Parastestiopas
Paras epilaattori 2024: Testi ja vertailu
TestitEpilaattori

Paras epilaattori 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Ihokarvat voivat joskus tuntua pahimmalta viholliseltamme, sillä monet meistä haluaisivat mieluiten pitää säärensä silkin sileinä. Silkin sileissä säärissä on se ongelma, että niitä on vaikea saada pysymään sellaisina. Haluaisimme saada pitkäkestoisia tuloksia ja välttyä punaisilta pilkuilta ja ihon ärtymiseltä. Epilaattori on ratkaisu näihin ongelmiin. Se toimii vahauksen tavoin, mutta sen sijaan että kiskaisisit irti suuren määrän ihokarvoja kerralla, epilaattorin pyörivän pään lukuisat pinsetit poimivat karvat yksitellen pois. Tällä tavalla ihokarva lähtee juurineen, jolloin se kasvaa takaisin hitaammin, kuin tavallisella vahauksella poistettu karva. Ihon ärsyyntymisen riski on kuitenkin paljon pienempi. Saat siis sileät sääret pidemmäksi aikaa ilman sitkeitä punaisia pilkkuja.

Olemme testanneet lukuisia epilaattoreita ja listanneet viisi mielestämme parasta. Testin parhaaksi nousi Panasonic Wet & Dry Epilator.

Paras epilaattori testiemme perusteella

Olemme ottaneet huomioon suuren määrän erilaisia tekijöitä arvioidessamme testaamiamme epilaattoreita. Alempaa sivultamme löydät osto-oppaan, josta voit lukea lisää siitä, mitkä asiat ovat mielestämme tärkeitä epilaattoria ostettaessa. Kaikkein olennaisimpia ovat kuitenkin seuraavat asiat:

  • Lopputulos - Kun puhutaan epilaattoreista tai ihokarvojen poistamisesta ylipäänsä, kaikkein tärkein on lopputulos. Tärkein arviointikriteerimme onkin ollut se, kuinka hyvin epilaattori poistaa karvoja ja kuinka pitkään tulos kestää.
  • Hinta - Kalliimmat tuotteet ovat useimmiten parempia, mutta kuinka paljon parempia? Onko kenties olemassa jokin edullinen epilaattori, joka antaa lähes saman tuloksen , mutta puoleen hintaan? Tämä on hyvin tärkeä näkökulma.
  • Hellävaraisuus - Usein epilaattorin käyttö on kivuttomampaa kuin vahaus, ja se myös ärsyttää ihoa vähemmän. Kummaltakaan harmilta ei voi täysin välttyä. Siksi arvioimme myös laitteen hellävaraisuutta ja sitä, miltä se tuntuu ihoa ja karvatuppia vasten sekä käytön aikana että sen jälkeen.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Panasonic Wet & Dry Epilator

4.5

Vedenkestävä

Kyllä

Langaton

Kyllä

Nopeustasoja

3

Trimmeri

Ei

2. Flawless Legs Rechargeable

4.3

Vedenkestävä

Ei

Langaton

Kyllä

Nopeustasoja

1

Trimmeri

Ei

3. Remington Smooth & Silky

4.1

Vedenkestävä

Ei

Langaton

Kyllä

Nopeustasoja

1

Trimmeri

Ei

4. Remington Smooth & Silky

4.0

Vedenkestävä

Ei

Langaton

Ei

Nopeustasoja

2

Trimmeri

Kyllä

5. Braun Silk-épil 5 5-620 Gentle

4.0

Vedenkestävä

Kyllä

Langaton

Kyllä

Nopeustasoja

2

Trimmeri

Kyllä

Osto-opas: Epilaattorin valinta

Epilaattorin tulee tarjota parempi "karvanpoistokokemus", etenkin tulosten suhteen. Sen käyttäminen voi laitteen laadusta ja hinnasta riippuen olla hiukan kivuliasta, mutta ei se yleensä paljon satu, jos et ole erityisen herkkä. Jos meiltä kysytään, epilaattorin käyttö voittaa aina vahauksen. Parasta on se, että epilaattorilla saa sekä paremman että kestävämmän tuloksen kuin ajelemalla tai vahaamalla. Epilaattori poistaa nekin pienet ja lyhyet karvat, jotka vahauksessa usein jäävät jäljelle. Ihoärsytys on hyvin vähäistä, ja tulos kestää useita viikkoja. Olemme koonneet alle joitakin asioita, joita sinun mielestämme pitäisi miettiä ennen kuin päätät, minkä epilaattorin ostat.

Pinsettien määrä

Pinsettien lukumäärä ei aina ilmene pakkausselosteessa, mutta tätä tietoa kannattaa kuitenkin etsiä. Mitä enemmän pinsettejä, sitä tehokkaammin ja usein myös hellävaraisemmin epilointi tapahtuu. Epilaattorin pinsettien määrä voi periaatteessa vaihdella parista harvasta jopa yli 70:een, ja tämä vaikuttaa sekä laitteen hintaan että tehokkuuteen. Jos tietoa pinsettien määrästä ei löydy, saattaa tuotteen kuva paljastaa, onko pinsettejä paljon vai vähän. Kuten sanottu, myös hinnasta voi päätellä jotain. Mitä kalliimpi laite, sitä enemmän pinsettejä. Kun pinsettejä on paljon, epilaattori toimii nopeammin, tehokkaammin ja hellävaraisemmin.

Vedenpitävyys

Kalliimmat ja akkukäyttöiset epilaattorit ovat usein vedenpitäviä. Onkin ihanaa käyttää epilaattoria kylvyn tai suihkun yhteydessä. Se tekee toimenpiteestä myös hellävaraisemman, sillä lämpö avaa karvatupet ja pehmentää ihoa. Tällöin epilaattori saa helpommin irrotettua karvat karvatupista. Hellävaraisuus lisääntyy, mutta toisaalta ihon ärtymisen riski kasvaa hieman. Jos haluat poistaa ihokarvasi kylvyn tai suihkun yhteydessä, muista sulkea karvatupit huuhtelemalla epiloidut ihoalueet melko kylmällä vedellä. Pehmennä lopuksi iho kosteusvoiteella.

Johto/akku

Se, toimiiko epilaattori akulla vai johdolla, kertoo sinulle, kuinka paljon voit laitetta käyttäessäsi liikkua. Tiedät sen perusteella myös, pitääkö epiloinnin tapahtua nopeasti vai ei. Monilla ladattavilla epilaattoreilla on usein melko huono akunkesto. Se voi tuntua turhauttavalta etenkin alussa, kun olet tottumaton ja varovainen laitetta käyttäessäsi. Akkukäyttöinen epilaattori antaa kuitenkin sinulle mahdollisuuden poistaa ihokarvasi missä haluat. Näiden mallien toinen hyvä puoli on se, että ne ovat vedenpitäviä. Johdossa kiinni olevat epilaattorit puolestaan toimivat aina tasaisen tehokkaasti juuri silloin kun haluat, mutta joudut olemaan pistorasian lähellä.

Nopeudet

Epilaattoreissa voi olla monia eri nopeusasetuksia, joten voit valita pyörimisnopeuden ja siten päättää, kuinka nopeasti ihokarvojen poisto tapahtuu. Suosittelemme lämpimästi, että käytät aina suurinta nopeutta, sillä usko tai älä: mitä nopeammin epilointi tapahtuu, sitä hellävaraisempaa se on. Lähes kaikissa epilaattoreissa on kaksi nopeutta, nopea ja hieman hitaampi. Voit olettaa näin olevan, jos tietoa nopeuksista ei mainita.

Lamppu

Epilaattorin lamppu on itse asiassa hämmästyttävän aliarvostettu toiminto. Lampun avulla näet epiloitavan alueen paremmin ja näet, onko alue tullut kokonaan käsitellyksi vai ei. Siitä on hyötyä erityisesti silloin, kun käytät epilaattoria suihkussa tai kylpyammeessa, missä valaistus on usein huonompi kuin peilin edessä tai tavallisen lampun alla. Riippumatta siitä, missä aiot epilaattoria käyttää, kannattaa valita sellainen laite, jossa on lamppu.

Arvosanat ja arvostelut

Suosittelemme usein erilaisten tuotteiden saamien arvosanojen ja arvosteluiden tarkistamista. Niiden avulla pääset käsitykseen siitä, miten hyvin ja tehokkaasti laite toimii. Et voi luottaa pelkästään arvosanoihin, mutta niiden avulla pääset alkuun. Jos haluat tutustua tuotteeseen ihan kunnolla, voit aina katsoa, onko joku tehnyt siitä Youtubeen arvostelun. Epilaattoreista ei tehdä kovin monia arvosteluita, mutta useimmat mallit on arvioitu ainakin pari kertaa. On kuitenkin aina parempi, jos arvosteluita on useita, sillä silloin et jää yhden näkemyksen varaan.

Lisävarusteet

Epilaattoreilla on lukuisia hyödyllisiä lisävarusteita, mutta myös monia vähemmän tarpeellisia. Niillä on aina oma tehtävänsä, mutta ne eivät ehkä kuitenkaan ole laitteen varsinaisen käyttötarkoituksen kannalta oleellisia. Epilaattorin hierova pää on mieluinen lisävaruste, sillä sen avulla saat pehmeimmät ihoalueet epiloitua hellävaraisesti. Trimmeripää puolestaan auttaa hankalassa paikassa olevan ihon epiloinnissa.

Muita hyödyllisiä lisävarusteita ovat esimerkiksi kapeampi pää kasvojen ja muiden tarkkuutta vaativien alueiden epilointia varten sekä säilytyspussi, jossa epilaattoria voi kätevästi säilyttää ja kuljettaa. Tarkista aina, mitä lisävarusteita tuotteeseen kuuluu ja päätä itse, kuinka tarpeellisilta ne tuntuvat.

Hinta

Hinta kertoo paljon epilaattorin tehokkuudesta, hellävaraisuudesta ja toiminnoista. Laitteen malli ja pinsettien määrä ratkaisevat pitkälti sen, kuinka nopeasti ja hellävaraisesti saat ihokarvat poistettua, ja niillä on suuri vaikutus myös hintaan. Kannattaa huomata, että kaikkien epilaattorien toimintatapa on periaatteessa aina sama: nopeasti pyörivän sylinterin pinsetit vetävät ihokarvat juurineen irti. Se tuntuu aina samalta, olipa laitteen hinta mikä hyvänsä. Kyse on vain siitä, kuinka hellävaraista käsittely on, ja kuinka kauan kestää, ennen kuin joudut toistamaan sen.

Hintaa nostavat myös laitteen toiminnot. Ostaessasi kalliimman epilaattorin, voit odottaa saavasi enemmän toimintoja ja ominaisuuksia. Epilaattori voi esimerkiksi olla akkukäyttöinen ja vedenpitävä, ja sen mukana voi tulla lisävarusteita. Lue näistä asioista lisää alta.

Tuotevertailu

TuoteVedenkestäväLangatonNopeustasojaTrimmeri
Panasonic Wet & Dry Epilator
4.5
KylläKyllä3Ei
Flawless Legs Rechargeable
4.3
EiKyllä1Ei
Remington Smooth & Silky
4.1
EiKyllä1Ei
Remington Smooth & Silky
4.0
EiEi2Kyllä
Braun Silk-épil 5 5-620 Gentle
4.0
KylläKyllä2Kyllä

Usein kysytyt kysymykset epilaattoreista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.4 / 5 (13 Vastausta)