Parastestiopas
Paras aurinkovoide 2024: Testi ja vertailu
TestitAurinkovoide

Paras aurinkovoide 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Auringolta suojautuminen on tärkeää useista syistä. Pääasiassa se suojaa ihotaudeilta ja rypyiltä. Jos siis haluat saada kauniin rusketuksen, on tärkeää käyttää aurinkovoidetta. Hyvän aurinkovoiteen tulisi suojata molemmilta auringonsäteiltä; UVA- ja UVB-säteiltä. On myös tärkeää käyttää oikeaa suojakerrointa ja varmistaa, että suojaat koko kehosi huolellisesti. Aurinkovoidetta on monessa eri muodossa: puikkoja, voiteita, vaahtoja tai suihkeita. Voit lukea alta lisää siitä, mikä aurinkovoide on paras.

Paras aurinkovoide testiemme perusteella

Oikean aurinkosuojakertoimen eli SPF:n, ja reilun rasvaamisen avulla mikä tahansa tuote suojaa sinua auringolta. Aurinkovoiteen tekee toista paremmaksi se, kuinka helposti levittyvä se on, kuinka nopeasti se kuivuu iholla ja kuinka hellävarainen se on.

Aurinkovoiteen on oltava helposti levitettävissä. Voide ei saa olla rasvainen eikä tahmea, vaan sen on oltava sileää ja sen tulee imeytyä helposti. Sen tulee myös kuivua nopeasti levittämisen jälkeen. Aurinkovoidetta on hyvä käyttää runsaasti ja jos se ei imeydy helposti, se loppuu nopeasti. Tämä tulee lyhyessä ajassa hyvin kalliiksi. Aurinkovoiteet, jotka hoitavat ihoa tai ovat ainakin jollain tavalla hellävaraisia iholle, saavat luokittelussa plussaa. Vähemmän hyvät tuotteet jättävät jälkeensä näppylöitä tai kuivattavat ihoa. Eli jos sinulla on herkkä iho, kannattaa panostaa erityisen hoitavaan aurinkosuojavoiteeseen. Muista, että mikään aurinkosuoja ei suojaa 100 %, joten ota kohtuudella aurinkoa, vaikka olisit kuinka hyvin suojattu!

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Vichy Capital Soleil

4.6
Testivoittaja aurinkovoide

Koko

300 ml

SPF

30+
 • Sopii sekä lapsille että aikuisille
 • Iso tuubi
 • Edullinen hinta huomioon ottaen tuubin koko
 • Helppo levittää
 • Vedenkestävä
 • Ei tunnettuja haittoja mainittavana

Tuotearvostelu

Vichy Capital Soleil aurinkovoide on todella loistava aurinkosuoja niin lapsille kuin aikuisillekin. Tuote toimitetaan suuressa 300 ml:n tuubissa, joten se riittää pitkäksi aikaa. Suojakerroin on 30 SPF, mikä tarjoaa tehokkaan suojan auringon haitallisia säteitä vastaan.

Aurinkovoide sopii käytettäväksi koko keholle, ja sitä voi levittää myös kasvoille. Täytyy kuitenkin olla erityisen varovainen, ettei voide pääse joutumaan silmiin. Onneksi voide imeytyy nopeasti ihoon, joten sen levittäminen on helppoa ja miellyttävää. Voide on myös riittoisa, joten pieni määrä riittää kattamaan koko kehon pinta-alan.

Tämä aurinkovoide on myös vedenkestävä. Se luo suurta lisäarvoa erityisesti lapsille, jotka nauttivat vesileikeistä ja uimisesta. Voiteen vedenkestävyys takaa, että se pysyy tehokkaana myös vedessä vietetyn ajan jälkeen. Ilman tätä ominaisuutta joutuisimme levittämään aurinkovoidetta usein uudelleen.

Hinta-laatusuhde tässä aurinkovoiteessa on erinomainen. Suuren tuubin koko ja kohtuullinen hinta tekevät siitä todellisen löydön. Säästämme rahaa, kun emme tarvitse jatkuvasti ostaa uusia aurinkosuojia.

Emme oikeastaan löydä mitään huonoa sanottavaa tästä aurinkovoiteesta. Se täyttää kaikki odotuksemme ja tarjoaa tehokkaan suojan auringon haitallisia vaikutuksia vastaan. Voimme vilpittömästi suositella Vichy Capital Soleil aurinkovoidetta kaikille, jotka etsivät laadukasta aurinkosuojaa pitkäaikaiseen käyttöön.

1. Vichy Capital Soleil
4.6
Apteekkituotteet

2. EVY Suncreen Mousse For children

4.4

Koko

150 ml

SPF

50
 • Erityisesti lapsille suunniteltu
 • Hypoallergeeninen, sopii herkälle iholle
 • Erittäin korkea suojakerroin
 • Pysyy tehokkaasti iholla, vaikka hikoilisit tai uisit
 • Ei epämiellyttävää hajua hajusteherkille henkilöille
 • Hieman korkeampi hinta verrattuna tavallisiin aurinkosuojatuotteisiin

Tuotearvostelu

EVY Suncreen Mousse For children on erinomainen aurinkovoide lapsille. Tämä aurinkovoide on erityisesti suunniteltu vastaamaan lasten tarpeita, mutta se sopii yhtä hyvin myös aikuisille. Aurinkovoidetta voi käyttää herkällä ihotyypillä, koska se on hypoallergeeninen.

EVY Suncreen Moussilla on erittäin korkea suojakerroin. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan iholle, joka altistuu paljon auringolle, kuten kasvot, korvat ja niska. Voide tarjoaa tehokkaan suojan auringon haitallisilta säteiltä ja auttaa pitämään ihon turvassa.

Aurinkovoide imeytyy nopeasti ihoon eikä jätä tahmeaa tunnetta. Sen ainutlaatuinen vaahtomuotoinen koostumus mahdollistaa sen, että voide levittyy tasaisesti ja tunkeutuu syvälle ihoon. Tämän ansiosta se ei jää pinnalle, vaan tarjoaa pitkäkestoista suojaa. Voide kestää hyvin myös hikoilua ja uimista, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan aktiivisille lapsille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona.

EVY Suncreen Mousse For childrenilla ei ole voimakasta tuoksua, mikä on erittäin hyvä asia niille, jotka ovat herkkiä hajusteille. Voide on suunniteltu siten, että se ei aiheuta epämiellyttäviä hajuja tai ärsytä herkkää nenää.

Vaikka EVY Suncreen Moussen hinta voi olla hieman korkeampi kuin tavanomaisissa aurinkosuojissa, se on täysin perusteltu sen tarjoaman erinomaisen suojan, kestävyyden ja sopivuuden vuoksi herkälle iholle. Pidemmällä aikavälillä tämä aurinkovoide voi jopa säästää rahaa, koska sitä tarvitaan vähemmän levityskertoja. Kokonaisuutena tämä aurinkovoide on loistava valinta niin lapsille kuin aikuisille, jotka etsivät tehokasta ja ihoystävällistä aurinkosuojaa.

2. EVY Suncreen Mousse For children
4.4
Lyko

3. La Roche-Posay Anthelios

4.2

Koko

50 ml

SPF

50
 • Kevyt ja juokseva koostumus
 • Imeytyy nopeasti eikä ärsytä ihoa
 • Hajuton
 • Erityisesti kehitetty kasvoille, jotta vältetään ärsytys
 • Korkea hinta suhteessa tuotteen määrään

Tuotearvostelu

La Roche-Posay Anthelios aurinkovoide on ehdottomasti yksi parhaimmista vaihtoehdoista kasvojen aurinkosuojaksi. Sen kevyt ja nestemäinen koostumus tekee siitä erittäin helppokäyttöisen. Voide levittyy vaivattomasti iholle ja sulautuu siihen nopeasti. Sen rakenne on niin kevyt, että sitä on miellyttävä levittää kasvoille, ja se tuntuu välittömästi raikkaalta.

Tuote imeytyy ihoon nopeasti, mikä on erityisen tärkeää päivittäisessä käytössä. Sitä voi levittää aamulla ennen meikin tai muiden ihonhoitotuotteiden käyttöä ilman, että se jättää rasvaista tai tahmeaa tunnetta. La Roche-Posay Anthelios aurinkovoide ei myöskään jätä ihon pintaan mitään valkoista tai näkyvää kerrosta, mikä tekee siitä erityisen houkuttelevan vaihtoehdon kasvojen aurinkosuojaksi.

Eräs tämän aurinkovoiteen parhaista ominaisuuksista on sen kyky imeytyä ihoon ja olla täysin siedettävä silmänympärysiholla. Voiteen levittäminen ei aiheuta mitään epämiellyttävää kirvelyä tai ärsytystä ihoa silmien ympäri. Tämä on erityisen tärkeää, kun haluat suojata kasvojen herkkää ihoa auringolta ilman epämukavuutta.

On kuitenkin huomattava, että La Roche-Posay Anthelios aurinkovoide voi olla hieman korkeampi hintainen verrattuna muihin aurinkosuojatuotteisiin. Tämä johtuu sen erityisestä kehityksestä kasvojen ihoa ajatellen. Se on suunniteltu erityisesti herkälle iholle, jota tavalliset aurinkovoiteet voivat ärsyttää. Näin ollen, vaikka hinta voi olla korkeampi, se heijastaa tuotteen korkealaatuista koostumusta ja sen kykyä tarjota tehokasta ja hellävaraista aurinkosuojaa kasvoille.

3. La Roche-Posay Anthelios
4.2
Lyko

4. Aco Sun Body Spray

4.1

Koko

175 ml

SPF

30
 • Hajuton ja nopeasti imeytyvä aurinkosuoja
 • Kätevä spraytoiminto
 • Helppo levittää tasaisesti koko kropalle
 • Kosteuttava vaikutus ja vedenkestävyys
 • Hyvä hinta-laatusuhde verrattuna muihin spraypullossa oleviin aurinkosuojatuotteisiin
 • Hieman kallis verrattuna määrään

Tuotearvostelu

Aco Sun Body Spray on erinomainen aurinkovoide, joka tulee kätevässä spraypullossa.

Spraypullo mahdollistaa aurinkosuojan tasaisen ja vaivattoman levittämisen. Voit helposti suihkuttaa suojatuotetta iholle ja varmistaa, että saat tasaisen kerroksen ilman liikaa tai liian vähän tuotetta. Levitys on nopeaa ja vaivatonta, joten voit nauttia auringosta ilman ylimääräistä vaivaa.

Aco Sun Body Spray on myös huomaamaton tuoksultaan, mikä on suuri etu monille. Tuoksuttomuus tarkoittaa, että se ei kilpaile muiden hajusteiden kanssa ja sopii erityisen hyvin herkälle iholle. Lisäksi tämä aurinkovoide imeytyy nopeasti ihoon jättämättä rasvaista tai tahmeaa tunnetta. Sen kevyt ja miellyttävä koostumus tekee siitä helpon levittää tasaisesti koko vartalolle.

Tämän aurinkovoiteen tehokkuutta ei kannata unohtaa. Se tarjoaa korkeatasoisen suojan haitallisia UV-säteitä vastaan. Lisäksi se on vedenkestävä, mikä tarkoittaa, että voit nauttia vesileikeistä ja uimisesta tietäen, että aurinkosuoja pysyy paikoillaan.

Kun tarkastellaan aurinkovoiteen hintaa, saattaa näyttää siltä, että se on hieman kalliimpi kuin jotkut kilpailijansa. Kuitenkin, jos vertaamme sitä muihin spraypullossa oleviin aurinkovoiteisiin, huomaamme, että se tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle. Saat laadukkaan aurinkosuojan kätevässä pakkauksessa.

4. Aco Sun Body Spray
4.1
Olo-apteekki

5. Filorga Sun UV Bronze Body

3.9

Koko

150 ml

SPF

30
 • Anti-age ominaisuudet kosteuttavat ihoa ja kiinteyttävät sitä, jolloin iho tuntuu pehmeältä ja nuorekkaalta
 • Koostumukseltaan enemmän öljymäinen ja levittyy iholle helposti
 • Antaa iholle kauniin ja terveen hehkun
 • Äärimmäisen korkea hinta verrattuna tavallisiin aurinkovoiteisiin

Tuotearvostelu

Filorga Sun UV Bronze Body on aurinkovoidetuote, joka yhdistää korkean suojakerroksen, 30 SPF, ja anti-age ominaisuudet. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat sekä suojata ihoaan auringon haitallisilta säteiltä että samalla taistella ikääntymisen merkkejä vastaan. Anti-age ominaisuudet ovat erityisen hyödyllisiä varttuneemmille henkilöille, sillä ne sisältävät kosteuttavia ainesosia ja ihoa kiinteyttävän vaikutuksen, joka auttaa ihoa säilyttämään nuorekkaan ja kimmoisan ulkonäön.

Mielenkiintoinen lisäominaisuus tälle aurinkovoidetuotteelle on sen kyky toimia myös hiustenhoitotuotteena. Sitä voi levittää hiuksiin saadakseen pehmeämmän ja silkkisemmän hiuspinnan. Tämä tekee siitä monipuolisen tuotteen, joka sopii aurinkosuojan lisäksi myös kauneudenhoitorutiiniin.

Koostumukseltaan tämä aurinkovoidetuote muistuttaa enemmän öljyä. Se levittyy iholle erittäin helposti ja tasaisesti. Olimme tyytyväisiä siihen, miten hyvin tuote levisi ja peitti kaikki tarvittavat alueet. Sen kevyt koostumus ei jätä ihoa tahmeaksi, vaan iho tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta käytön jälkeen.

Tuotteessa mainostetaan myös kykyä saada iho hieman ruskettuneemmaksi. Vaikka emme voineet vahvistaa tätä väitettä täysin, huomasimme, että aurinkovoidetta käytettäessä iho sai kauniin ja terveen hehkun.

Yksi asia, josta emme pitäneet tässä aurinkovoidetuotteessa, on sen äärimmäisen korkea hinta. Verrattuna tavanomaiseen aurinkovoidetuotteeseen, tämä tuote maksaa yli kaksi kertaa enemmän. Ymmärrämme, että sen hinta perustuu sen monipuolisiin ominaisuuksiin ja anti-age vaikutuksiin, mutta se voi olla esteenä joillekin kuluttajille. Jos kuitenkin sivuutamme hinnan ja keskitymme tuotteen laatuun ja tehokkuuteen, olimme erittäin tyytyväisiä sen suorituskykyyn.

5. Filorga Sun UV Bronze Body
3.9
Lyko

6. Eucerin Photoaging Control CC-Cream

3.8

Koko

50 ml

SPF

30

7. EVY Technology Daily Defence

3.7

Koko

75 ml

SPF

30

Osto-opas: Aurinkovoiteen valinta

Aurinkovoiteen käyttö on tänä päivänä useimmille ihmisille itsestäänselvyys. Auringon säteet eivät vain rusketa mukavasti, vaan ne voivat myös vahingoittaa ihoa ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vakavia sairauksia, kuten ihosyöpää. Siksi on erittäin tärkeää suojautua kunnolla auringolta. Tämä koskee erityisesti niitä, jotka haluavat ottaa aurinkoa ja saada kauniisti ruskettuneen ihon. Sinun on hyvä hiljalleen totutella ihoasi ja vähitellen vähennettävä aurinkovoiteen määrää. Tämä on erittäin tärkeää, jos haluat ottaa aurinkoa koko kesän ajan ja nauttia auringosta mahdollisimman paljon.

Aurinkovoiteiden suojaus koostuu joko kemiallisesta tai fysikaalisesta suojasta tai molemmista. Fyysinen suoja voi koostua titaanidioksidista tai sinkkioksidista, joka yksinkertaisesti fyysisesti estää ja heijastaa valoa pois iholta. Kemiallinen suojaus koostuu molekyyleistä, jotka sieppaavat UV-valoa. Monissa aurinkosuojavoiteissa yhdistyvät sekä fysikaalinen että kemiallinen suoja, mutta jos sinulla on herkkä iho, suosittelemme, että valitset aurinkosuojan, jossa on vain fysikaalinen suoja.

Koostumus

Minkä aurinkovoiteen valitset, on pitkälti makuasia. Oikein käytettynä, ne suojaavat sinua auringolta. Suihkeet ovat käteviä ja nopeita, joten ne ovat lasten kanssa helppoja ja täydentävät suojaa uimisen välillä. Suihkeet saattavat kuitenkin jättää iholle liian ohuen kerroksen ja niitä voi olla vaikeampi levittää tasaisesti. Muista suihkuttaa iho huolellisesti kaikille auringolle alttiille alueille. Puikkoa ja moussea suositellaan kasvoille, koska niitä on helpompi käyttää suun ja silmien ympärillä. Mousse ja voiteet ovat helposti levittyviä ja niillä saadaan tasainen kerros koko vartalolle, mikä antaa sekä hyvän suojan että tasaisemman rusketuksen.

Ihotyyppi

Ihotyypilläsi ei ole suurta merkitystä aurinkovoiteen valinnassa. Sekä vaalea että pigmentoituneempi iho tarvitsevat suojaa. Vaikka et palaisikaan helposti tai olisit jo ruskettunut, sinun on suojauduttava auringolta. Muista välttää allergeeneja, jos sinulla on herkkä iho. Jos sinulla on kuiva iho, voit ostaa kosteuttavaa aurinkovoidetta, ja muista käyttää kosteusvoidetta myös auringonoton jälkeen.

Vedenpitävä

Vedenpitävä ja vedenkestävä ovat aurinkovoiteista yleisesti käytettyjä termejä. Vedenkestävä tarkoittaa, että voide kestää jonkin verran kosteutta, kuten hikeä tai sadetta. Vedenpitävä tarkoittaa, että aurinkosuojavoide pysyy osittain paikoillaan myös uinnin ja suihkun jälkeen. Aurinkovoiteesta riippumatta sinun on kuitenkin laitettava sitä uudelleen uinnin jälkeen, erityisesti herkille ja alttiille alueilla, kuten kasvoille ja kaulalle. Vesi, pyyhkeet, aurinkotuolit, vaatteet ja kaikki muu, minkä kanssa olet kosketuksissa, heikentävät vähitellen ihosi suojaa, joten levitä voidetta säännöllisesti. Ennen uimista odota vähintään 20 minuuttia aurinkovoiteen levittämisen jälkeen parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Ympäristö

Monien aurinkovoiteiden on todettu olevan haitallisia ympäristölle. Ne sisältävät aineita, jotka ovat haitallisia sekä ihmisille että ympäristölle. Nämä aineet ovat heikosti hajoavia ja jäävät luontoon, mikä vaikuttaa koralliriuttoihin ja veden ekosysteemiin. Vältä siis mikromuoveja ja nanohiukkasia ja varmista tuotteen sertifikaatista, että se on ympäristöystävällinen. Ecocertin, Cosmébion, Svanenin ja NaTruen kaltaiset sertifikaatit ovat yleisiä aurinkosuojatuotteissa. Osta myös vedenpitävä aurinkovoide, sillä se pysyy iholla ja yleensä imeytyy ihoon tai viimeistään peseytyy pois suihkussa.

UV-valo ja suojakerroin

Auringon säteet jaetaan kolmeen luokkaan: UVA, UVB ja UVC. UVA- ja UVB-säteet ovat niitä, jotka saavuttavat maapallon ja joilta meidän on suojeltava itseämme. Otsonikerros estää UVC:tä ennen kuin osuvat maanpinnalle. UVA-valo on näkymätöntä ja huomaamatonta. Et siis tunne säteitä ihoa vasten ja ne tunkeutuvat ihon uloimpiin kerroksiin. UVA tuottaa vapaita radikaaleja ja muuttaa pigmenttejä ja pitkällä aikavälillä ihosoluja. Liiallinen altistuminen UVA-säteilylle voi johtaa ihosyöpään, auringon sietokyvyttömyyteen ja pigmenttimuutoksiin. UVB on valoa, joka muuttaa ihon ruskeaksi. UVB voi myös aiheuttaa palovammoja, DNA-vaurioita ja ihosyöpää.

SPF tarkoittaa auringonsuojakerrointa. Luku osoittaa, kuinka suuri osa auringonvalosta kulkee suojan läpi. SPF 50 tarkoittaa, että 1/50 auringon todellisesta UV-säteilystä pääsee iholle ja SPF 15 tarkoittaa, että 1/15 pääsee iholle. Jos aurinkovoidetta käytetään oikein, tämä tarkoittaa sitä, että henkilö, joka voi palaa auringossa 10 minuutissa ilman aurinkovoidetta, voi oleskella auringossa 150 minuutta suojakertoimella 15. Aurinkovoiteen valintaan vaikuttaa, millainen ihosi on, kuinka herkkä se on auringolle, mitä suojakerrointa käytät ja kuinka kauan vietät aikaa ulkona. Myös sillä, kuinka paljon voidetta käytät ja mitä teet, on merkitystä. Sinun tulee levittää aurinkovoidetta kahden tunnin välein, jos haluat hyvän suojan, ja käyttää mieluummin korkean kuin matalan suojakertoimen sisältävää aurinkovoidetta.

Tuotevertailu

Usein kysytyt kysymykset aurinkovoiteista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.4 / 5 (29 Vastausta)