Parastestiopas
Paras ashwagandha 2024: Testi ja vertailu
TestitAshwagandha

Paras ashwagandha 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Ashwagandha (withania somnifera) on arvostettu yrtti, jota hyödynnetään intialaisessa Ayerveda-luonnonlääketieteessä. Sitä on käytetty yli 4000 vuoden ajan mm. stressin ja ahdistuksen lievittämiseen ja kehon immuunipuolustuksen vahvistamiseen. Markkinoilla on nykyisin monia eri ashwagandha-tuotteita. Valitsimme niiden joukosta 5 testivoittajaa, joita suosittelemme, jos harkitset ashwagandhan ostamista hyvinvointisi parantamiseksi.

Paras ashwagandha testiemme perusteella

Ashwagandhalla on monia käyttötarkoituksia, mutta eniten sitä käytetään stressihormoni kortisolin tasojen alentamiseen ja verensokerin tasapainottamiseen. Jos olet raskaana tai imetät, sinun tulee kysyä lääkärin neuvoa ennen kuin käytät ashwagandhaa. Olemme tutkineet seuraavia asioita ja arvostelleet tuotteet niiden perusteella:

 • Tuotetyyppi - Ashwagandha-ravintolisää on saatavissa monessa muodossa, joista yleisimmät ovat juurijauheuute tai koko kasvista tehty uute. Valmistuksessa käytetään kasvin eri osia, ja juuri voi olla joko raakaa tai kuivattua.
 • Annostus- Yksi aswagandhan hyvistä puolista on se, ettei sillä ole lainkaan tunnettuja sivuvaikutuksia, jos annostusohjeita on noudatettu. Suosittelemme, että noudatat tuotepakkauksen annostusohjetta, jotta saat parhaan mahdollisen tehon. Muutoin tuotetta voi käyttää tarvittaessa. Jatkuvalla päivittäisellä käytöllä on havaittu olevan positiivinen vaikutus muistiin ja kognitiivisiin toimintoihin. Siksi aswagandha-kapseleita kannattaa käyttää.
 • Muut asiat - Kiinnitimme huomiota tuotteen muihin ainesosiin, kuten mineraaleihin ja vitamiineihin, ja arvioimme, kuinka ne tukevat aswagandhan toivottuja vaikutuksia. Hinta on myös tärkeä tekijä, kuten myös valmistusprosessi eli se, onko tuote esimerkiksi ekologinen vai ei.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. KSM66 Ashwagandha

4.7
Testivoittaja Ashwagandha

Koko

120 kapselia

Ashwaganda / kapseli

300 mg
 • Yksi markkinoiden kliinisesti tutkituimmista ashwagandha-lisäravinteista
 • Sisältää täyden spektrin ekologisesti viljeltyä ashwagandha-uutetta
 • Erinomainen hinta-laatusuhde
 • Antaa milestämme enemmän energiaa ja parantaa mielialaa päivittäisessä elämässä

Tuotearvostelu

Harmonia KSM66 on yksi markkinoiden kliinisesti tutkituimmista ashwagandha-lisäravinteista. Sen erottuva piirre on sen sisältämä täyden spektrin luomuashwagandha-uute. Tämä tarkoittaa, että se sisältää kaikki aktiiviset aineosat, joita ashwagandha tarjoaa.

Jokainen pullo sisältää 120 kapselia, joiden avulla käyttäjä voi nauttia ashwagandhan eduista pitkän aikaa. Jokainen kapseli sisältää runsaasti 300 mg korkealaatuista ashwagandha-uutetta, mikä takaa tehokkaan annostuksen.

Valmistaja vakuuttaa, että yli 22 kliinistä tutkimusta tukevat tämän uutteen toimivuuden erilaisissa terveysnäkökohdissa. Tämä antaa käyttäjälle varmuuden siitä, että he käyttävät luotettavaa ja tehokasta tuotetta.

Omien kokemustemme perusteella voimme vakuuttaa, että kuukauden säännöllisen käytön jälkeen huomasimme merkittävän eron rauhallisuudessa ja mielentilassa. Stressin hallinta oli helpompaa, ja kokemamme levottomuuden tunne väheni huomattavasti. Lisäksi unemme parani, ja heräsimme virkistyneinä ja energisinä. Päivisin oli havaittavissa selkeästi enemmän energiaa ja parempi mieliala.

Mikä tekee vaikutuksen, on se, että vaikka tämä tuote on yksi markkinoiden parhaista ashwagandha-lisäravinteista, sen hinta on edelleen kohtuullinen verrattuna muihin samankaltaisiin tuotteisiin. Tämä tarkoittaa, että saat erinomaisen tuotteen hyvään hintaan. KSM66 on todellakin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta.

1. KSM66 Ashwagandha
4.7
Olo-apteekki

2. Luontaistukku Ashwagandha

4.4

Koko

60 kapselia

Ashwaganda / kapseli

500 mg
 • Suomalainen tuotevalmistaja
 • Erittäin korkea ashwagandhan pitoisuus
 • Mahdollisuus suuriin alennuksiin suuremmilla ostomäärillä
 • Positiiviset vaikutukset fyysiseen suorituskykyyn ja stressitasoihin
 • Vain 60 kapselin pakkaus
 • Joillekin annos saattaa olla liian suuri

Tuotearvostelu

Luontaistukku Ashwagandha on suomalainen ashwagandha-lisäravinne, joka tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon luonnollisten ainesosien ystäville. Jokainen kapseli sisältää suhteellisen suuren määrän ashwagandhaa, nimittäin 500 mg kapselia kohti. Jotkut saattavat kuitenkin kokea tämän annoksen hieman liian suureksi.

Vaikka yksi pakkaus sisältää vain 60 kapselia, voi olla varma siitä, että päivittäin tarvitaan vain yksi kapseli. Suhteen kapselien määrän ja pitoisuuden välillä on kuitenkin tasapaino. Sen sijaan, että saisi monta kapselia, tässä tuotteessa saa vähemmän, mutta korkeamman pitoisuuden.

Tuotteen vaikutukseen ei voi olla tyytymätön. Sekä fyysiset aktiviteetit tuntuivat helpommilta suorittaa kuormittavina hetkinä, ja stressitasot kokivat laskeneen verrattuna aiempaan. Lisäksi fyysisen aktiivisuuden jälkeen koettiin suurempaa rauhaa kuin normaalisti.

Tuotetta myydään vain valmistajan omassa verkkokaupassa kustannusten minimoimiseksi. Valmistaja tarjoaa myös suuria alennuksia sitä enemmän paketteja ostetaan. Alennus voi todella kasvaa suurella ostomäärällä, mikä tekee tuotteesta erittäin hinta-laatusuhteeltaan houkuttelevan. Yhden pakkauksen ostamisen hinta on täysin normaali, mutta useamman pakkauksen ostaminen tekee siitä huomattavasti edullisemman.

Luontaistukku Ashwagandha on kokonaisuutena järkevä valinta. Se tarjoaa suhteellisen suuret annokset, hyvä kapselien ja pitoisuuden suhde sekä houkutteleva hinta-laatusuhde tekevät tästä tuotteesta erottuvan vaihtoehdon.

2. Luontaistukku Ashwagandha
4.4
Luontaistukku

3. Vitaprana Ashwagandha

4.3

Koko

80 kapselia

Ashwaganda / kapseli

300 mg
 • Tehokas Sensoril-muoto ashwagandha-uutteessa
 • Korkkea withanolidi pitoisuus
 • Hieman liian kallis kapselimäärään nähden
 • Vaikutusten havaitseminen vei muutaman päivän

Tuotearvostelu

Vitaprana Ashwagandha on ravintolisä, joka väittää erottuvansa muista ashwagandha-tuotteista, mutta tämä on myös jotain, mitä kaikki yleensä haluavat väittää. Vaikka tuote tulee hieman pienemmässä, 80 kapselin purkissa, ei hinta ole juurikaan halvempi. Tästä syystä voimme odottaa, että tässä uutteessa on jotain erityistä.

Jokainen kapseli sisältää 300 mg ashwagandhaa. Tässä uutteessa on käytetty Sensoril-muotoa ashwagandha-uutteesta, joka on suojattu tavaramerkki ja tapa uuttaa uute. Ajatuksena on saada tehokkaampi uute, joka hyödyntää sekä ashwagandhan juurta että lehtiä. Tämän seurauksena näistä 300 mg ashwagandhasta 25 mg on withanolideja. Lisäksi kapseleihin on lisätty hieman piperiiniä optimaalisen imeytymisen takaamiseksi.

Kestikin muutaman päivän, ennen kuin huomasimme selkeän vaikutuksen, mutta sitten se iski. Suurin vaikutus oli henkinen rentoutuminen ilman väsymyksen tunnetta, päinvastoin. Olo oli virkeä, mutta samalla rentoutunut.

Pidämme tuotetta hyvänä, mutta ottaen huomioon myös hinnan, se on hieman liian kallis. Hinta ei täysin perustele sisältöä, vaikka withanolidejen pitoisuus onkin korkea.

3. Vitaprana Ashwagandha
4.3
Fitnesstukku

4. GAAM Health Series Ashwagandha

4.1

Koko

100

Ashwaganda / kapseli

500 mg
 • GAAM Ashwagandha on yksi markkinoiden edullisimmista ashwagandha-lisäravinteista
 • Korkea pitoisuus kapselia kohden
 • Puutteellinen tieto tuotteesta myyjien taholta
 • Vaikutus ei ollut yhtä vahva kuin joillain muilla tuotteilla

Tuotearvostelu

GAAM Ashwagandha on yksi edullisimmista ashwagandha-lisäravinteista, jotka ovat mukana testissämme. Lisäksi tämä on yksi testin korkeimman konsentraation tarjoavista tuotteista per kapseli, samalla sisältäen runsaasti kapseleita. Jokaisessa kapselissa on 500 mg ashwagandhaa, ja jokainen purkki sisältää 100 kapselia. Toisin sanoen purkissa on suuri määrä ashwagandhaa kokonaisuudessaan.

Tämän lisäravinteen myyjät eivät erittele paljon tietoa juuri tästä lisäravinteesta, vaan enemmän yleisesti ashwagandhasta. Tästä syystä meillä ei ole paljoa tietoa saatavilla.

Joka tapauksessa kokeilimme tuotetta ilman suuria odotuksia. Muutaman viikon käytön jälkeen huomasimme selvän eron, mutta emme aivan samassa määrin kuin joissain muissa tuotteissa. Uni tuntui parantuneen, samoin yleinen hyvinvointi. Olisimme kuitenkin odottaneet hieman enemmän huomioon ottaen konsentraatiot. Yksi syy hieman alhaisempaan vaikutukseen voisi olla ashwagandhan hieman heikompi laatu. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tällainen arviointi on loppujen lopuksi erittäin subjektiivinen.

Olemme kuitenkin tyytyväisiä tähän lisäravinteeseen, mutta mielestämme se toimii parhaiten aloittelijoille, koska saat paljon kapseleita edulliseen hintaan. Jos pidät tuotteen vaikutuksesta, uskomme, että on olemassa parempia ashwagandha-lisäravinteita.

4. GAAM Health Series Ashwagandha
4.1
Proteincompany

5. Star Nutrition Ultimate Ashwagandha

4.0

Koko

120 kapselia

Ashwaganda / kapseli

125 mg
 • Korkealaatuinen tuote, jossa käytetään Sensoril-menetelmää ashwagandhan uuttamiseen
 • Hyvä vaikutus unen laatuun ja rauhoittaa mieltä
 • Pieni ashwagandhan pitoisuus per kapseli
 • Kallis päiväannosta kohti

Tuotearvostelu

Star Nutrition Ultimate Ashwagandha on ravintolisä, joka on itse asiassa tullut erittäin suosituksi, mutta emme kuitenkaan ole täysin samaa mieltä tästä suosiosta.

Mustasta purkista löytyy peräti 120 kapselia, mikä on melko paljon. Toisaalta ashwagandhan pitoisuus per kapseli on hyvin alhainen, vain 125 mg.

Tämän lisäravinteen päivittäinen annos suositellaan olevan 2-4 kapselia. Jos ottaa kaksi aamulla ja kaksi illalla, yksi purkki riittää vain 30 päiväksi. Pitkällä aikavälillä tästä tulee itse asiassa yksi kalliimmista ashwagandha-lisäravinteista.

Sen sijaan he ovat onnistuneet säilyttämään melko korkean laadun lisäravinteessa. Uute koostuu sekä juurista että lehdistä, ja siinä käytetään patentoitua Sensoril-menetelmää. Tämän menetelmän avulla saadaan korkeampi withanolidien taso, mikä parantaa lisäravinteen vaikutusta.

Noin kuukausi ensimmäisen annoksen jälkeen, otettuamme päivittäin 3 kapselia, voimme sanoa, että vaikutus on todella hyvä. Se ei ole paras lisäravinne, jota olemme kokeilleet, mutta kaukana huonoimmasta. Huomasimme, että päivän aikana vaikutus ei ollut yhtä selvä, joten otimme suurimman osan kapseleista iltapäivällä tai illalla. Nukahtaminen oli paljon helpompaa ja mieli oli rauhallisempi.

Suurin haittapuoli on juuri hinta. Usein tapahtuu, että tuote sinänsä on hyvä, mutta hinta tekee siitä tarpeettoman kalliin pitkällä aikavälillä verrattuna muihin vaihtoehtoihin, ja niin on myös tässä tapauksessa.

5. Star Nutrition Ultimate Ashwagandha
4.0
Fitnesstukku

Ashwagandhan terveysvaikutukset

Aswagandhaa on käytetty jo tuhansia vuosia. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että sillä on useita positiivisia vaikutuksia ihmisiin. Niistä tunnetuimpia ovat sen kyky lieventää stressiä ja ahdistusta. Olemme tutustuneet moniin tutkimuksiin ja koonneet yhteen kaikki vaikutukset, joita aswagandhalla todistetusti on.

Stressi, ahdistus ja väsymys

Stressi on nyky-yhteiskunnassa yleinen ongelma. Jos se toistuu usein ja kestää pitkään, lisääntyy stressihormoni kortisolin tuotanto elimistössä. Hormoni hajottaa lihaksia, nostaa verensokeria ja kehon insuliinipitoisuutta, jolloin kehon solujen energiantuotanto vähenee. Se aiheuttaa väsymystä ja levottomuutta, mikä puolestaan voi johtaa loppuunpalamiseen ja uupumusoireyhtymään. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aswagandha voi sekä normalisoida kortisolitasoja että alentaa verensokeritasoja. Eräässä tutkimuksessa tutkittiin 64 henkilöä, jotka potivat kroonista stressiä. Tutkimustulosten mukaan heidän ahdistuksensa ja unettomuutensa vähenivät 69 % päivittäisen aswagandhan käytön seurauksena.

Syöpää ehkäisevät ominaisuudet

Useissa tutkimuksissa on havaittu, että aswagandhalla on syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia. Aswagandha edistää mm. apotoosin syntyä. Apoptoosi tarkoittaa ohjelmoitunutta solukuolemaa, joka on elimistön paras suojakeino esimerkiksi haitallisia syöpäsoluja vastaan. Aswagandha myös edistää reaktiivisten happilajien muodostumista, minkä uskotaan estävän uusien syöpäsolujen syntymistä. Tutkimustulosten mukaan aswagandhalla on positiivisia vaikutusta monenlaisten syöpien ehkäisemisessä, mm. rinta-, keuhko-, munasarja-, paksusuoli- ja peräsuolisyövän.

Muisti ja keskittymiskyky

Perinteisesti aswagandhaa on käytetty henkisten kykyjen parantamiseen. Nykyaikaisissa tutkimuksissa on osittain vahvistettu, että aswagandha vaikuttaa muistiin ja keskittymiskykyyn. Eräässä tutkimuksessa osoitettiin, että aswagandha-valmistetta käyttäneiden koehenkilöiden kyvyt parantuivat, ja he saivat muisti- ja keskittymistesteissä parempia tuloksia kuin kontrolliryhmä.

Lisääntynyt lihasmassa ja rasvanpoltto

Aswagandhan annostusta koskevassa tutkimuksessa havaittiin huomattavaa lihasvoiman kasvua niillä henkilöillä, joiden päiväannos oli 30-päiväisen kokeen aikana 780 - 1250 mg. Toisessa tutkimuksessa tutkittiin aswagandhaa yhdistettynä voimaharjoitteluun, ja koehenkilöiden lihasmassa ja rasvanpoltto lisääntyivät merkittävästi.

Miesten kohonneet testosteronitasot ja hedelmällisyyden lisääntyminen

Kahdessa erillisessä tutkimuksessa on havaittu aswagandha-ravintolisää saaneiden koehenkilöiden veren antioksidantti- ja testosteronitasojen nousseen. Molemmissa tutkimuksissa myös miesten hedelmällisyys lisääntyi, mm. siksi, että siittiöiden määrä ja liikkuvuus kasvoi.

Tuotevertailu

TuoteKokoAshwaganda / kapseli
KSM66 Ashwagandha
4.7
120 kapselia300 mg
Luontaistukku Ashwagandha
4.4
60 kapselia500 mg
Vitaprana Ashwagandha
4.3
80 kapselia300 mg
GAAM Health Series Ashwagandha
4.1
100500 mg
Star Nutrition Ultimate Ashwagandha
4.0
120 kapselia125 mg

Usein kysytyt kysymykset kreatiinista aswagandhasta

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.8 / 5 (34 Vastausta)