Parastestiopas

Paras itseruskettava 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 6.2.2023

Viime vuosina tietoisuus intensiivisen auringonoton riskeistä on lisääntynyt huomattavasti. Sen sijaan että riskeeraisit terveytesi tai antaisit ihosi palaa punaiseksi, voit turvautua itseruskettavaan. Se on terveellisempi vaihtoehto ja antaa sinulle kauniin, päivettyneen ihon. Ei riskejä, eikä turhaa ajantuhlausta auringossa. Halusitpa sitten välttää auringonoton riskejä tai vain saada kauniin rusketuksen talviaikana, on itseruskettava hyvä valinta. Tuotetta on saatavana voiteena, geelinä, moussena tai tippoina. Olemme testanneet useampia itseruskettavia tuotteita ja esittelemme viisi parasta. Näistä Bondi Sands Self Tanning Foam Ultra dark on testin voittaja.

Paras itseruskettava testiemme perusteella

Se, mikä tekee itseruskettavasta hyvän, on itse tuote, mutta myös se miten hyvin tuote levittyy iholle. Tuotteessa tulisi olla oikea ihonsävy, joka on mahdollisimman lähellä omaa ihonsävyäsi, ja sitä tulisi olla helppo käyttää. Myös omat ihonhoitovalmistelusi, kuten kuorinta ja ihon puhdistus, ovat tärkeässä asemassa. Puhtaalle iholle levittäessä saat paremman näköisen ja kestävämmän lopputuloksen. Myöhemmässä osiossa artikkelia keskitymme yksityiskohtaisemmin tuotteen levittämiseen iholle ja siihen, miten valitset oikean tuotteen. Testissämme tarkastelimme seuraavia asioita:

  • Riittoisuus - miten riittävä tuote on? Pakkaus voi sisältää paljon tuotetta, mutta jos sitä joutuu käyttämään tuplasti enemmän kuin toista samanhintaista valmistetta, tuote loppuu hyvin pian.
  • Itseruskettavan tuoksu - itseruskettavat, jotka sisältävät DHA:ta (dihydroksiasetonia) reagoivat ihoon ja antavat siten luonnollisemman ja intensiivisemmän värin. Itseruskettavat voivat kuitenkin haista jonkin verran. Olemme kiinnittäneet huomiota siihen, miten hyvin tuotteen haju on peitetty ja miten pitkään haju säilyy.
  • Levittyvyys - kokeilemme levittää tuotteita ja testaamme, miten helposti ne levittyvät ja miten nopeasti ne imeytyvät ihoon. Helppo levittyvyys ja tasainen lopputulos ovat iso plussa.
  • Lopputulos - minkälainen lopputulos oli? Tarkastelemme väriä ja luonnollisuutta, mutta myös sitä, miten pitkään vaikutus kestää. Itseruskettavalla tehty rusketus voi säilyä jopa viikon, mutta tavallisemmin muutaman päivän.

1. Bondi Sands Self Tanning Foam Ultra dark

4.4
Volume
200 ml
Väri
Tumma
Tuotetyyppi
Vaahto

2. ST. Tropez Self Tan Express Mousse

4.3
Volume
200 ml
Väri
Keskitumma
Tuotetyyppi
Vaahto

3. Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Body

4.3
Volume
30 ml
Väri
Keskitumma
Tuotetyyppi
Tipat

4. St.Tropez Self Tan Bronzing Mousse

4.2
Volume
120 ml
Väri
Keskivaalea
Tuotetyyppi
Vaahto

5. Ida Warg Self-Tanning Mousse

4.2
Volume
150 ml
Väri
Keskitumma
Tuotetyyppi
Vaahto

Osto-opas: Itseruskettavan valinta

Itseruskettavan valintaan voi käyttää monenlaisia kriteerejä. Sekä koostumus että sävyt eroavat toisistaan, ja valittavana on monia vaihtoehtoja. Kevyestä hehkusta syvempään pronssiin ja hoitavasta voiteesta nopeasti kuivuvaan mousseen. Alle olemme listanneet mielestämme tärkeimmät kriteerit, jotka tulee ottaa huomioon itseruskettavaa valittaessa.

Sävy

Tärkeintä on tietenkin se, minkälaisen rusketuksen haluat. Sinun tulee miettiä sävyä ja valita, haluatko olla kevyesti päivettyneen näköinen vai saada kunnon rusketuksen. Monia tuotteita on tarjolla eri sävyissä, vaaleasta tummempaan. Joillakin merkeillä on enemmän nyansseja ja toisilla taas vain yksi. Jos haluat saada kevyen päivetyksen ja poistaa kalpeuden iholtasi, suosittelemme, että valitset vaalean tai korkeintaan keskiruskean sävyn. Jos haluat enemmän väriä, voit valita tummemman sävyn.

Tyyppi

Itseruskettavaa löytyy montaa eri tyyppiä ja alempana sivulla olemme esitelleet tavallisimmat variantit. Niillä on sekä hyviä että huonoja puolia. Lue listamme läpi, jotta saat tarkempaa tietoa tuotteista, joista tavallisimpia on vaahto, voide, suihke ja tipat. Suurin ero on siinä, miten helposti ne levittyvät, miten pitkään aineen pitää antaa vaikuttaa ja miten pitkään lopputulos kestää. Osa tuotteista sopii parhaiten aloittelijoille ja osa sellaisille henkilöille, jotka ovat aikaisemmin käyttäneet itseruskettavaa.

Tuoksu

Monissa itseruskettavissa on vahva tuoksu. Monen mielestä tämä on häiritsevä tekijä, sillä monia tuotteita täytyy pitää iholla monta tuntia ennen kuin saat huuhdella ihoa. Monet kokevat tuoksun epämiellyttävänä myös siksi, ettei se haihdu pois ihollakaan. Nykyään itseruskettavan hajua on kuitenkin pyritty peittämään muilla tuoksuilla tai sitä on yritetty vähentää. Tämä riippuu myös tuotetyypistä. Klassiset itseruskettavat tuoksuvat usein enemmän kuin uudet tuotetyypit.

Levittyvyys

Alempana tällä sivulla olemme tehneet yleisen oppaan siihen, miten itseruskettavaa levitetään. Itseruskettavia on kuitenkin monenlaisia ja kaikilla on oma tyylinsä levittää tuotetta. Lue aina, miten levittäminen tapahtuu, niin saat paremman käsityksen siitä, sopiiko tuote sinulle. Joidenkin tuotteiden levittäminen tapahtuu helposti, mutta silloin pitää keskittyä ihon puhdistukseen ennen levittämistä ja lopputulos voi silti olla huonompi. Toisia tuotteita voi olla työläämpää levittää, mutta ne vaativat vähemmän ihon puhdistamista ennen levittämistä ja antavat paremman tuloksen.

Kestävyys

Aina ei ole helppoa löytää tietoa siitä, miten pitkään tuote pysyy ihollasi ja mitä sinun tulisi tehdä jotta rusketus pysyisi pidempään. Se miten pitkään tuote pysyy iholla riippuu tuotteen merkistä ja tyypistä. Tuotteet, joiden levittäminen on hieman työläämpää, pysyvät usein iholla pidempään, eikä rusketuksen säilyttäminen vaadi paljon työtä. Voit olettaa lopputuloksen pysyvän jopa viikon. Jos pidät hyvää huolta ihostasi, etkä hankaa tai suihkuta sitä liian intensiivisesti, riittää vartalovoide usein ylläpitämään rusketusta. Muut tuotteet, kuten tipat, voivat vaatia enemmän ihon huoltamista, mutta jos sisällytät toimenpiteet ihonhoitorutiineihisi, tipat voivat olla sinulle oikea vaihtoehto. Itseruskettava lähtee usein kasvoista ensimmäisenä, sillä kasvot altistuvat eniten säänvaihteluille ja tuulelle.

Sertifikaatit

Monet ihmiset ovat kiinnostuneet yhä enemmän vastuullisesta ostamisesta. Kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita ostaessa tulee olla hieman varovainen. Jos näet tuotteessa sertifikaatin, jossa lukee että tuote on ekologisesti tuotettu, tarkista onko sertifikaatin myöntänyt kolmas taho. On melko tavanomaista, että tuotteen tekijät kirjoittavat omia merkintöjään. Itseruskettavat harvoin ovat ekologisia, mutta osa niistä on sertifioitu vegaanisiksi tai cruelty-free -tuotteiksi (toisin sanoen niitä ei ole testattu eläimillä).

Tavallisimpia itseruskettavia

Alla näet lyhyen lista tavallisimmista markkinoilla tarjolla olevista itseruskettavista. Kaikissa on sekä hyviä että huonoja puolia, joten mieti, mitä tarvitset ja minkälaisen lopputuloksen tuotteelta haluat, niin löydät juuri sinulle sopivat itseruskettavan. Itseruskettavia löytyy monissa eri muodoissa, joista tavallisimmat ovat:

  • Kosteusvoide – nämä tuotteet hoitavat ihoa ja ovat helppokäyttöisiä, mutta antavat sinulle vain kevyesti päivettyneen värin. Hyvä valinta, jos olet aloittelija tai jos etsit tuotetta, jolla saat kevyen värin.
  • Kosteuspyyhkeet – Kätevä tuote, kun olet matkoilla. Kuin nenäliina, jossa on itseruskettavaa, jonka levität ihollesi. Erittäin yksinkertaista levittää, eikä väriä tule vahingossa liikaa.
  • Vartalovoiteet – tavallisin vaihtoehto, joka sopii kaikille huolimatta siitä, minkä sävyn haluaa saavuttaa. Kuivuminen kestää hieman kauemmin, mikä on hyvä asia, jos olet uusi itseruskettavien käyttäjä. Tällöin ehdit korjata jälkeä ja levittää tuotetta kunnes lopputulos näyttää hyvältä.
  • Vaahto / Geeli – Helppo levittää ja kuivuu nopeasti, täydellinen valinta sinulle, joka olet tottunut itseruskettavan käyttäjä ja tiedät, miten tuotetta käytetään. Sävyyn voit vaikuttaa rakentamalla useita kerroksia. Varaudu käyttämään nopeasti!
  • Suihke /Spray – Yksi tavallisimmista vaihtoehdoista ja hyvä silloin, jos haluat levittää itseruskettavaa myös vartalolle. Hyvin tehokas, mutta voi olla hankalaa saada tasaisia kerroksia isoimmille alueille ilman että johonkin kohtaan tulee liikaa tuotetta, jolloin syntyy sävyeroja.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.4 / 5 (29 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää