Parastestiopas

Paras hopeashampoo 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 27.2.2023

Jos sinulla on vaaleat, valkoiset tai hopeanhohtoiset hiukset joko luonnostaan tai värjättynä, olet voinut huomata, että niihin voi ilmestyä ikäviä keltaisen sävyjä. Erityisesti kesällä, kun aurinko, uima-altaan kloorivesi ja merivesi pääsevät vahingoittamaan hiuksiamme. Tällöin hopeashampoo voi olla pelastuksesi. Se sisältää violetteja pigmenttejä, jotka häivyttävät keltaisuutta ja antavat hiuksille viileänsävyisen ja tasaisemman värin. Markkinoilta löytyy valtavasti erilaisia hopeashampoita, joten olemme helpottaneet valintaasi tekemällä laajan testin. Valitsimme viisi parasta hopeashampoota, joista Fanola Fanola No Yellow Schampoo selvisi testin voittajaksi.

Paras hopeashampoo testiemme perusteella

Valitessa parasta hopeashampoota on otettava huomioon monia asioita. Tärkeintä shampoolle on estää keltaisuutta ja antaa hiuksille viileämpi sävy. Lisäksi hinta on tärkeä asia. Kuinka paljon saat rahoillesi vastinetta? Miten tiiviissä muodossa tuote on? Miten sitä tulee käyttää? Vahingoittaako tai kuivattaako tuote hiuksia? Olemme sisällyttäneet arvioomme nämä kysymykset, sekä monia muita. Voit lukea alempaa sivulta löytyvästä osto-oppaastamme, mitkä seikat ovat mielestämme tärkeitä ottaa huomioon hopeashampoota valitessa. Testissämme olemme painottaneet erityisesti seuraavia asioita:

  • Lopputulos – Tärkeintä on, että hopeashampoo toimii ja antaa hiuksillesi viileän sävyn ilman keltaisuutta. Lisäksi huomioimme myös yleisiä tuloksia, kuten tuleeko hiuksista hopeashampoota käytettäessä kuivat vai kosteutetut, ja mikä on riski sille, että hiuksista tuleekin violetin tai sinertävän sävyiset.
  • Hinta ja koko – Kuinka paljon tuote maksaa, ja miten paljon tuotetta pitää käyttää halutun lopputuloksen saamiseksi. Tuotteen hinta-laatu-suhde on hyvin tärkeä, koska kyseessä on tuote, jota on ostettava säännöllisesti halutun lopputuloksen säilyttämiseksi.
  • Arviot ja käyttökokemukset – Voimme tietenkin kertoa vain omia kokemuksiamme lopputuloksesta, johon vaikuttavat myös hiusten väri ja laatu. Kannattaakin lukea, mitä muut asiakkaat tuotteesta ajattelevat. Näin saat paremman kuvan tuotteen vaikutuksista ja siitä, kuinka suosittu/tehokas hopeashampoo on.

1. Fanola No Yellow Schampoo

4.8
Koko
1 l
Teho
4/5

2. Milk Shake Silver Shine

4.6
Koko
0,3 l
Teho
4/5

3. Maria Nila Sheer Silver

4.3
Koko
0,35 l
Teho
5/5

4. Fudge Clean Blonde Damage Rewind

4.1
Koko
-
Teho
-

5. Ida Warg Silver Schampoo

3.8
Koko
0,25 l
Teho
3/5

Osto-opas: Hopeashampoon valinta

Ostaessasi hopeashampoota yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista on se, kuinka usein aiot tuotetta käyttää. Onko se tarkoitettu lähinnä päivittäiseen käyttöön vai satunnaisesti, esimerkiksi aurinkoisen päivän jälkeen, kun haluat estää hiuksiasi kellertymästä? Onko hopeashampoo tarkoitettu ainoastaan aurinkolomalle mukaan otettavaksi? Tai käytettäväksi joka toisen tai kolmannen hiustenpesun yhteydessä hiusten virkistämiseksi? Se, kuinka usein haluat tuotetta käyttää, vaikuttaa siihen, millainen shampoo sinun kannattaa ostaa. Alle olemme koonneet joitakin tärkeimmistä asioista, jotka tulisi muistaa hopeashampoota valitessa.

Määrä

Se, miten paljon tuotetta ostoksen yhteydessä saat, kertoo paljon siitä, miten hintansa väärti tuote on, sekä kuinka usein voit käyttää tuotetta ennen kuin sinun tarvitsee ostaa uusi. Monia hopeashampoita on saatavilla erikokoisina. Jos olet epävarma siitä, minkä shampoon haluat, suosittelemme, että ostat ensin pienen pullon/tuubin. Näin voit kokeilla, onko tuote oikea sinulle. Jos käytät shampoota usein, on yleensä paljon halvempaa ostaa suoraan isompi pullo. Näin säästät rahaa pitkällä tähtäimellä. Jos käytät tuotetta harvemmin, voi olla kannattavampaa ostaa keskikokoinen tuotepakkaus, joka on kätevä ottaa myös matkaan mukaan.

Käyttö

Hopeashampoissa on erilaisia ainesosia ja eroja siinä, miten tiiviissä muodossa ne ovat. Lopputulosta voi olla vaikea ennustaa, koska siihen vaikuttavia tekijöitä on niin runsaasti, eikä tuotetiedoissa aina kerrota tarkalleen, mikä eri aineiden pitoisuus on. Hinnan lisäksi se, miten paljon tuotetta on käytettävä, on selkeä merkki hopeashampoon tehokkuudesta. Suositeltu vaikutusaika kertoo varsin paljon siitä, miten tehokkaan tuotteen voi odottaa olevan. Mitä lyhyempi vaikutusaika, sitä korkeampipitoinen tuote on, ja päinvastoin. Etsi siis aina tieto suositellusta vaikutusajasta, jotta saat käsityksen tuotteen tehokkuudesta.

Hinta

Hopeashampoiden hinta voi vaihdella melko paljon. Hintaan vaikuttavat koko, koostumus ja tuotemerkki. Hyvin riittoisa hopeashampoo maksaa yleensä enemmän, joten se voi olla syynä, jos shampoo tuntuu mielestäsi kalliilta (joskus pitoisuuden ja ainesosien erottaminen toisistaan voi olla vaikeaa). Jos tiedät tarvitsevasi tiiviissä muodossa olevaa tuotetta, voi se olla hyvä syy satsata hopeashampooseen vähän enemmän rahaa.

Kaiken kaikkiaan voit luottaa hopeashampoon olevan laadukas, jos 250-350 ml:n kokoisen tuotteen hinta on noin 15-30 euroa. Tällainen hintataso on varsin yleinen. Jos tuote on kalliimpi tai edullisempi, on kyseessä joko luksus- tai halpabrändi tai tuotepitoisuus on huomattavasti tavallista korkeampi tai matalampi. (Kannattaakin tarkistaa aina ainesosien määrät päättäessäsi, onko kyseessä kallis tuote vai ei.)

Ainesosat/pitoisuudet

Jos aiot käyttää hopeashampoota suhteellisen usein, joko korvataksesi sillä tavallisen shampoon tai sen lisänä, kannattaa katsoa tarkemmin, mitä hopeashampoo sisältää. Jos haluat vaihtaa shampoota ja saada samat vaikutukset kuin aiemmin käyttämässäsi shampoossa on, on tärkeää, että voit verrata sen ja hopeashampoon ainesosaluetteloita keskenään.

Monet hopeashampoot ovat hyvin tiiviissä muodossa ja siksi vähemmän tehokkaita hiustenpesuun kuin tavalliset shampoot. Joten, jos aiot käyttää hopeashampoota usein, kannattaa sinun valita vähemmän tiiviissä muodossa oleva tuote. Jos haluat vähentää hiusten keltaisia sävyjä vain silloin tällöin, kannattaa etsiä tiivistetymmässä muodossa oleva hopeashampoo, joka on kuitenkin vähemmän tehokas kuin tavallinen shampoo.

Sertifikaatit

Hopeashampoon koostumukseen ja hintaan voivat vaikuttaa myös tuotteen sertifikaatit. Monet meistä haluavat käyttää tuotteita, jotka ovat ekologisia ja luonnonmukaisempia ja joita ei ole testattu eläinkokeilla. Ne ovat kuitenkin yleensä kalliimpia ja joskus myös vähemmän tehokkaita kuin tavalliset tuotteet. Tuotteen, jolla on useita sertifikaatteja voi ostaa hyvällä omallatunnolla. Se on samalla myös kalliimpi ja usein myös vähemmän tiiviissä muodossa. Tämä on yleistä, eikä tietenkään välttämättä koske kaikkia tuotteita, mutta kaiken kaikkiaan sertifikaattien määrä on hyvä mittari.

Arviot ja käyttökokemukset

Kannattaa tarkastella aina myös tuotteesta annettuja arvioita ja käyttökokemuksia. Ne kertovat paljon, mitä tuotteelta voi odottaa ja miten suositusta tuotteesta on kysymys. Valitettavasti hopeashampoiden soveltuvuus eri hiustyypeille ja -sävyille on hyvin yksilöllistä, joten monet shampoot saavat runsaasti sekä hyvin positiivisia, että hyvin negatiivisia arvioita. Kummatkin kannattaa lukea, jotta voit päätellä, miten tuote soveltuu juuri omille hiuksillesi. Loppujen lopuksi tuotetta on vain rohjettava kokeilla itse. Jos tuote on saanut todella hyviä arvosanoja ja arvosteluja, ovat ne selkeä osoitus sen tehokkuudesta.

Usein kysytyt kysymykset hopeashampoosta

Mikä hopeashampoo on paras?

Fanola No Yellow Schampoo voitti testimme, sillä tuotteella saa hyvän lopputuloksen, ja se on suosittu ja edullinen vaihtoehto. Ei ole kuitenkaan täysin varmaa, että se sopii juuri omiin mieltymyksiisi ja käyttötarkoituksiisi. Kannattaakin tutustua osto-oppaaseemme ja muihin suosituimpiin hopeashampoisiimme. Näin saat paremman kuvan siitä, millaisia shampoita on saatavilla ja mitä juuri sinun hiuksesi kaipaavat.

Miten hopeashampoo toimii?

Hopeashampoo sisältää violetteja pigmenttejä, jotka jäävät hiustesi pinnalle ja neutraloivat keltaisia ​​sävyjä. Se ei värjää hiuksiasi, vaikka siltä voisi näyttääkin, sillä pigmentit ainoastaan kietoutuvat hiussäikeiden ympärille. Joten vaikka hiuksiin tulisi violetteja sävyjä, häviävät ne vähitellen. Jos et ole antanut shampoon vaikuttaa liian pitkään tai käyttänyt sitä joka päivä, saatat joutua valkaisemaan hiuksesi päästäksesi eroon pigmentistä.

Mihin hopeashampoota käytetään?

Hopeashampoota käytetään estämään keltaisia ​​sävyjä vaaleissa, valkoisissa tai harmaissa hiuksissa (värjätyissä tai värjäämättömissä). Hopeashampoon violetit pigmentit neutraloivat keltaisuutta ja antavat hiuksille viileän sävyn.

Vahingoittaako hopeashampoo hiuksia?

Yleisesti ottaen ei, jos et käytä sitä liikaa. Hopeashampoo kun ei yksinkertaisesti ole tavallinen shampoo. Hopeasampoo ainoastaan lisää violettia pigmenttiä hiuksiin, ei muuta. Yleisin kritiikin aihe hopeashampoosta on, että se kuivattaa hiuksia. Jos sinulla on jo ennestään kuivat hiukset, kannattaa kenties antaa niille hieman ylimääräistä kosteutusta.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.5 / 5 (31 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää