Parastestiopas
Paras leivänpaahdin 2024: Testi ja vertailu
TestitLeivänpaahdin

Paras leivänpaahdin 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Eikö kymmenen vuotta vanha leivänpaahtimesi ole viimeiseen kolmeen vuoteen paahtanut enää kovin hyvin tai onko se jopa mennyt rikki? Siinä tapauksessa on aika ostaa uusi, moderni leivänpaahdin, joka tekee leipäviipaleeseen täydellisen paahtopinnan. Olemme testanneet useita suosittuja malleja, jotka sekä paahtavat kahdesta neljään viipaletta samanaikaisesti että sopivat täydellisesti kodin sisustukseen. Vuoden 2024 testivoittajamme oli Cuisinart Leivänpaahdin.

Paras leivänpaahdin testiemme perusteella

Leivänpaahtimen pitää tehdä leipäviipaleeseen tasainen paahtopinta, sopia kodin sisustukseen, antaa hyvä vastine rahoille - ja paljon muuta. Useimmat leivänpaahtimet ovat lähes identtisiä toiminnoiltaan. Suurimmat erot paahtimien välillä näkyvät siinä, kuinka tasainen paahto on, kuinka monta viipaletta leivänpaahdin pystyy paahtamaan samanaikaisesti ja millainen design siinä on. Alla esittelemme parhaat vaihtoehdot. Vähän alempana ostajan oppaaseen olemme listanneet tärkeimmät asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota tarjolla olevissa leivänpaahtimissa.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Cuisinart Leivänpaahdin

4.7
Testivoittaja leivänpaahdin

"Tyylikäs ja tehokas valinta"

Viipaleita

4

Paahtoasetuksia

6

Murutarjotin

Kyllä

Reheat

Kyllä

Defrost

Kyllä

Teho

1 800 W

Mitat

27 x 29 x 18 cm

Paino

2,8 kg
 • Tilaa neljälle leivälle
 • Tasainen paistotulos
 • Hyvä hinta-laatusuhde
 • Tyylikäs muotoilu
 • Hieman korkea hinta jos sitä ei käytä täydellä kapasiteetilla

Tuotearvostelu

Cuisinartin leivänpaahdin on erinomainen valinta, jos etsit tyylikästä ja tehokasta laitetta leivän paahtamiseen. Tämä leivänpaahdin yhdistää upean muotoilun ja korkean tehon, mikä tekee siitä erittäin toimivan kodinkoneen.

Ensimmäinen asia, joka erottuu Cuisinart leivänpaahtimesta, on sen tyylikäs ulkonäkö. Laite on suunniteltu modernilla ja minimalistisella tyylillä, mikä sopii hyvin mihin tahansa keittiöön. Sen sileä ja kiiltävä pinta antaa sille ylellisen ilmeen.

Teho on myös yksi tämän leivänpaahtimen vahvuuksista. 1800 watin teholla se paahtaa leivät nopeasti ja tasaisesti. Voit nauttia rapeista paahtoleivistä ilman pitkää odottelua.

Cuisinartin leivänpaahtimessa on tilaa neljälle leivälle, mikä on kätevää, jos sinulla on suuri perhe tai tarjoilet aamiaista vieraille. Voit paahtaa leivät kerrallaan ja säästää aikaa.

Leivänpaahtimessa on myös reheating- ja defrost-toiminnot. Reheating-toiminto lämmittää jo paahtamasi leivät nopeasti, kun taas defrost-toiminnolla voit paahtaa suoraan pakastetut leivät ilman sulatusta. Nämä toiminnot tekevät tästä leivänpaahtimesta monipuolisen ja kätevän. Cuisinart leivänpaahtimessa on tietysti myös murutarjotin, joka helpottaa siivoamista. Voit poistaa murut kätevästi, jotta keittiösi pysyy siistinä.

Vaikka tämä leivänpaahdin onkin hieman painava 2,8 kilogramman painollaan, sen suorituskyky ja toiminnot tekevät siitä erinomaisen valinnan. Se on kestävä ja luotettava laite, joka tarjoaa tasaisen paahtamistuloksen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Cuisinart leivänpaahdin yhdistää tyylikkään muotoilun, korkean tehon ja monipuoliset toiminnot. Se on erinomainen valinta kaikille, jotka arvostavat laadukasta leivän paahtamista ja modernia ulkonäköä keittiössään.

1. Cuisinart Leivänpaahdin
4.7
KitchenOne

2. Smeg leivänpaahdin

4.3

"Tyylikkyyttä ja laatua"

Viipaleita

2

Paahtoasetuksia

6

Murutarjotin

Kyllä

Reheat

Kyllä

Defrost

Kyllä

Teho

950 W

Mitat

31 x 19,5 x 19,8 cm

Paino

2,4 kg
 • Erittäin tyylikäs muotoilu
 • Vakaa ja kestävä rakenne
 • Erinomainen yhdistettävyys muiden saman SMEG-sarjan tuotteiden kanssa
 • Tasainen ja herkullinen paahdon tulos
 • Suuri osa hinnasta liittyy muotoiluun ja brändiin

Tuotearvostelu

SMEG-leivänpaahdin on yksi markkinoiden tyylikkäimmistä designpaahdinkoneista, mikä ei ole yllätys, sillä SMEG-tuotemerkki on tunnettu juuri upeasta muotoilustaan. Tämä leivänpaahdin edustaa tätä tyylikkyyttä täysin. Se kuuluu samaan SMEG-sarjaan ja säilyttää saman ainutlaatuisen tyylin, joka sopii täydellisesti yhteen muiden sarjan tuotteiden kanssa.

Leivänpaahdinta ohjaa 950 watin tehokkuus. Siinä on tilaa paahtaa samanaikaisesti kaksi viipaletta leipää. Paahdinta on myös varustettu lisäominaisuuksilla, kuten uudelleenlämmitys- ja sulatusohjelmilla. Sulatusominaisuus tulee tarpeeseen, kun haluat paahtaa pakastettua leipää. Lisäksi paahdin on varustettu irrotettavalla murusienkerääjällä, joka helpottaa siivousta ja pitää keittiön siistinä.

SMEG-leivänpaahdin painaa 2,4 kg, mikä tekee siitä sopivan kevyen käytettäväksi, mutta silti tarpeeksi tukevan pysyäkseen paikallaan. Tämä laadukas paahdin varmistaa, että leipä paahtuu tasaisesti ja saa herkullisen kullanruskean värin. Olipa kyseessä paahtoleipä tai vaaleampi leipä, tämä paahdin takaa tasaisen paahdon kauttaaltaan.

On kuitenkin syytä mainita, että SMEG-leivänpaahdin on hieman korkeammassa hintaluokassa. Merkittävä osa hinnasta liittyy juuri brändin arvostukseen, vaikka tuote itsessään on laadukas. Jos arvostat sekä tyylikkyyttä että laadukasta paahdettua leipää, tämä paahdin voi olla hintansa arvoinen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että SMEG-leivänpaahdin tarjoaa sekä tyylikkyyttä että laatua. Vaikka hinta voi olla korkea, se takaa luotettavuutta ja upeaa suorituskykyä. Jos etsit keittiöön paitsi toimivaa, myös tyylikästä leivänpaahtimen, SMEG on valinta, jota kannattaa harkita.

2. Smeg leivänpaahdin
4.3
KitchenOne

3. Severin Leivänpaahdin

4.3

Viipaleita

4

Paahtoasetuksia

7

Murutarjotin

Kyllä

Reheat

Kyllä

Defrost

Kyllä

Teho

1400 W

Mitat

44 x 20 x 20 cm

Paino

- kg
 • Severin-leivänpaahdin tarjoaa korkealaatuisia ominaisuuksia kohtuulliseen hintaan
 • Suuret viipaleet mahtuvat myös leivänpaahtimeen
 • Vaikka paahtaminen on tasainen keskiosastaan, reunat saattavat jäädä hieman vähemmän paahtuneiksi

Tuotearvostelu

Severin-leivänpaahdin on monipuolinen ja tehokas laite, joka tarjoaa melko tasaisen ja herkullisen paahdon. Ulkonäöltään se on tavanomainen hopeanvärinen leivänpaahdin, mutta sen suorituskyky on erittäin vaikuttava.

Tämä leivänpaahdin on varustettu korkeatehoisella 1400 watin lämmittimellä, mikä takaa nopean ja tehokkaan paahtamisen. Laitteessa on tilaa jopa neljälle leipäviipaleelle samanaikaisesti.

Severin-leivänpaahdin tarjoaa myös käteviä toimintoja, kuten lämmitys- ja sulatusohjelmat. Voit helposti lämmittää leivän uudelleen tai sulattaa pakastetun leivän ilman, että se palaa tai paahdetaan epätasaisesti. Lisäksi laitteessa on kätevä murusäiliö, joka helpottaa sen puhdistamista.

Paahdin paahtaa leivät tasaisesti keskiosastaan, mutta saattaa jättää hieman vähemmän paahtumatilaa leivän reunoille. Tämä pieni haitta on kuitenkin hyvin vähäpätöinen verrattuna sen muuten tasaiseen paahtotulokseen.

Vaikka Severin-leivänpaahdin on erittäin leveä, 44 cm, sen ulkonäköön ei ole panostettu yhtä paljon kuin sen toiminnallisuuteen. Laite vie hieman enemmän tilaa keittiön työtasolta, mutta sen monipuoliset toiminnot ja korkea laatu tekevät siitä erittäin hyvän hinta-laatusuhteen omaavan vaihtoehdon.

Kaiken kaikkiaan Severin-leivänpaahdin on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat tehokasta ja monipuolista laitetta. Vaikka sen ulkonäkö on melko tavanomainen, sen korkea suorituskyky, hyödylliset ominaisuudet ja erinomainen hinta-laatusuhde tekevät siitä houkuttelevan valinnan.

3. Severin Leivänpaahdin
4.3
KitchenOne

4. Severin 2234-Leivänpaahdin

4.2

Viipaleita

4

Paahtoasetuksia

7

Murutarjotin

Kyllä

Reheat

Kyllä

Defrost

Kyllä

Teho

1 400 W

Mitat

39 x 18,5 x 18 cm

Paino

1,6 kg
 • Tehokas ja tilava
 • Laitteessa on kaikki tarvittavat perustoiminnot
 • Välillä epätasainen paahto

Tuotearvostelu

Severin valkoinen leivänpaahdin toimii 1400 watin voimalla, mikä takaa nopean ja riittävän tasaisen paahtamisen. Laitteessa on tilaa neljälle leipäviipaleelle.

Severin-leivänpaahtimessa on kaikki yleisimmät toiminnot, joiden avulla voit helposti lämmittää leivät uudelleen tai sulattaa pakastetut leivät. Sen avulla voit nauttia herkullisesta paahdosta vaivattomasti.

Paahdon tasaisuus voi kuitenkin vaihdella hieman. Toisinaan paahdettujen leipien pinta saattaa olla hieman epätasainen. Tämä on kuitenkin pieni haitta verrattuna laitteen muuten hyvään suorituskykyyn.

Severin-leivänpaahdin tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Se tarjoaa kätevät toiminnot ja tyylikkään ulkoasun kohtuulliseen hintaan.

Kaiken kaikkiaan Severin-leivänpaahdin on hyvä valinta niille, jotka etsivät edullista ja toimivaa leivänpaahtinta. Sen valkoinen ulkonäkö, tehokas suorituskyky ja monipuoliset toiminnot tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

4. Severin 2234-Leivänpaahdin
4.2
KitchenOne

5. Magimix Vision toaster

4.2

Viipaleita

2

Paahtoasetuksia

8

Murutarjotin

Kyllä

Reheat

Kyllä

Defrost

Kyllä

Teho

1 450 W

Mitat

40 x 20 x 22,3 cm

Paino

3,9 kg

Tuotearvostelu

Magimix Vision -leivänpaahdin on innovatiivinen laite, joka tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen leivän paahtamiseen. Sen läpinäkyvät sivupaneelit mahdollistavat näkymän paahtumisprosessiin, mikä on mielenkiintoinen lisäominaisuus.

Tämä leivänpaahdin tarjoaa korkean tehon, joka takaa nopean ja tasaisen paahtamisen. Laitteessa on tilaa joko kahdelle tavalliselle leipäviipaleelle tai yhdelle erittäin pitkälle siivulle, mikä tekee siitä joustavan vaihtoehdon erilaisille paahtamistarpeille.

Magimix Vision -leivänpaahdin sisältää kaikki yleisimmät toiminnot, jotka tekevät paahtamisesta helppoa ja vaivatonta. Voit valita haluamasi paahtoasteen ja nauttia herkullisesta paahdetusta leivästä.

Leivänpaahtimen haittapuolena on sen korkea paino, mikä voi tehdä siitä hankalan siirtää tai säilyttää tarvittaessa. Lisäksi sen hinta voi olla korkeampi kuin monilla muilla markkinoilla olevilla vaihtoehdoilla.

Kaiken kaikkiaan Magimix Vision -leivänpaahdin on ainutlaatuinen ja käytännöllinen laite. Sen läpinäkyvät sivupaneelit tarjoavat visuaalista iloa paahtumisprosessin seuraamiseen. Vaikka sen korkea paino ja hinta voivat olla haittoja, se on silti harkitsemisen arvoinen valinta niille, jotka arvostavat korkeaa tehokkuutta ja käyttömukavuutta.

Osto-opas: Leivänpaahtimen valinta

Sen lisäksi että leivänpaahdin tekee tasaisen paahtopinnan, kannattaa kiinnittää huomio useisiin muihin paahtimen toimintoihin. Viime aikoina on markkinoille tullut takaisin retromuotoilua edustavia leivänpaahtimia. Leivänpaahdinta ei yleensä siirrellä edestakaisin kaapista, joten on varmasti mukavampaa, että leivänpaahtimen design miellyttää silmää. Kun keräsimme listaa parhaista leivänpaahtimista, keskityimme ensisijaisesti seuraaviin seikkoihin:

Lämpötilan säädöt ja tasaiset paahtopinnat

Useimmissa leivänpaahtimissa on jopa 6 erilaista paahtotehoa, mikä riittää oikein hyvin saamaan täydellisen paahtopinnan leipätyypistä riippumatta. Joidenkin mielestä myös 4 paahtotehon säätöä voi olla riittävästi. Tärkeintä on, että leipäviipaleen pinta paahtuu tasaisesti joka puolelta. Eihän kukaan halua, että leivänpaahdin tekee epätasaista jälkeä niin, että viipaleen keskeltä löytyy täysin paahtunut osa ja reunat ovat jääneet kokonaan paahtumatta, tai päin vastoin.

Viipaleet

Vanhoissa leivänpaahtimissa sai odottaa pitkäänkin ennen kuin leipäviipaleet valmistuivat. Uudet leivänpaahtimet ovat paljon tehokkaampia, eikä leipäviipaleen paahtamiseen kulu minuuttia kauempaa. Useimmiten riittääkin leivänpaahdin, joka pystyy paahtamaan kaksi viipaletta kerralla. Kannattaa ilman muuta valita leivänpaahdin, johon mahtuu neljä viipaletta paahtumaan kerralla, jos suuremmassa perheessä kaikki haluavat paahtaa leipänsä tai itse haluaa kerralla useampia paahtoleipiä.

Lämmitysteline

Lämmitystelinettä ei tarvitse käyttää kovin usein, mutta se on kätevä lisälaite tarvittaessa. Useimmiten tuotteiden sulatus ja lämmitys tehdään uunissa tai mikrossa, mutta joskus voi olla tarvetta paahtaa jotakin, mikä ei mahdu leivänpaahtimeen. Mikrolla ei saa aikaan paahtopintaa, ja uunissa lämmittäminen voi kestää liian kauan. Tällaisissa tapauksissa leivänpaahtimen lämmitysteline voi olla houkutteleva vaihtoehto.

Murualusta

Leivänpaahdin, jossa ei ole murualustaa, voi olla jopa turvallisuusriski. Jos leivänmurusten poistaminen leivänpaahtimesta on vaikeaa, muruset voivat nopeasti muuttua kokkareiksi ja tarttua paikkoihin, joissa niitä ei saisi olla. Jos kokkareista tulee isoja, ne voivat joutua lähelle sähköelementtiä ja syttyä tuleen. Yleensä kuitenkin leivänmuruset hiiltyvät ennen kuin mitään vakavampaa ehtii tapahtua. Turhia riskejä ei koskaan kannata ottaa, joten on tärkeää muistaa tyhjentää murualusta säännöllisesti.

Sulatus

Pakastimessa leipä tuntuu säilyvän ikuisesti, mutta kun sitä haluaa syödä, tulee leivänpaahdin tarpeeseen. Jos jäisen leivän laittaa suoraan paahtimeen, leivän pinnasta tulee hyvin lämmin, mutta leipä saattaa jäädä sisältä jäiseksi. Siksi onkin hyvä tarkistaa, että leivänpaahtimessa on sulatustoiminto. Sulatustoiminto lämmittää matalammalla lämpötasolla siten, että leipä lämpenee hitaasti. Sen jälkeen leivän voi paahtaa normaalisti. Jos sulatustoiminto on liian nopea, paahtaminen tapahtuu alhaisella lämpötilalla. Lopputulokseksi saadaan epätasainen paahtopinta, jolloin leipäviipaleessa on sekä kylmiä että lämpimiä alueita.

Design

Tietoisuus laitteiden kestävyydestä on lisääntynyt viime aikoina, minkä seurauksena tuotteet kestävät entistä pidempään. Jos tuote kestää pitkään, siltä halutaan myös sellainen ulkonäkö, joka miellyttää silmää pidemmän aikaa. Kaksi suosituinta tyyliä ovat klassinen design ja retrotyyli. Kysymys on tietysti makuasioista, mutta jos leivänpaahdin on koko ajan esillä, on mukavaa, jos se on samanaikaisesti esteettinen ja toiminnallinen.

Tuotevertailu

TuoteViipaleitaPaahtoasetuksiaMurutarjotinReheatDefrostTehoMitatPaino
Cuisinart Leivänpaahdin
4.7
46KylläKylläKyllä1 800 W27 x 29 x 18 cm2,8 kg
Smeg leivänpaahdin
4.3
26KylläKylläKyllä950 W31 x 19,5 x 19,8 cm2,4 kg
Severin Leivänpaahdin
4.3
47KylläKylläKyllä 1400 W44 x 20 x 20 cm- kg
Severin 2234-Leivänpaahdin
4.2
47KylläKylläKyllä1 400 W39 x 18,5 x 18 cm1,6 kg
Magimix Vision toaster
4.2
28KylläKylläKyllä1 450 W40 x 20 x 22,3 cm3,9 kg

Usein kysytyt kysymykset leivänpaahtimesta

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (42 Vastausta)