Parastestiopas
Paras proteiinipatukka 2024: Testi ja vertailu
TestitProteiinipatukka

Paras proteiinipatukka 2024: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 2.10.2023

Proteiinipatukat ovat täydellinen välipala sinulle, jos elämäntapasi on aktiivinen ja treenaat säännöllisesti. Niistä saa paljon energiaa ja reilun lisäannoksen proteiinia. Proteiinipatukka sisältää yleensä noin 15-20 grammaa proteiinia, mutta melko vähän kaloreita, noin 200 kcal. Proteiinipatukka on helppo ottaa mukaan töihin ja kuntosalille, ja jos ostat niitä monipakkauksissa, ne eivät edes maksa kovin paljon. Monipakkaus on huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin yksittäisten proteiinipatukoiden ostaminen kaupasta tai kioskilta. Olemme testanneet suuren määrän proteiinipatukoita ja tulleet siihen tulokseen, että Star Nutrition Protein Bar on paras vaihtoehto

Paras proteiinipatukka testiemme perusteella

Proteiinipatukoita on monenlaisia. Niitä voi syödä välipalana, kahvin kanssa, naposteltavana tai ateriankorvikkeena. Olemme vertailleet ja testanneet proteiinipatukoita, jotka soveltuvat etenkin välipalaksi paljon treenaaville tai laihduttajille. Tutkimme tarkemmin ravintosisältöä, hintaa, makua ja koostumusta. Ravintosisältö on erittäin tärkeä, sillä et halua ostaa naamioitua suklaapatukkaa, joka on oikeasti vain proteiinipitoista karkkia. Et myöskään halua kuivaa, kovaa ja lähes syömäkelvotonta proteiinipatukkaa. Etsimme siis tuotetta, jossa terveellisyys ja hyvä maku kulkevat käsi kädessä.

 • Proteiinipitoisuus - Proteiinipitoisuuden tulee olla noin 30 %, jotta patukasta saa yhtä paljon proteiinia kuin ateriasta. Jos proteiinipitoisuus on alhaisempi, sisältää tuote yleensä enemmän hiilihydraatteja, mikä ei välttämättä ole paha asia. Mutta kun kyse on proteiinipatukasta, haluat tietysti saada rahojesi vastineeksi mahdollisimman paljon proteiinia.
 • Koostumus ja maku Helposti syötävä proteiinipatukka on täydellinen välipala! Hylkäsimme välittömästi kuivat, kovat ja mauttomat patukat. Hyvän proteiinipatukan tulee olla mehukas, pehmeä ja maultaan tasapainoinen. Makuvaihtoehtoja saa mielellään olla paljon, jotta ei tarvitse syödä joka kerta saman makuista proteiinipatukkaa.
 • Hinta-laatusuhde - Hintaa verrattiin sisältöön ja makuelämykseen. Monipakkauksen, tai useamman monipakkauksen, ostaminen on aina edullisinta, joten valitse suosikkisi ja hamstraa! Siitä syntyy ajan mittaan säästöä.

Toplistan tuotteet ja testivoittaja

1. Star Nutrition Protein Bar

4.6
Testivoittaja proteiinipatukka

Määrä

12 patukkaa

Kcal / patukka

196 kcal

Proteiinia / patukka

20 g

Patukan paino

55 g
 • Monipuolinen ja tasapainoinen ravintosisältö
 • Edullinen hinta
 • Erittäin hyvä maku
 • Ei lisättyä sokeria

Tuotearvostelu

Star Nutrition Protein bar on todella loistava proteiinipatukka, joka täyttää vaativimmatkin odotukset. Sen monipuolinen ja tasapainoinen ravintosisältö tekee siitä erinomaisen välipalan niin urheilijoille kuin aktiivisille liikkujillekin. Yksi kartonki sisältää peräti 12 herkullista patukkaa, mikä tekee siitä erityisen kätevän vaihtoehdon heille, jotka haluavat pitää terveellistä välipalaa aina mukanaan.

Proteiinipitoisuus on erityisen tärkeä tekijä proteiinipatukoissa, ja Star Nutrition Protein bar ei tuota pettymystä tällä saralla. Jokaisessa patukassa on upeat 20 grammaa korkealaatuista proteiinia. Tämä auttaa kehoa palautumaan tehokkaasti harjoitusten jälkeen ja edistää lihasmassan kasvua. Proteiinin lisäksi patukka sisältää vain 194 kcal, mikä tekee siitä kevyen vaihtoehdon niille, jotka haluavat pitää kalorimäärän kurissa.

On myös tärkeää mainita, että Star Nutrition Protein bar ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Makeus tulee luonnollisista ainesosista ja makeutusaineista. Tämä tekee patukasta terveellisen valinnan niille, jotka haluavat välttää ylimääräisen sokerin käyttöä, mutta silti nauttia herkullisesta välipalasta. Gluteenittomuus on toinen tärkeä ominaisuus joka tekee patukasta sopivan myös keliaakikoille ja gluteeni-intoleranssista kärsiville.

Star Nutrition Protein bar on saatavilla useissa eri mauissa, joista jokainen voi valita oman suosikkinsa. Itse kokeilimme Choco Brownie -makua, ja se oli todellinen makuelämys. Patukan koostumus oli erinomainen - se ei ollut liian sitkeä eikä liian kova, vaan tarjosi juuri sopivan purtavan. Choco Brownie -maussa oli selkeä suklaan maku ilman liiallista makeutta, mikä teki siitä miellyttävän herkullisen.

Star Nutrition Protein bar on yksi markkinoiden edullisimmista vaihtoehdoista. Vaikka patukka tarjoaa erinomaisen ravintosisällön ja laadukkaan maun, sen hinta on varsin kohtuullinen.

Kaiken kaikkiaan Star Nutrition Protein bar on loistava proteiinipatukka, joka tarjoaa tasapainoisen ravintosisällön, herkullisen maun ja edullisen hinnan. Suosittelemme sitä kaikille, jotka etsivät terveellistä ja kätevää välipalaa urheilulliseen elämäntapaan. Oli sitten kyseessä treenin jälkeinen palautuminen, lihasmassan kasvattaminen tai yksinkertaisesti herkullinen herkku, Star Nutrition Protein bar on täydellinen valinta.

1. Star Nutrition Protein Bar
4.6
Fitnesstukku

2. Goodlife Proteinbar

4.3

Määrä

15 patukkaa

Kcal / patukka

190 kcal

Proteiinia / patukka

16 g

Patukan paino

50 g
 • Pyrkii vähentämään keinotekoisten aineiden käyttöä
 • Hinta-laatusuhde on hyvä
 • Luonnollinen koostumus
 • Tarjoaa enemmän patukoita samaan hintaan korkeamman proteiinipitoisuuden sijasta
 • Joillekin saattaa olla liian makea
 • Proteiinipitoisuus patukkaa kohti on hieman matalampi kuin joissain muissa vaihtoehdoissa

Tuotearvostelu

Goodlife Proteinbars on osoittautunut erinomaiseksi proteiinipatukaksi, joka täyttää kaikki odotukset. Sen monipuolinen ja luonnollinen koostumus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon terveelliseen välipalaan. Patukat toimitetaan kätevässä 15 kappaleen pakkauksessa, mikä takaa riittävän varaston pidemmäksikin aikaa.

Yksi Goodlife Proteinbarsin huomionarvoisista eduista on sen pyrkimys vähentää keinotekoisten aineiden käyttöä. Sen sijaan patukat on makeutettu aidoilla sokerilla, mikä antaa niille miellyttävän ja luonnollisen maun.

Jokaisessa Goodlife Proteinbars-patukassa on noin 15 grammaa proteiinia ja noin 190 kilokaloria, riippuen valitusta mausta. Vaikka proteiinipitoisuus saattaa olla hieman alhaisempi kuin joissain muissa proteiinipatukoissa, Goodlife kompensoi sen tarjoamalla enemmän patukoita samalla hinnalla.

Goodlife Proteinbarsin makuvalikoima ei ehkä ole laajin, mutta olemme testanneet Chocolate Fantasy -maun, ja se oli todella herkullinen. Suklaan maku oli selkeä ja houkutteleva. Arvostamme erityisesti sitä, että patukat on makeutettu vain luonnollisilla aineksilla, kuten aitolla sokerilla. Kuitenkin on hyvä mainita, että jotkut saattavat pitää sitä hieman liian makeana.

Patukoiden koostumus oli luonnollinen mikä teki niistä miellyttävän syötäviä. Chocolae Fantasy tarjosi juuri sopivan tasapainon herkullisen suklaan ja makeuden välillä. Patukan koostumus oli pehmeä ja helposti purettava.

Goodlife Proteinbars tarjoaa myös hyvän hinta-laatusuhteen. Vaikka proteiinipitoisuus voisi olla hieman korkeampi, huomattava määrä patukoita, joita saa pakkauksessa, tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

Kokonaisuutena Goodlife Proteinbars on osoittautunut maistuvaksi ja käteväksi proteiinipatukaksi, joka tarjoaa luonnollisen ja tasapainoisen välipalan. Vaikka valikoima ei ole laaja, valitsemamme Chocolate Fantasy -maku oli herkullinen ja miellyttävä. Vaikka proteiinipitoisuus voisi olla hieman korkeampi, patukoiden määrä ja kohtuullinen hinta tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon proteiininsaantiin. Suosittelemme Goodlife Proteinbarsia kaikille, jotka etsivät herkullista ja kätevää proteiinilähdettä päivittäiseen ruokavalioon tai välipalaksi liikuntasuoritusten jälkeen.

2. Goodlife Proteinbar
4.3
Proteincompany

3. Goodlife Deluxe

4.2

Määrä

12 patukkaa

Kcal / patukka

232 kcal

Proteiinia / patukka

19 g

Patukan paino

60 g

Tuotearvostelu

Goodlife Deluxe proteiinipatukka on tunnetun proteiinipatukkavalmistajan, Goodlifen, valmistama herkullisempi ja parempi vaihtoehto. Goodlife on tunnettu toimija proteiinipatukoiden markkinoilla, ja heidän Deluxe-patukkansa lupaa olla hieman maukkaampi ja laadukkaampi vaihtoehto.

Deluxe-patukassa on hieman enemmän proteiinia kuin Goodlifen perinteisessä proteiinipatukassa, mutta samalla se sisältää myös enemmän kaloreita. Yhdessä patukassa on 19 grammaa proteiinia, mikä on hyvä määrä, mutta samalla siinä on myös 232 kilokaloria. Tämä kalorimäärä voi tuntua hieman korkealta verrattuna patukan sisältämään proteiinimäärään.

Patukan sisältö on suunniteltu siten, että siinä on hyvin vähän puhdasta sokeria. Sen sijaan patukka on makeutettu polyoleilla, jotka auttavat pitämään energiatason matalana ja estävät verensokerin nopeita nousuja. Tämä tekee patukasta sopivan vaihtoehdon niille, jotka haluavat välttää liiallista sokerin saantia.

Valikoimassa on saatavilla vain kaksi eri makua, joista yksi on Chocolate Caramel Peanut jota olemme itse testanneet. Goodlife tuo ajoittain markkinoille uusia makuja. Chocolate Caramel Peanut -maku on herkullinen, mutta olisi voinut olla hieman makeampi. Joissakin tapauksissa saattaa tuntea hyvin pienen kemiallisen jälkimaun, jota emme valitettavasti pysty täysin tunnistamaan. Koostumukseltaan patukka on hieman liian pehmeä. Se kuitenkin säilyttää täydellisen rakenteensa kylmässä säässä, mutta huoneenlämmössä se saattaa olla hieman liian löysä.

Yksi haittapuoli on hinta, joka voi tuntua hieman korkealta verrattuna patukan sisältöön. Kuitenkin, jos arvostaa vähäisemmän sokerin sisältäviä patukoita ja etsii vaihtelua proteiinipatukoiden makumaailmassa, Goodlife Deluxe proteiinipatukka voi silti olla erinomainen valinta.

Yhteenvetona Goodlife Deluxe proteiinipatukka tarjoaa herkullisen vaihtoehdon proteiininsaantiin, mutta hinta ja kalorimäärä proteiinimäärään nähden voivat olla haittapuolia. Suosittelemme sitä erityisesti niille, jotka arvostavat vähemmän sokeria sisältäviä patukoita ja jotka etsivät vaihtelua proteiinipatukoiden makumaailmassa.

3. Goodlife Deluxe
4.2
Fitnesstukku

4. Star Nutrition Vegan Protein bar

4.1

Määrä

12 patukkaa

Kcal / patukka

223 kcal

Proteiinia / patukka

18 g

Patukan paino

55 g
 • Vegaaninen proteiinipatukka
 • Matala sokeripitoisuus
 • Miellyttävä makuelämys
 • Hieman korkea kalorimäärä
 • Rajoitettu valikoima makuja
 • Jotkut saattavat pitää patukkaa hieman liian kovana

Tuotearvostelu

Star Nutrition Vegan Protein Bar on noussut suosioon vegaanisten proteiinipatukoiden joukossa. Merkki on tunnettu laadukkaista tuotteistaan, ja Vegan Protein Bar ei tee poikkeusta.

Tämä herkullinen proteiinipatukka toimitetaan kätevässä 12 patukan pakkauksessa. Tämä antaa mahdollisuuden nauttia pitkään kestävästä proteiinilähteestä ilman jatkuvaa huolta ostoksista.

Jokaisessa patukassa on 18 grammaa proteiinia ja 223 kcal. Vaikka proteiinimäärä onkin kohtuullinen, olisimme toivoneet hieman enemmän proteiinia ja vähemmän kaloreita yhdessä patukassa. Tämä auttaisi paremmin täyttämään aktiivisen henkilön ravitsemukselliset tarpeet.

Miellyttävä yllätys Vegan Protein Barissa on sen matala sokeripitoisuus. Sen sijaan, että käytettäisiin perinteisiä sokerilähteitä, patukoissa käytetään polyoleja, jotka antavat makeutta ilman sokerin haitallisia vaikutuksia. Tämä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon sokeria välttäville tai vähentäville.

Vegan Protein Barin valikoima ei ole laaja, mutta aika ajoin markkinoille tulee uusia makuja, samalla kun jotkut vanhat saattavat poistua valikoimasta. Pääsimme testaamaan Raspberry Chocolate -makua, joka tarjosi sopivan tasapainon suklaan ja marjojen välillä. Maku oli miellyttävän makea, ja patukka oli konsistenssiltaan rapea. Jotkut saattavat kuitenkin pitää sitä hieman liian kovana.

Hintataso on kohtuullinen ottaen huomioon paketissa olevien patukoiden määrän. Vegan Protein Barit eivät ole ylihinnoiteltuja, mutta eivät myöskään erityisen halpoja. Ne tarjoavat hinta-laatusuhteeltaan hyvän vaihtoehdon proteiinipatukoiden markkinoilla.

Kaiken kaikkiaan Star Nutrition Vegan Protein Bar on varteenotettava vaihtoehto niille, jotka etsivät laadukasta vegaanista proteiinilähdettä. Vaikka proteiinimäärä voisi olla hieman suurempi, patukat tarjoavat silti herkullisen ja ravitsevan välipalan aktiiviseen elämäntapaan.

4. Star Nutrition Vegan Protein bar
4.1
Fitnesstukku

5. Slender Chef Protein Crisp

3.9

Määrä

24 patukkaa

Kcal / patukka

99 kcal

Proteiinia / patukka

4 g

Patukan paino

20 g
 • Rapeat ja herkulliset suklaamaut miellyttävät makunystyröitä
 • Erinomainen vaihtoehto nopeaan nälän tyydyttämiseen ja pienen proteiinimäärän saantiin
 • Vain 4 g proteiinia per patukka
 • Liian korkea kaloripitoisuus verrattuna pienempään proteiinimäärään

Tuotearvostelu

Slender Chef Protein Crisp on proteiinipatukka, joka poikkeaa suuresti tavallisista proteiinipatukoista.

Tämä proteiinipatukka on erittäin pienikokoinen, mutta paketissa on peräti 24 patukkaa. Jokainen patukka painaa vain 20 grammaa, kun taas useimmat muut proteiinipatukat painavat noin 50 grammaa. Slender Chef Protein Crisp on mielenkiintoinen sekoitus suklaapatukasta ja proteiinipatukasta. Tämä tekee siitä erilaisen vaihtoehdon proteiinipatukoiden joukossa.

Valitettavasti tässä patukassa proteiinipitoisuus on vain 4 grammaa, kun taas kalorimäärä on 99 kilokaloria. Tämä tarkoittaa, että suhteessa proteiinimäärään patukassa on liian paljon kaloreita. Tämä tekee Slender Chef Protein Crispistä hieman epäterveellisemmän pitkällä aikavälillä. Se sopii kuitenkin erinomaisesti nopeaan nälän tyydyttämiseen ja pienen proteiinin saantiin.

Patukassa on rapea ja herkullinen suklaamaku, joka miellyttää makunystyröitä.

On kuitenkin syytä huomata, että tämä proteiinipatukka ei toimi yhtä hyvin puhtaana proteiinilähteenä. Sen alhainen proteiinipitoisuus tekee siitä paremman vaihtoehdon nälän tyydyttämiseen kuin pitkäaikaiseen proteiininsaantiin.

Yhteenvetona Slender Chef Protein Crisp tarjoaa pienikokoisen ja herkullisen vaihtoehdon proteiinipatukoille. Se sopii hyvin pikaiseen energian saantiin ja nälän tyydyttämiseen, mutta sen alhainen proteiinipitoisuus tekee siitä vähemmän sopivan valinnan, jos etsit puhtaampaa proteiinilähdettä.

5. Slender Chef Protein Crisp
3.9
Proteincompany

Osto-opas: Proteiinipatukan valinta

Proteiinipatukat ovat suosittuja naposteltavia ja välipaloja. Ne voivat olla myös hyödyllinen ravintolisä, jos elät kiireistä elämää, treenaat, tai et pidä proteiinijuomista. Olemme koonneet alle asioita, joita pidimme tärkeinä, kun arvostelimme proteiinipatukoita. Sinunkin kannattaa miettiä niitä, jos aiot ottaa proteiinipatukat osaksi arkeasi.

Maku

Meidän mielestämme maku on kenties proteiinipatukan tärkein ominaisuus. Jos proteiinipatukka ei maistu hyvältä, miksi edes söisit sen, kun voisit sen sijaan nauttia proteiinijuomia tai muita välipaloja? Mieti siis, millaiset maut sinua miellyttävät, ja tee valintasi sen mukaan. Meidän mielestämme suklaa on aina ylivertainen vaihtoehto.

Proteiini

Proteiinin määrä on ehdottomasti maun jälkeen tärkein asia, onhan kyseessä nimenomaan proteiinipatukka. Tarkista proteiinin määrä tuoteselosteesta. Proteiinia olisi hyvä olla ainakin 20 grammaa siltä varalta, että haluat käyttää proteiinipatukkaa välipalana treenaamisen yhteydessä proteiinijauheen sijasta. Muutoin proteiinipatukka on vain monia muita vaihtoehtoja terveellisempi välipala, josta saa nopeasti energiaa.

Hiilihydraatit

Yritä varmistaa, että hiilihydraattien ja proteiinin välillä on sopiva tasapaino. Proteiinia saisi mielellään olla huomattavasti enemmän kuin hiilihydraatteja, ja sokeria olisi hyvä välttää. Muuten proteiinipatukasta tulee helposti vain proteiinipitoinen karkki.

Sokeri

Jos haluat proteiinipatukan olevan terveellinen välipala, kannattaa sokeria ehdottomasti vältellä. Sokeri ei ole terveellistä, ja siitä saa vain lyhytkestoista energiaa. Jos haluat elää terveellisesti, on sokerin vähentäminen parasta, mitä voit tehdä.

Kalorit

Proteiinipatukan tulisi sisältää noin 200 kcal. Sen on tarkoitus olla tukeva välipala tai soveltua treenaamisen yhteydessä nautittavaksi. Et siis halua mitään kaloripommia, mutta haluat kuitenkin antaa elimistöllesi tarpeeksi ravintoa.

Koostumus

Tässä on pitkälti kyse myös makuasioista. Monet proteiinipatukat ovat joko sileitä ja pehmeitä tai rouskuvampia ja pähkinäisempiä. Sinun täytyy vain miettiä omia makumieltymyksiäsi ja tehdä valinta niiden perusteella. Monet meidän mielestämme parhaista tuotteista ovat koostumukseltaan tasaisia. Jos kaipaat enemmän pureskeltavaa, voit jäädyttää proteiinipatukan.

Hinta

Proteiinipatukoiden hinnoissa on suurta vaihtelua tuotteiden välillä. Hintaan vaikuttavat etenkin edellä kuvatut asiat. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että aina ei ole syytä etsiä halvinta tuotetta. Kannattaa maksaa parikymmentä senttiä enemmän, jotta saat laadukkaamman proteiinipatukan.

Tuotevertailu

TuoteMääräKcal / patukkaProteiinia / patukkaPatukan paino
Star Nutrition Protein Bar
4.6
12 patukkaa196 kcal20 g55 g
Goodlife Proteinbar
4.3
15 patukkaa190 kcal16 g50 g
Goodlife Deluxe
4.2
12 patukkaa232 kcal19 g60 g
Star Nutrition Vegan Protein bar
4.1
12 patukkaa223 kcal18 g55 g
Slender Chef Protein Crisp
3.9
24 patukkaa99 kcal4 g20 g

Usein kysytyt kysymykset proteiinipatukoista

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.3 / 5 (9 Vastausta)