Parastestiopas

Paras kollageeni 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty: 6.2.2023

Kehomme tärkein rakennusaine on proteiini. Proteiini rakentaa soluja ja muodostaa entsyymejä, jotka ohjaavat monia kehomme toimintoja. Noin 30 % kehon proteiineista koostuu kollageenista, ja se on siten äärimmäisen tärkeä ainesosa. Kollageeni tunnetaan parhaiten positiivisista vaikutuksistaan iholle, kynsille ja hiuksille. Olemme tutkineet useita erilaisia kollageenia sisältäviä ravintolisiä, ja tässä lista viidestä parhaasta tuotteesta.

Paras kollageeni testiemme perusteella

Kehomme tuottaa jatkuvasti uutta kollageenia, mutta samalla myös hajotamme sitä, ja siksi kollageenilisä voi olla hyödyksi. Kollageenilisä voi olla joko kasvi- tai eläinperäistä, ja kollageenia saadaan useista eri lähteistä, kuten naudanlihasta tai kalasta. Testaamamme ravintolisät sisältävät vain hydrolysoitua kollageenia, mikä tarkoittaa, että kollageeni on hajotettu ja on näin elimistöön helpommin imeytyvää. Suosittelemme, että valitset kollageenilisän, joka sisältää C-vitamiinia, sillä se lisää entisestään kehon kollageenituotantoa.

1. Star Nutrition Ultimate Collagen Powder

4.6
Muoto
Jauhe
Koko
400 g (53 annosta)
Kollageenia / annoksessa
5100 mg
Vegaaninen
Ei
Lisätty C-vitamiinia
Ei
Lisätty MSM
Ei

2. GAAM Collagen

4.5
Muoto
Jauhe
Koko
400 g (31 annosta)
Kollageenia / annoksessa
11 700 mg
Vegaaninen
Ei
Lisätty C-vitamiinia
Ei
Lisätty MSM
Ei

3. Vitaprana Vegan Collagen Amino Acids

4.3
Muoto
Kapseli
Koko
90 kapselia
Kollageenia / annoksessa
410 mg
Vegaaninen
Kyllä
Lisätty C-vitamiinia
Kyllä
Lisätty MSM
Ei

4. Womens Best Collagen Peptides

4.1
Muoto
Jauhe
Koko
520 g (52 annosta)
Kollageenia / annoksessa
4880 mg
Vegaaninen
Ei
Lisätty C-vitamiinia
Kyllä
Lisätty MSM
Ei

5. Delta Nutrition Collagen + MSM

4.0
Muoto
Jauhe
Koko
300 g (60 annosta)
Kollageenia / annoksessa
3200 mg
Vegaaninen
Ei
Lisätty C-vitamiinia
Kyllä
Lisätty MSM
Kyllä

Osto-opas: Kollageenin valinta

Kollageeni on yksi kehon tärkeimmistä rakennusaineista, ja sen käyttäjät ovat usein huomanneet suuren eron ihon, hiusten ja kynsien terveydessä. Kollageeni on tärkeä ainesosa myös sidekudoksille ja niiden terveydelle. Esimerkkejä sidekudoksista ovat rustot, luut, lihaskudokset ja jänteet, joten kollageenin imeytymisalueet ja edut ovat hyvin laajat. Emme voi tarpeeksi korostaa tämän ravintolisän tärkeyttä. Olemme keränneet alle listan asioista, joita sinun tulisi tarkastella, kun ostat ja valitset kollageenilisän.

Sisältö

Kun tarkastelet tuotteen sisältöä, tulisi sinun ensimmäiseksi tarkistaa, että se sisältää riittävän määrän kollageenia. Tuotteessa pitäisi olla vähintään 50 % kollageenia. Muut aineet, kuten MSM ja C-vitamiini, tehostavat kollageenin vaikutusta, ja siksi myös näitä olisi hyvä olla ravintolisässä.

MSM on orgaanista rikkiä, joka kollageenin tavoin on tärkeä rakennusaine sidekudoksissa. MSM vahvistaa kollageenin vaikutusta. C-vitamiini on oksidatiivista stressiä vähentävä antioksidantti, joka hajottaa soluja ja auttaa elimistöä rakentamaan kollageenia. Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, kannattaa tarkistaa mistä kollageeni on peräisin. Monet kollageenit saattavat olla eläinperäisiä eli esim. kalasta tai naudanlihasta.

Hinta ja annostus

Hinnoissa voi olla suuria eroavaisuuksia eri tuotteiden välillä, ja hinta per annos voi vaihdella hyvin paljon. Tuotteilla voi olla erilaisia annostuksia, ja tämä vaikuttaa myös hintaan. Tuotteita, joiden annoshinta on halvempi, tulee yleensä ottaa useamman kerran päivässä, kun taas kalliimpia tuotteita otetaan yleensä vain kerran päivässä. Tämä vaikuttaa siihen, mikä tulee yhden päiväannoksen hinnaksi.

Tarkasta siis aina annosmäärä ennen kuin teet ostopäätöksen. Älä ylitä suositeltua annosta. Jos olet raskaana tai imetät, tai jos sinulla on sydänongelmia tai korkea verenpaine, sinun tulisi välttää kollageenilisän käyttöä. Epävarmoissa tilanteissa kysy aina lääkäriltäsi neuvoa.

Asiakastyytyväisyys

Kun etsit parasta ravintolisää, kannattaa aina tarkastella asiakaskokemuksia ja tuotteen saamia arvosanoja. Kollageeni on melko käytetty tuote, joten arvosteluja ja arvioita löytyy kyllä, ja ne kertovat tuotteen laadusta ja tehokkuudesta. Tarkista siis aina arvostelut ja arvosanat ennen ostopäätöstä.

Teho

Kollageenia käytetään enimmäkseen ihon, hiusten ja kynsien terveyden parantamiseen. Jos haluat parantaa ihon terveyttä sekä ehkäistä ryppyjen syntymistä, sinulle sopivat kaikki runsaasti kollageenia sisältävät tuotteet. Jos taas haluat parantaa lihasten, luiden ja nivelien toimintaa, sinun tulisi etsiä tuotteita, joissa on yhdistelmä MSM:ää ja kollageenia.

Maku

Kollageenissa on melko erikoinen maku, josta kaikki eivät pidä. Voit etsiä esimerkiksi sitruunalla maustetun tuotteen, tai vaihtoehtoisesti nauttia tuotteen sekoitettuna teehen tai muuhun nesteeseen. Jos maut yleensäkin häiritsevät sinua, voi kollageenikapseli olla hyvä ratkaisu sinulle.

Usein kysytyt kysymykset kollageenista

Mikä on kollageeni?

Kollageeni on kehon yleisin proteiini ja rakennusaine kaikissa sidekudoksissa.

Miten usein voin ottaa kollageeniravintolisää?

Seuraa pakkauksen ohjeistusta! Kollageenia voi yleensä ottaa päivittäin.

Onko kollageenilla sivuvaikutuksia?

Ei, kollageenilla ei ole mitään tunnettuja sivuvaikutuksia. Kollageenia voi käyttää päivittäin ja jatkuvasti.

Miten käytän kollageenia?

Kollageeni on usein jauheen muodossa. Tällöin se on helppoa sekoittaa veteen ja juoda. Maku voi joskus olla vähän erikoinen, joten suosittelemme sekoittamista teehen tai tuoremehuun. Jotkut kollageenituotteet ovat saatavilla kapseleina, ja ne voi nielaista veden kanssa.

Voinko ottaa kollageenia, jos olen vegaani?

On olemassa myös vegaanisia tuotteita, mutta ole tarkkana, sillä suurin osa kollageenituotteista on eläinperäisiä.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Arvosana 4.8 / 5 (19 Vastausta)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää