Parastestiopas

Paras kiharrin 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 27.2.2023

Hiusten kihartaminen kampaajalla tai stylistillä voi olla sekä kallista että aikaa vievää. Yksinkertaisinta on hoitaa kihartaminen itse. Parhaalla kihartimella saat luotua juuri oman tyylisi mukaiset kiharat, ja vieläpä edullisesti. Jotta löytäisit parhaan kihartimen, olemme testanneet useita eri malleja ja listanneet viisi parasta kiharrinta. Paras kiharrin näistä oli LYKO L Shaped Curling Iron. Sen muotoilu on ainutlaatuinen, sitä on helppo käyttää ja sillä saa upeita tuloksia.

Paras kiharrin testiemme perusteella

Parasta kiharrinta valitessamme otimme huomioon useita eri tekijöitä ja asioita, jotka ovat tuotteen laadun ja kampauksen onnistumisen kannalta tärkeitä. Kihartimen tulee esimerkiksi olla helposti käsiteltävä, ja sillä tehtyjen kiharoiden on kestettävä pitkään myös haastavissa olosuhteissa. Kihartimen käyttämisen on oltava kivaa ja mukavaa, ja kiharoiden muodon ja kampauksen kokonaisuuden on täytettävä toiveesi. Olemme listanneet tähän alle tärkeimmät asiat, joihin kiinnitimme huomiota:

 • Lopputulos - Kiinnitimme huomiota mm. siihen, kuinka kauan kiharat kestävät, millaisia kiharoita kihartimella voi tehdä ja millainen kiharrin sopii millekin hiustyypille.
 • Laatu - Tuotteen on oltava kestävä ja sillä olisi hyvä olla pitkä takuuaika. Se ei saa tuntua "muoviselta", eikä siinä saa olla helposti kuluvia tai rikkoontuvia osia. Kihartimen tulee yksinkertaisesti olla korkealaatuinen ja hyvistä materiaaleista tehty.
 • Toiminnot - Kihartimessa on hyvä olla hyödyllisiä toimintoja, kuten pikalämmitys, säädettävät lämpötilat ja kätevät pikanäppäimet.
 • Hinta-laatusuhde - Kihartimen hinnan täytyy aina vastata laatua ja lopputulosta. Kallein kiharrin ei aina ole paras.

1. LYKO L Shaped Curling Iron

4.8
Lämpötila
120-230 °C
Lämmitys aika
15 s
Lämpöasetuksia
Slider
Johdon pituus
3 m
Automaattinen sammutus
Kyllä
Koko
25 tai 32 mm
Paino
260 g
Materiaali
Keraami

2. Remington Silk Curling Wand

4.6
Lämpötila
120-220 °C
Lämmitys aika
30 s
Lämpöasetuksia
Slider
Johdon pituus
3 m
Automaattinen sammutus
Kyllä
Koko
13-25 mm
Paino
- g
Materiaali
Keraami

3. Lyko Curling Iron 19 mm

4.5
Lämpötila
180-220 °C
Lämmitys aika
15 s
Lämpöasetuksia
3
Johdon pituus
3 m
Automaattinen sammutus
Kyllä
Koko
13 tai 19 mm
Paino
340 g
Materiaali
Keraami

4. ghd Curve Soft Curl Tong

4.1
Lämpötila
185 °C
Lämmitys aika
20 s
Lämpöasetuksia
1
Johdon pituus
3 m
Automaattinen sammutus
Kyllä
Koko
32 mm
Paino
360 g
Materiaali
Keraami

5. BaByliss Deep Waver W2447E

3.9
Lämpötila
160-200 °C
Lämmitys aika
30 s
Lämpöasetuksia
3
Johdon pituus
2,5 m
Automaattinen sammutus
Kyllä
Koko
- mm
Paino
623 g
Materiaali
Keraami

Osto-opas: Kihartimen valinta

Tuntuuko parhaan kihartimen valinta vaikealta? Et ole ainoa. Auttaaksemme sinua ja muita, olemme laatineet osto-oppaan. Sen hyödyllisten näkökohtien ja vinkkien avulla löydät juuri etsimäsi mallin.

Erityyppiset kihartimet

On olemassa erikokoisia ja -mallisia kihartimia, joista voit valita sopivan esimerkiksi hiustyyppisi tai hiustesi pituuden mukaan. Eri malleja ja kokoja tarvitaan myös siksi, että niillä saadaan luotua erilaisia kiharoita ja hiustyylejä. Kihartimien halkaisijoissa on olemassa 3-5 yleistä vaihtoehtoa. Jos esimerkiksi haluat pienemmät kiharat, sinun kannattaa varmistaa, että sylinterin halkaisija on pieni.

Parhaan kihartimen valinnassa on tärkeintä se, että tiedät, minkä kokoiset ja malliset kiharat haluat. Valitse kiharrin sen mukaan. Jos olet epävarma, suosittelemme noin 25 mm sylinterikokoa. Aloittelijoille suosittelemme myös kiharrinta, jossa on puristin ja eristetty kärki. Silloin et polta sormiasi. Muista kuitenkin, että tällaisella kihartimella ei saa yhtä pehmeännäköisiä kiharoita kuin sellaisella, jossa ei ole puristinta.

Tavallisimmat kiharrinmallit ovat lainekiharrin, kreppikiharrin ja kartiokiharrin.

 • Lainekihartimella tehdään aaltoilevia kampauksia ja tiukkoja kiharoita. Tämä kiharrinmalli sopii sinulle, jos haluat hiuksistasi kauniin tuuheat lyhyeksi ajaksi. Riippumatta hiustesi laadusta tai paksuudesta, lainekiharrinta on mukava käyttää. Lainekihartimen ja tavallisen kihartimen ero on se, että lainekihartimessa on kolme sylinteriä, ei vain yksi.
 • Kreppikiharrin luo tiukempia ja pienempiä kiharoita kuin esimerkiksi lainekiharrin. Koska tämä antaa hiuksille tuuheutta ja voimaa, kannattaa kiharrinta käyttää hiuspohjan lähellä.
 • Kartiokihartimessa on kapeneva sylinteri, jonka ansiosta voit helposti valita, millaiset kiharat haluat. Kierrät vain hiuksesi siihen kohtaan kiharrinta, joka tekee oikeanlaiset kiharat. Hyödyntämällä koko sylinteriä saat suurimmat kiharat hiuspohjan lähelle ja pienempiä muualle. Kartiokihartimella saat siis monia erilaisia kiharoita, joten laite on erittäin monikäyttöinen.

Materiaali

Jos haluat kihartimen olevan hellävarainen hiuksillesi, sinun kannattaa valita keraaminen kiharrin. Keraamiset kihartimet sopivat erityisesti ohuille hiuksille, joita on helppo muotoilla. Paksummille ja karkeammille hiuksille tarvitaan esimerkiksi titaanipintainen kiharrin. Titaanipäällyste saa kihartimen liukumaan kevyesti hiusten läpi, jolloin lämpö imeytyy paremmin. Keraamiset ja titaanipäällysteiset kihartimet auttavat pitämään hiukset hyväkuntoisina.

Muista, että liian suuri lämpö vahingoittaa hiuksia. Jos valitset metallisen kihartimen, saatat vahingoittaa hiuksiasi, etenkin jos ne ovat ohuet ja hauraat.

Parhaan mahdollisen lopputuloksen saat käyttämällä kiharrinta, jonka pinta on käsitelty jonkinlaisella öljyllä. Se pitää hiukset kunnossa ja vahvistaa niitä.

Lämpötila ja lämmitysaika

Useimpien kihartimien lämpötilaa voi säätää. Joidenkin mallien vakiolömpö tosin on 185 astetta, mikä sopiikin hyvin parhaiden kiharoiden ja upeiden hiustyylien luomiseen. Jos hiuksesi ovat erittäin hauraat, et voi käyttää niin kovaa lämpötilaa. Säädä kihartimen lämpö sen sijaan 80 tai 100 asteeseen. Erittäin paksuille ja kestäville hiuksille on olemassa 260 asteeseen kuumenevia malleja. Usein valittavanasi on 3-10 erilaista lämpötilaa.

Jos käytät korkeaa lämpötilaa, on tärkeätä käyttää myös lämpösuojaa. Oikeastaan sinun pitäisi aina käyttää jonkinlaista lämmöltä suojaavaa voidetta tai suihketta. Hiukset ja kiharat pysyvät silloin paremmassa kunnossa ja hiusten vahingoittumisen riski pienenee. Hiusten kuumalla kihartimella lämmittämisessä on se hyvä puoli, että kiharat kestävät pidempään. Älä kuitenkaan lämmitä liian pitkään, vaan lue aina ohjekirjasta, miten pitkään kuuminta lämpötilaa voi käyttää.

Kihartimen lämpenemisen ei koskaan pitäisi kestää 60 sekuntia pidempään. Jos lämpenemisaika on pidempi, joudut turhaan odottelemaan, että pääsisit laittamaan hiuksesi. Paras lämpenemisaika on noin 30 sekuntia tai lyhyempi. Kihartimessa on hyvä olla äänimerkki tai ainakin merkkivalo, joka ilmoittaa, kun kiharrin on lämmennyt. Jos haluat nopeasti lämpenevän kihartimen, valitse kiharrin, jossa on keraamiset lämpölevyt.

Jos et ole aiemmin käyttänyt kiharrinta, on hyvä, jos sen mukana tulee suojakäsine. Sen ansiosta et polta itseäsi.

Ergonomia

Jos käytät kiharrintasi usein, on tärkeää, että se on ergonomisesti muotoiltu. Muuten hartiasi tai kätesi saattavat kipeytyä kiharrinta käyttäessäsi. Mitä pidemmät hiukset sinulla on, sitä kauemmin hiusten kihartaminen kestää. Silloin ergonomian merkitys kasvaa. Esimerkiksi numeroa 7 muistuttavat kihartimet ovat ergonomisesti hyviä. Tämä malli sopii pidemmille hiuksille, ja kihartimesta saa hyvän ja luonnollisen otteen. Se vähentää niin käsien kuin hartioidenkin rasitusta.

Kartiokihartimien käyttäminen on usein ergonomisempaa ja helpompaa kuin esimerkiksi puristettavien. Kihartimen tulee olla käytännöllisesti muotoiltu, jotta sen käyttäminen ei tunnu työläältä ja hankalalta. Kädensijasta on saatava kunnon ote, eikä se saa päästä liukumaan ja putoamaan kädestäsi.

Kihartimella saisi mielellään olla teline, jotta saat sen helposti laskettua käsistäsi. Silloin kiharrinta on helppo käsitellä, eikä ole sitä vaaraa, että polttaisit jotain kihartimen alla oleva

Ominaisuudet ja toiminnot

Kihartimissa on erilaisia käytännöllisyyttä lisääviä ominaisuuksia. Esimerkiksi puristin helpottaa kihartimen käyttöä. Lukitset sen avulla hiukset paikalleen, lämmität niitä pari sekuntia ja avaat sitten puristimen. Näin hiukset lämpiävät tasaisesti, ja lämpötilakin on suurempi.

 • Johdon pituus - Tämä on tärkeä asia, sillä johto ei saa olla liian lyhyt. Jos johto on lyhyt, kiharrinta on vaikea käyttää ja sinulla on vähemmän tilaa liikkua. Noin 2,5 - 3 metriä pitkä johto on sopiva.
 • Pyörivä johdonkiinnike - Jos kihartimen johdonkiinnike pyörii liikkeidesi mukaan, on kihartimen käyttö helpompaa. Sinun ei tarvitse vaihtaa otettasi tehdäksesi erilaisia liikkeitä.
 • Pikalämmitys - Monissa malleissa lämpenemisaikaa voi lyhentää pariin sekuntiin. Pikalämmitys löytyy yleensä kihartimista, joissa on keraamiset lämpöelementit.
 • Automaattinen sammutus - Monissa kiharrinmalleissa on tämä toiminto. Se tarkoittaa sitä, että kiharrin sammuu itsestään muutaman minuutin kuluttua. Sinun ei siis tarvitse tarkistaa asiaa, etkä voi unohtaa laitetta päälle. Suosittelemme kiharrinta, joka sammuttaa itsensä noin 60 sekuntissa.

Usein kysytyt kysymykset kihartimista

Kauanko kiharat kestävät?

Kiharoiden kesto riippuu paljon siitä, millaisen kihartimen valitset. Joillakin malleilla tehdyt kiharat kestävät vain pari tuntia, kun taas parhaiden kihartimien luomat kiharat kestävät monta päivää. Luonnollisesti korkea lämpötila parantaa kestävyyttä, mutta se ei ole ainoa ratkaiseva tekijä.

Pitäisikö minun käyttää lämpösuojaa?

Lämmöltä suojaavan voiteen tai suihkeen käyttäminen on aina suositeltavaa. Erityisen tärkeää se on silloin, kun käytät kihartimen suurinta lämpötilaa.

Tarvitsenko useita erimallisia kihartimia?

Paras vaihtoehto on ostaa sellainen kiharrin, jolla voit tehdä aina juuri sellaisen kampauksen kuin haluat. Toki voi olla kätevää, jos kihartimia on useita. Voit hankkia esimerkiksi lainekihartimen ja kreppikihartimen.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (18 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää