Parastestiopas
Paras lihashuoltovasara 2023: Testi ja vertailu
TestitLihashuoltovasara

Paras lihashuoltovasara 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Lihashuoltovasarat ovat tulleet erittäin suosituiksi niiden tehokkuuden ja nopeuden ansiosta. Voit milloin tahansa antaa itsellesi hyvän pistehieronnan, joka pehmentää, nopeuttaa toipumista ja vähentää lihasvaivoja. Valittavana on erilaisia hierontapäitä, jotka mahdollistavat eri lihasryhmien hieronnan eri tavoin. Olemme testanneet suosituimmat lihashuoltovasarat selvittääksemme, mitkä niistä toimivat parhaiten.

Paras lihashuoltovasara testiemme perusteella

Testissämme olemme arvioineet seuraavia seikkoja:

  • Ominaisuudet - Tarkastelimme iskujen määrää minuutissa (RPM) ja erityisesti iskun pituutta, jotka vaikuttavat hieronnan tehoon ja siihen, miltä se tuntuu. Myös muut asetukset ovat kiinnostavia, kuten tärinätasojen määrä ja eri hierontapäiden toiminta.
  • Akku - Akun kesto riittää lähes aina useisiin hierontoihin. Pitkä akun kesto on kätevä, mutta ei kovin tärkeä, sillä hierontalaite on helppo ladata, kun sitä ei käytetä.
  • Lopputulos - Miltä keho tuntuu hieronnan jälkeen? Testipaneelimme testasi lihashuoltovasaraa sekä harjoituksen jälkeen että harjoituksen ulkopuolisina päivinä ja arvioi niitä sen mukaan, miten hieronta auttoi heidän mielestään lihaskipuihin ja rentoutumiseen.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Hyperice Hypervolt Bluetooth

4.4

RPM

2000 - 3200

Hierontapäätä

5 kpl

Akku

3 h

Iskusyvyys

10 mm

Paino

1130 g

Teho

60 W

Mitat

17,78 x 25,4 x 6,35 cm

Melutaso

Max 60 dB

2. Gymstick Massage Gun

4.1

RPM

1200 - 22800

Hierontapäätä

3 kpl

Akku

4 h

Iskusyvyys

8 mm

Paino

800 g

Teho

20 W

Mitat

-

Melutaso

Max 55 dB

3. Flowlife Flowgun PRO 2.0

4.0

RPM

1400 - 3200

Hierontapäätä

6 kpl

Akku

5 h

Iskusyvyys

10 mm

Paino

978 g

Teho

252 W

Mitat

24 x 18.5 x 5.8 cm

Melutaso

Max 60 dB

4. Flowlife Flowgun GO 2.0

3.9

RPM

2000 - 3200

Hierontapäätä

6 kpl

Akku

5 h

Iskusyvyys

10 mm

Paino

780 g

Teho

134 W

Mitat

24.5 x 15 x 6 cm

Melutaso

Max 60 dB

Osto-opas: Lihashuoltovasaran valinta

Lihashuoltovasarat ovat nopeasti tulleet erittäin suosituiksi ammattiurheilijoiden, arkiliikunnan harrastajien ja kroonisesta kivusta tai vastaavista ongelmista kärsivien ihmisten keskuudessa. Lihashuoltovasarat ovat tehokkaita ja edullisia, ja hieronnan tulokset ovat laajalti tieteellisesti tuettuja. Niitä käytetään kaikkeen lämmittelystä ja palautumisesta kivun ja jäykkyyden hoitoon. Kun valitset lihashuoltovasaran, kiinnitä huomiota seuraaviin alueisiin ja ominaisuuksiin.

Lyönnit

Lyöntien pituudella ja määrällä minuutissa on suuri vaikutus siihen, miten hieronta koetaan ja mitä vaikutuksia sillä on. Lyönnin pituus on sama kuin hieronnan voimakkuus: mitä pidempään hierontapää liikkuu, sitä voimakkaammin hieronta tuntuu ja sitä syvemmälle se menee. Pitkä lyöntipituus tarkoittaa myös suurempaa joustavuutta, sillä voit siirtyä pehmeästä kovaan hierontaan. Lyöntien määrä minuutissa vaikuttaa hieronnan voimakkuuteen. Suuri lyöntien määrä minuutissa saa hieronnan tuntumaan hyvin intensiiviseltä, ja pienempi lyöntien määrä antaa lempeämmän hieronnan. Valitse lihashuoltovasara, jossa on paljon vaihtoehtoja, sillä on tärkeää, että voit vaihdella hieronnan voimakkuutta ja intensiivisyyttä.

Äänitaso

Äänitaso on varsin tärkeä seikka. Musiikin kuunteleminen ja puhuminen tulee olla mahdollista lihashuoltovasaran äänen yli. Nykyaikaiset lihashuoltovasarat ovat melko hiljaisia, ääni on korkeintaan noin 60 dB. On olemassa todella hiljaisia laitteita, joita tuskin kuulee, mutta pääsääntöisesti mitä voimakkaampi (ja siten tehokkaampi ja joustavampi) lihashuoltovasara on, sitä kovemmalta se kuulostaa.

Akun kesto

Akun kesto on lähes aina vähintään 2 tuntia, mutta se voi parhaimmillaan olla jopa 8 tuntia. Jos käytät hierontalaitetta pääasiassa kotona, 2 tuntia riittää, mutta jos haluat ottaa sen mukaasi, kannattaa ehkä etsiä lihashuoltovasara, jossa akku kestää pidempään.

Paino

Hierontalaitteet painavat noin 1 kg. On olemassa vain 500 grammaa painavia minivaihtoehtoja ja jopa 1,5 kg painavia järeämpiä laitteita. Jos hierot usein vaikeasti saavutettavia alueita, kevyt hierontalaite on kätevä; yli 1 kg painavalla lihashuoltovasaroilla hierominen käy nopeasti yllättävän raskaaksi. Ja jos kuljetat sen mukanasi kuntosalille, on pieni ja kevyt vaihtoehto erittäin kätevä.

Hierontapäät

Lähes kaikissa hierontalaitteissa on vaihdettavat päät. Eri hierontapäillä on eri käyttötarkoitukset, ja ne soveltuvat erityyppisiin hierontatapoihin ja lihasryhmiin. Suosittelemme ostamaan lihashuoltovasaran, jossa on vähintään kaksi päätä, yksi pistehierontaan ja yksi yleishierontaan.

Vinkkejä onnistuneeseen hierontaan

Lihashuoltovasaran käyttö ei ole vaikeaa. Se ei ole sen hankalampaa kuin pistää laite päälle ja aloittaa hieronta. On kuitenkin olemassa muutamia vinkkejä ja niksejä, joilla hieronnasta voi tehdä tehokkaampaa.

  • Lue eri lihaksista ja lihasryhmistä ja opettele missä ne sijaitsevat eri puolille kehoa. Silloin on helpompi keskittyä oikeisiin lihaksiin.
  • Käynnistä lihashuoltovasara ennen sen asettamista kehoa vasten epämukavuuden tai mustelmien välttämiseksi.
  • Aloita hitaasti ja lisää asteita vähitellen. Kuuntele kehoasi äläkä hiero aluksi useammin kuin muutaman minuutin päivässä.
  • Rentouta lihakset ja anna lihashuoltovasara toimia vapaasti. Kireät lihakset estävät useita hieronnan antamia hyötyjä.
  • 15-30 sekuntia riittää, jos haluat lämmittää lihasta ennen harjoittelua. Ja noin 2 minuuttia riittää yleensä palautumiseen ja lihaskivun käsittelyyn.
  • Älä paina laitetta vartaloa vasten, anna sen liukua edestakaisin yli lihaksen, jota hierot. Paina varovasti kovemmin vain jos sinusta tuntuu, että sinun on päästävä syvemmälle lihakseen.

Käytä oikeaa hierontapäätä

Pieni pallo - On luultavasti yleisin hierontapää. Pientä palloa on helppo käyttää kaikkiin lihasryhmiin, niin suuriin kuin pieniinkin. Se antaa hyvän ja syvälle menevän pistehieronnan.

Suuri pallo - Ihanteellinen suurille alueille, kuten reisien etu- ja takaosan säärilihaksille. Kattaa suuren alueen ja hieroo sekä laajasti että syvälle.

Litteä pää - Litteä pää ei hiero niin syvältä vaan antaa sen sijaan laajan ja miellyttävän hieronnan koko hierontapinnalle. Siksi se sopii hyvin olkapäille, mutta se sopii myös koko vartalolle ja on vähemmän kivulias, jos sattuu osumaan luihin. Toiseksi viimeinen pää yllä olevassa kuvassa.

Haarukka - Erityisesti selkärankaa ja alaselkää varten suunniteltu haarukkapää mahdollistaa selkärangan pystysuuntaisen lihaksen hieronnan ilman, että se osuu selkärankaan. Myös pohkeita ja niskaa voidaan hieroa haarukalla. Toinen pää yllä olevassa kuvassa.

Kuula - Pienin hierontapää on kuula tai kärki, ja se sopii täydellisesti triggerpisteisiin ja intensiiviseen hierontaan. Älä käytä tätä hierontapäätä yli 10-20 sekuntia, koska se on hyvin tehokas. Viimeinen pää yllä olevassa kuvassa.

Tuotevertailu

TuoteRPMHierontapäätäAkkuIskusyvyysPainoTehoMitatMelutaso
Hyperice Hypervolt Bluetooth
4.4
2000 - 32005 kpl3 h10 mm1130 g60 W17,78 x 25,4 x 6,35 cmMax 60 dB
Gymstick Massage Gun
4.1
1200 - 228003 kpl 4 h8 mm800 g20 W-Max 55 dB
Flowlife Flowgun PRO 2.0
4.0
1400 - 32006 kpl5 h10 mm978 g252 W24 x 18.5 x 5.8 cmMax 60 dB
Flowlife Flowgun GO 2.0
3.9
2000 - 32006 kpl5 h10 mm780 g134 W24.5 x 15 x 6 cmMax 60 dB

Usein kysytyt kysymykset lihashuoltovasarasta

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.8 / 5 (18 Vastausta)