Parastestiopas
Paras itseruskettava 2024: Testi ja vertailu
TestitItseruskettava

Paras itseruskettava 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Viime vuosina tietoisuus intensiivisen auringonoton riskeistä on lisääntynyt huomattavasti. Sen sijaan että riskeeraisit terveytesi tai antaisit ihosi palaa punaiseksi, voit turvautua itseruskettavaan. Se on terveellisempi vaihtoehto ja antaa sinulle kauniin, päivettyneen ihon. Ei riskejä, eikä turhaa ajantuhlausta auringossa. Halusitpa sitten välttää auringonoton riskejä tai vain saada kauniin rusketuksen talviaikana, on itseruskettava hyvä valinta. Tuotetta on saatavana voiteena, geelinä, moussena tai tippoina. Olemme testanneet useampia itseruskettavia tuotteita ja esittelemme viisi parasta. Näistä Ida Warg Self-Tanning Mousse on testin voittaja.

Paras itseruskettava testiemme perusteella

Se, mikä tekee itseruskettavasta hyvän, on itse tuote, mutta myös se miten hyvin tuote levittyy iholle. Tuotteessa tulisi olla oikea ihonsävy, joka on mahdollisimman lähellä omaa ihonsävyäsi, ja sitä tulisi olla helppo käyttää. Myös omat ihonhoitovalmistelusi, kuten kuorinta ja ihon puhdistus, ovat tärkeässä asemassa. Puhtaalle iholle levittäessä saat paremman näköisen ja kestävämmän lopputuloksen. Myöhemmässä osiossa artikkelia keskitymme yksityiskohtaisemmin tuotteen levittämiseen iholle ja siihen, miten valitset oikean tuotteen. Testissämme tarkastelimme seuraavia asioita:

 • Riittoisuus - miten riittävä tuote on? Pakkaus voi sisältää paljon tuotetta, mutta jos sitä joutuu käyttämään tuplasti enemmän kuin toista samanhintaista valmistetta, tuote loppuu hyvin pian.
 • Itseruskettavan tuoksu - itseruskettavat, jotka sisältävät DHA:ta (dihydroksiasetonia) reagoivat ihoon ja antavat siten luonnollisemman ja intensiivisemmän värin. Itseruskettavat voivat kuitenkin haista jonkin verran. Olemme kiinnittäneet huomiota siihen, miten hyvin tuotteen haju on peitetty ja miten pitkään haju säilyy.
 • Levittyvyys - kokeilemme levittää tuotteita ja testaamme, miten helposti ne levittyvät ja miten nopeasti ne imeytyvät ihoon. Helppo levittyvyys ja tasainen lopputulos ovat iso plussa.
 • Lopputulos - minkälainen lopputulos oli? Tarkastelemme väriä ja luonnollisuutta, mutta myös sitä, miten pitkään vaikutus kestää. Itseruskettavalla tehty rusketus voi säilyä jopa viikon, mutta tavallisemmin muutaman päivän.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Ida Warg Self-Tanning Mousse

4.7

Volume

150 ml

Väri

Keskitumma

Tuotetyyppi

Vaahto
 • Tasainen ja luonnollinen rusketus lopputulos
 • Helposti levitettävä
 • Ei jätä epämiellyttävää hajua
 • Saattaa aiheuttaa tahroja, jos sitä ei levitetä tasaisesti tai jos sitä ei levitetä huolellisesti

Tuotearvostelu

Ida Warg Self-Tanning Mousse on itseruskettava vaahto, joka tarjoaa upean rusketuksen helposti ja vaivattomasti. Tuotteen valkoisessa pakkauksessa on kauniita pronssisia yksityiskohtia, jotka antavat sille tyylikkään ilmeen. Packaus sisältää 150 ml tuotetta, joka on täydellinen määrä moneen käyttöön.

Yksi tuotteen ominaisuuksista on sen neutraali tuoksu. Se ei haise tyypilliseltä "rusketusvoiteelta", joka voi olla epämiellyttävä.

Ensimmäisellä käyttökerralla voi olla hieman vaikeaa nähdä, missä vaahto on levitetty, joten on tärkeää olla varovainen aluksi. Kuitenkin tarvittaessa voi lisätä lisää myöhemmin saadakseen halutun rusketuksen. Onneksi tämän tuotteen levittäminen on muuten helppoa ja vaivatonta.

Ida Warg Self-Tanning Moussen lopputulos on erittäin kaunis. Se antaa iholle luonnollisen ja tasaisen rusketuksen, joka kestää pitkään. Lopputuloksena on upean hehkuva iho, joka näyttää aivan kuin olisi viettänyt päivän auringossa.

Tämä itseruskettava vaahto tarjoaa erinomaisen vastineen rahoille. 150 ml tuotetta riittää useisiin käyttökertoihin, joten se kestää pitkään. Saat paljon rusketusta rahoillesi, mikä tekee tästä tuotteesta erittäin kannattavan valinnan.

Kaiken kaikkiaan Ida Warg Self-Tanning Mousse on erinomainen itseruskettava tuote, joka antaa upean lopputuloksen. Sen helppo levitys, ja neutraali tuoksu tekevät siitä suositeltavan valinnan kaikille, jotka haluavat kauniin rusketuksen ilman auringon haitallisia vaikutuksia.

1. Ida Warg Self-Tanning Mousse
4.7
Lyko

2. ST. Tropez Self Tan Express Mousse

4.3

Volume

200 ml

Väri

Keskitumma

Tuotetyyppi

Vaahto
 • Mahdollisuus säätää rusketuksen voimakkuutta valitsemalla, milloin huuhtelee vaahdon pois
 • Pitkäkestoinen vaikutus, joka kestää useita päiviä
 • Erinomainen lopputulos
 • Suhteellisen korkea hinta
 • Vaatii hieman odottelua ennen huuhtelua, jotta haluttu rusketuksen voimakkuus saavutetaan

Tuotearvostelu

St. Tropez Self Tan Express Mousse on itseruskettava vaahto, joka tarjoaa nopean ja luonnollisen rusketuksen. Tämä tuote on todella tehokas ja antaa upean lopputuloksen.

Vaahto on helppo levittää iholle ja se imeytyy nopeasti. Tuotteen koostumus on kevyt ja ilmava, mikä tekee levityksestä miellyttävän kokemuksen.

St. Tropez Self Tan Express Mousse antaa mahdollisuuden säätää haluttua rusketuksen voimakkuutta. Tuote toimii kolmessa vaiheessa: kevyt rusketus 1 tunnissa, keskitasoinen rusketus 2 tunnissa ja syvä rusketus 3 tunnissa. Tämä antaa joustavuutta ja mahdollisuuden valita itselleen sopiva sävy. Mitä pidempään odottaa ennen huuhtelua, sitä tummempi lopputulos on.

Lopputulos on todella upea. Rusketus näyttää luonnolliselta ja tasaiselta, eikä jätä epätasaista tai oranssia sävyä iholle. Se myös kestää pitkään, joten ei tarvitse huolehtia siitä, että rusketus katoaisi nopeasti.

St. Tropez Self Tan Express Moussen pakkaus on tyylikäs ja ylellinen. Valkoinen väri ja kultaisten yksityiskohtien yhdistelmä antaa sille hienostuneen ilmeen.

Kaiken kaikkiaan St. Tropez Self Tan Express Mousse on erinomainen itseruskettava tuote, joka tarjoaa nopean ja upean lopputuloksen. Sen helppo levitys, säädettävä rusketuksen voimakkuus ja pitkäkestoinen vaikutus tekevät siitä loistavan valinnan.

2. ST. Tropez Self Tan Express Mousse
4.3
Lyko

3. Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Body

4.3

Volume

30 ml

Väri

Keskitumma

Tuotetyyppi

Tipat
 • Kätevä ja helppokäyttöinen itseruskettavatipat
 • Voit sekoittaa tipat haluamaasi vartalo- tai kosteusvoiteeseen, mikä mahdollistaa säädettävän rusketuksen
 • Antaa luonnollisen ja hehkuvan rusketuksen
 • Saattaa vaatia hieman harjoittelua ja tarkkuutta, jotta saat tasaisen lopputuloksen

Tuotearvostelu

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Body on itseruskettava tuote, joka tarjoaa luonnollisen hehkun vartalolle. Tämä tuote on todellinen helmi, joka antaa iholle kauniin kultaisen sävyn.

Tuotetta on helppo käyttää ja se sekoitetaan helposti muiden ihonhoitotuotteiden, kuten vartalovoiteen tai öljyn, kanssa. Tämä antaa mahdollisuuden räätälöidä sävyä omaan mieltymykseen sopivaksi. Tuotteen pieni määrä riittää, joten se kestää pitkään.

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Body antaa luonnollisen päivettymisen vaikutuksen. Se ei jätä iholle epätasaisia tai oransseja läikkiä. Sen sijaan iho saa kauniin ja hehkuvan sävyn, joka näyttää kuin olisi juuri palannut aurinkolomalta.

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Body on erinomainen valinta niille, jotka haluavat saada luonnollisen ja hehkuvan rusketuksen vartalolleen. Sen helppo käyttö, säädettävä sävy ja kosteuttavat ominaisuudet tekevät siitä suositeltavan tuotteen.

3. Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Body
4.3
Nordicfeel

4. Bondi Sands Self Tanning Foam Ultra dark

4.2

Volume

200 ml

Väri

Tumma

Tuotetyyppi

Vaahto
 • Erittäin tumma rusketus lopputulos, joka sopii niille, jotka haluavat syvän ja intensiivisen rusketuksen
 • Vaahtomuotoinen koostumus helpottaa levittämistä ja varmistaa tasaisen lopputuloksen
 • Nopeatuloinen, joten saat näkyviä rusketustuloksia lyhyessä ajassa
 • Tummuusaste voi olla liian voimakas joillekin käyttäjille, jotka haluavat luonnollisemman rusketuksen
 • Saattaa aiheuttaa tahroja, jos sitä ei levitetä huolellisesti tai jos sitä ei sekoiteta kunnolla ihoon

Tuotearvostelu

Bondi Sands Self Tanning Foam Ultra Dark on itseruskettava vaahto, joka tarjoaa intensiivisen tumman rusketuksen. Tämä tuote voi kuitenkin olla liian tumma joillekin käyttäjille, joten on tärkeää ottaa tämä huomioon ennen käyttöä.

Vaahdon levittäminen iholle on helppoa ja se imeytyy nopeasti. Se antaa välittömän päivetysefektin ja jättää iholle syvän rusketuksen. Kuitenkin, valitettavasti tuote jättää helposti epätasaisia läikkiä ja fläkkejä, mikä voi olla pettymys.

On tärkeää olla tarkkaavainen levityksen aikana ja varmistaa, että tuote on tasaisesti ja huolellisesti levitetty iholle. Tämä auttaa välttämään epätasaisen lopputuloksen ja fläkkien muodostumisen.

Vaikka Bondi Sands Self Tanning Foam Ultra Dark tarjoaa intensiivisen rusketuksen, on tärkeää mainita, että se ei sovi kaikille. Ne, jotka etsivät kevyempää tai luonnollisempaa sävyä, voivat löytää tämän tuotteen liian tummana.

Kaiken kaikkiaan Bondi Sands Self Tanning Foam Ultra Dark on vaihtoehto niille, jotka haluavat erittäin tumman rusketuksen. Tuote imeytyy hyvin ihoon, mutta sen taipumus jättää epätasaisia läikkiä voi olla haittapuoli. Suosittelemme testaamaan tuotetta pienellä alueella ennen koko vartalon levittämistä, jotta varmistat sen sopivuuden omalle ihollesi.

4. Bondi Sands Self Tanning Foam Ultra dark
4.2
Nordicfeel

5. St.Tropez Self Tan Bronzing Mousse

4.2

Volume

120 ml

Väri

Keskivaalea

Tuotetyyppi

Vaahto
 • Kompakti koko, helppo ottaa mukaan matkoille
 • Pitkäkestoinen rusketus, joka säilyy useita päiviä
 • Sisältää kosteuttavia ainesosia, jotka hoitavat ihoa ja tekevät siitä pehmeän
 • Pieni koko saattaa olla riittämätön, jos tarvitset laajemman alueen kattamista tai käytät tuotetta usein

Tuotearvostelu

St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse on itseruskettava vaahto, joka tarjoaa upean päivetyksen iholle. Tuote on saatavilla pienessä 120 ml:n pakkauksessa, mikä voi olla pettymys niille, jotka odottavat suurempaa määrää tuotetta.

Vaahdon levittäminen iholle on helppoa ja se kuivuu nopeasti. Sen antama rusketusefekti kestää pitkään, mikä on ehdoton plussa. Iho saa luonnollisen ja hehkuvan sävyn, joka kestää useita päiviä.

On kuitenkin tärkeää mainita, että hinta voi olla liian korkea verrattuna pakkauksen kokoon. Pieni määrä tuotetta ei välttämättä kestä pitkään säännöllisessä käytössä, mikä voi aiheuttaa turhautumista.

5. St.Tropez Self Tan Bronzing Mousse
4.2
Nordicfeel

Osto-opas: Itseruskettavan valinta

Itseruskettavan valintaan voi käyttää monenlaisia kriteerejä. Sekä koostumus että sävyt eroavat toisistaan, ja valittavana on monia vaihtoehtoja. Kevyestä hehkusta syvempään pronssiin ja hoitavasta voiteesta nopeasti kuivuvaan mousseen. Alle olemme listanneet mielestämme tärkeimmät kriteerit, jotka tulee ottaa huomioon itseruskettavaa valittaessa.

Sävy

Tärkeintä on tietenkin se, minkälaisen rusketuksen haluat. Sinun tulee miettiä sävyä ja valita, haluatko olla kevyesti päivettyneen näköinen vai saada kunnon rusketuksen. Monia tuotteita on tarjolla eri sävyissä, vaaleasta tummempaan. Joillakin merkeillä on enemmän nyansseja ja toisilla taas vain yksi. Jos haluat saada kevyen päivetyksen ja poistaa kalpeuden iholtasi, suosittelemme, että valitset vaalean tai korkeintaan keskiruskean sävyn. Jos haluat enemmän väriä, voit valita tummemman sävyn.

Tyyppi

Itseruskettavaa löytyy montaa eri tyyppiä ja alempana sivulla olemme esitelleet tavallisimmat variantit. Niillä on sekä hyviä että huonoja puolia. Lue listamme läpi, jotta saat tarkempaa tietoa tuotteista, joista tavallisimpia on vaahto, voide, suihke ja tipat. Suurin ero on siinä, miten helposti ne levittyvät, miten pitkään aineen pitää antaa vaikuttaa ja miten pitkään lopputulos kestää. Osa tuotteista sopii parhaiten aloittelijoille ja osa sellaisille henkilöille, jotka ovat aikaisemmin käyttäneet itseruskettavaa.

Tuoksu

Monissa itseruskettavissa on vahva tuoksu. Monen mielestä tämä on häiritsevä tekijä, sillä monia tuotteita täytyy pitää iholla monta tuntia ennen kuin saat huuhdella ihoa. Monet kokevat tuoksun epämiellyttävänä myös siksi, ettei se haihdu pois ihollakaan. Nykyään itseruskettavan hajua on kuitenkin pyritty peittämään muilla tuoksuilla tai sitä on yritetty vähentää. Tämä riippuu myös tuotetyypistä. Klassiset itseruskettavat tuoksuvat usein enemmän kuin uudet tuotetyypit.

Levittyvyys

Alempana tällä sivulla olemme tehneet yleisen oppaan siihen, miten itseruskettavaa levitetään. Itseruskettavia on kuitenkin monenlaisia ja kaikilla on oma tyylinsä levittää tuotetta. Lue aina, miten levittäminen tapahtuu, niin saat paremman käsityksen siitä, sopiiko tuote sinulle. Joidenkin tuotteiden levittäminen tapahtuu helposti, mutta silloin pitää keskittyä ihon puhdistukseen ennen levittämistä ja lopputulos voi silti olla huonompi. Toisia tuotteita voi olla työläämpää levittää, mutta ne vaativat vähemmän ihon puhdistamista ennen levittämistä ja antavat paremman tuloksen.

Kestävyys

Aina ei ole helppoa löytää tietoa siitä, miten pitkään tuote pysyy ihollasi ja mitä sinun tulisi tehdä jotta rusketus pysyisi pidempään. Se miten pitkään tuote pysyy iholla riippuu tuotteen merkistä ja tyypistä. Tuotteet, joiden levittäminen on hieman työläämpää, pysyvät usein iholla pidempään, eikä rusketuksen säilyttäminen vaadi paljon työtä. Voit olettaa lopputuloksen pysyvän jopa viikon. Jos pidät hyvää huolta ihostasi, etkä hankaa tai suihkuta sitä liian intensiivisesti, riittää vartalovoide usein ylläpitämään rusketusta. Muut tuotteet, kuten tipat, voivat vaatia enemmän ihon huoltamista, mutta jos sisällytät toimenpiteet ihonhoitorutiineihisi, tipat voivat olla sinulle oikea vaihtoehto. Itseruskettava lähtee usein kasvoista ensimmäisenä, sillä kasvot altistuvat eniten säänvaihteluille ja tuulelle.

Sertifikaatit

Monet ihmiset ovat kiinnostuneet yhä enemmän vastuullisesta ostamisesta. Kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita ostaessa tulee olla hieman varovainen. Jos näet tuotteessa sertifikaatin, jossa lukee että tuote on ekologisesti tuotettu, tarkista onko sertifikaatin myöntänyt kolmas taho. On melko tavanomaista, että tuotteen tekijät kirjoittavat omia merkintöjään. Itseruskettavat harvoin ovat ekologisia, mutta osa niistä on sertifioitu vegaanisiksi tai cruelty-free -tuotteiksi (toisin sanoen niitä ei ole testattu eläimillä).

Tavallisimpia itseruskettavia

Alla näet lyhyen lista tavallisimmista markkinoilla tarjolla olevista itseruskettavista. Kaikissa on sekä hyviä että huonoja puolia, joten mieti, mitä tarvitset ja minkälaisen lopputuloksen tuotteelta haluat, niin löydät juuri sinulle sopivat itseruskettavan. Itseruskettavia löytyy monissa eri muodoissa, joista tavallisimmat ovat:

 • Kosteusvoide – nämä tuotteet hoitavat ihoa ja ovat helppokäyttöisiä, mutta antavat sinulle vain kevyesti päivettyneen värin. Hyvä valinta, jos olet aloittelija tai jos etsit tuotetta, jolla saat kevyen värin.
 • Kosteuspyyhkeet – Kätevä tuote, kun olet matkoilla. Kuin nenäliina, jossa on itseruskettavaa, jonka levität ihollesi. Erittäin yksinkertaista levittää, eikä väriä tule vahingossa liikaa.
 • Vartalovoiteet – tavallisin vaihtoehto, joka sopii kaikille huolimatta siitä, minkä sävyn haluaa saavuttaa. Kuivuminen kestää hieman kauemmin, mikä on hyvä asia, jos olet uusi itseruskettavien käyttäjä. Tällöin ehdit korjata jälkeä ja levittää tuotetta kunnes lopputulos näyttää hyvältä.
 • Vaahto / Geeli – Helppo levittää ja kuivuu nopeasti, täydellinen valinta sinulle, joka olet tottunut itseruskettavan käyttäjä ja tiedät, miten tuotetta käytetään. Sävyyn voit vaikuttaa rakentamalla useita kerroksia. Varaudu käyttämään nopeasti!
 • Suihke /Spray – Yksi tavallisimmista vaihtoehdoista ja hyvä silloin, jos haluat levittää itseruskettavaa myös vartalolle. Hyvin tehokas, mutta voi olla hankalaa saada tasaisia kerroksia isoimmille alueille ilman että johonkin kohtaan tulee liikaa tuotetta, jolloin syntyy sävyeroja.

Tuotevertailu

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.4 / 5 (29 Vastausta)