Parastestiopas
Paras D vitamiini 2024: Testi ja vertailu
TestitD-vitamiini

Paras D vitamiini 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

D-vitamiinin puute on melko tavallista Suomessa. D-vitamiinilisän käyttö on suositeltavaa kaikille ihmisryhmille, jotka eivät saa D-vitamiinia muuten tarpeeksi. Näitä ryhmiä ovat alle 2-vuotiaat lapset, yli 75-vuotiaat aikuiset ja kaikki, jotka eivät syö kalaa tai D-vitamiinirikastettua ruokaa. Toisin sanoen D-vitamiinilisän ottaminen kuuluu monen ihmisen arkeen, ja se onkin yksi yleisimmistä Suomessa ostetuista vitamiineista. D-vitamiinilisä sisältää joskus vitamiinin imeytymisessä auttavia ainesosia, kuten kookosöljyä tai koliinia. Olemme testanneet useita eri vitamiinilisiä, ja listaamme 5 testivoittajaa tämän hetken parhaista D-vitamiinivalmisteista.

Paras D-vitamiini testiemme perusteella

D-vitamiini on hyvin yleinen vitamiini, joka vaikuttaa luidemme ja hampaidemme kalkkitasapainoon. Saamme D-vitamiinia luonnollisesti auringosta ja monista elintarvikkeista. Vitamiinilisää voi ottaa ympäri vuoden, mutta tärkeintä se on pimeiden kuukausien aikana syyskuusta huhtikuuhun. D-vitamiinin puute voi johtaa moniin eri sairauksiin. Varmistuaksesi siitä, että saat tarpeeksi D-vitamiinia, sinun kannattaa käyttää D-vitamiinilisää.

Suurin osa vitamiinilisistä sisältää 100 % D-vitamiinia ja joskus myös aineita, jotka tehostavat vitamiinin imeytymistä. Valmisteiden D-vitamiinipitoisuus on hyvin korkea, usein yli 1 000 % suosituksista. Tämä johtuu siitä, että keho ei pysty hyödyntämään koko pitoisuutta, vaan vain osan siitä. Pitoisuus on siis suuri, jotta saat vitamiinia oikean määrän. D-vitamiinipitoisuus ilmoitetaan usein kansainvälisen yksikön (KY) mukaan, jossa 1 mikrogramma D-vitamiinia vastaa 40 KY:tä.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Vitaprana Vitamin D3

4.7
Testivoittaja D-vitamiini

Koko

110 kapselia

D-vitamiinin pitoisuus

100 µg (4000 KY)
 • Erinomaine hinta-laatusuhde
 • Kapselit ovat nyt valmistettu pullulanista selluloosan sijaan, mikä helpottaa vatsan sulatusta
 • Korkea pitoisuus
 • Purkki on valmistettu kierrätetystä muovista

Tuotearvostelu

Vitaprana D-vitamiini D3 on pitkään ollut suosittu tuote, ja vuonna 2023 siihen on tehty pieniä parannuksia sekä ulkoasun että sisällön osalta. Aiemmin tummanruskean etiketin kanssa varustettu purkki on saanut modernin päivityksen.

Uusi Vitaprana D-vitamiini D3 -purkki on valmistettu kierrätetystä muovista, ja se on kirkas ja läpinäkyvä. Purkissa on nyt harmaa etiketti ja metallinen kansi. Tämä uusi muotoilu antaa tuotteelle raikkaan ja nykyaikaisen ilmeen.

Purkissa on 110 kapselia, joissa on 100 µg:n vahvuus. Yksi uusi ominaisuus tässä tuotteessa on se, että kapseli on valmistettu pullulanista, ei enää selluloosasta. Pullulan on paljon vatsaystävällisempi materiaali kuin selluloosa, mikä tekee Vitaprana D-vitamiini D3:sta entistä helpomman sulattaa.

Vitaprana D-vitamiini D3 on erittäin edullinen tuote, jota voimme lämpimästi suositella. Sen hyvä hinta-laatusuhde tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka tarvitsevat D-vitamiinilisää. Tuote tarjoaa runsaasti kapseleita ja sopivan vahvuuden päivittäiseen käyttöön.

Kokonaisuutena Vitaprana D-vitamiini D3 on hyvä valinta, joka on saanut uuden ilmeen ja parannuksia sisältöön. Sen valmistusmateriaalit ja vatsaystävällisyys tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon D-vitamiinin täydentämiseen.

1. Vitaprana Vitamin D3
4.7
Fitnesstukku

2. Luontaistukku D-vitamiini

4.4

Koko

120 kapselia

D-vitamiinin pitoisuus

100 µg (4000 KY)
 • Suunniteltu suomalaisille ja suomalaiseen ilmastoon
 • Suomessa valmistettu
 • Alennus saatavilla useamman paketin ostamisesta
 • Korkea pitoisuus
 • Yhden paketin hinta saattaa olla hieman korkea

Tuotearvostelu

Luontaistukku D-vitamiini on suomalaisille suunniteltu ja Suomessa valmistettu D-vitamiinituote, joka tarjoaa monia etuja suomalaisille asukkaille.

Yksi merkittävä etu on se, että tämä D-vitamiini on valmistettu erityisesti Suomen ilmastoon ja suomalaisten tarpeisiin. Suomessa talvet ovat pitkiä ja pimeitä, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti D-vitamiinin saantiin. Luontaistukku D-vitamiini on suunniteltu vastaamaan juuri näitä haasteita, jotta suomalaiset voisivat ylläpitää riittävää D-vitamiinitasoaan ympäri vuoden.

Toinen tärkeä seikka on tuotteen myyntikanava. Luontaistukku on sekä valmistaja että myyjä, mikä mahdollistaa halvemman hinnan mitä se muuten olisi ollut. Vaikka yksittäisen pakkauksen hinta saattaa tuntua hieman korkealta, suurempia määriä tilattaessa saa kuitenkin merkittävän alennuksen. Tämä on erittäin hyvä uutinen suomalaisille, jotka haluavat varmistaa riittävän D-vitamiinin saannin edullisesti.

Luontaistukku D-vitamiinissa on myös runsaasti kapseleita. Yksi pakkaus sisältää peräti 120 kapselia, ja jokainen kapseli sisältää 100 mikrogrammaa D-vitamiinia. Näin ollen yksi pakkaus kestää pitkään, ja käyttäjä voi olla varma siitä, että hänellä on tarpeeksi D-vitamiinia koko vuoden tarpeisiin.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Luontaistukku D-vitamiini on täysin vegaaninen tuote. Tämä on erittäin tärkeä tekijä kasvissyöjille ja vegaaneille, jotka haluavat varmistaa, että heidän käyttämänsä ravintolisät sopivat heidän ruokavalioonsa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Luontaistukku D-vitamiini on erinomainen valinta suomalaisille, jotka tarvitsevat laadukasta D-vitamiinilisää. Suunniteltu Suomen olosuhteisiin ja valmistettu suomalaisten tarpeisiin, tämä tuote tarjoaa kilpailukykyisen hinnan, runsaan määrän kapseleita, suositellun vahvuuden sekä täysin vegaanisen koostumuksen.

2. Luontaistukku D-vitamiini
4.4
Luontaistukku

3. Devisol Strong

4.2

Koko

100 tablettia

D-vitamiinin pitoisuus

100 µg (4000 KY)
 • Tabletit maustettu raikkaalla ja miedolla sitrushedelmän maulla
 • Sopii hyvin lapsille
 • Erittäin korkea hinta suhteessa tablettien määrään ja D-vitamiinipitoisuuteen

Tuotearvostelu

DeviSol Strong D3 on D-vitamiinivalmiste, josta voi löytää monia positiivisia piirteitä. Valmiste tulee pienessä oranssissa purkissa. Purkin sisältö koostuu 100 tabletista, ei kapseleista. Jokainen tabletti sisältää 100 mikrogrammaa D3-vitamiinia, mikä on suositeltu päivittäinen annos.

Mielenkiintoinen piirre näissä tabletteissa on niiden raikas ja mieto sitrushedelmän maku. Tämä tekee tablettien nielemisestä miellyttävämpää. Ne soveltuvat hyvin myös lapsille, jotka eivät välttämättä aina pidä tabletteja tai kapseleita, mutta hyvänmakuinen sitrushedelmän maku tekee siitä hauskempaa.

Yksi kuitenkin huomionarvoinen seikka on valmisteen korkea hinta suhteessa tablettien määrään ja D-vitamiinipitoisuuteen. Vaikka 100 mikrogramman D-vitamiinipitoisuus on korkea, monet saattavat pitää hintaa turhan korkeana.

3. Devisol Strong
4.2
Apteekkituotteet

4. Elexir Pharma D3-vitamiini

4.1

Koko

180 kapselia

D-vitamiinin pitoisuus

62,5 µg (2500 KY)
 • Laaja määrä kapseleita
 • Alhaisempi D-vitamiinipitoisuus
 • Korkea hinta suhteessa pitoisuuteen

Tuotearvostelu

D-vitamiini Elexir Pharma D3-vitamiini on monen kapselin tuote, joka tarjoaa käyttäjilleen pitkäaikaista D-vitamiinin lisäystä. Yhdessä purkissa on huimat 180 kapselia, mikä tarkoittaa, että jos aurinkoa ei ole riittävästi saatavilla, purkki riittää kattamaan D-vitamiinin tarpeen koko vuoden ajan.

Tämän D-vitamiinin pitoisuus on hieman matalampi kuin useimmissa muissa tuotteissa. Jokainen kapseli sisältää 62,5 mikrogrammaa D-vitamiinia, kun yleinen standardi on 100 mikrogrammaa. Tämä voi olla merkittävä tekijä niille, jotka tarvitsevat suurempia annoksia D-vitamiinia tai jotka haluavat täydentää puutettaan nopeasti. Kuitenkin niille, jotka etsivät kevyempää ja vähemmän intensiivistä D-vitamiinilisää, tämä tuote voi olla täydellinen vaihtoehto.

Kun tarkastellaan hintaa huomatan että se hieman liian korkea verrattuna tuotteen pitoisuuteen. Vaikka purkki sisältää suuren määrän kapseleita, pitoisuuden alhaisuus voi tehdä hinta-laatusuhteesta epäedullisen. Ostajien kannattaa punnita tarkkaan, miten paljon he tarvitsevat D-vitamiinia ja millainen pitoisuus sopii parhaiten heidän tarpeisiinsa ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Kaiken kaikkiaan D-vitamiini Elexir Pharma D3-vitamiini tarjoaa käyttäjilleen kätevän ja pitkäkestoisen D-vitamiinilisän. Se on erityisen hyvä vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat pienempää lisäannosta D-vitamiinia.

4. Elexir Pharma D3-vitamiini
4.1
Fitnesstukku

5. Puhdas+ Kasviperäinen D3-vitamiini

4.0

Koko

60 kapselia

D-vitamiinin pitoisuus

100 µg (4000 KY)
 • Vegaaninen D-vitamiini
 • Hyvä D-vitamiinipitoisuus kapselia kohti
 • Hinta on liian korkea kapselien määrään nähden
 • Markkinoilla on edullisempia vaihtoehtoja, vaikka kapseli sinänsä onkin hyvä

Tuotearvostelu

Puhdas+ Kasviperäinen D3 on kätevä D-vitamiinitabletti, joka sopii erityisesti vegaaneille. Tabletit on pakattu pieneen, värikkääseen purkkiin, ja jokaisessa purkissa on 60 tablettia. Olisimme toivoneet, että tablettien määrä olisi hieman suurempi.

D-vitamiinin pitoisuus tablettia kohti on kuitenkin hyvä, 100 mikrogrammaa. Tämä taso vastaa hyvin päivittäistä suositusta ja auttaa varmistamaan riittävän D-vitamiinin saannin.

Valitettavasti täytyy mainita, että tuotteen hinta on aivan liian korkea ottaen huomioon tablettien määrän. Vaikka ymmärrämme, että tämä ravintolisä on täysin vegaaninen, emme voi hyväksyä tällaista suurta hintaa. Markkinoilla on huomattavasti edullisempia vaihtoehtoja, vaikka tabletti itsessään onkin hyvä.

5. Puhdas+ Kasviperäinen D3-vitamiini
4.0
Olo-apteekki

Osto-opas: D-vitamiinin valinta

D-vitamiinin puutostila aiheuttaa monia erilaisia oireita, kuten väsymystä, lihaskipua ja kipua luustossa. Annossuositus vaihtelee maittain 400-1 000 KY:n välillä aikuiselle ihmiselle. Suomessa suositus on vähintään 400 KY:tä. Suomen pimeys on yksi hyvä syy käyttää D-vitamiinilisää, sillä aurinko on merkittävin D-vitamiinin lähde. Etenkin talvella tai silloin, kun vietämme paljon aikaa sisätiloissa, saamme aivan liian vähän D-vitamiinia. Käyttäessäsi vitamiinilisää sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, saatko tarpeeksi D-vitamiinia.

Tietyille riskiryhmille D-vitamiinin käyttö on erityisen tärkeää. Jos kuulut johonkin alla luetelluista riskiryhmistä, voi D-vitamiinilisä olla tärkeä tuote sinulle.

Ylipainoiset

Korkea BMI yhdistetään usein alhaiseen D-vitamiinitasoon. Se johtunee siitä, että D-vitamiini on rasvaliukoista ja suurempi keho tarvitsee enemmän D-vitamiinia. Jos BMI:si on yli 30, pitäisi sinun todella harkita ylimääräistä D-vitamiinilähdettä.

Vanhemmat ihmiset

Monilla vanhemmilla ihmisillä on D-vitamiinin puutos. Tämä johtuu siitä, että he usein viettävät suuren osan päivästä sisällä istuen. Monet vanhemmat ihmiset, joilla on todettu haurautta luissa, kärsivät myös D-vitamiinin puutoksesta.

Tumma iho

Jos sinulla on tummempi iho, ihosi ei tuota yhtä paljon D-vitamiinia, eikä auringon D-vitamiini imeydy yhtä hyvin kuin vaaleampaan ihoon. Tämä on Suomessa erityisen tärkeä muistaa, kun emme muutenkaan saa tarpeeksi auringonvaloa.

Liian vähän aurinkoa

Työskenteletkö öisin tai toimistossa, vai oletko ulkona aivan liian vähän? Silloin olet myös vaarassa saada liian vähän D-vitamiinia. Aurinko on ensisijainen D-vitamiinin lähde, ja jos et saa auringonvaloa, tarvitset todennäköisesti vitamiinilisän.

Erityisruokavalio

Jos olet esimerkiksi kasvissyöjä tai vegaani, voi olla että saat huomaamattasi liian vähän D-vitamiinia ruuastasi. Vitamiinilisä on yksinkertainen tapa varmistaa, että saat tarvitsemasi määrän vitamiinia, ilman että sinun tarvitsee muuttaa elämäntapaasi.

Tuotevertailu

TuoteKokoD-vitamiinin pitoisuus
Vitaprana Vitamin D3
4.7
110 kapselia100 µg (4000 KY)
Luontaistukku D-vitamiini
4.4
120 kapselia100 µg (4000 KY)
Devisol Strong
4.2
100 tablettia100 µg (4000 KY)
Elexir Pharma D3-vitamiini
4.1
180 kapselia62,5 µg (2500 KY)
Puhdas+ Kasviperäinen D3-vitamiini
4.0
60 kapselia100 µg (4000 KY)

Usein kysytyt kysymykset D-vitamiinista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.4 / 5 (62 Vastausta)