Parastestiopas

Paras hiustenkuivaaja 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 6.2.2023

Jokaisen onnistuneen kampauksen salaisuus on hiusten föönaaminen juuri oikealla tavalla! Ainakin, jos olet juuri käynyt suihkussa, kuten useimmat laittautuessaan tekevät. Hyvä hiustenkuivaaja selviää märistä hiuksista leikiten, mutta huonommalla föönillä hiuksia saa kuivatella ikuisuuden, eikä tuloksissakaan yleensä ole kehumista. Useimmat meistä ovat joskus käyttäneet esimerkiksi hotellihuoneesta löytynyttä hiustenkuivaajaa ja tuumineet, että yhtä hyvin olisi voinut antaa hiusten kuivua itsestään. Laadukas hiustenkuivaaja voi siis helpottaa kampauksen tekemistä ja antaa sille upean viimeisen silauksen, kun taas huonon hiustenkuivaajan käyttäminen tuottaa päinvastaisen tuloksen.

Olemme testanneet useita hiustenkuivaajia ja valinneet niiden joukosta viisi, jotka tavalla tai toisella menestyivät testeissä parhaiten. Testin parhaaksi valitsimme ghd Air Hair Dryer Kit.

Paras hiustenkuivaaja testiemme perusteella

Se riippuu pitkälti hiuslaadustasi, mutta yleisesti ottaen on hyvä, jos hiustenkuivaajan voi säätää toimimaan eri nopeuksilla eli pienellä tai suurella teholla. Sekin on tärkeää, että voit valita lämpötilan kampauksesi mukaan. Hiustenkuivaaja saa ison plussan, jos valmistaja on kiinnittänyt paljon huomiota materiaaliin, lisävarusteisiin ja toimintoihin. Näillä asioilla on nimittäin suuri merkitys föönaamisen lopputuloksen ja käyttömukavuuden kannalta. Lisäksi myös hinnalla on väliä, sillä hintavaihtelut ovat suuria. Painotimmekin erityisesti näitä asioita, kun annoimme arvosanat testaamillemme hiustenkuivaajille. Hieman alempaa löytyvästä ostosoppaasta voit katsoa, mitkä asiat mielestämme ovat tärkeitä sopivaa hiustenkuivaajaa valitessa.

1. ghd Air Hair Dryer Kit

4.6
Lämpötila asetusta
3
Nopeusasetusta
2
Cool shot
Kyllä
Teho
2100 W
Paino
700 g
Melutaso
Keskinkertainen
Hiusten kuivumisaika
Lyhyt
Diffuser
Kyllä

2. BaByliss Hydro-Fusion 2100

4.4
Lämpötila asetusta
3
Nopeusasetusta
2
Cool shot
Ei
Teho
2100 W
Paino
570 g
Melutaso
Keskinkertainen
Hiusten kuivumisaika
Keskinkertainen
Diffuser
Kyllä

3. Dyson Supersonic HD07 Iron Fuchsia

4.3
Lämpötila asetusta
4
Nopeusasetusta
3
Cool shot
Kyllä
Teho
1600 W
Paino
640 g
Melutaso
Matala
Hiusten kuivumisaika
Erittäin lyhyt
Diffuser
Kyllä

4. LYKO Hair Dryer 2300W

4.3
Lämpötila asetusta
3
Nopeusasetusta
3
Cool shot
Kyllä
Teho
2300 W
Paino
827 g
Melutaso
Korkea
Hiusten kuivumisaika
Keskinkertainen
Diffuser
Ei

5. Remington Curl & Straight Confidence Dryer

4.3
Lämpötila asetusta
3
Nopeusasetusta
2
Cool shot
Kyllä
Teho
2200 W
Paino
820 g
Melutaso
Keskinkertainen
Hiusten kuivumisaika
Keskinkertainen
Diffuser
Kyllä

Osto-opas: Hiustenkuivaajan valinta

Hiustesi laatu vaikuttaa jonkin verran siihen, millaisen hiustenkuivaajan tarvitset. Suurin osa laadukkaammista hiustenkuivaajista kuitenkin tarjoaa kaikki tarvittavat toiminnot, joiden avulla kampauksen tekeminen onnistuu hiustyypistä riippumatta. Olemme koonneet alapuolelle tärkeimpiä ominaisuuksia, joiden avulla hiusten kuivaaminen onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Alempaa sivulta löydät myös joitakin yksinkertaisia ohjeita erityyppisten hiusten föönaamiseen.

Ionisoiva teknologia

Etsi pakkauksista sanoja ionit tai ionisoiva teknologia. Ionisoivalla teknologialla tarkoitetaan sitä, että hiustenkuivaaja vapauttaa käytön aikana ioneja. Negatiiviset ionit hajottavat hiuksissa olevat vesimolekyylit, mikä nopeuttaa kuivumista ja siloittaa hiuksia. Positiiviset ionit puolestaan tuuheuttavat hiuksia juurten tuntumassa, mikä voi olla hyvä syy valita ionisoiva hiustenkuivaaja.

Materiaali

Suurin osa hiustenkuivaajista valmistetaan nykyisin muovista, mutta emme viittaa siihen puhuessamme materiaalivalinnoista. Hiustenkuivaajan lämpöelementtien tulee nimittäin olla tietyistä materiaaleista tehtyjä, jotta föönaaminen ei vaurioita hiuksia. Vältä metallisia elementtejä ja etsi tuotekuvauksesta sen sijaan mainintoja turmaliinista tai keramiikasta. Metalliset lämpöelementit tuottavat infrapunalämpöä ja lukitsevat kosteuden hiuksen sisään. Toiset kaksi vaihtoehtoa sen sijaan ovat hellävaraisempia, ja monissa hiustenkuivaajissa käytetään niitä molempia. Keraamisissa hiustenkuivaajissa lämmönjakelu on tasaisempaa, minkä ansiosta lämpö ei vaurioita hiuksia. Turmaliini vapauttaa negatiivisia ioneja, mikä saa aikaan tasaisemman kampauksen.

Lämpötilat

Nykyisin lähes kaikissa hiustenkuivaajissa on lämpötilavaihtoehtoja. Muista tarkistaa niiden määrä, sillä haluat varmasti, että niitä on ainakin kolme: lämmin, keskilämpöinen ja viileä. Tämä sen vuoksi, että voit vaihdella eri lämpötiloja, mutta myös siksi, ettei lämpö oikeastaan ole hyväksi hiuksille. Lämpimällä puhalluksella hiukset kuitenkin kuivuvat nopeammin. Sinun on voitava valita viileämpi lämpötila silloin, kun hiukset ovat jo lähes kuivat ja haluat viimeistellä kampauksen. Lämpötilavaihtoehtojen merkitys voi hiustyypistäsi riippuen olla hyvin suuri.

Cool shot / kylmäpuhallus

Joissakin hiustenkuivaajissa on kylmäpuhallusnappi, eli "cool shot button". Se sijaitsee usein ylimpänä varressa, varsinaisen föönin vieressä. Näitä nappeja on tarkoitus käyttää aivan föönauksen lopussa. Kylmän ilman puhaltaminen hiuksiin estää kaksihaaraisten hiusten syntymistä ja antaa kampaukselle tasaisemman ja kiiltävämmän viimeistelyn.

Eri nopeudet

Haluat pystyä hallitsemaan puhallettavan ilmavirran nopeutta. Varmista siksi aina, että hiustenkuivaajan ilmavirtaa voi säätää kuten lämpöäkin. Tarvitset ainakin kaksi vaihtoehtoa: voimakkaan ja heikon ilmavirran. Eri vaihtoehtojen avulla pystyt paremmin vaikuttamaan lopputulokseen. Jotta föönaus onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, sinun tulee säätää sekä lämpöä että ilmavirtaa siinä vaiheessa kun hiukset alkavat kuivua. Tällä on tietyntyyppisille hiuksille suuri merkitys. Ohuille hiuksille sopii parhaiten heikko puhallus. Mitä suurempi ilmavirta, sitä vähemmän pystyt hallitsemaan lopputulosta. Hiuksesi saattavat kuitenkin olla niin paksut tai kiharat, ettei tällä ole suurta merkitystä. Silloin suuri ilmavirta on paras, sillä se kuivaa hiukset nopeammin.

Teho

Mitä enemmän watteja, sitä tehokkaampi hiustenkuivaaja ja parempi ilmavirtaus. Nopeusvaihtoehdoilla ei ole kovin suurta merkitystä, jos laite ei ole riittävän tehokas. Kannattaa siis valita suuritehoinen hiustenkuivaaja, jos haluat hiustesi kuivuvan nopeasti. On kuitenkin hyvä huomata, että suuri teho edellyttää voimakasta moottoria, mikä taas tekee hiustenkuivaajasta painavamman ja vaikeamman käsitellä. Siitä huolimatta suosittelemme aina tehokkaita hiustenkuivaajia, jotta hiusten kuivaaminen sujuisi vaivattomammin.

Lisävarusteet

On erittäin hyvä, jos hiustenkuivaajan mukana tulee lisävarusteita. Vähimmäisvaatimus on, että kahvan päässä on muovikoukku, jonka avulla hiustenkuivaajan voi käytön jälkeen ripustaa jäähtymään. Mukana saisi olla myös kapea suutin, jonka avulla ilmavirtaa voi hallita ja kohdistaa tiettyyn kohtaan. Diffuusori puolestaan näyttää pyöreältä levyltä, jossa sojottaa piikkejä. Se erottaa hiukset toisistaan kuivauksen aikana ja antaa kampaukselle tuuheutta. Sitä käytetään myös kiharaisten hiusten selvittelyyn ja suoristamiseen.

Usein kysytyt kysymykset hiustenkuivaajista

Mikä hiustenkuivaaja on paras?

Testissämme parhaaksi valittiin ghd Air Hair Dryer Kit, koska se on nopea ja antaa hyvät tulokset. Sen mukana tulee myös hyödyllisiä lisävarusteita. Riippuu kuitenkin omista mieltymyksistäsi ja hiustyypistäsi, onko tämä vai jokin muu hiustenkuivaaja paras juuri sinulle. Meidän listalta löydät monta hyvää vaihtoehtoa

Vaurioittaako lämpökuivaaminen hiuksia?

Kun hiukset ovat kunnolla märät, ei kuivaaminen yleensä aiheuta vahinkoa. Valitettavasti on vaikea huomata, milloin mikäkin osa hiuksistasi on alkanut kuivua. Lämpimän ilman puhaltaminen kuiviin hiuksiin voi vaurioittaa niitä. Ei siitä kovin suurta tuhoa synny, mutta pientä vahinkoa kuitenkin, etenkin jos hiuksesi ovat ohuet tai hauraat. Turvallisinta on käyttää suurta ilmavirtausta ja matalaa lämpöä. Jos sinulla on erittäin paksut ja pitkät hiukset, voit aloittaa lämpimällä ja voimakkaalla puhalluksella ja pienentää sitten hitaasti mutta varmasti lämpöä ja ilmavirtausta sitten, kun hiukset alkavat kuivua ja haluat muotoilla kampauksen.

Miksi hiuksistani tulee pörröiset kun käytän hiustenkuivaajaa?

Se voi riippua hiustyypistäsi, mutta yleensä syyllinen on käyttämäsi hiusharja. Voi myös olla, että sinun pitäisi käyttää diffuusoria, jotta lämpö jakautuisi tasaisemmin ja hiukset erottuisivat toisistaan. Voisit harkita keraamista lämpöharjaa, jolloin lämpö jakaantuisi tasaisemmin. Myös shampoosi ja hoitoaineesi voivat aiheuttaa hiusten pörrööntymistä.

Onko kylmäpuhallus haitallista hiuksille?

Ei, pikemminkin päinvastoin. Kylmä ilma sopii hiuksille huomattavasti paremmin kuin lämmin, ja lisäksi se helpottaa kampauksen muotoilemista. Juuri siksi useimmissa hiustenkuivaajissa on kylmäpuhallusnappi. Kylmällä ilmalla kuivaaminen kestää kauemmin, joten jos sinulla on kiire, käytä aluksi lämmintä ilmaa ja siirry sitten viileämpään. Näin minimoit hiusten vahingoittumisriskin.

Onko parempi antaa hiusten kuivua itsestään kuin käyttää hiustenkuivaajaa?

Jos käytät kylmäpuhallusta, ei eroa oikeastaan voi huomata. Paksujen ja pitkien hiusten kuivuminen itsestään kestää monta tuntia, eikä useimmilla meistä ole aikaa sellaiseen. Monet laittavatkin hiukset kiinni niiden ollessa vielä märkiä. Siinä on se huono puoli, että märät hiukset joustavat enemmän kuin kuivat. Jos hiukset laitetaan märkinä vaikka vain ihan tavalliselle poninhännälle, ne saattavat kuivuessaan olla liian kireällä, mikä saa hiuspohjan ärsyyntymään ja hiukset katkeilemaan. Föönaamalla välttyy tältä, mutta toki myös lämmin ilma voi vahingoittaa hiuksia. Molemmilla tavoilla on omat hyvät ja huonot puolensa.

Mikä on paras tapa kuivata hiukset?

Nopein ja samalla myös turvallisin tapa on käyttää voimakasta kylmää ilmavirtaa. Se on hitaampaa kuin lämpimällä ilmalla kuivaaminen, mutta vähemmän haitallista hiuksille. Kylmän ilman avulla hiukset kuivuvat kuitenkin huomattavasti nopeammin kuin tavallisella ilmakuivauksella.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.4 / 5 (22 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää