Voit nauttia magnesiumlisästä pitkään ilman huolta tuotteen loppumisesta.

Jokainen kapseli sisältää huomattavan määrän magnesiumia - tarkemmin sanottuna 230,5 mg. Tämä antaa sinulle tarvittavan annoksen magnesiumia jokaisella kapselilla.

Yksi suuri etu on, että sinun tarvitsee ottaa vain yksi kapseli kerrallaan. Tämä tarkoittaa, että yksi purkki kestää jopa 150 päivää, mikä on erittäin kätevää ja taloudellista. Sinun ei tarvitse huolehtia jatkuvasta kapselien ostamisesta.

On kuitenkin hyvä huomata, että magnesiumin muoto tässä tuotteessa ei ole optimaalinen. Siinä on huomattava määrä magnesiumoksidia, joka ei imeydy kehoon yhtä tehokkaasti. Tämä voi vaikuttaa magnesiumin hyödyntämiseen kehossa.

Kokonaisuudessaan SmartSupps Magnesium on silti vahva valinta niille, jotka etsivät pitkäkestoista magnesiumlisää. Tuote tarjoaa runsaasti kapseleita ja riittävän annoksen magnesiumia jokaisella kapselilla. Magnesiumin imeytyminen voi olla hieman heikompaa johtuen magnesiumin muodosta.

 • Laaja määrä kapseleita
 • Paljon magnesiuma kapselissa
 • Magnesiumin muoto ei ole optimaalinen, sisältää paljon magnesiumoksidia
 • Magnesiumin imeytyminen saattaa olla heikompi

5. Better You Magnesium Plus

4.0
Koko
90 kapselia
Magnesiuma / kapseli
250 mg
Magnesiumin muoto
Sitraatti, salaatti ja bisglysinaatti

Tuotearvostelu

Better You Magnesium Plus on monipuolinen lisäravinne, joka tarjoaa enemmän kuin pelkän magnesiumin. Se sisältää myös pinaatti- ja ruusunmarja-uutetta, jotka antavat lisäetua.

Yksi tärkeä etu on tuotteen erinomainen sisältö. Magnesiumin eri muodot, joita tuotteessa käytetään, ovat erittäin hyviä ja hyvin imeytyviä elimistöön. Tämä takaa, että saat parhaan mahdollisen hyödyn magnesiumin käytöstä.

Toinen merkittävä etu on, että Better You Magnesium Plus on täysin vegaaninen tuote. Se sopii hyvin kasvissyöjille ja vegaaneille jotka haluavat täydentää magnesiumin saantiaan luonnollisella tavalla.

Purkissa on 90 kapselia, ja suositeltu annos on yksi kapseli päivässä. Tämä riittää hyvin pitkäaikaiseen käyttöön, ja yksi purkki kestää pitkään.

Kaiken kaikkiaan Better You Magnesium Plus on erinomainen tuote, joka tarjoaa monipuolisen magnesiumlisän. Lisäksi sen sisältämät pinaatti- ja ruusunmarja-uutteet tuovat lisäetua. Kuitenkin yksi iso haittapuoli on tuotteen korkea hinta, mikä voi olla esteenä niille, jotka etsivät edullista vaihtoehtoa.

 • Erinomainen sisältö
 • Vain hyviä muotoja magnesiumista
 • Iso määrä magnesiumia kapselissa
 • Erittäin korkea hinta

Osto-opas: Magnesiumlisän valinta

Magnesium on uskomattoman tärkeä kivennäisaine. Sitä tarvitaan mm. lihasten ja hermoston normaaliin toimintaan, verensokerin säätelyyn ja sydämen terveenä pitämiseen. Liian matalat magnesiumtasot saattavat aiheuttaa päänsärkyä ja voimattomuuden tunnetta. Jos treenaat rankasti, magnesiumlisä saattaa auttaa sinua pitämään energiatasosi korkeana koko päivän ajan. Magnesiumia esiintyy sekä eläin- että kasvikunnan tuotteissa, ja saat sitä todennäköisesti tarpeeksi ravinnostasi. Voit kuitenkin tarvita ravintolisää, jos noudatat erityisruokavaliota tai urheilet paljon. Magnesiumlisää valitessasi sinun kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin:

 • Vältä tarpeettomia ainesosia, kuten säilöntäaineita sekä väri- ja makuaineita. Ne eivät ole tarpeellisia, joten niihin on turha käyttää rahaa.
 • Valitse kapselit, sillä niistä magnesium imeytyy helpommin kuin jauheista.
 • Vertaile yksittäisten kapselien hintoja löytääksesi edullisimman tuotteen.

Magnesiumin muoto

Kivennäisainelisien kohdalla on aina olennaista selvittää, missä muodossa ravintolisän sisältämä kivennäisaine on. Yleensä sen näkee jo aineen nimen loppuosasta (magnesiumsitraatti). Vaikeampaa on selvittää, onko jokin muoto hyvä vai huono. Olemme listanneet tähän joitakin magnesiumin tavallisimmista hyvistä muodoista sekä yhden, jota sinun kannattaa välttää:

Aspartaatti ja glysiini

Magnesiumaspartaatti ja magnesiumbisglysinaatti ovat magnesiumin muotoja, jotka sitoutuvat aminohappoihin nimeltä asparagiini ja glysiini. Molemmat imeytyvät helposti elimistöön, sillä keho tunnistaa aminohapot ja osaa käsitellä ne parhaalla mahdollisella tavalla. Magnesium myös säilyy hajoamattomana, mikä parantaa biosaatavuutta entisestään.

Sitraatti ja malaatti

Sitraatti ja malaatti ovat sitruunahappoon tai omenahappoon sitoutunutta magnesiumia. Monet laadukkaat tutkimukset ovat osoittaneet, että nämäkin magnesiummuodot imeytyvät helposti ja nopeasti elimistöön. Molemmat muodot ovat hyvin tavallisia ravintolisissä (esim. rautasitraatti tai sinkkisitraatti). Malaatti on paras vaihtoehto sinulle, jos olet aiemmin saanut laksatiivisia vaikutuksia joistakin ravintolisistä.

Kloridi

Magnesiumkloridi on positiivisista terveysvaikutuksistaan tunnettu suola. Sen sanotaan olevan hyväksi verelle, munuaisille, aivoille ja lihaksille. Magnesiumkloridi ei imeydy yhtä hyvin kuin sitraatteihin, malaatteihin tai aminohappoihin sitoutuneet muodot, mutta se on sitäkin halvempaa. Sitä myydään usein samanlaisessa paketissa kuin tavallista suolaa. Joidenkin mielestä magnesiumkloridilla on laksatiivisia vaikutuksia.

Oksidit

Magnesiumoksidit ovat luonnossa esiintyvä magnesiumin ja hapon yhdistelmä. Magnesiumoksideja käytetään joissakin ummetuslääkkeissä, mutta niiden käyttö ravintolisänä on vähentynyt yhä useampien tutkimusten osoitettua, että oksidit imeytyvät huonosti elimistöön. Vältä siis magnesiumoksideja sisältäviä ravintolisiä.

Usein kysytyt kysymykset magnesiumista

Kuinka paljon magnesiumia tarvitsen?

Aikuiset naiset tarvitsevat 280 mg ja miehet 350 mg magnesiumia. Magnesiuminpuute on harvinaista, mutta monet kokevat ylimääräisen magnesiumlisän auttavan moniin vaivoihin, kuten lihaskramppeihin, tunnottomuuteen ja lihassärkyyn.

Millaisia sivuvaikutuksia magnesiumilla on?

Magnesium ei sinänsä ole vaarallista, eikä yliannostuksen saaminen ole lainkaan todennäköistä. Suositeltua suurempi annostus saattaa aiheuttaa vatsavaivoja, kuten ripulia. Äärimmäinen yliannostus voi aiheuttaa ongelmia sydämen toiminnalle.

Mistä elintarvikkeista saa magnesiumia?

Magnesiumia esiintyy lähinnä palkokasveissa, täysjyvissä, lihassa ja kalassa. Myös pähkinät ja siemenet sisältävät magnesiumia, samoin kuin pinaatin ja parsakaalin tapaiset kasvikset. Jopa tavallisessa hanavedessä on magnesiumia. Terveellinen ja monipuolinen ravinto riittää siis täyttämään päivittäisen magnesiumintarpeesi.

Mikä magnesiumvalmiste on paras?

Olemme valinneet testivoittajaksi Star Nutrition Magnesium. Se on hintansa arvoinen tuote, jossa magnesium on oikeassa muodossa ja imeytyy elimistöön hyvin.

Mitä tarkoittaa "magnesiumpitoisuus"?

Pitoisuus on monien erilaisten kivennäisainelisien ainesosaluetteloissa esiintyvä termi. Monet kivennäisaineet sitoutuvat eri aineisiin, tässä tapauksessa esimerkiksi sitruunahappoon, jolloin muodostuu magnesiumsitraattia. Silloin valmisteen magnesiumpitoisuus ilmaisee, paljonko siinä on varsinaista magnesiumia. Esimerkki: 800 mg magnesiumsitraattia sisältää 240 mg varsinaista magnesiumia, jolloin 240 mg merkitään tuotteen magnesiumpitoisuudeksi.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.8 / 5 (33 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää