Parastestiopas
Paras kahvikone 2024: Testi ja vertailu
TestitKahvikone

Paras kahvikone 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Kahvikoneen ostamisen ei tarvitse olla vaikeaa, mutta on hyvä kuitenkin pohtia, millaisen kahvikonemallin oikein haluat. Kahvikone on kahvinkeitintä kehittyneempi laite, ja sillä voi valmistaa useita erilaisia kahvijuomia. Olemme käyneet läpi hinta-laatusuhteeltaan parhaat mallit tällä hetkellä markkinoilla olevista kahvikoneista. Olemme testanneet, arvioineet ja lopuksi koonneet Top 5 -listan parhaista kahvikoneista. Paras kahvikone näistä on DeLonghi Dedica EC685 -espressokone. Laatu, lopputulos ja käyttäjäystävällisyys tässä kahvikoneessa ovat hintaan nähden lyömättömiä.

Paras kahvikone testiemme perusteella

Olemme käyneet läpi lukuisan joukon arviointeja ja asiakasarvioita, jotta löytäisimme parhaan kahvikoneen. Toimimme näin ennen kuin testasimme mallit, joiden katsoimme olevan laadukkaimpia. Sen jälkeen testasimme kaikkien kahvikoneiden suorituskykyä, kestävyyttä, lopputulosta ja ominaisuuksia. Alla olevat kysymykset olivat meillä pohjana testille:

  • Variaatiot & tulokset – Kuinka monta erilaista kahvijuomaa kahvikoneella voidaan tehdä? Voidaanko makua ja määrää muutella helposti? Millainen on kahvijuoman maku?
  • Käyttäjäystävällisyys – Onko kahvikonetta helppo käyttää? Onko asetuksia mahdollista muuttaa? Kuinka kahvikone puhdistetaan?
  • Suorituskyky – Säilyttääkö kahvikone oikean lämpötilan? Onko kahvikoneessa osia, jotka kuluvat helposti? Voiko joitakin osia vaihtaa? Miten eri osat toimivat?
  • Hinta-laatusuhde – Saatko rahallesi vastinetta? Vastaavatko laatu ja käytettävyys hintaa?

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. DeLonghi Dedica EC685

4.6

Pumpun paine

15 baaria

Vesisäiliö

1,1 l

Mitat

33 x 15 x 30,5 cm

Teho

1 300 W

Kapselit

Kyllä

Kahvijauhe

Kyllär

Kahvimylly

Ei

Paino

4,2 kg

2. Sjöstrand Espresso-kapselikone

4.3

Pumpun paine

19 baaria

Vesisäiliö

1,2 l

Mitat

33,6 x 18,6 x 25,9 cm

Teho

1 450 W

Kapselit

Kyllä

Kahvijauhe

Ei

Kahvimylly

Ei

Paino

4,5 kg

3. Sage BES870 Barista Express

4.1

Pumpun paine

15 baaria

Vesisäiliö

2 l

Mitat

40 x 33 x 31 cm

Teho

1 850 W

Kapselit

Ei

Kahvijauhe

Kyllä

Kahvimylly

Kyllä

Paino

10,6 kg

4. Princess Espressokeitin

4.1

Pumpun paine

20 baaria

Vesisäiliö

1,5 l

Mitat

30 x 30 x 28 cm

Teho

1 100 W

Kapselit

Kyllä

Kahvijauhe

Kyllä

Kahvimylly

Kyllä

Paino

3,82 kg

Osto-opas: Kahvikoneen valinta

Kun hankit kahvikoneen tai espressokoneen, sinun kannattaa pohtia, kuinka paljon olet valmis maksamaan siitä, ja millaisia toimintoja kahvikoneelta tarvitset. Kalliimmat mallit tekevät kahvin valmistamisesta helpompaa, mutta edullisempi käsikäyttöinen kahvikone voi olla täydellinen sinulle, jos haluat itse tehdä taidetta kahvijuomien tekemisestä ja maidon vaahdottamisesta.

Katso laatua, osia ja toimintoja ja suhteuta ne laitteen hintaan. Hyvä malli voi myös olla halpa ja hintansa arvoinen.

Erilaisia kahvikonemalleja

Tässä esittelemme markkinoilla olevista kahvikoneista kolme päämallia. Ne ovat automaattinen, täysautomaattinen ja puoliautomaattinen, jota kutsutaan myös käsikäyttöiseksi kahvikoneeksi.

Automaattinen kahvikone

Automaattinen kahvikone on yhdistelmä puoliautomaattisesta kahvikoneesta ja kahvimyllystä. Sisäänrakennettu kahvimylly jauhaa sen määrän kahvia kuin tarvitset ja siirtää sen haudutusyksikön kammioon. Haudutusyksikkö puristaa kahvin kiekoksi, jonka jälkeen kuuma vesi valuu sen läpi ja saat kupillisen tuoretta kahvia tai espressoa. Sinun tarvitsee vain napsauttaa kahvikone päälle käynnistääksesi toiminnot.

Näissä malleissa on usein myös vaahdotussauva lattea tai maitojuomaa varten. Se löytyy myös puoliautomaattisista malleista.

Kahvin vahvuuden säätö on tärkein asetus näissä kahvikoneissa. Se tarkoittaa, että kone jauhaa enemmän kahvia kuppia kohden. On mahdollista säätää myös se, kuinka suuren kupillisen haluat.

Automaattiset kahvikoneet puhdistuvat usein itse automaattisella ohjelmalla. Sinun täytyy kuitenkin varmistaa, että valitset oikeat puhdistustuotteet ja -aineet.

Täysautomaattinen kahvikone

Pääasiallisesti automaattinen ja täysautomaattinen kahvikone toimivat samalla tavoin. Niissä on molemmissa sisäänrakennettu kahvimylly, joka jauhaa kahvin. Suurin ero löytyy siitä, että täysautomaattisessa kahvikoneessa on automaattinen maidonvaahdotusjärjestelmä. Se mahdollistaa maitojuomien, kuten cappuccinon ja macchiaton, valmistamisen yhtä helposti kuin tavallisen kahvin tai espresson suodattamisen.

Täysautomaattisessa kahvikoneessa on usein maitoletku, jota voit käyttää maidon imemiseen suoraan maitopurkista. Muussa tapauksessa mukana on maitokannu, josta maito otetaan. Maito vaahtoutuu, kuumenee ja annostuu automaattisesti.

Automaattisessa kahvikoneessa vain kaksi kahvivaihtoehtoa, kahvi ja espresso. Täysautomaattisessa kahvikoneessa sen sijaan on myös vaihtoehto maitopohjaisille kahveille.

Kahvikoneen puhdistus tapahtuu yleensä automaattisesti siten, että järjestelmä ilmoittaa, kun kahvikone on aika puhdistaa. Se poistaa kalkin ja huuhtelee laitteen. Sinun tarvitsee vain pitää huolta siitä, että prosessit käynnistyvät.

Täysautomaattinen kahvikone sopii toisin sanoen kahvinjuojalle, joka haluaa valmistaa suuren valikoiman erilaisia juomia mahdollisimman vähällä vaivalla.

Puoliautomaattinen kahvikone

Puoliautomaattinen tai niin sanottu manuaalinen kahvikone on nimitys samantyyppiselle laitteelle. Nämä mallit sopivat erinomaisesti sinulle, jos haluat laittaa kahvin käsin ja tehdä kahvin keittämisestä viihtyisän arkirituaalinen. Tavoitteena on saada esiin optimaalinen aromi.

Tässä sinun täytyy itse kaataa ja painaa hienoksi jauhettu kahvi portafiltteriin. Sinun pitää myös jauhaa kahvi erillisessä kahvimyllyssä, sillä sitä ei ole sisäänrakennettu valmiiksi laitteeseen.

Useimmat puoliautomaattiset kahvikoneet toimivat samalla tavoin. Erottava tekijä niiden välillä voi olla se, että sinulla on mahdollisuus esiohjelmoida tiettyjä asetuksia tai tehdä ne manuaalisesti. Puoliautomaattisen kahvikoneen haittapuolena on, että se tarvitsee lisälaitteita, jotka täydentävät varsinaista laitetta.

Kahvimylly & myllyterien tyypit

Kahvikoneen tärkeimpiin osiin kuuluu kahvimylly ja sen ominaisuudet. Manuaalisessa kahvikoneessa kahvimylly on useimmiten erillinen osa, joka sinun pitää ostaa erikseen. Automaattisissa kahvikoneissa sen sijaan kahvimylly on sisään asennettu, ja se sijaitsee haudutusyksikön yläpuolella. Erillinen kahvimylly on kuitenkin suositeltava, jos haluat hienoimman jauhatuksen ja korkeimman laadun kahvillesi.

Kahvimyllyn materiaali

Kahvimyllyjen materiaalina käytetään yleensä keramiikkaa tai ruostumatonta terästä.

Keramiikan etuna on, että se tuottaa ja absorboi vähemmän lämpöä kuin teräs. Se on myös käytössä hiljaisempi. Teräs on kuitenkin edullinen ja kestävä materiaali. Hyvin suunniteltu kahvimylly yleensä tuottaa vähän lämpöä. Muuten kahvipapujen eteeriset öljyt voisivat vaurioitua lämmöstä, joka kehittyy kahvimyllyä käytettäessä.

Myllyterät

Kahvimyllyn materiaalin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös itse myllyteriin. Niitä on kahta eri tyyppiä: kartiomallisia ja litteitä myllyteriä. Kartiomalliset myllyterät saavat aikaan jauhatuksen, jossa jauhamisen jälkeen tietyt kahvipapujen osat ovat suurempia kuin toiset. Litteät myllyterät tekevät hienomman jauhatuksen.

Kartiomallisten myllyterien etuna on se, että ne ovat edullisempia ja niitä voidaan käyttää täysautomaattisten kahvikoneiden kanssa, jotka eivät täysin pysty hyödyntämään hienointa jauhatusta. Niiden haittapuolena on, että ne kahvipapujen suurimmat osat eivät puristu tarpeeksi ja pienemmät osat puristuvat liikaa. Kahvin mausta voin näin tulla kitkerämpää eikä yhtä pehmeää ja täyteläistä kuin jauhettuna kahvimyllyssä, jossa on litteät myllykivet.

Kahvimyllyn säiliö

Kahvimyllyyn mahtuva kahvipapujen määrä vaihtelee usein 180 ja 250 gramman välillä. Suurempi säiliö on parempi, jos et halua joutua lisäämään papuja säiliöön usein. Haittapuolena on, että pavut voivat jäädä käyttämättöminä säiliöön, jos et keitä kahvia kovin usein. Tämä voi vaikuttaa kahvipapujen laatuun ja ominaisuuksiin.

Haudutusyksikkö

Haudutusyksikkö on kahvikoneen osa, joka puristaa jauhetut kahvipavut astiaan, missä ne puolestaan muotoutuvat tiiviiksi kahvikiekoksi. Seuraavassa vaiheessa yksikkö lisää painetta ja kuumaa vettä kahviin.

On usein hyvä valita sellainen kahvikone, jossa on irrotettava haudutusyksikkö. Sen puhdistaminen on helpompaa, ja laitteen käyttöikä on pidempi. On myös hyvä, jos yksikön voi vaihtaa, jos se rikkoutuu.

Maitojärjestelmä ja maidonvaahdotin

Jotta saisit kahvikoneestasi täydellisen cappuccinon, on tärkeää, että maidonvaahdotin toimii moitteettomasti. Valittavissa on sekä automaattisia maidonvaahdottimia että turbovaahdottimia. Automaattinen maidonvaahdotin imee maidon säiliöstä tai kannusta ja sen jälkeen kuumentaa sen. Turbovaahdotin on kiinni höyrysauvassa ja imee ilmaa, joka painetaan maitoon. Tämä prosessi tapahtuu usein automaattisesti napinpainalluksella. Turbovaihtoehdot löytyvät yleensä kalliimmista kahvikonemalleista.

Maitovaahdon tulee olla pehmeää ja tiivistä. Oikean laadun saamiseksi pitää maidonvaahdottimen kapasiteetin olla suuri, muutoin maito ei pyöri astiassa riittävästi eikä lämpötilasta ei tule oikeanlaista. Jos olet taitava vaahdottamaan maitoa, saattaa manuaalinen höyrysauva olla sinulle hyvä vaihtoehto.

Manuaalinen höyrysauva on halpa ja yksinkertainen ratkaisu, joka sopii sellaiselle, joka haluaa tehdä maidonvaahdottamisesta taidetta. Automaattisen vaahdottimen etuna on, että ne ovat helppokäyttöisiä. Haittapuolena on, että vaahdon laatu on usein huonompi kuin jos valmistat sen käsin ja olet siinä taitava. Automaattinen järjestelmä on myös kalliimpi, etenkin, jos haluat saada parhaan mahdollisen maitovaahdon.

Pumppu

Pumppu, joka laittaa paineen portafilter-pitimeen, ylläpitää painetason 9 ja runsaan 20 baarin välillä. Tärkeintä ei ole etsiä kahvikonetta, jossa on suurin paine, vaan ennemminkin katsoa, kuinka painetta käytetään ja minkä tyyppinen pumppu kahvikoneessa on. On myös tärkeää, kuinka pumppu pystyy pitämään yllä painetta koko sen ajan, kun valmistat kahvia.

Näyttö & painikkeet

Kalleimmissa ja moderneissa kahvikonemalleissa on usein kosketusruutu, jolla ohjaat asetuksia ja teet valintoja. Kosketusnäytöt eivät kuitenkaan ole elintärkeitä, vaan analogiset painikkeet voivat olla vähintään yhtä käytettäviä ja joskus myös helpompia käsitellä.

Kiinnitä huomiota painikkeiden tai indikaattoreihin sijoitteluun ja siihen, mitkä niistä ovat tärkeimpiä. Sinun pitää esimerkiksi pystyä säätämään maidon määrää, jauhatuksen astetta, voimakkuutta, lämpötilaa ja kahvijuoman tyyppiä. Mahdollisesti haluat myös painikkeen itsepuhdistukselle.

Automaattinen puhdistus

Kun olet valmistanut kahvikoneellasi kahvia tai espressoa joitakin kuukausia, on haudutusyksikkö syytä puhdistaa. Siihen voi nimittäin kerääntyä kahvin jäänteitä ja muodostua keräytymiä. Usein puhdistaminen kostealla sienellä ja lämpimällä vedellä riittää, jos laitteessa ei ole automaattista puhdistusohjelmaa. Tarkista kuitenkin ennen kuin aloitat, että kone on sammutettu ja lukitukset on kytketty pois päältä.

Tuotevertailu

TuotePumpun paineVesisäiliöMitatTehoKapselitKahvijauheKahvimyllyPaino
DeLonghi Dedica EC685
4.6
15 baaria1,1 l33 x 15 x 30,5 cm1 300 WKylläKyllärEi4,2 kg
Sjöstrand Espresso-kapselikone
4.3
19 baaria1,2 l33,6 x 18,6 x 25,9 cm1 450 WKylläEiEi4,5 kg
Sage BES870 Barista Express
4.1
15 baaria2 l40 x 33 x 31 cm1 850 WEiKylläKyllä10,6 kg
Princess Espressokeitin
4.1
20 baaria1,5 l30 x 30 x 28 cm1 100 WKylläKylläKyllä3,82 kg

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.3 / 5 (56 Vastausta)