TestitLihashuoltovasara

Paras lihashuoltovasara 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 4.4.2023

Lihashuoltovasarat ovat tulleet erittäin suosituiksi niiden tehokkuuden ja nopeuden ansiosta. Voit milloin tahansa antaa itsellesi hyvän pistehieronnan, joka pehmentää, nopeuttaa toipumista ja vähentää lihasvaivoja. Valittavana on erilaisia hierontapäitä, jotka mahdollistavat eri lihasryhmien hieronnan eri tavoin. Olemme testanneet suosituimmat lihashuoltovasarat selvittääksemme, mitkä niistä toimivat parhaiten.

Paras lihashuoltovasara testiemme perusteella

Testissämme olemme arvioineet seuraavia seikkoja:

  • Ominaisuudet - Tarkastelimme iskujen määrää minuutissa (RPM) ja erityisesti iskun pituutta, jotka vaikuttavat hieronnan tehoon ja siihen, miltä se tuntuu. Myös muut asetukset ovat kiinnostavia, kuten tärinätasojen määrä ja eri hierontapäiden toiminta.
  • Akku - Akun kesto riittää lähes aina useisiin hierontoihin. Pitkä akun kesto on kätevä, mutta ei kovin tärkeä, sillä hierontalaite on helppo ladata, kun sitä ei käytetä.
  • Lopputulos - Miltä keho tuntuu hieronnan jälkeen? Testipaneelimme testasi lihashuoltovasaraa sekä harjoituksen jälkeen että harjoituksen ulkopuolisina päivinä ja arvioi niitä sen mukaan, miten hieronta auttoi heidän mielestään lihaskipuihin ja rentoutumiseen.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Hyperice Hypervolt Bluetooth

4.4
RPM
2000 - 3200
Hierontapäätä
5 kpl
Akku
3 h
Iskusyvyys
10 mm
Paino
1130 g
Teho
60 W
Mitat
17,78 x 25,4 x 6,35 cm
Melutaso
Max 60 dB

2. Gymstick Massage Gun

4.1
RPM
1200 - 22800
Hierontapäätä
3 kpl
Akku
4 h
Iskusyvyys
8 mm
Paino
800 g
Teho
20 W
Mitat
-
Melutaso
Max 55 dB

3. Flowlife Flowgun PRO 2.0

4.0
RPM
1400 - 3200
Hierontapäätä
6 kpl
Akku
5 h
Iskusyvyys
10 mm
Paino
978 g
Teho
252 W
Mitat
24 x 18.5 x 5.8 cm
Melutaso
Max 60 dB

4. Flowlife Flowgun GO 2.0

3.9
RPM
2000 - 3200
Hierontapäätä
6 kpl
Akku
5 h
Iskusyvyys
10 mm
Paino
780 g
Teho
134 W
Mitat
24.5 x 15 x 6 cm
Melutaso
Max 60 dB

Osto-opas: Lihashuoltovasaran valinta

Lihashuoltovasarat ovat nopeasti tulleet erittäin suosituiksi ammattiurheilijoiden, arkiliikunnan harrastajien ja kroonisesta kivusta tai vastaavista ongelmista kärsivien ihmisten keskuudessa. Lihashuoltovasarat ovat tehokkaita ja edullisia, ja hieronnan tulokset ovat laajalti tieteellisesti tuettuja. Niitä käytetään kaikkeen lämmittelystä ja palautumisesta kivun ja jäykkyyden hoitoon. Kun valitset lihashuoltovasaran, kiinnitä huomiota seuraaviin alueisiin ja ominaisuuksiin.

Lyönnit

Lyöntien pituudella ja määrällä minuutissa on suuri vaikutus siihen, miten hieronta koetaan ja mitä vaikutuksia sillä on. Lyönnin pituus on sama kuin hieronnan voimakkuus: mitä pidempään hierontapää liikkuu, sitä voimakkaammin hieronta tuntuu ja sitä syvemmälle se menee. Pitkä lyöntipituus tarkoittaa myös suurempaa joustavuutta, sillä voit siirtyä pehmeästä kovaan hierontaan. Lyöntien määrä minuutissa vaikuttaa hieronnan voimakkuuteen. Suuri lyöntien määrä minuutissa saa hieronnan tuntumaan hyvin intensiiviseltä, ja pienempi lyöntien määrä antaa lempeämmän hieronnan. Valitse lihashuoltovasara, jossa on paljon vaihtoehtoja, sillä on tärkeää, että voit vaihdella hieronnan voimakkuutta ja intensiivisyyttä.

Äänitaso

Äänitaso on varsin tärkeä seikka. Musiikin kuunteleminen ja puhuminen tulee olla mahdollista lihashuoltovasaran äänen yli. Nykyaikaiset lihashuoltovasarat ovat melko hiljaisia, ääni on korkeintaan noin 60 dB. On olemassa todella hiljaisia laitteita, joita tuskin kuulee, mutta pääsääntöisesti mitä voimakkaampi (ja siten tehokkaampi ja joustavampi) lihashuoltovasara on, sitä kovemmalta se kuulostaa.

Akun kesto

Akun kesto on lähes aina vähintään 2 tuntia, mutta se voi parhaimmillaan olla jopa 8 tuntia. Jos käytät hierontalaitetta pääasiassa kotona, 2 tuntia riittää, mutta jos haluat ottaa sen mukaasi, kannattaa ehkä etsiä lihashuoltovasara, jossa akku kestää pidempään.

Paino

Hierontalaitteet painavat noin 1 kg. On olemassa vain 500 grammaa painavia minivaihtoehtoja ja jopa 1,5 kg painavia järeämpiä laitteita. Jos hierot usein vaikeasti saavutettavia alueita, kevyt hierontalaite on kätevä; yli 1 kg painavalla lihashuoltovasaroilla hierominen käy nopeasti yllättävän raskaaksi. Ja jos kuljetat sen mukanasi kuntosalille, on pieni ja kevyt vaihtoehto erittäin kätevä.

Hierontapäät

Lähes kaikissa hierontalaitteissa on vaihdettavat päät. Eri hierontapäillä on eri käyttötarkoitukset, ja ne soveltuvat erityyppisiin hierontatapoihin ja lihasryhmiin. Suosittelemme ostamaan lihashuoltovasaran, jossa on vähintään kaksi päätä, yksi pistehierontaan ja yksi yleishierontaan.

Vinkkejä onnistuneeseen hierontaan

Lihashuoltovasaran käyttö ei ole vaikeaa. Se ei ole sen hankalampaa kuin pistää laite päälle ja aloittaa hieronta. On kuitenkin olemassa muutamia vinkkejä ja niksejä, joilla hieronnasta voi tehdä tehokkaampaa.

  • Lue eri lihaksista ja lihasryhmistä ja opettele missä ne sijaitsevat eri puolille kehoa. Silloin on helpompi keskittyä oikeisiin lihaksiin.
  • Käynnistä lihashuoltovasara ennen sen asettamista kehoa vasten epämukavuuden tai mustelmien välttämiseksi.
  • Aloita hitaasti ja lisää asteita vähitellen. Kuuntele kehoasi äläkä hiero aluksi useammin kuin muutaman minuutin päivässä.
  • Rentouta lihakset ja anna lihashuoltovasara toimia vapaasti. Kireät lihakset estävät useita hieronnan antamia hyötyjä.
  • 15-30 sekuntia riittää, jos haluat lämmittää lihasta ennen harjoittelua. Ja noin 2 minuuttia riittää yleensä palautumiseen ja lihaskivun käsittelyyn.
  • Älä paina laitetta vartaloa vasten, anna sen liukua edestakaisin yli lihaksen, jota hierot. Paina varovasti kovemmin vain jos sinusta tuntuu, että sinun on päästävä syvemmälle lihakseen.

Käytä oikeaa hierontapäätä

Pieni pallo - On luultavasti yleisin hierontapää. Pientä palloa on helppo käyttää kaikkiin lihasryhmiin, niin suuriin kuin pieniinkin. Se antaa hyvän ja syvälle menevän pistehieronnan.

Suuri pallo - Ihanteellinen suurille alueille, kuten reisien etu- ja takaosan säärilihaksille. Kattaa suuren alueen ja hieroo sekä laajasti että syvälle.

Litteä pää - Litteä pää ei hiero niin syvältä vaan antaa sen sijaan laajan ja miellyttävän hieronnan koko hierontapinnalle. Siksi se sopii hyvin olkapäille, mutta se sopii myös koko vartalolle ja on vähemmän kivulias, jos sattuu osumaan luihin. Toiseksi viimeinen pää yllä olevassa kuvassa.

Haarukka - Erityisesti selkärankaa ja alaselkää varten suunniteltu haarukkapää mahdollistaa selkärangan pystysuuntaisen lihaksen hieronnan ilman, että se osuu selkärankaan. Myös pohkeita ja niskaa voidaan hieroa haarukalla. Toinen pää yllä olevassa kuvassa.

Kuula - Pienin hierontapää on kuula tai kärki, ja se sopii täydellisesti triggerpisteisiin ja intensiiviseen hierontaan. Älä käytä tätä hierontapäätä yli 10-20 sekuntia, koska se on hyvin tehokas. Viimeinen pää yllä olevassa kuvassa.

Usein kysytyt kysymykset lihashuoltovasarasta

Mitkä ovat lihashuoltovasaran edut?

Hieronta yleisesti ottaen parantaa terveyttä vaikuttamalla useisiin eri osa-alueisiin. Lihashuoltovasara voi lisätä fyysistä suorituskykyä, nopeuttaa palautumista, parantaa verenkiertoa, vähentää kipuja ja stressiä sekä parantaa unenlaatua. Hieronnan ja hierontalaitteiden hyödyistä on runsaasti tieteellistä näyttöä.

Kuinka usein voin käyttää lihashuoltovasaraa?

Se on yksilöllistä, mutta muutama minuutti lihasryhmää kohti on turvallista hieroa laitteilla. Jos sinulla on erityisiä ongelmia, kuten kipua tai jäykkyyttä, sinun on tunnusteltava, miten kehosi reagoi hierontaan. Jos et ole aiemmin hieronut, muutama minuutti lihasryhmää kohti kerran päivässä riittää, ja voit pikkuhiljaa asteittain lisätä hierontaa.

Onko lihashuoltovasaran käyttö turvallista?

Jos olet terve etkä hiero liian kovaa tai liian pitkään, ongelmia harvoin syntyy. On kuitenkin tilanteita, joissa hierontalaitteiden käyttöä on syytä välttää, kuten nyrjähdykset, venähdykset ja kuume.

Voinko käyttää lihashuoltovasaraa, jos olen raskaana?

Kyllä, lihashuoltovasaran käyttö on mahdollista, mutta on erittäin tärkeää, että osaat käyttää sitä oikealla tavalla. Kysy aina lääkäriltäsi neuvoa ennen aloittamista ja lue kunnolla, miten laitetta käytetään ja mitä alueita tulee välttää. Valtaosa kokee jonkinlaista kipua raskauden aikana, ja hieronta voi ehdottomasti auttaa, mutta kuten sanottu, ota yhteys lääkäriin, lue kunnolla ohjeet ja kuuntele kehoasi.

Miten lihashuoltovasara toimii?

Laitteilla hierotaan lyömällä sen päätä nopeasti edestakaisin. Tämä lisää verenkiertoa ja avaa lihassolmuja. Lihashuoltovasaroissa on useita eri päitä, joita voidaan vaihtaa eri lihasryhmien ja laukaisupisteiden saavuttamiseksi.

Tarvitsenko lihashuoltovasaraa?

Lihashuoltovasara on erittäin kätevä väline lihasten lämmittelyyn, kuntoutukseen ja hierontaan. Sen käyttö ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan samanlaisia vaikutuksia voi saada aikaan säännöllisellä lämmittelyllä, vaahtomuovirullauksella ja erilaisilla palautumismenetelmillä, kuten perinteisellä hieronnalla. Jos sinulla on ylimääräistä rahaa tai haluat panostaa harjoitteluun, silloin nänm laitteet auttaa paljon.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.8 / 5 (18 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää