Parastestiopas

Paras leivänpaahdin 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 27.2.2023

Eikö kymmenen vuotta vanha leivänpaahtimesi ole viimeiseen kolmeen vuoteen paahtanut enää kovin hyvin tai onko se jopa mennyt rikki? Siinä tapauksessa on aika ostaa uusi, moderni leivänpaahdin, joka tekee leipäviipaleeseen täydellisen paahtopinnan. Olemme testanneet useita suosittuja malleja, jotka sekä paahtavat kahdesta neljään viipaletta samanaikaisesti että sopivat täydellisesti kodin sisustukseen. Vuoden 2023 testivoittajamme oli Cuisinart Leivänpaahdin.

Paras leivänpaahdin testiemme perusteella

Leivänpaahtimen pitää tehdä leipäviipaleeseen tasainen paahtopinta, sopia kodin sisustukseen, antaa hyvä vastine rahoille - ja paljon muuta. Useimmat leivänpaahtimet ovat lähes identtisiä toiminnoiltaan. Suurimmat erot paahtimien välillä näkyvät siinä, kuinka tasainen paahto on, kuinka monta viipaletta leivänpaahdin pystyy paahtamaan samanaikaisesti ja millainen design siinä on. Alla esittelemme parhaat vaihtoehdot. Vähän alempana ostajan oppaaseen olemme listanneet tärkeimmät asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota tarjolla olevissa leivänpaahtimissa.

1. Cuisinart Leivänpaahdin

4.7
Viipaleita
4
Paahtoasetuksia
6
Murutarjotin
Kyllä
Reheat
Kyllä
Defrost
Kyllä
Teho
1 800 W
Mitat
27 x 29 x 18 cm
Paino
2,8 kg

2. Smeg leivänpaahdin

4.3
Viipaleita
2
Paahtoasetuksia
6
Murutarjotin
Kyllä
Reheat
Kyllä
Defrost
Kyllä
Teho
950 W
Mitat
31 x 19,5 x 19,8 cm
Paino
2,4 kg

3. Severin Leivänpaahdin

4.3
Viipaleita
4
Paahtoasetuksia
7
Murutarjotin
Kyllä
Reheat
Kyllä
Defrost
Kyllä
Teho
1400 W
Mitat
44 x 20 x 20 cm
Paino
- kg

4. Severin 2234-Leivänpaahdin

4.2
Viipaleita
4
Paahtoasetuksia
7
Murutarjotin
Kyllä
Reheat
Kyllä
Defrost
Kyllä
Teho
1 400 W
Mitat
39 x 18,5 x 18 cm
Paino
1,6 kg

5. Magimix Vision toaster

4.2
Viipaleita
2
Paahtoasetuksia
8
Murutarjotin
Kyllä
Reheat
Kyllä
Defrost
Kyllä
Teho
1 450 W
Mitat
40 x 20 x 22,3 cm
Paino
3,9 kg

Osto-opas: Leivänpaahdin valinta

Sen lisäksi että leivänpaahdin tekee tasaisen paahtopinnan, kannattaa kiinnittää huomio useisiin muihin paahtimen toimintoihin. Viime aikoina on markkinoille tullut takaisin retromuotoilua edustavia leivänpaahtimia. Leivänpaahdinta ei yleensä siirrellä edestakaisin kaapista, joten on varmasti mukavampaa, että leivänpaahtimen design miellyttää silmää. Kun keräsimme listaa parhaista leivänpaahtimista, keskityimme ensisijaisesti seuraaviin seikkoihin:

Lämpötilan säädöt ja tasaiset paahtopinnat

Useimmissa leivänpaahtimissa on jopa 6 erilaista paahtotehoa, mikä riittää oikein hyvin saamaan täydellisen paahtopinnan leipätyypistä riippumatta. Joidenkin mielestä myös 4 paahtotehon säätöä voi olla riittävästi. Tärkeintä on, että leipäviipaleen pinta paahtuu tasaisesti joka puolelta. Eihän kukaan halua, että leivänpaahdin tekee epätasaista jälkeä niin, että viipaleen keskeltä löytyy täysin paahtunut osa ja reunat ovat jääneet kokonaan paahtumatta, tai päin vastoin.

Viipaleet

Vanhoissa leivänpaahtimissa sai odottaa pitkäänkin ennen kuin leipäviipaleet valmistuivat. Uudet leivänpaahtimet ovat paljon tehokkaampia, eikä leipäviipaleen paahtamiseen kulu minuuttia kauempaa. Useimmiten riittääkin leivänpaahdin, joka pystyy paahtamaan kaksi viipaletta kerralla. Kannattaa ilman muuta valita leivänpaahdin, johon mahtuu neljä viipaletta paahtumaan kerralla, jos suuremmassa perheessä kaikki haluavat paahtaa leipänsä tai itse haluaa kerralla useampia paahtoleipiä.

Lämmitysteline

Lämmitystelinettä ei tarvitse käyttää kovin usein, mutta se on kätevä lisälaite tarvittaessa. Useimmiten tuotteiden sulatus ja lämmitys tehdään uunissa tai mikrossa, mutta joskus voi olla tarvetta paahtaa jotakin, mikä ei mahdu leivänpaahtimeen. Mikrolla ei saa aikaan paahtopintaa, ja uunissa lämmittäminen voi kestää liian kauan. Tällaisissa tapauksissa leivänpaahtimen lämmitysteline voi olla houkutteleva vaihtoehto.

Murualusta

Leivänpaahdin, jossa ei ole murualustaa, voi olla jopa turvallisuusriski. Jos leivänmurusten poistaminen leivänpaahtimesta on vaikeaa, muruset voivat nopeasti muuttua kokkareiksi ja tarttua paikkoihin, joissa niitä ei saisi olla. Jos kokkareista tulee isoja, ne voivat joutua lähelle sähköelementtiä ja syttyä tuleen. Yleensä kuitenkin leivänmuruset hiiltyvät ennen kuin mitään vakavampaa ehtii tapahtua. Turhia riskejä ei koskaan kannata ottaa, joten on tärkeää muistaa tyhjentää murualusta säännöllisesti.

Sulatus

Pakastimessa leipä tuntuu säilyvän ikuisesti, mutta kun sitä haluaa syödä, tulee leivänpaahdin tarpeeseen. Jos jäisen leivän laittaa suoraan paahtimeen, leivän pinnasta tulee hyvin lämmin, mutta leipä saattaa jäädä sisältä jäiseksi. Siksi onkin hyvä tarkistaa, että leivänpaahtimessa on sulatustoiminto. Sulatustoiminto lämmittää matalammalla lämpötasolla siten, että leipä lämpenee hitaasti. Sen jälkeen leivän voi paahtaa normaalisti. Jos sulatustoiminto on liian nopea, paahtaminen tapahtuu alhaisella lämpötilalla. Lopputulokseksi saadaan epätasainen paahtopinta, jolloin leipäviipaleessa on sekä kylmiä että lämpimiä alueita.

Design

Tietoisuus laitteiden kestävyydestä on lisääntynyt viime aikoina, minkä seurauksena tuotteet kestävät entistä pidempään. Jos tuote kestää pitkään, siltä halutaan myös sellainen ulkonäkö, joka miellyttää silmää pidemmän aikaa. Kaksi suosituinta tyyliä ovat klassinen design ja retrotyyli. Kysymys on tietysti makuasioista, mutta jos leivänpaahdin on koko ajan esillä, on mukavaa, jos se on samanaikaisesti esteettinen ja toiminnallinen.

Usein kysytyt kysymykset leivänpaahtimesta

Mikä on paras leivänpaahdin?

Monien nautittujen leipäviipaleiden jälkeen kylläinen testipaneeli on päätynyt valitsemaan vuoden 2023 parhaaksi leivänpaahtimeksi Cuisinart Leivänpaahdin. Leivän tasainen paahto ja välttämättömät toiminnot edullisella hinnalla tekevät leivänpaahtimesta voittajan.

Tarvitseeko leivänpaahdinta huoltaa?

Kyllä. Leivänpaahtimen murualusta pitää puhdistaa säännöllisesti paloturvallisuusriskien välttämiseksi. Leivänpaahdinta ei saa koskaan puhdistaa vedellä, sillä vesi voi rikkoa leivänpaahtimen ja aiheuttaa vaarallisia oikosulkuja.

Miten leivänpaahdin toimii?

Leivänpaahtimen molemmilla puolilla olevat lämmityssilmukat kuumenevat nopeasti korkeaan lämpötilaan. Ne säteilevät lämpöä leipäviipaleisiin, jolloin viipaleet saavat paahtopinnan.

Onko älyleivänpaahtimia olemassa?

Tällä hetkellä ei valitettavasti ole saatavilla älyleivänpaahtimia. Koska leivänpaahdin tarvitsee joitakin ennakkotoimia, kuten leipäviipaleiden asettamisen laitteeseen, älyleivänpaahdin ei toisi leivän paahtamiseen lisäarvoa.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (42 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää