Parastestiopas
Paras hiustenkuivaaja 2024: Testi ja vertailu
TestitHiustenkuivaaja

Paras hiustenkuivaaja 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Jokaisen onnistuneen kampauksen salaisuus on hiusten föönaaminen juuri oikealla tavalla! Ainakin, jos olet juuri käynyt suihkussa, kuten useimmat laittautuessaan tekevät. Hyvä hiustenkuivaaja selviää märistä hiuksista leikiten, mutta huonommalla föönillä hiuksia saa kuivatella ikuisuuden, eikä tuloksissakaan yleensä ole kehumista. Useimmat meistä ovat joskus käyttäneet esimerkiksi hotellihuoneesta löytynyttä hiustenkuivaajaa ja tuumineet, että yhtä hyvin olisi voinut antaa hiusten kuivua itsestään. Laadukas hiustenkuivaaja voi siis helpottaa kampauksen tekemistä ja antaa sille upean viimeisen silauksen, kun taas huonon hiustenkuivaajan käyttäminen tuottaa päinvastaisen tuloksen.

Olemme testanneet useita hiustenkuivaajia ja valinneet niiden joukosta viisi, jotka tavalla tai toisella menestyivät testeissä parhaiten. Testin parhaaksi valitsimme ghd Air Hair Dryer Kit.

Paras hiustenkuivaaja testiemme perusteella

Se riippuu pitkälti hiuslaadustasi, mutta yleisesti ottaen on hyvä, jos hiustenkuivaajan voi säätää toimimaan eri nopeuksilla eli pienellä tai suurella teholla. Sekin on tärkeää, että voit valita lämpötilan kampauksesi mukaan. Hiustenkuivaaja saa ison plussan, jos valmistaja on kiinnittänyt paljon huomiota materiaaliin, lisävarusteisiin ja toimintoihin. Näillä asioilla on nimittäin suuri merkitys föönaamisen lopputuloksen ja käyttömukavuuden kannalta. Lisäksi myös hinnalla on väliä, sillä hintavaihtelut ovat suuria. Painotimmekin erityisesti näitä asioita, kun annoimme arvosanat testaamillemme hiustenkuivaajille. Hieman alempaa löytyvästä ostosoppaasta voit katsoa, mitkä asiat mielestämme ovat tärkeitä sopivaa hiustenkuivaajaa valitessa.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. ghd Air Hair Dryer Kit

4.6
TESTIVOITTAJA hiustenkuivaaja

Lämpötila asetusta

3

Nopeusasetusta

2

Cool shot

Kyllä

Teho

2100 W

Paino

700 g

Melutaso

Keskinkertainen

Hiusten kuivumisaika

Lyhyt

Diffuser

Kyllä
 • Kevyt ja helppokäyttöinen verrattuna tehoon
 • Monipuolinen
 • Tehokas
 • Hieman korkeampi hinta verrattuna perusmallin hiustenkuivaajiin

Tuotearvostelu

ghd Air Hiustenkuivaaja Kit on erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät tehokasta ja helppokäyttöistä hiustenkuivaajaa. Tämä huippuluokan hiustenkuivaaja tarjoaa korkean tehon 2100 W, mikä takaa nopean ja tehokkaan hiustenkuivauksen. Voit unohtaa pitkät kuivausajat ja nauttia nopeasti kuivuvista ja upeasti muotoiltavista hiuksista.

Yksi ghd Air Hiustenkuivaaja Kitin suurimmista eduista on sen keveys ja monipuolisuus. Se on suunniteltu erityisesti käyttömukavuutta ajatellen, joten se ei rasita kättäsi pitkässäkään käytössä. Hiustenkuivaaja on myös monipuolinen työkalu, joka sopii erilaisten hiustyylimuotoilujen toteuttamiseen. Olipa kyseessä sileät ja kiiltävät hiukset tai näyttävät kiharat, ghd Air Hiustenkuivaaja Kit auttaa sinua saavuttamaan haluamasi lopputuloksen.

Tämä hiustenkuivaajapaketti tarjoaa myös muita käteviä lisätarvikkeita. Mukana tuleva suutinpää mahdollistaa tarkan muotoilun ja keskittyneen ilmavirran ohjaamisen haluamaasi kohtaan. Voit myös lisätä hiuksiisi volyymia ja luonnollisia laineita käyttämällä mukana toimitettavaa diffuusoria. Lisäksi paketissa on mukana erilaisia harjoja ja kampoja.

Yhteenvetona ghd Air Hiustenkuivaaja Kit tarjoaa huippuluokan hiustenkuivaajan, joka yhdistää korkean tehon, keveyden ja monipuolisuuden. Sen avulla voit nopeasti ja vaivattomasti kuivata ja muotoilla hiuksesi juuri haluamallasi tavalla. Olitpa sitten ammattilainen tai kotikäyttäjä, tämä hiustenkuivaaja täyttää kaikki odotuksesi ja auttaa sinua saavuttamaan upean hiustyylin joka kerta.

1. ghd Air Hair Dryer Kit
4.6
Lyko

2. BaByliss Hydro-Fusion 2100

4.4

Lämpötila asetusta

3

Nopeusasetusta

2

Cool shot

Ei

Teho

2100 W

Paino

570 g

Melutaso

Keskinkertainen

Hiusten kuivumisaika

Keskinkertainen

Diffuser

Kyllä

Tuotearvostelu

BaByliss Hydro-Fusion 2100 on upea metallisen sininen hiustenkuivaaja, joka tarjoaa tehokasta ja käyttäjäystävällistä suorituskykyä.

BaByliss Hydro-Fusion 2100:n suurin etu on sen keveys. Se painaa vain 570 grammaa, mikä tekee siitä erittäin kevyen ja helppokäyttöisen. Sen keveys takaa mukavan käyttökokemuksen, vaikka hiuksia kuivattaisiinkin pidemmän aikaa.

Hiustenkuivaajan toimintojen säädöt ovat kätevästi sijoitettu kahvaan, mikä mahdollistaa helpon ja nopean pääsyn erilaisiin asetuksiin. Voit helposti säätää lämpötilan ja puhallusvoimakkuuden tarpeidesi mukaan, mikä tekee hiustenkuivaamisesta entistä tehokkaampaa ja tarkempaa.

BaByliss Hydro-Fusion 2100 on myös erittäin hinta-laatusuhteeltaan hyvä valinta. Sen kilpailukykyinen hinta tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat laadukkaan hiustenkuivaajan kohtuulliseen hintaan.

Yhteenvetona BaByliss Hydro-Fusion 2100 on tehokas, tyylikäs ja kevyt hiustenkuivaaja. Hiustenkuivaajan säädöt kahvassa lisäävät sen käyttömukavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Lisäksi sen hinta-laatusuhde on erinomainen, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille hiustenkuivausta arvostaville.

2. BaByliss Hydro-Fusion 2100
4.4
Nordicfeel

3. Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsia

4.3

Lämpötila asetusta

4

Nopeusasetusta

3

Cool shot

Kyllä

Teho

1600 W

Paino

640 g

Melutaso

Matala

Hiusten kuivumisaika

Erittäin lyhyt

Diffuser

Kyllä
 • Korkea ilmavirtaus ja nopea kuivatus
 • Innovatiivinen muotoilu ja laadukas
 • Sisäänrakennettu ioniteknologia vähentää pörröisyyttä ja antaa kiiltävän lopputuloksen
 • Korkea hinta

Tuotearvostelu

Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsia erottuu joukostaan paitsi tyylikkään Iron Fuchsia -värinsä myös edistyksellisen tekniikkansa ansiosta.

Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsiassa hyödynnetään Dysonin patentoimaa Air Multiplier -teknologiaa, joka luo voimakkaan ja tasaisen ilmavirran nopeaan kuivaukseen ilman ylikuumenemista. Hiustenkuivaaja on suunniteltu vähentämään hiusten vaurioitumista ja ylikuivumista. Lisäksi se sisältää älykkään lämpötilan säätötoiminnon, joka mittaa lämpötilan yli 40 kertaa sekunnissa, estäen hiusten altistumisen haitalliselle ylikuumenemiselle.

Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsiassa on myös ergonominen muotoilu ja kevyt rakenne, mikä tekee siitä helppokäyttöisen ja mukavan pitää kädessä. Hiustenkuivaaja on myös erittäin hiljainen käytössä, mikä lisää sen käyttömukavuutta.

Tämä hiustenkuivaaja sisältää myös monia käteviä ominaisuuksia. Siihen sisältyy useita lisävarusteita, jotka kiinnittyvät magneettisesti ja ovat helposti vaihdettavissa. Tämä tekee hiusten muotoilusta ja tyylin vaihtamisesta vaivatonta. Lisäksi Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsia on hellävarainen hiuksille ja hiuspohjalle, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan herkille hiuksille ja hiuspohjalle.

Hiustenkuivaajassa on myös neljä erilaista lämpötilasäätöä: 100 °C, 80 °C, 60 °C ja 28 °C. Tämä mahdollistaa lämpötilan säätämisen hiustyypin ja tyylin mukaan.

On kuitenkin syytä huomata, että Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsiassa on korkeampi hinta kuin jotkut muut hiustenkuivaajat markkinoilla. Tämä voi olla harkittava tekijä ostopäätöstä tehdessä.

Yhteenvetona Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsia on innovatiivinen, tyylikäs ja monipuolinen hiustenkuivaaja. Sen hiljainen toiminta, helppo vaihdettavuus lisävarusteiden avulla, hellävaraisuus hiuksille ja hiuspohjalle sekä monipuoliset lämpötilasäädöt tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon hiustenkuivausta arvostaville. On kuitenkin syytä ottaa huomioon hieman korkeampi hinta verrattuna muihin vaihtoehtoihin markkinoilla.

3. Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsia
4.3
Lyko

4. LYKO Hair Dryer 2300W

4.3

Lämpötila asetusta

3

Nopeusasetusta

3

Cool shot

Kyllä

Teho

2300 W

Paino

827 g

Melutaso

Korkea

Hiusten kuivumisaika

Keskinkertainen

Diffuser

Ei
 • Tehokas hiustenkuivaus
 • Ergonominen muotoilu
 • Meluisa käytössä
 • Painava

Tuotearvostelu

LYKO Hair Dryer 2300W on vankka vaihtoehto, joka tarjoaa tehokkaan hiustenkuivauksen. Tämä malli on musta ja sisältää vihreitä yksityiskohtia.

Hiustenkuivaajassa on ergonominen muotoilu, joka tekee siitä miellyttävän pitää kädessä. Valitettavasti sen paino on kuitenkin melko raskas, yltäen jopa 827 grammaan. Tämä voi aiheuttaa hankaluuksia pitkäaikaisessa käytössä tai matkoilla.

LYKO Hair Dryer 2300W:ssa säätöpainikkeet sijaitsevat kätevästi kahvassa, mikä helpottaa niiden käyttöä. Siinä on myös erittäin korkea teho, 2300 W, joka mahdollistaa nopean ja tehokkaan kuivauksen.

Hiustenkuivaajassa on kolme erilaista lämpötila-asetusta ja kaksi erilaista puhallusnopeutta, joiden avulla voit säätää kuivauksen mukaan hiustesi tarpeita. Tämä antaa sinulle enemmän joustavuutta hiustesi tyylin ja rakenteen mukaan.

On kuitenkin huomattava, että LYKO Hair Dryer 2300W on melko meluisa käytössä, mutta toisaalta se myös kuivaa hiukset nopeasti. Valitettavasti pakkaukseen ei sisälly diffuusoria.

Yhteenvetona LYKO Hair Dryer 2300W on hinta-laatusuhteeltaan hyvä hiustenkuivaaja jos sen meluisuus ja paino ei haittaa. Se tarjoaa tehokkaan kuivauksen ja monipuoliset säätömahdollisuudet.

4. LYKO Hair Dryer 2300W
4.3
Lyko

5. Remington Curl & Straight Confidence Dryer

4.1

Lämpötila asetusta

3

Nopeusasetusta

2

Cool shot

Kyllä

Teho

2200 W

Paino

820 g

Melutaso

Keskinkertainen

Hiusten kuivumisaika

Keskinkertainen

Diffuser

Kyllä
 • Tyylikäs ulkonäkö mustalla ja pronssisilla yksityiskohdilla
 • Korkea tehokkuus 2200 W - hiukset kuivuvat nopeasti
 • Mukana tulee harja ja muita tarvikkeita
 • Erittäin raskas - hankala pidempään käyttöön
 • Melko korkea äänitaso

Tuotearvostelu

Remington Curl & Straight Confidence Dryer on ulkoisesti houkutteleva, mustalla ja pronssisilla yksityiskohdilla koristeltu hiustenkuivaaja. Sen ulkonäkö on tyylikäs ja viehättävä.

Valitettavasti hiustenkuivaaja on erittäin painava, painaen jopa 820 grammaa. Tämä voi aiheuttaa epämukavuutta pidempään käyttöön, etenkin kädelle. Paino saattaa tuntua raskaalta ja hankalalta käyttää pidemmän aikaa.

Mukana tulee harjan lisäksi muita tarvikkeita, jotka lisäävät hiustenkuivaajan monipuolisuutta. Tämä antaa mahdollisuuden erilaisiin hiusten muotoiluihin ja lisävarusteet ovat käteviä.

Hiustenkuivaajalla on korkea teho, 2200 W, joka takaa nopean ja tehokkaan hiustenkuivauksen. Hiukset kuivuvat nopeasti ja säästät aikaa. Laitteen äänitaso on kuitenkin hieman korkea, mikä voi olla häiritsevää. Melu saattaa olla hieman häiritsevää, etenkin herkkäkorvaisille.

Kokonaisuudessaan Remington Curl & Straight Confidence Dryer on hieman pettymyksen aihe. Hinta on suhteellisen korkea verrattuna sen suorituskykyyn. Olisi toivottavaa, että tuote tarjoaisi parempaa vastinetta rahoille.

Osto-opas: Hiustenkuivaajan valinta

Hiustesi laatu vaikuttaa jonkin verran siihen, millaisen hiustenkuivaajan tarvitset. Suurin osa laadukkaammista hiustenkuivaajista kuitenkin tarjoaa kaikki tarvittavat toiminnot, joiden avulla kampauksen tekeminen onnistuu hiustyypistä riippumatta. Olemme koonneet alapuolelle tärkeimpiä ominaisuuksia, joiden avulla hiusten kuivaaminen onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Alempaa sivulta löydät myös joitakin yksinkertaisia ohjeita erityyppisten hiusten föönaamiseen.

Ionisoiva teknologia

Etsi pakkauksista sanoja ionit tai ionisoiva teknologia. Ionisoivalla teknologialla tarkoitetaan sitä, että hiustenkuivaaja vapauttaa käytön aikana ioneja. Negatiiviset ionit hajottavat hiuksissa olevat vesimolekyylit, mikä nopeuttaa kuivumista ja siloittaa hiuksia. Positiiviset ionit puolestaan tuuheuttavat hiuksia juurten tuntumassa, mikä voi olla hyvä syy valita ionisoiva hiustenkuivaaja.

Materiaali

Suurin osa hiustenkuivaajista valmistetaan nykyisin muovista, mutta emme viittaa siihen puhuessamme materiaalivalinnoista. Hiustenkuivaajan lämpöelementtien tulee nimittäin olla tietyistä materiaaleista tehtyjä, jotta föönaaminen ei vaurioita hiuksia. Vältä metallisia elementtejä ja etsi tuotekuvauksesta sen sijaan mainintoja turmaliinista tai keramiikasta. Metalliset lämpöelementit tuottavat infrapunalämpöä ja lukitsevat kosteuden hiuksen sisään. Toiset kaksi vaihtoehtoa sen sijaan ovat hellävaraisempia, ja monissa hiustenkuivaajissa käytetään niitä molempia. Keraamisissa hiustenkuivaajissa lämmönjakelu on tasaisempaa, minkä ansiosta lämpö ei vaurioita hiuksia. Turmaliini vapauttaa negatiivisia ioneja, mikä saa aikaan tasaisemman kampauksen.

Lämpötilat

Nykyisin lähes kaikissa hiustenkuivaajissa on lämpötilavaihtoehtoja. Muista tarkistaa niiden määrä, sillä haluat varmasti, että niitä on ainakin kolme: lämmin, keskilämpöinen ja viileä. Tämä sen vuoksi, että voit vaihdella eri lämpötiloja, mutta myös siksi, ettei lämpö oikeastaan ole hyväksi hiuksille. Lämpimällä puhalluksella hiukset kuitenkin kuivuvat nopeammin. Sinun on voitava valita viileämpi lämpötila silloin, kun hiukset ovat jo lähes kuivat ja haluat viimeistellä kampauksen. Lämpötilavaihtoehtojen merkitys voi hiustyypistäsi riippuen olla hyvin suuri.

Cool shot / kylmäpuhallus

Joissakin hiustenkuivaajissa on kylmäpuhallusnappi, eli "cool shot button". Se sijaitsee usein ylimpänä varressa, varsinaisen föönin vieressä. Näitä nappeja on tarkoitus käyttää aivan föönauksen lopussa. Kylmän ilman puhaltaminen hiuksiin estää kaksihaaraisten hiusten syntymistä ja antaa kampaukselle tasaisemman ja kiiltävämmän viimeistelyn.

Eri nopeudet

Haluat pystyä hallitsemaan puhallettavan ilmavirran nopeutta. Varmista siksi aina, että hiustenkuivaajan ilmavirtaa voi säätää kuten lämpöäkin. Tarvitset ainakin kaksi vaihtoehtoa: voimakkaan ja heikon ilmavirran. Eri vaihtoehtojen avulla pystyt paremmin vaikuttamaan lopputulokseen. Jotta föönaus onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, sinun tulee säätää sekä lämpöä että ilmavirtaa siinä vaiheessa kun hiukset alkavat kuivua. Tällä on tietyntyyppisille hiuksille suuri merkitys. Ohuille hiuksille sopii parhaiten heikko puhallus. Mitä suurempi ilmavirta, sitä vähemmän pystyt hallitsemaan lopputulosta. Hiuksesi saattavat kuitenkin olla niin paksut tai kiharat, ettei tällä ole suurta merkitystä. Silloin suuri ilmavirta on paras, sillä se kuivaa hiukset nopeammin.

Teho

Mitä enemmän watteja, sitä tehokkaampi hiustenkuivaaja ja parempi ilmavirtaus. Nopeusvaihtoehdoilla ei ole kovin suurta merkitystä, jos laite ei ole riittävän tehokas. Kannattaa siis valita suuritehoinen hiustenkuivaaja, jos haluat hiustesi kuivuvan nopeasti. On kuitenkin hyvä huomata, että suuri teho edellyttää voimakasta moottoria, mikä taas tekee hiustenkuivaajasta painavamman ja vaikeamman käsitellä. Siitä huolimatta suosittelemme aina tehokkaita hiustenkuivaajia, jotta hiusten kuivaaminen sujuisi vaivattomammin.

Lisävarusteet

On erittäin hyvä, jos hiustenkuivaajan mukana tulee lisävarusteita. Vähimmäisvaatimus on, että kahvan päässä on muovikoukku, jonka avulla hiustenkuivaajan voi käytön jälkeen ripustaa jäähtymään. Mukana saisi olla myös kapea suutin, jonka avulla ilmavirtaa voi hallita ja kohdistaa tiettyyn kohtaan. Diffuusori puolestaan näyttää pyöreältä levyltä, jossa sojottaa piikkejä. Se erottaa hiukset toisistaan kuivauksen aikana ja antaa kampaukselle tuuheutta. Sitä käytetään myös kiharaisten hiusten selvittelyyn ja suoristamiseen.

Tuotevertailu

TuoteLämpötila asetustaNopeusasetustaCool shotTehoPainoMelutasoHiusten kuivumisaikaDiffuser
ghd Air Hair Dryer Kit
4.6
32Kyllä2100 W700 gKeskinkertainenLyhytKyllä
BaByliss Hydro-Fusion 2100
4.4
32Ei2100 W570 gKeskinkertainenKeskinkertainenKyllä
Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsia
4.3
43Kyllä1600 W640 gMatalaErittäin lyhytKyllä
LYKO Hair Dryer 2300W
4.3
33Kyllä2300 W827 gKorkeaKeskinkertainenEi
Remington Curl & Straight Confidence Dryer
4.1
32Kyllä2200 W820 gKeskinkertainenKeskinkertainenKyllä

Usein kysytyt kysymykset hiustenkuivaajista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.4 / 5 (22 Vastausta)