Parastestiopas
Paras C-vitamiini 2024: Testi ja vertailu
TestitC-vitamiini

Paras C-vitamiini 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

C vitamiini on elimistölle välttämätön ravintoaine, ja sillä on suuri vaikutus useisiin kehon tärkeimpiin toimintoihin. Se on vahva antioksidantti, joka vaikuttaa kaikkeen immuunijärjestelmästä ihoon. Halusitpa siis torjua syksyn kylmää tai parantaa ihosi terveyttä, c vitamiinilisä voi olla sinua varten. Olemme testanneet useita markkinoilla olevia c vitamiinilisiä ja valinneet näistä viisi, jotka mielestämme erottuvat tavalla tai toisella. Testin parhaaksi valikoitui Vita-C Chew.

Paras C-vitamiini testiemme perusteella

On monia asioita, jotka tulee pitää mielessä oikeanlaista lisäravinnetta valittaessa, eikä c vitamiini tee tähän poikkeusta. C vitamiinilisä sisältää yleensä ainoastaan c vitamiinia. Tuotteen sisällön ollessa yleensä hyvin samankaltainen on olemassa joitain muita tekijöitä, joille annamme paljon painoarvoa arvioissamme. Nämä ovat:

 • Hinta - Koska eri tuotteiden väliset sisältöerot ovat yleensä pieniä, on hinta usein ratkaiseva tekijä. Hinta voi vaihdella melko paljon eri tuotteiden välillä, vaikka sisältö olisikin täsmälleen sama. Tämä johtuu yleensä sekä valmistusprosessista että tuotteen valmistustavan kestävän kehityksen näkökulmista. Tämä voikin olla tärkeä asia monille, mutta kaiken kaikkiaan tärkeimmäksi nousee kuitenkin hinta silloin, kun tuotteet ovat laadullisesti samanlaiset.
 • Annos - Tuotteen sisältämien annosten lukumäärä riippuu yleensä paljon tuotteen hinnasta. Kuinka paljon saat rahoillasi? Se kuinka monta annosta tuote sisältää, ja kuinka paljon kukin annos maksaa, kertoo paljon tuotteen hinta-laatusuhteesta sekä siitä, miten usein uusia lisäravinteita joudutaan hankkimaan.
 • Arvosanat ja arvostelut - Lisäravinteiden vaikutusta on vaikea arvioida ja voimmekin lähteä liikkeelle lähinnä omista kokemuksistamme ja tutkimuksistamme. Muiden käyttäjien tuotteille antamat arvosanat ja arvostelut antavat kuitenkin myös paljon tietoa tuotteen mahdollisista vaikutuksista ja tehokkuudesta.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Vita-C Chew

4.7
testivoittaja C-vitamiini

Koko

150 tablettia

C-vitamiinia / annos

500 mg

Muoto

Purutabletti
 • Edullinen tuote, sopii kaikille, jotka tarvitsevat lisää C-vitamiinia
 • Korkea pitoisuus
 • Hyvä maku, mandariinin maku houkuttelee sekä aikuisia että lapsia
 • Kompakti pakkaus, jossa on peräti 150 pureskeltavaa tablettia
 • Vain mandariinin maku saatavilla, mikä ei ehkä sovi kaikkien makumieltymyksiin

Tuotearvostelu

Vita-C Chew on kompakti ja kätevä C-vitamiinitablettipurkki, joka on täynnä energiaa ja ravinteita. Tämä pieni muovipurkki sisältää 150 pureskeltavaa tablettia, mikä tarkoittaa, että yhdessä purkissa riittää C-vitamiinia pitkäksi aikaa.

Jokainen Vita-C Chewin tabletti sisältää korkean pitoisuuden, nimittäin 500 mg C-vitamiinia. Tällainen vahva pitoisuus on erityisen hyödyllinen esimerkiksi flunssakauden aikana tai stressaavien ajanjaksojen aikana, kun keho tarvitsee ylimääräistä tukea.

Vita-C Chewin erottaa monista muista C-vitamiinivalmisteista. Tabletit tulevat herkullisessa mandariinin maussa, mikä tekee niistä houkuttelevia sekä aikuisille että lapsille, jotka haluavat nauttia C-vitamiinista pureskelemalla. Tämä tekee Vita-C Chewista erityisen sopivan myös niille, joille on vaikea niellä pillereitä tai joilla on nielemisvaikeuksia.

Maku on todella hyvä. Pureskellessa vapautuu raikas ja hedelmäinen maku, joka tuo piristystä päivään. Lapset erityisesti pitävät tästä maukkaasta C-vitamiinilisästä.

Tuote on erittäin edullinen ja tarjoaa erinomaisen vastineen rahalle. Vita-C Chew sopii kaikille, jotka tarvitsevat C-vitamiinilisän, oli sitten kyseessä aikuinen tai lapsi. Lisäksi Vita-C Chewin kätevä purkki on helppo ottaa mukaan matkoille tai töihin, jotta C-vitamiinia voi nauttia missä tahansa ja milloin tahansa.

Yhteenvetona Vita-C Chew on erinomainen ja kätevä tapa täydentää päivittäistä C-vitamiinitarvetta. Se tarjoaa runsaan määrän C-vitamiinia, on hyvänmakuinen ja edullinen. Suosittelemme tätä tuotetta kaikille, jotka haluavat lisätä C-vitamiinin saantiaan helposti ja nautinnollisesti. Vita-C Chew on täydellinen valinta terveystietoisille ihmisille, jotka haluavat pitää huolta immuunijärjestelmästään ja yleisestä hyvinvoinnistaan.

1. Vita-C Chew
4.7
Apteekkituotteet

2. Elexir Pharma C-vitamin Komplex

4.5

Koko

120 tablettia

C-vitamiinia / annos

500 mg

Muoto

Tabletti
 • Täydellinen C-vitamiinilisä, joka sisältää useita aineita vahvistaakseen C-vitamiinin vaikutuksia
 • Bioflavonoidit ja ruusunmarjajauhe parantavat C-vitamiinin imeytymistä ja tehokkuutta
 • Jokainen tabletti sisältää korkean ja hyvän annoksen C-vitamiinia
 • Hinta on hieman korkeampi verrattuna muihin saman C-vitamiinimäärän sisältäviin tuotteisiin

Tuotearvostelu

Elexir Pharma C-vitamin Komplex on täydellinen C-vitamiinilisä, joka sisältää useita ainesosia vahvistaakseen C-vitamiinin vaikutuksia. Tuotepakkauksessa on 120 tablettia, mikä riittää neljäksi kuukaudeksi päivittäisessä käytössä. Jokainen tabletti sisältää 500 mg C-vitamiinia, mikä on korkea ja hyvä annostus, mutta se ei ole ainoa ainesosa. Siinä on myös bioflavonoideja ja ruusunmarjajauhetta.

Bioflavonoidit ovat luonnollisia yhdisteitä, jotka esiintyvät useissa kasveissa ja hedelmissä. Ne toimivat synergisesti C-vitamiinin kanssa ja voivat vahvistaa sen antioksidanttivaikutuksia. Bioflavonoidit auttavat myös parantamaan C-vitamiinin imeytymistä elimistössä, mikä tekee niistä erinomaisen lisän tässä C-vitamiinikompleksissa.

Ruusunmarjajauhe on luonnollinen lähde C-vitamiinille, mutta se sisältää myös muita hyödyllisiä ravintoaineita, kuten antioksidantteja ja flavonoideja. Ruusunmarjajauhe voi vahvistaa C-vitamiinin vaikutuksia ja tukea immuunijärjestelmän terveyttä.

Hinta tässä tuotteessa on hieman korkeampi verrattuna muihin saman määrän C-vitamiinia sisältäviin tuotteisiin. Kuitenkin hinta on hyväksyttävä muiden vahvistavien ainesosien vuoksi, jotka ovat mukana tässä tuotteessa. Nämä lisäaineet, kuten bioflavonoidit ja ruusunmarjajauhe, tarjoavat lisäetuja ja tekevät tästä C-vitamiinikompleksista erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat täydellisen lisäyksen päivittäiseen C-vitamiinin saantiin.

2. Elexir Pharma C-vitamin Komplex
4.5
Fitnesstukku

3. Puhdas+ C-vitamiinijauhe

4.3

Koko

200 g

C-vitamiinia / annos

1000 mg

Muoto

Jauhe
 • Korkealla C-vitamiinipitoisuudella varustettu jauhemuotoinen lisävalmiste
 • Vatsaystävällinen ja sopii myös herkkävatsaisille
 • Ei sisällä laktosia, gluteenia, sokeria tai makuaineita
 • Mahdollisuus ottaa pienempiä annoksia
 • Korkeampi hinta verrattuna muihin C-vitamiinituotteisiin mutta myös paljon korkeampi pitoisuus

Tuotearvostelu

Puhdas+ C-vitamiinijauhe on korkealaatuinen C-vitamiinilisä, joka tarjoaa tehokkaan ja kätevän tavan täyttää päivittäinen C-vitamiinitarve. Tämä jauhemuotoinen lisävalmiste sisältää erittäin korkean C-vitamiinipitoisuuden ja sopii parhaiten henkilöille, jotka tarvitsevat runsaasti C-vitamiinia.

Jauhepakkaus sisältää 200 grammaa C-vitamiinijauhetta, mikä riittää noin 180 annokseen, joista kullakin on noin 1,1 grammaa jauhetta. Jokainen annos sisältää 1000 mg C-vitamiinia, mikä on erinomainen pitoisuus täyttämään päivittäiset ravitsemustarpeet.

Puhdas+ C-vitamiinijauhe on erittäin vatsaystävällinen. Se ei sisällä laktoosia, gluteenia eikä muita eläinperäisiä ainesosia, joten se sopii täydellisesti myös vegaaneille. Lisäksi se ei sisällä sokeria tai makuaineita, mikä tekee siitä terveellisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat välttää ylimääräisiä lisäaineita.

Vaikka Puhdas+ C-vitamiinijauheen hinta saattaa olla korkeampi kuin muiden C-vitamiinituotteiden, on huomioitava, että sen pitoisuus on paljon korkeampi ja annoksia on runsaasti. Tämä tekee siitä itse asiassa edullisemman vaihtoehdon. Lisäksi tuotetta voi helposti annostella pienempiä määriä, jolloin se kestää erittäin pitkään.

3. Puhdas+ C-vitamiinijauhe
4.3
Apteekkituotteet

4. GAAM Vitamin C

4.3

Koko

90 Kapselia

C-vitamiinia / annos

250 mg

Muoto

Kapseli
 • Todella vahva C-vitamiinilisä
 • Hinta suhteessa pitoisuuteen ja kapselien määrään on erittäin edullinen
 • Monille pitoisuus voi olla liian korkea ja tarpeeton

Tuotearvostelu

GAAM Vitamin C on erittäin voimakas C-vitamiinilisä kapseleina. Purkissa on runsaat 90 kapselia. Jokainen kapseli sisältää 1000 mg C-vitamiinia, mikä on todella suuri määrä. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon niille, joilla on suuri C-vitamiinin tarve esimerkiksi immuniteetin tukemiseksi tai kylmän ja flunssan ehkäisemiseksi.

On kuitenkin syytä huomioida, että terveellisen ruokavalion noudattajille tämä voi olla liian suuri annos C-vitamiinia. Liiallinen C-vitamiinin saanti voi johtaa haittavaikutuksiin, kuten ruoansulatushäiriöihin tai ripuliin. Siksi on tärkeää arvioida omaa C-vitamiinitarvettaan ennen tämän lisäravinteen käyttöä.

Yksi pieni haittapuoli on se, että kapseleita on hankala jakaa pienempiin annoksiin. Kapseleita ei ole tarkoitettu jaettaviksi, toisin kuin pillereitä, jotka voidaan helposti puolittaa. Olisi kätevää, jos tuotteessa olisi mahdollisuus ottaa pienempiä annoksia kuin yksi kapseli, jolloin korkea C-vitamiinipitoisuus ei olisi ongelma niille, jotka tarvitsevat vähemmän.

Hinta suhteessa C-vitamiinin pitoisuuteen ja kapselien määrään on kuitenkin erittäin edullinen. Tämä tuote tarjoaa erinomaisen vastineen rahalle. Jos tarvitset suuria määriä C-vitamiinia esimerkiksi tiettyjen terveysongelmien tai harjoittelun tukemiseksi, tämä on erittäin hinta-laatusuhteeltaan hyvä vaihtoehto. Kuitenkin suurelle osalle ihmisistä tämä tuote voi olla liian vahva ja siten tarpeeton.

4. GAAM Vitamin C
4.3
Proteincompany

5. Multivita Ascorbin C-vitamiini

4.1

Koko

50 tablettia

C-vitamiinia / annos

500 mg

Muoto

Tabletti
 • Sopii hyvin niille, jotka ovat epävarmoja tarvitsevatko C-vitamiinilisää vai eivät
 • Hinta on alhainen ja vastaa hyvin odotuksiin
 • Vegaaninen tuote, jossa on vähän tarpeettomia lisäaineita
 • Saattaa tulla hieman kalliimmaksi, jos ostaa pienen pakkauksen sen sijaan, että ostaisi isomman

Tuotearvostelu

Multivita Ascorbin C-vitamiini on pieni purkki, jossa on 50 tablettia. Se sopii hyvin niille, jotka eivät ole varmoja tarvitsevatko C-vitamiinilisää vai eivät. Purkin kompakti koko tekee siitä kätevän ottaa mukaan matkoille tai töihin. Lisäksi se on helppo säilyttää pienessä tilassa kotona.

Tabletit sisältävät 500 mg C-vitamiinia, kuten useimmat puhdasta C-vitamiinilisää sisältävät tuotteet yleensäkin. Tämä annos on riittävä päivittäiseen tarpeeseen ja auttaa ylläpitämään immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Multivita Ascorbin C-vitamiinista ei löydy mitään erityistä moitittavaa sen C-vitamiinipitoisuuden suhteen.

Tässä tuotteessa on myös ilahduttavaa se, että se on vegaaninen. Se sopii hyvin kasvissyöjille ja vegaaneille, jotka haluavat täydentää C-vitamiinin saantiaan. Lisäksi se sisältää vain vähän tarpeettomia lisäaineita, mikä tekee siitä terveellisen valinnan.

Hinnaltaan Multivita Ascorbin C-vitamiini on erittäin kohtuullinen ja edullinen verrattuna muihin markkinoilla oleviin vastaaviin tuotteisiin. Toki, jos haluaa ostaa suuremman paketin, hinta voi olla hieman halvempi ja tarjota paremman hinta-laatusuhteen.

5. Multivita Ascorbin C-vitamiini
4.1
Olo-apteekki

Osto-Opas: C-vitamiinin valinta

Olemme koonneet tähän mielestämme tärkeimmät ominaisuudet c vitamiinia valittaessa. Tämä antaa sinulle selkeän kuvan siitä, mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi c vitamiinilisää. Näitä ominaisuuksia voidaan soveltaa useimpien lisäravinteiden valinnassa, ja voitkin hyödyntää näitä valitessasi oikeaa tuotetta lisäravinteiden viidakosta.

Hinta

Mitä tulee hintaan, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Joko menet helpoimman kautta ja valitset kaikkein halvimman lisän, ovathan tuotteet sisällöllisesti usein melko samanlaisia. Joissain tapauksissa hinta voi nousta hieman silloin, kun c vitamiinin kanssa on yhdistetty sen vaikutuksia tehostavia ainesosia. Toinen yleinen syy korkeampaan hintaan on kestävämpi ja orgaanisempi valmistusprosessi. Jos tämä on sinulle tärkeää, kannattaakin ehkä tutustua kalliimpien lisäravinteiden valmistusprosesseihin. Tällaisten tuotteiden valmistajat ovat usein innokkaita kertomaan prosesseistaan.

Sisältö

C vitamiinilisät sisältävät joko vain c vitamiinia tai esimerkiksi sitrushedelmien bioflavonoideja, jotka ovat sitrushedelmien sisältämiä antioksidantteja. Monet c vitamiinilisät sisältävät myös muita ainesosia, joilla on samanlaisia tai täydentäviä vaikutuksia parempien terveysvaikutusten saamiseksi. Nämä voivat olla esimerkiksi ruusunmarjauutetta tai sinkkiä. Näistä ruusunmarjat sisältävät puhtaasti vain c vitamiinia ja sinkki vaikuttaa immuunijärjestelmään. Jos etsit ensisijaisesti jotain vilustumiseen, sinkkilisä voi olla parempi. Silloin kun tuote sisältää enemmän ainesosia, kannattaa aina tarkistaa näiden vaikutus, sekä se sopivatko ne omiin tarpeisiisi.

Annosten lukumäärä

Se miten paljon tuotetta purkkisi sisältää vaikuttaa olennaisesti sen hinta-laatusuhteeseen. Annosten lukumäärällä on merkitystä myös siihen, miten usein joudut hankkimaan tuotetta lisää, mikäli olet siihen tyytyväinen. Silloin kun annosten hinta on hyvä, ja lukumäärä tarpeeksi suuri, saat sekä enemmän vastinetta rahoillesi että vältyt ostamasta uutta tuotetta yhtä usein ja saatat myös epätodennäköisemmin unohtaa tuotteen säännöllisen käytön.

Annostus

Lisäravinteiden annostukseen on hyvä kiinnittää huomiota. Monien mielestä useiden pillereiden nauttiminen päivittäin ei ole kovinkaan mukavaa. Kannattaakin aina tarkistaa suositukset. Useimpia c vitamiinilisiä suositellaan nauttimaan 1-2 kertaa päivässä, mikä on kohtuullista. C vitamiinin suurin vuorokausiannos on 2000 mg, joten voit vaihdella lisäravintoa sen sisällön mukaan. Suositus on noudattaa tuotteen annostusta (varsinkin jos se sisältää muutakin kuin c vitamiinia), eikä 2000 mg vuorokausirajaa tule ylittää, koska tämä voi aiheuttaa vatsavaivoja.

Arvostelut & arvosanat

Testaamiemme lisäravinteiden kohdalla lähdemme aina liikkeelle omista kokemuksistamme ja tutkimuksistamme. Koettavat vaikutukset ovat usein erittäin subjektiivisia ja halutessamme saada paremman käsityksen siitä, miten lisäravinteet ovat vaikuttaneet eri ihmisiin, tarkistamme aina, mitä on kirjoitettu ja mitä arvosanoja on annettu. Suosittelemme myös, että toimit itse samoin, koska tämä tuo sinulle parhaan käsityksen siitä, kuinka tehokas tuote mahdollisesti on ja millaisia vaikutuksia voit odottaa

Tuotevertailu

TuoteKokoC-vitamiinia / annosMuoto
Vita-C Chew
4.7
150 tablettia500 mgPurutabletti
Elexir Pharma C-vitamin Komplex
4.5
120 tablettia500 mgTabletti
Puhdas+ C-vitamiinijauhe
4.3
200 g1000 mgJauhe
GAAM Vitamin C
4.3
90 Kapselia250 mgKapseli
Multivita Ascorbin C-vitamiini
4.1
50 tablettia500 mgTabletti

Usein kysytyt kysymykset C-vitamiinista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.3 / 5 (51 Vastausta)